Search the Community

Showing results for tags 'analog module'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 118 results

  1. Unable to read analog signal

    PLC:- FX3u-48MR Analog card:- Fx2n 2AD Signal source:- 4-20mA Signal generator Tried rd3A Command Tried TO & FROM Command PLC doesnot read the signal, yet no error, wired as per manual... Please suggest if anyone has answer to this problem?
  2. Hi,I want to read transducer signal on PLC.I am using 7kg60008ab/nn transducer and it's analog (4-20mA) output is connected with analog meter.Can I connect the transducer current output (4-20mA) signal to PLC analog input in series with analog meter display???So that I can read the value on PLC simultaneously with analog meter?
  3. readings from cx_programer to hmi

    hi im new to omron and ladder. im trying to get the mombers from a analog input to be shown on a hmi screean how is tis done? i have sett up the hmi screan and tested with making a button that acts like a start button but i cant get the numbers from the analog inn to show on my (nummber innput component) in nb_designer pliz help btw plc = cp1L-L14DR-A with a CP1W-AD041 analog module.
  4. CP1W AD041

    Hi.. I have a problem with my analog CP1W AD041, it's reading value always "0". Can someone help me to configure software setting? I use PLC CP1E-N60SDT-D Thank you        
  5. unit of time in D8284

    Hello PLCmaniaccccssss, What is the unit of time in 'average time for the channel -1' (D8284) while programming for analog inputs? I have moved k10 to D8284 in my program in gxworks 2, does that mean the time average will be taken for 1Sec or 10msec or any other time unit??? I require this to eliminate the flickering of the input from the load cell transmitter. Thanks and God bless!!!
  6. Hello all,  I have a temperature sensor with a reading range of 10F to 212 . The input card I am using is an Allen Bradley 1734 IE8C 8 Channel Analog current input. The current input values are 4-20 mA. Currently I have my raw low at 4000 and raw high at 20000. Can anyone explain how do we go about selection of this values ? I found these values in the configuration tag of the input card properties.  Thank You 
  7. Analog

    I have plc mitsubishi A2USHCPU-S1 and there is already a program in it. The problem is, the analog input data doesn't want to be saved. How do i find the analog address instructions? Can anyone help?
  8. Hello guys, how many (maximum) analog inputs/outputs can CPU 1215C can reach without any issue?   I try to search in google but can't find convincing answer.  Thanks for your help.
  9. I currently have a Rosemount 87 series flow meter connected to a 1756-IF8H analog input module.. We are not receiving flow from the device, and the channel is showing a diagnostic code of 009... I can not find a diagnostic code list anywhere explaining what this means, has anyone had any experience with the diagnostic codes for HART Devices?
  10. Hi,  I have a CP2E PLC (CP2E-N30DRD) with an Analog In/Out board CP1W-MAB221. I can't find a method to setup it correctly (the ERR LED is fixed in ON state). The "W516 (Section10) CP1L-EL_EM ANALOG OPTION Boards" manual says to "set the baud rate of the relative option port at 115200bps in Toolbus mode.", however in CX-Programmer , under "Settings" and "Serial 1" tab there is not such protocol. In w614 (cp2e software manual) and w613 (cp2e hardware manual) I haven't found any other tips. Can you help me please? Thank you.
  11. Good day everybody,    Currently I am working on an application using 3-axis controlled by a QD77MS4 Simple Motion Module.  In this case, I have already set up most of the configuration, but when I try to execute the program, I get the following error:   SP. UNIT ERROR - The location designated by the FROM/TO instruction set is not the intelligent function module/special function module.  - The module that does not include buffer memory has been specified by the FROM/TO instruction.  - The intelligent function module/special function module, Network module being accessed is faulty.  - Station not loaded was specified using the instruction whose target was the CPU share memory.   The QD77MS4 Module is mounted in Base Slot #3, so I use U2\G800, U2\G1500, etc... to Read/Write from it.  The Diagnostics tool indicates the error occurs as soon as I try to access the U2\G800 Buffer Memory. If I set this part of the program to No Execution the error is no longer displayed.  Additionally, if I try to monito the Buffer Memory area of the Module, it says that "The Module Stat Address is incorrect".   I already tried changing the position of the module in the base (Slot 3 --> Slot 1) and changing the corresponding values to reflect that, but still the problem persists.    What am I doing wrong? Is there some kind of configuration I could be missing?    Thanks in advance for your help!   
  12. Hello! I'm trying to connect my QD75M2 with a MR-J2S40B1 Servo amplifier with an SSCNET cable. The problem is when I try to turn on the Servo ON/OFF on the Intelligent function in GxWorks2, an error occurs saying the servo amplifier is disconnected with my QD75M2. I'm confident that I've wired it properly. What could be the problem? Hoping you might help. Thank you.
  13. Q68ADG - Abnormal Analog Input

    Hi guys, So I found that CH2 on Q68ADG is abnormal. Whenever I short the termination, the digital value goes max to 4096. Input is set to 4-20mA with normal resolution. I tried to simulate 4mA-20mA but still same result. Does this mean the CH2 is damaged? Equipment at site is normal and give 5mA signal. Thanks!
  14. Hello, My coworker and I are commissioning a new panel. We have a 1732-AENTR series C remote IO thats Rev 6.1. The project file from a previous identical panel has the module at rev5.3 in the project tree. I downloaded the AOP and ran the installer, it worked no issues. My co worker then did the same thing but now the module is unrecognized in the project tree and the module is missing after installing the AOP. Im concerned he corrupted something. I tried uninstalling and reinstalling the AOP but no luck. It works on my computer but not his? TechConnect said something about corrupting the aop core. My coworker did the first install and he was getting confused about zip files and the virtual machine we run rsl5k on. Maybe he broke it? any suggestions?
  15. Analog input melsoft (fx3u)

    Hello, I am new to the programming of logic controllers. I have a Chinese FX3U 24 inputs and outputs with analog in and outputs. I am trying to teach myself the basics of the programming but I am stuck at the analog part.    what I am looking to do is create a program so that when a 12v battery bank voltage drops and rises it can trigger other outputs. I have a voltage divider which outputs 1/5 of the input.    Thanks for your help in advance.  Ben. 
  16. Analog output fault

    I have an analog output card 1734-OE2V. As a default, there is selected fault mode as 'Go to Low Clamp'. I am using output range -10V to 10V. What is the value for Low Clamp. Is it 0V or -10V? If I want it to be 0, do I need to select 'use fault value' and set the fault value to '0'.
  17. LOGO!SoftComfort - Help with Analog Instructions

     Hello! I was trying to configure an Temperature Sensor using the Analog Threshold Trigger to parameters and output activation but, when I put this function on the program, there's just input point, on the output there's no way to link to an DO, when I select the other one's analog function's to see, they all have the same problem. How can I fix this?
  18. Hello there, Today i have commissioned my first project with OMRON make PLC. Model: CP1L-EM40DT1D. (CX-Programmer) I have 2 built in 0-10V Analog Inputs on the plc. for analog input no-1 i get the digital value of 0-1000 in specific plc register address corresponding the 0-10V. (Factory setup) But today on site, i have noticed that some miner value of 0 to 50 is always coming and fluctuating very fast in that register, however the transmitter are genetaring 0.0V only (I have checked using digital multimeter with high precision) PLC and Transmitter are already grounded and all the cable connections are tight as well. so how to overcome this high fluctuating value ? is there any setting to filter the input ?
  19. This is a 1756-IF8 rev 1.5 Analog Input module. This has happened a couple times where the Module Input Data, (not mapped), goes to the high limit and freezes (Data Monitor data is static).  Plant operators pointed out the trending wasn't accurate. There is no fault on the module, no yellow triangle on the system tree for the module.  The Module properties show no faults, and RUNNING. I have done a "Reset Module" both times, (Module Properties - Module Info tab), while monitoring the module data.  As soon as it resets, instantly the Data Monitor starts showing live data. I'm going to try and replace the module at first, but I have some concerns. Has anyone run into this before? I can't seem to find any information on the "Reset Module" animation, and what it actually does.  Any information, (or where to look), would be appreciated. I don't like to hot swap, but I believe I will need to in this case, (utility).  Will the current properties, e.g. scaling transfer to the new module? Thanks Dave Redman
  20. Hello Sirs! I have a problem with PF527. I get alarms 'control sync alarm' and 'module sync alarm' occasionally. I suppose this meaning that PLC is missing some data from the PF527 device. How to confirm this or what should I do with the problem? Any ideas? Motion group update period is 8ms. Also this device is the last device in the ethernet line. I am thinking to pull the cable directly to the switch near PLC. I am not sure does it help?  
  21. 1747-NI8 Open Circuit

    I have an 8 point analog input card on a rack with a SLC 5/04 CPU.  It has been in operation for 20 years or so.  There have been some power problems at site lately and ever since they fixed them I have been having issues with 3 of the 4-20mA circuits on this card showing open circuit.  I have had my meter on them when they show open circuit.  The signal reads 3.96mA, just below the 4mA minimum and boom, the machine goes down.  Is there a way to adjust this tolerance??  I don't think there is anything wrong with the 3 transmitters so the error is just a nuisance.
  22. FBs-CBE distortion

    Hi every one After sending some command to plc using fatek FBs CBE module , router internet connection goes off and internet LED turn red. i mean it works fine for a minute.. then internet connection of router will be off...  why this happens?
  23. Hi guys, I'm in another project with another brand on PLC and this time I thick I hit a pretty solid wall. Long story short, I need to change a -10 +10v signal send to a DC motor drive based on a "recipe" selected with a 10 positions camswitch. I've never programmed schneider PLC, except the zélio one who are pretty simple to understand. Apparently Modicon are much more complex to program with the knowledge I have. Is there documentation available somewhere I can use to understand how to code analog output.
  24. Hey there forum guru's!!! I am trying to read through the manuals for an NX-HAD401 High Speed Analog Input Card.  It is not very clear as to where you assign your variable in order to grab a channels analog input value.  Can you point me in the right direction? I am thinking it is in the "Analog Input Values 1 to 10" and if so why is it set up as an array?  Is it because it takes the average of the samplings and uses the result as the channels input value? I am sure I will have more questions but this may clear up a few.
  25. QD75M4 AND MR-J2S-40B

    Hello i have problem about connection between QD75M4 AND MR-J2S-40B  now MR-j2S is display "Ab" every time i can't solve this problem