Search the Community

Showing results for tags 'i have problem to connect 2 temperature device with him delta with plc delta by rs485..when i run plc i can see the temperature change on pc but the problem in him its'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 187 results

  1. CP1E won't connect or run program

    Hi there! Today a CP1E-E10DR-D suddenly stopped working. RUN led was off and I couldn't connect to it via USB getting this error: "Selected port does not exist. Select proper port number from Change PLC dialog and press OK button", and automatic online function didn't work as well(it's not a cable/driver problem since I successfully connected to a CJ2 CPU using same cable and PC). Since I also tried to connect with the CPU outside the control cabinet with no success, I asume there is something wrong at hardware level.  My question is, have you ever faced something like this? My plan is to try to revive it somehow (maybe trying to locate any defective component in the PCBs or something). So I was just wondering if you have any advice in order to achieve it.  Thanks in advance!
  2. Hello, has anyone noticed that plenty (not all) forum posts are changed to quotes from TWControls? What is happening here?  Hopefully only a momentary breakdown  
  3. Hello, I am rather unexperienced with PLC's but have some experience. I Currently have 2 Lexium ILS1 motors which we want connected over RS485.  I have read a couple of manuals. I have found which format they want to receive their data and what the pinout of their pre assmbled cable is (which hasn't been delivered yet).  I am currently unsure about a couple of things. The wiring the formatting of my data i'm sending, and the program.   The pictured below show my motor (which runs when i connect it to the PC and run it using the software provided so it is in working order) and the PLC with option port (which i used to transmit data to another PLC, so again i can't blame the hardware for being at fault here). However when i connect the cable and try to communicated I Don't see the LED light up. I followed Lexiums guide on which pins to use. But i figured for good form i might include these pictures to be certain hardware is correct.      Finally here is my program. I followed Omrons quick start instructions. But: my send ready flags never become high and the way data has to be formatted for these lexiums seems very labour intensive. But this is how i understood it needed to be done. Am i doing something (or a lot) wrong here?      I hope someone can help me out here! If any further information is needed i'll do my best to provide it.   Kind regards.
  4. Hi, I would like to know how can I change screen using PLC program for the HMIST6400.
  5. Hello, I have noticed that a frequent product here is the I-7561U. I'd like to know your reviews. What are you using it for?
  6. j’ai un probléme au niveau Unité DRM21 via Network Device Net et aussi l’un des paramétré(température, Résistivité) qui n’est pas affiché dans la partie supervision(Remote), mais il s’affiche localement.
  7. Samsung n700 plus

    Hi everyone,after initializing  cpu in Samsung n700 plus ,I can't  enter variable value in hmi and all parameters is zero. Again I load program to cpu but not success. please help me.and I need manual for n700 plus plc .
  8. Here is a post that we recently completed on the Automation Direct USB to RS485 Adapter.  The USB-485M is a 2-wire USB to RS-485 serial communication adapter for RS485 use. It does not require an external power supply or complicated configuration. It has a Type A (plug) USB connector for the computer side and a universal female RJ45/RJ12 modular connector. This will accept RJ12 and RJ45 plugs.  The USB-485M supports multiple baud rates and is USB V2.0 Compliant. Read the rest of the post... YouTube Video on the installation and communication to a Solo Process Temperature Controller via Modbus RTU. https://www.youtube.com/watch?v=aWE05ZNZNXw Let me know what you think, Garry www.accautomation.ca  
  9. RS485 COmmunication

    Hi all, i am looking for a solution to connect 7 plc with a single scada. is it possible according to my topology diagram ?   Kindly make me suggestion and if you have any information regarding the solution then share .   Thanks in advance. 
  10. Hello, I have 2 Tplink wbs210 wireless base stations(access point and client).  Delta as228r and delta dop-112mx are connected To access point wbs210.  as00scm-rtu(as-fen02) remote io and 2 ip camera connected to client wbs210. The problem is when i connect ip cameras to client connection with  remote io module keeps dropping. is anyone can help? How can we make stable communication.   ip camera ip:1-192.168.1.64                     2-192.168.1.65 remote module ip:192.168.1.3 plc ip:192.168.1.2 hmi ip:192.168.1.6
  11. Mitsubishi Fx2n Modbus rtu vfd

    Hello everyone, may you all bless with the best. Can anyone please help me on connecting and programming In Modbus rtu INVT CHF-100A vfd with FX2n having rs485-bd module. I want to connect 11 vfd and one fx2n plc also .
  12. Mitsubishi Fx2n Modbus rtu vfd

    Hello everyone, may you all bless with the best. Can anyone please help me on connecting and programming In Modbus rtu INVT CHF-100A vfd with FX2n having rs485-bd module. I want to connect 11 vfd and one fx2n plc also 
  13. Dear forumers, It started on ISPsoft end nov. 2021. I have to program a MS300 drive. It is a very interesting software. And even if it is a bit rigid, in ladder for example, I begin to like it. I would need some help though, especially on the APIs properties. Indeed, the F1 help doesn't work well. Sometimes it doesn't open (can bypass), sometimes the APIs I’m looking for is not in it.  In the different pdf's I have gathered, the APIs, especially those concerning the MS300 variator, are not all explained. Does anyone have precise literature, official or personal, on these APIs?  It is difficult to program by having to guess/test. The doc. I currently have: Delta Standard Compact Drive MS300 Series User Manual (2 PDF : one with 688 pages, one with 510) 2 Quick guid, probably done by my seller (Word format) ISPSoft User Manueal (2 PDF : 2017/06/14 with 840 pages; 2021/03/29 with 1160 pages) A few DVP PLC PDF : DVP-28SS2; SA2; SS2… I also had trouble installing the last 2 versions of ISPsoft on a Windows 7 pro 64 bits PC. The V3-14-0 version refused to install, displaying an inability to write to a temporary folder. The V3-13 version (SW_20210420) just froze during installation. No info. I didn't look further (the client is coming netxt week), I stayed at 3.12.01 (beta) Has anyone ever had this? I will try insall V3-14 on a windows 10, and also try a monitored install on my one personal PC at home with w7 pro 64b. Thank you in advance to anyone who can help me. I have contacted DELTA support in Europe and am waiting for answers. As well as my seller, who has technical competence, has already used this software, but is far from having answered all my questions. Best regards, KsioP  
  14. Delta Plc Solenoid Pulse

    Hi there, I'm working on a project on a cupcake machine. I have to throw empty wrappers so I'm using a photoelectric sensor to sense the empty cupcake and after 2.5-sec air solenoid activated with delta PLC to throw that empty wrapper. The thing which I want to discuss here is that I want to operate my solenoid with pulse means when the empty wrapper comes to the solenoid through the conveyor then the solenoid gives a pulse of air so the upcoming filled wrapped will not disturb with this air. how Should I program my delta plc it is a transistor base. Can I use PWM? Best Regards, Asad Raza
  15. NS Runtime 1.30 v 8.1

    Hi  I prepared test application (attachment) and all the time when I start Runtime I get error: "Failed to initialize communication processing. Exit the application except Run and re-start the system." I think I did everything correct. Below my specs. CX Designer 3.730 NS Runtime 1.30 NS Runtime is on PC WIN7 64 bit  res. 1024x768 Maybe you can help to find the problem     test3.7z
  16. connect encoder to nx1p2

    hi everyone i have a question about nx ec0122 i connected an encoder to ec0122. now i want creat a programm for read the pulse and reset pulse. Then write a program to measure the length of a roll. How should I do this? Thank you for your help
  17. Delta ispsoft

      I got a program from my friend but it won't open Why?
  18. Hello fellas. I am having trouble with understanding the communication between my AB PLC and my Balluff BNI0085, which is connected through an IFM AL1120 IO-link deivce. I am currently running a setup with an AB PLC (L18ER) that is connected to a local network through a network switch. I have connected my IFM AL1120 to this switch, and the IP configuration for both devices have been completed. The communications are made by using two add-on instructions, supplied by Rockwell: The BMC_AOI_PROC_BNI0085 instruction (For the Balluff smartlight), and the Generic_4PORT_IOL (For the IFM IO-link). I have additionally been supplied an ACD-file by my ex-coworker, containing a program that administrates the communication between the two add-on instructions. I have attached the routine from this as a PDF. What works: I can go online with my PLC, and by using the parameter "BNI0085_Mapped_Data.O" I can control the smartlight. I can change the settings for light-mode (Segment, Level, Runlight, Flexible), and the different parameters for each mode. What's the problem: When I change the Mapped_data.O to run in level-mode, I can adjust the light to show the level desired. When I try to adjust the level above halfway, the light switches off, and can't seem to be steady lit (Light turns on/off, random dimming). I speculate this might be due to the small power supply for the IO-link device, and the setting for brightness is not included in the AOI for the smartlight.  I therefore tried to adjust the brightness by connecting through the LR-device software from IFM(The same used to configure the IO-link). I added the IODD (IO-link device description, "Balluff-BNI_IOL-802-102-Z037-20190215-IODD1.1.xml") for the smartlight, and connected the device, which is discovered in the device list once the IO-link IP has been entered. I can read the values from both the IO-link and the BNI0085 devices, and I can write parameter settings to the IO-link device. Whenever I try to edit any parameter for the smartlight, I get the error attached. I am currently trying to follow the SmartLight userguide for the Balluff, as it describes the brightness setting as being in the ISDU index 51hex, but I don't know how this pertains to the AOI.   I am in over my head with this issue, and I don't know what information is needed or what is unnecessary. I've tried to include all that I think is relevant, I'll gladly provide what might be missing.  Any help is greatly appreciated, cheers :)   Balluff_smartlight_com_MainRoutine.pdf
  19. Hi all:   Hope somebody will help me with the below error encounter on the NA. I mapped a external device (NJ PLC) variable (which is a structure) to a NA Global variable and the structure is automatically created in the NA data type as expected. I then create a new NA global variable and defined its data type as the auto created structure. However i observe the created new NA global variable is highlighted with an error "a data type cannot be used by both mapped and unmapped variable ....." ( pls refer to the attached screen).  I have found and view on the Youtube this video :"Introduction To The NA DataTypes" (link: https://www.youtube.com/watch?v=VZxWnVn1CSY). that clearly show the "imported" structure can be used for unmapped NA global variable even there is some variable already mapped to external device variable (starting from the 3:50minutes mark of the video). In my NA program i would need to create such unmapped variable for my logic use. Also i observe that i was unable to delete the auto created structure from the NA Data Types even after i deleted all variables that are defined with that specific structure. How can i delete such auto created structure in case i want to clear off some of those unused data types. I am using Sysmac Studio version 1.30.0.17. The HMI Device created is the NA5-9W00 (version 1.11)          
  20. Hi all, New to the forum. I've been pretty much able to do the things I wanted with Beckhoff, but now I'm finally running into a problem I can't seem to solve alone. I'm trying to set-up Modbus RTU RS485 communication in Twincat3, using an EL6021. I've implemented a sample program from the Beckhoff website, but can't get it to work. I've got the feeling I need to properly set up the EL6021 but most information on the Beckhoff website is about the KL-series IO. Does anybody have experience with this? The strange thing is that, when I enable the function to read some slave's registers, BUSY is set and remains set. No timeout is triggered. I don't have a slave connected yet but I would at least expect to see something on the output of the terminal, and then a timeout. I've bridged TxD+ and RxD+, and TxD- and RxD- and set 8000:06 of the EL6021 TRUE, half duplex mode enabled). A scope connected to TxD+ and TxD- shows nothing. Code added below. I've added a GVL called 'Variable_Configuration' with the following: VAR_CONFIG     Main.MB.InData AT %IB0 : MB_KL6inData5B;     Main.MB.OutData AT %QB0 : MB_KL6outData5B; END_VAR And then the MAIN: PROGRAM MAIN VAR     bIoSyncMaster AT %I* : BOOL;     MB : ModbusRTUmaster_KL6x5B;     MBLedDriver : ARRAY[1..10] OF WORD;     tmpExecute : BOOL;     bError : BOOL;     bBusy : BOOL;     iErrorId: MODBUS_ERRORS;     iNoDatByteRead: UINT;     count: INT;     freebyte: INT;     TxError: INT;     TxBlocked: BOOL; END_VAR MB(     UnitID:= 41,     Quantity:= 4,     MBAddr:= 16#0020,     cbLength:= SIZEOF(MBLedDriver),     pMemoryAddr:= ADR(MBLedDriver),     Execute:= tmpExecute,     Timeout:= T#5S ,     BUSY=> bBusy,     Error=> bError,     ErrorId=> iErrorId,     cbRead=> iNoDatByteRead);      MB.ReadRegs(); count := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.count; freebyte := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.FreeByte; TxError := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.Error; TxBlocked := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.Blocked; tmpExecute:=FALSE;    
  21. RS485 with CX7080

    Hello i'm newbie. I have a problem with RS485 on CX7080. Busy always True and data=0. I don't know the reason. Please help me! Thank you!
  22. Dear All, At the moment, I have project with PLC Delta and HMI Proface. I design HMI GP2500 by GP-PRO/PBIII ( V7.0). I see in List Device PLC of Software  not support PLC Delta.  Can you tell me how do you connect or Software HMI Proface ( Gp2500) support PLC Delta ? Thanks you very much.
  23. I am trying to online edit a program in a MELSEC QCPU, using GX Works2, but I keep getting this error "A file which does not exist in the PLC was specified" <ES:010a4022> Few weeks ago I had just online edited the same program in the same PLC with the same steps with no problem. There had been no changes to the PLC after that. Just all a sudden when I try to edit yesterday I get this error. Not an expert in Mitsubishi, just started learning the basics. Connection to PLC is by USB cable. Steps I followed to connect to PLC:    -Online > Read from PLC    -Select PLC Series: QCPU (Q mode)    -Select PLC side I/F Serial Setting: Serial USB    -Select all target program to Read, then Execute I am editing the file that I had just read from PLC Steps I followed to online edit:    -Online > Monitor > Monitor (Write mode)    -Execute the function below when mode is changed: Checked all    -Edit the program (basically just deleted one -||- contact and drew back the line)    -Compile > Online Program Change Then Bam! error get! "A file which does not exist in the PLC was specified" <ES:010a4022> I had tried Verify with PLC, but all results match. Is there something I am missing? Help much appreciated!
  24. Hi everyone, To explain the problem a little bit: I have 2 systems that are equal, they have 1 PLC, 1 Inverter and 1 Servo Axis (Image01). The devices are connected via EtherCat. The thing here is tht in these systems the PLC and Servo Axis is the same but the inverter is different. My goal is to have the same project on both systems and depending on the inverter detected use the correct program. What worked: If I add the 2 Inverters and 2 Servo Axis on the project on different nodes (Image02), I can detect which is present using the variable _EC_EntrySlavTb[n]. My issue is that if I want to make more replicas of the systems using different inverters I will eventually hit the Axis Number limit for the PLC while in reality I am only using on Servo Axis at a time. What I wanted: I would like to be able to control 1 Servo Axis with 2 different inverters (only one active per PLC) (Image03). What I tried: The axis parameters can be set using a variable of the type _sAXIS_PARAM, however it seems that the option to change the axis basic settings is not available (Manual: NJ/NX-series Motion Control Instructions Reference Manual (W508) page 5-58) (Image04). The axis basic settings is where the definition of the output device plus control words are set (Image05). Is there a work around to solve this issue? I would really like to avoid having to manually change the output device for the Servo Axis every time I make an update on all the systems.   Best Regards, BR  
  25. Hi, I am using IQ-R Series "R16ENCPU" With Inbuild CC-LINK IE FIELD "RJ71EN71" and attached CC-LINK "RJ61BT11". Problem is, Even though my remote IO cards are in Online connected with masters, I cannot able to On/OFF Remote Device station IOs in CC-Link IE FIELD network. But CC-Link Normal is working fine. Refresh settings and Network Config Settings are done, Below attached the pics for reference. I cannot able to find the problem, Can anyone help me in this.