Search the Community

Showing results for tags 'eslogix 5000'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 80 results

  1. Hi and thanks for youre time  I am a newbie trying to connect to a 1769-L30ERMS using an Ethernet cable. I am using Studio 5000 and RSLinx Classic lite for programming and communication. However Studio 5000 and RSLinx Classic lite are installed on av virtual machine using VMware.  So my problem is two fold. Connect the VM so that it reads from the real computers ethernet port Find and communicate with the PLC from the VM There are guides on how these problems are addressed seperatly. For example https://www.youtube.com/watch?v=JdArYVceO1I and https://www.youtube.com/watch?v=ERLTvcBBK_w however I have not been able to get them to work together. So I was wondering if you, the sages of PLC programming might have some tips or trix that I could test or perhaps even a guide for how to do? Mvh Eric
  2. Hi, Does anybody know if its possible to access the "Inhibit Module" tick box within the Hardware Device Connection tab from the PLC code? I'm hoping to turn this on / off depending on whether certain modules of machine are physically installed.  e.g. A Kinetix Drive / Point IO etc. Thanks
  3. Hello guys! I'm interesting about rfid communication. I currently using control logix and compact logix plcs, and rslogix 5000 software. I'm wondering if someone can help me with a sample project, or any documentation. Its also can be wonderful if someone can share a project with panelview if its possible. I wanna know about reading and also writing. What type of device do you guys using ? I would like to make a simple program what is contain reading and writing. Thank you ahead any help of yours.     
  4. controller is not coming online with rslogix 5000, but i can ping the ip from the pc. getting the error message says "controller failed to come online - error 701-8004250B" appreciate ur help.
  5. Hello all,  There are two pressure gauges in a line with a flow of water. The flow is controlled by the pumps which is controlled by the PID whose control variable is pressure gague -2 . In ideal condition the pressure gauge -2 remains at 55 psi and pressure gauge -1 stays at 82 PSI. But in the line if someone opens a manual valve then pressure gauge - 1 reads 100 psi because the pump is running as per pressure gauge 2 . Is is possible to clamp the PID so that pressure gauge 1 remains at 82 psi.    FYI: Pressure gauge 1 is right after the pumps and pressure gauge 2 is at the end of the line. 
  6. I have 23 Micrologix 1400s and I want to take the same register, N100:99, out of each one and put in a single array in a CompactLogix L18ER. From what I have tried, it only seems like I can only map a range of integers, N100:77-N100:100, to the array and not an individual register to a particular element. (For example, mapping N100:99 from machine 16 to Selected_Model[15]) Can you map to individual elements in an array? If so, are there any instructions on how to do so? Thank you in advance for reading my post!
  7. Dear Experts In our plant, we have only one Allen Bradley PLC (Compact Logix L24ER) in one of our testing machines. We need to check online reason for error :LH Motor Negative overtravel Please let us know if it is possible to get communicating software RS Logix 5000 for trial Regards  
  8. I am looking help with an issue I have trying to connect to a 5370 Controller 1769-L33ER. The controller firmware is 20.014 and my studio does not have 20.014 firmware. I have downloaded the firmware and do not know how to get it extracted to my PC. Any help with this will be grateful.  Regards
  9. Dear Colleagues,   I require some help with regards to setting up virtual machines, We have some ControlLogix 1756 PLCs scattered around site running on different version (v20, v21 & v32). My company requires all software installations on company computers to go through IT. Installing all these versions on single PC is really a pain (going through IT)  for new hires and for new PCs. I am trying to suggest using virtual machines for each version that can be shared/distributed among the engineers and also to give engineers some autonomy in the VM environment.    How do I go about this especially with respect to licensing without violating the terms of use both the operating system and the automation software? 
  10. Hello, My coworker and I are commissioning a new panel. We have a 1732-AENTR series C remote IO thats Rev 6.1. The project file from a previous identical panel has the module at rev5.3 in the project tree. I downloaded the AOP and ran the installer, it worked no issues. My co worker then did the same thing but now the module is unrecognized in the project tree and the module is missing after installing the AOP. Im concerned he corrupted something. I tried uninstalling and reinstalling the AOP but no luck. It works on my computer but not his? TechConnect said something about corrupting the aop core. My coworker did the first install and he was getting confused about zip files and the virtual machine we run rsl5k on. Maybe he broke it? any suggestions?
