Search the Community

Showing results for tags 'error code 6000'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 143 results

  1. Hi, I am new to this forum and pretty new to programming fanuc robots. I do have one program that is working in production under my belt. The company I work for recently bought a used M-20iA with a R-30iB controller. The robot was tested and worked before it was shipped to our facility. However, not upon start up the robot faults out and gives the error messages:    SPOT-474  NM&OUT24v shorted after MCC SPOT-476  Fix Pwr short & then cycle    I am wondering if a wire was vibrated loose during the shipment, however I have not been able to find anything in the cabinet. It looks like all of the boards are lighting up and working fine. I have been unable to find any documentation on these particular SPOT errors.    Has anyone experience this error and knows how to fix it? Or does anyone have resources that may shed light on the situation? Thanks!
  2. Hello to all  We have a problem with starting CPU. In GX Developer we click "Diagnostics" and see Error 2400 File set Error. What causes this error? Error code list[Error code 2400] and point to step / parameter 1100 we already have format the memory the last thing not tried yet is :  - swap the CPU , (still in process provide by purchasing) - change memory battery (as per suggest by machine vendor) kindly needs some suggestion if anyone experienced this problem, or maybe some tips    Applicable machine    QnA series PLC ===================================================================================== Error code(SD0)    2400 Error message    FILE SET ERROR LED status(RUN)    OFF LED status(ERROR)    Flashing PLC operating state    Stop Diagnostics timing    At power ON & reset [FILE SET ERROR] The file specified with a parameter does not exist. ■ Collateral information • Common information: File name/Drive name • Individual information: Parameter number ■ Diagnostic Timing • At power-on/At reset/At writing to programmable controller/STOPRUN Read the individual information of the error using the programming tool to identify the numeric value (parameter No.). Check the drive name and file name of the parameter corresponding to the value, and correct it as necessary. Create the specified file and write it to the CPU module.
  3. Added new tags to an existing (and operational) PDB file.  Using DEMO mode switch (/t) to quickly add without USB dev dongle.  When switching from Workspace to Runtime all tags and graphics work.  However, when I switch out of DEMO mode and restart iFix, all tags show up as "Not Defined". the IGS OPC Quick Client shows good comms and data with the new PLC sources, so it's not a PLC comms issue.Truth be told, I do not work on iFix very often, so I'm hoping I just missed a simple step.Thanks in advance!
  4. I am trying to online edit a program in a MELSEC QCPU, using GX Works2, but I keep getting this error "A file which does not exist in the PLC was specified" <ES:010a4022> Few weeks ago I had just online edited the same program in the same PLC with the same steps with no problem. There had been no changes to the PLC after that. Just all a sudden when I try to edit yesterday I get this error. Not an expert in Mitsubishi, just started learning the basics. Connection to PLC is by USB cable. Steps I followed to connect to PLC:    -Online > Read from PLC    -Select PLC Series: QCPU (Q mode)    -Select PLC side I/F Serial Setting: Serial USB    -Select all target program to Read, then Execute I am editing the file that I had just read from PLC Steps I followed to online edit:    -Online > Monitor > Monitor (Write mode)    -Execute the function below when mode is changed: Checked all    -Edit the program (basically just deleted one -||- contact and drew back the line)    -Compile > Online Program Change Then Bam! error get! "A file which does not exist in the PLC was specified" <ES:010a4022> I had tried Verify with PLC, but all results match. Is there something I am missing? Help much appreciated!
  5. CP1E won't connect or run program

    Hi there! Today a CP1E-E10DR-D suddenly stopped working. RUN led was off and I couldn't connect to it via USB getting this error: "Selected port does not exist. Select proper port number from Change PLC dialog and press OK button", and automatic online function didn't work as well(it's not a cable/driver problem since I successfully connected to a CJ2 CPU using same cable and PC). Since I also tried to connect with the CPU outside the control cabinet with no success, I asume there is something wrong at hardware level.  My question is, have you ever faced something like this? My plan is to try to revive it somehow (maybe trying to locate any defective component in the PCBs or something). So I was just wondering if you have any advice in order to achieve it.  Thanks in advance!
  6. This may be more of a Zebra question than a PLC question but I will post it here. I am using Zebra's Network Connect to enable communication between a CompactLogix L13ER and a ZT410. My issue is that the QR Code omits the 5 elements of the array in Field 1 of the CompactLogix. I expect the first two elements in the array to be ignored per the manual but the first 5 has me puzzled. All the characters in the text shows up fine. I have attached what I am seeing. If you have a QR Code reader, you can scan the QR Code.
  7. Unconverted Ladder Code?

    Hi All, Please see attached screenshot: Whenever I want to save the ladder program or start simulation, this window pops-up. If I press 'yes' I loose the whole work. I tried to open existing program and modify it, but it did the same. When I clicked 'yes' I lost all modification and just the original program remained. (I made the program in the morning, opened and saved many times but it started popping this window later.) I work with FXCPU series, FX3U/FX3UC type, simple project in ladder. This worked well but now is not anymore. I use Melsoft GX Simulator! Can anyone advise why this is happening? It is very annoying! It is pointless to work on anything now! Many thanks
  8. Trying to log into NA HMI, NA5-7U001B  Direct, using USB or Ethernet.  All attempts failed .. tho, it was easy to log into the NJ Controller, direct, with USB or Ethernet using the same PC. Then a window popped up.. saying the firmware needed updating in the HMI, and suggested launching the "update" from the same window... