Search the Community

Showing results for tags 'sysmac studio decimal format value'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 243 results

  1. I have a new PC that is running Windows 10, I have RSLogix 500 loaded and working no problem, along with RSLinx, Factory Talk Activation... etc. I also loaded the Studio 5000 package and it loaded without a problem however will not run. It starts and allows you to pick a project to work on, then will display the Logix 5000 splash window for a second, then just close. No error message, crash or idea of what it is doing, just closes. So far no help from AB, perhaps someone here is running this on Windows 10 or has an idea how to figure out why it is closing. Thanks
  2. Hi, is there a way to upload the safety program that is in the PLC, so i can get a complete project?  
  3. I am trying to display the time from an Accumulation timer. Using a data display object I am able to see the time in the following format 00:00:00.0000000. Is there a way to format the time without the decimal seconds I just want to see 00:00:00 (hours:minutes:seconds)
  4. Hi, Does anybody know if its possible to access the "Inhibit Module" tick box within the Hardware Device Connection tab from the PLC code? I'm hoping to turn this on / off depending on whether certain modules of machine are physically installed.  e.g. A Kinetix Drive / Point IO etc. Thanks
  5. Does anyone know how to change the reading on Omron servo motor reading from negative to positive? The encoder is reading negative values when it is moving in the forward direction.  I am using 1S servo on NX1P2 controller on Sysmac studio software.  Please suggest. 
  6. Hi, I'm Jovel, I'm new to learning how to program PLC. Just want to learn how to use Omron Sysmac Studio . I have a question about the Data Type Data Type - Structure ( Offset Type - Offset Byte )  / Union   I Don't Understand this 2 Data types and how going to use them, can anyone teach me and have a sample program? Thank you
  7. Hello, I am working on a project currently that uses a windows application on a PC to communicate with an NX1P2 controller to read and write variables data. I found a course on Udemy which has a Visual Studio project with OMRON DLLs that are used for these communications. I confirmed with OMRON that they do have official DLLs for this, but the technical support guy has told me he is trying to find them himself.   I have attached a screenshot of the DLL references.  I am really looking for the DLL libraries, aswell as the documentation on their functionality to I can use them to communicate. Any help would be greatly appreciated!  
  8. Just added a Keyence IV3 vision sensor to my NX1P2 system and have a little issue with the Tag Set / data structure. The Input and Output assemblies imported with the .eds file are an Input assembly of 101 with 394 byte size and an Output assembly of 242 with a 12 byte size. The problem I have is that the 101 Input assy size of 394 bytes does not allow me the OK/NG status of the vision tools from 17 to 64. I need an additional 6 bytes to access these bits in my data allocation table. My question is, Is it possible to modify this Input assy  to a larger size that is acceptable to the NX1 data structure. I tried just altering the size in my Ethernet IP connections tab and creating the corresponding tags in the data structure and it resolved and transferred OK but then would not allow my IV3 sensor to go online and communicate via Ethernet IP. How can I resolve this?
  9. Hi,   I'm developing an application in C# and need to communicate with a plc omron NX1P2. How can i do it? With cx-compolet? Or is there another way?  
  10. Hi  I am working on a project in Studio 5000 with 5069-L310ERS2 controller.  How can i simulate the program with RSLogix Emulate 5000?  and When i try to add a new module in RSLogix Emulate 5000 it is only possible to choose version 20. When working in Studio 5000 v32 should I not be able to choose version 32?  Thanks  
  11. hi, at my current customer, they have a machine that shows ethercat problems after power cycling the machine/plc. When the PLC re-connects, or tries to, to the NX-ECC203 nodes, it can stop at a random node and refuse to connects to it and the rest downstream. One solution we have found, is to power cycle the last working node before the one that refuses to connect, then the EtherCat seems to work all the way, unless it stops at another later node. The PLC has 23 ethercat nodes, Most are NX-EVV203, 5 robots. Where the EtherCat connection stops at, seems little random, but the power cycling of the last working in that daisy chain, seems to work where the problem lies.   Any suggestions what could be done to fix this problem? Between the PLC and the EtherCat nodes, sits a GX-JC06 EtherCat switch, all EtherCat-cables to and from it, plus the module it self has been exchanged for new items, the problems persists.  
  12. Hi there,  I'm downscaling my business in Western Canada and have some legit software licenses I'm going to sell. This was my first thought as to where I might explore selling/transferring licenses, but I'm also open to polite suggestions.  I have: one Studio 5000 Full Edition ESD Software (9324-RLD600ENE) (software & valid license) two Siemens TIA portal software packages & licenses with Step7 v14sp1 and WinCC Comfort Advanced V14sp1 (software & USB dongles) an unused Simatic WinCC SmartServer license (software & USB dongle) one Progea Movicon 11 Scada/HMI developer license (software & USB dongle) one Progea Movicon NExT DEV3-FL (developer license) (software & USB dongle) an unused Progea Movicon NExT Scada license (RTCS3-F-1K+WB3-1K) for site install (software & USB *unused) one package of Schneider Movicon with license (Vijeo Designer, Unity Pro S, and SoMachine) (software & USB keys) Thanks! Mark
  13. Hello all, I am attempting to sort a selection list via 'part-selection' buttons. Ex. a certain type of model is selected, I only want to have the members of the array which match that model to be selectable. I can move the members into a 'display' array just fine based on comparison, but I'm fuzzy on how to put those 'non-zero' array members into a selectable array in Sysmac HMI code   See For loop attached   Thanks!
  14. HI everyone, I'm new in Sysmac Studio and I entered recently in the IAG creation, I have a question, is it possible to edit directly in the main project (not the IAG project) a label into a IAG? My IAG project is composed by a rectangle and a label on this and i want to see the string that i write when i edit the label directly in the Sysmac.
  15. Hello, everyone! I am following this YouTube tutorial where it teaches you how to add a block of Modbus server within Studio 5000 for communication with plc ControlLogix. The video: https://youtu.be/qcF4m7rPjkw However, according to a comment from the author of the video himself in my comment I can make such a connection through a Modbus device. How do I do this within ur5 and how can i access UR5 inside Studio 5000?
  16. Has anyone found Omron NX IO to be unreliable? I have 2 racks of various NX analogue and digital IO where connections between the IO modules appear to fail when modules are prodded with a finger. System will be running fine without error, then prodding/pushing IO modules will cause TS lamp to flash red on module and cause CPU to throw various errors such as image below. After cycling power, system will start up and run fine with no errors present. Doesn't appear to be related to any particular module and where a particular module looks suspect, fault symptoms will not follow suspected faulty module when swapping with other modules of same type in the rack. Contacts on sides of modules are clean with no dirt or corrosion visible. System has been installed for 24 months and these issues started appearing at around 12 months and seems like it is getting worse. Local Omron tech support are saying solution is to "re-seat" the modules by sliding modules in and out of the rack 10 times. Strangely enough, this actually improves situation for a while and then modules will start playing up again. I am wondering if this is typical of NX IO modules? The connector arrangement on sides of the modules on close inspection looks like it may be prone to spring/wire side of connection jumping out of shallow grove in mating module.  
  17. Hi and thanks for youre time  I am a newbie trying to connect to a 1769-L30ERMS using an Ethernet cable. I am using Studio 5000 and RSLinx Classic lite for programming and communication. However Studio 5000 and RSLinx Classic lite are installed on av virtual machine using VMware.  So my problem is two fold. Connect the VM so that it reads from the real computers ethernet port Find and communicate with the PLC from the VM There are guides on how these problems are addressed seperatly. For example https://www.youtube.com/watch?v=JdArYVceO1I and https://www.youtube.com/watch?v=ERLTvcBBK_w however I have not been able to get them to work together. So I was wondering if you, the sages of PLC programming might have some tips or trix that I could test or perhaps even a guide for how to do? Mvh Eric
  18. Hi All,Cx-Supervisor, NJ501-1340, Sysmac Gateway.I have been writing an update for a project and converting to this new controller.It's a pretty big project.Using a combination of Ladder and ST.Using Cx-Supervisor 3.5.I created some new Variables in Studio and made them Publish only.Started to create Points in Supervisor and made them I/O connected to the variables in Studio. No problems everything was connecting and working just fine.Then one of the points would not update. I could change it in the PLC and it would not change On the HMI.I deleted it and recreated it and it did the same thing. (sometimes points in Supervisor just stop working and recreating them fixes it).I then copied the control and pasted the old point into it and it did the same. Then other started to fail. Showing no reaction.I stopped the gateway and restarted, no help, I rebuilt the HMI, nope.The can check the tags in Sysmac gateway and they always change when the PLC changes but not the HMI.I checked the point maintenance in Supervisor and it would not change.I dumped all the affected variable in the PLC and in the HMI and recreated them. Then it got stranger.I could change some on the HMI and it would show in the PLC but not the other way.This is on Bools and UINTS.Stopped CX-server, tried using it with Win8 compatibility. nope.Pulling my hair out now. I should be coding but I'm trying to get the apps to work.Any ideas will be used with thanks.Peter
  19. Hello, I guess everyone knows the current availability situation with electronic parts. Due to this reason I'am looking for alternatives for the Omron NA-Panel series. I'am curious if you guys already made some good or bad experiences with third party HMIs in combination with NJ/NX PLCs. It would be a pleasure if you could indicate some brands that will work.   Thank you in advance.
  20. I'm editing a dual language project for an NA5 HMI. It's working fine except for the message at startup. To modify the project I've had to update the firmware on the HMI. I'm using Sysmac Studio 1.15. Startup language seems to be set correctly. Any ideas?
  21. Hi guys, So I want to divide two D value and comparing the result to setpoint and trigger alarm accordingly. Most the time, the result of the division will come out with decimal point. I am not familiar how to deal with decimal, floating, integer, etc before this.  I try to do as below, actual result is 1.666.  D8100 - 1 , D81001 - 6 How do I properly put decimal value in D and to show in HMI? Thanks!
  22. Sysmac studio not installing

    Hi, I am currently trying to install sysmac studio v1.43 on my computer and I'm getting an error at the beginning of the installation process (see picture) From what I have seen on this forum I am not the first person living this situation and it seem that the user asking for help on this forum had his issue resolved with the use of a previous version, V1.25 I believe, and I was wondering if it anyone could help me with this problem to either patch it or get a compatible version for my computer.      
  23. Unable to delete a screen

    Hello AB professionals, I am using FactoryTalk View Studio v11. I am basing on an old project to build my application. I restored the project from a .mer file. I deleted or renamed some old screens, saved and closed the project. But when I open the project next time the screens I deleted still show up. When I click on it it will show an error message "Component does not exist".  In the FactoryTalk ME application, I right click a screen name on the left tree under the Graphics, and then click "Delete" or "Remove", the display would disappear at that time. But it persists on coming back next time I open the project. If you know the solution to resolve please reply. It is much appreciated.   Thank you. Lei
  24. I'm working on a program where I manipulate REAL numbers in Sysmac studio using an NX1029020 PLC. My problem is I am new to automation and I don´t know how to display those numbers when connecting to an NB HMI. I´m trying to send the data to a bar picture and a number display. My question is which AT Specification Attribute should I assign to my variables in Sysmac Studio and their corresponding Area in NB-Designer? I tried using the DM area but it didn't show numbers on the displays, only shows *****. Should I convert my real variables in Sysmac first? Or how can I keep decimal numbers and then display them? My current configuration in Sysmac: Name Data type AT Network publish ST1 REAL %D5 Publish Only ST2 REAL %D3 Publish Only My current configuration in NB-Designer Bar Picture Addr. Type D Address 3 Code type BIN Number Display Addr. Type D Address 3 Code type BIN Data type Float Integer 4 Decimal 2
  25. Hi all, Can i rename the master of numbered project (#1, #2... create used "save as new number" function)? Actually i can only open preferences window of the last number, and only edit Author and Comment. If i edit one on these two it only change it on the last number. Are there a method to change preferences for the "master" project and all the sub-number? If i would rename a project now i have to save as different project, and loose basic version control that numbered projetc provide (enought for me) and generate more confusion. In the single project i have no problem edit all Preferences include name. Versione: Sysmac Studio Standard Edition 1.47 Thanks, Andrea.