  11. Hello I am trying to get for HAAS CNC variables eeg. 10800,10801 etc into the PLC. Does anyone know of any ADD ON instructions ?    Thank You 
  12. So I have a plc program where most of the outputs are based on a counter that goes from 0 to 1000. The counter speed is adjustable and is generally set to run through a full cycle (count from 0 to 1000) anywhere between 0.5 to 2 seconds. The problem is, when I try to energize an output by using an EQU instruction, it will almost always skip the count because the scan time is not fast enough. I've been using a LIM instruction which has been working, but its not quite as accurate as it needs to be. I switched the counter logic to be continuous to try to make it faster which made it almost perfectly accurate... But only in the continuous task; it made the other periodic task significantly less accurate. I was curious if any of you had any tips on how to remedy this or just general help. I am still relatively new to PLCs and ladder logic so any advice would be awesome, Thanks in advance! Edit: The purpose of the counter is to cycle through from 0 to 1000 over and over again. My outputs actuate during a certain interval within this cycle (For example I would say actuate from 300 to 800 and it would stop and end once it hit those values via an EQU or LIM instruction). I wrote the logic as follows: First I calculate how many cycles per minute I want to perform, using that value I calculate how many times I want to increment my counter per millisecond. Then a timer is given a preset of the total cycle time. While that timer is running I continuously multiply the timer's accumulated value by the "cycle count per millisecond" that I calculated earlier; the resulting value is the current count that all my outputs are based on... Hopefully that makes sense, I know it's not the best but I could not figure out a better way of doing it and I know rounding is certainly making the accuracy worse. My hardware is: Allen Bradely PLC (5069 l306erms2), 5069-ob16, 5069-ib16, and a Kinetix 5500s2 Driver for my motor(s)
  13. Hello guys!  Im using RS Logix 5000.  Can someone explain me what is the difference between when a servo is shutdown or disabled ?  I read the help but it says the same. I can assume it like when its shutdown, there is inside some circuit which is not allow the 3 phase for the drive.  Disabled is that when it have the 3 phase but nothing can happen ? Is there any difference with the break ? Like when its shutdown it can rotate until its slow down by itself or the break will be active ?  I tried to uplod a pic but it was not succesful. When you open a servo axis properties and you choose the Fault actions tab. You can find there these settings.    Thanks a lot. 
  14. Hello All, I am new to Studio 5000. I am trying to have my limit sensors energize my stop output, and also have a manual bit that I can toggle that will energize the stop output as well. Currently, toggling my manual bit works for energizing the stop output, but my limit sensors turning on does not energize my stop output. Not getting what I want with or without the ONS. What is going on??? Thanks, Daniel
  15. Hello Guys! I have couple of questions about tuning an ab servo motor. -Actually what does the drive or plc doing when I launch a servo auto tuning?  - What are the little boxes like position error integrator ? There are checkmarks in fornt of the lines. Can I choose the methode or something? I mean its not "auto" ? Why it is auto then ? - Can someone send me some basic literature where they explain me what these stuff acutally meaning ?  - What is the hook up test what for is good ?  -When you are doing a servo auto tune what are the parameters that you are monitoring and why ?  -I should do the auto without or with load ? Whats the difference ? I know there are so many question I would be so grateful if someone could help me with these answears, or even just with one. Thanks again. 
  16. I have inherited a program to work on using MAM motion commands on a CompactLogix 5370 processor. The MAM variables for some parameters state that REAL data type is required. However in looking at the the code those REAL variables are actually declared as DINT. Is this OK. Does Logix somehow accept DINT for these parameters even though REAL is specified. So if parameter is 5600 DINT it somehow interprets this as 5600.00 REAL. Confused!
  17. Hi guys!  I have several questions connected to kinetix 6000 servo amplifiers. I have a system with AB plc and AB kinetix servo drive. The communication is sercos. Earlier I was worked drives with ethernet communication. I think its better, I could monitor the parmeters durnig as its works. But with the sercos communication I am no longer to be able to do it. One of my question is that like it is possible to check the parameters somehow. I have some problem myabe with the overcurrent recently. But for now I even cant see what is the limit. Is it possible to find it somewhere ?   Also when Im watching the parameters in the RSlogix 5000 which is belongs to the servo drive. I can see a row like (servoname)axis fault code and (servoname) axis code. Is there any table where I can see which number belongs to which fault or status?  If anyone can help me I just appreciate ahead. Thanks Guys.            
  18. I put together a system a couple of years ago with a L306ERM with I-O, PanelView, etc and I was sold Studio 5000 Lite to program it. It worked out ok on that project but now I have a project that I need to use a Powerflex 525 VFD and the software won't let me add the Powerflex. I've tried several different PFs and none can be added. It crashes at the Create button and puts out the wonderfully descriptive message of "Unknown Error" Email AB support. As of 4-1-21, AB doesn't take emails for Powerflex drives. Anyone know if the Lite version of Studio 5000 will work with a Powerflex 525?Thanks you for looking.
  19. Hello! I have a plc program where I need to start and finish an MAM instruction based on a set amount of time. I am trying to calculate the speed of the motor based on the time but when I do, its always off by some milliseconds which I cannot have. I thought this was due to not considering acceleration time but changing acceleration does not change how long it takes the instruction to complete. Is there a more reliable way to perform this? Currently I have my speed units set to seconds which I thought would work (and did improve it slightly) but there is still a slight offset in time. If there is no reliable way to do this, is there a reliable way to predict what the offset in time may be? or what is even causing the offset? thank you in advance. Edit: Or should using seconds work fine, and its more likely something else in my program?
  20. Ok, so I was tasked with setting up a virtual for our development team to be able to use to quickly deploy projects hmi, emulated plc, and studio 5000 project together on one virtual.  The main reason for this is when we get a project, many times we have to wait for an available plc.  We have plc’s in our rack but they can’t be used because they are being used for other projects.  I’ve used the compatibility matrix that Rockwell has but my boss wants to stick with Windows 10 Professional like we do in most our projects but according to the matrix, it looks like having FactoryTalk View SE Enterprise version 10, Studio 5000 Logix version 33 and Studio 5000 Logix Emulate version 33, FactoryTalk Gateway 6.11 and RSLinx 4.11 (mainly for communication to the emulated plc) but in the matrix says Windows 7 and Windows Server 2012  is the best choice.  I’ve ran into issues with Emulate opening, it takes up to 20 minutes to open.  Our licenses are on a server and accessed using FactoryTalk Activation Manager and all the activations are there.  Any suggestions would be appreciated.
  21. This is my first post so let me know if there is anything wrong with my post. I am learning Studio 5000 right now for an internship and created a simple project involving a pushbutton and some LEDs. Now I am trying to create an HMI for it in View Designer. My problem now is that I cannot establish a connection to the project because I do not have a physical HMI connected to my plc (Logix 5380). I can't find any way to emulate an HMI module so that I can get it to run. When I emulate my HMI project it tells me "Unable to reach controller TEST" where test is the name of my plc program. I added a module that matched the model in my HMI program (panelview 5510 2715p-t7wd) which I arbitrarily picked at random. But when I go into references and try to add HMI to Controller Path it does not show up (I'm assuming it's because it is faulting in the plc program since it doesn't actually exist). Is there not a way to emulate an HMI or add a virtual HMI to my studio 5000 program that I could connect to from View Designer?
  22. Hello Folks... The pictures show it all... I just need to produce a one-shot inside the IF...THEN, and the Oneshot's input bit goes from 0 to 1 as you see from the trend, but the output bit is not going to 1, or giving a pulse ? can anyone help me understand why i am not getting a pulse in this code ? And is there another easy way to get pulse inside IF...THEN without changing the condition which activates the if loop ? Thanks in advance for your time
  23. I have a Base tag of BOOL logic that will not activate the MOV output.  The Base tag is paralleled with an Alias tag for a NO pushbutton.  When the pushbutton is actuated it produces the desired output.  Has anyone encountered this issue from a togglebit base tag before?  Why would a base tag produce a different outcome from that of an alias tag that function properly?
  24. Hello All, First time working with PLC. Get the hang of it from stuff I researched. Having an issue with an axis setup for a servo motor.  When I try to do an auto tune it gives me an error that axis is not configured.  Source: Config Fault    Condition: MotorDeviceCode- INvalid attribute      ACtion: Immediate Stop Fault Entry: Type 8, code 9 subcode: 1314 stopaction: 4 Statechange: 3   I was wondering what am I doing wrong? Any leads or source information I can use to solve this.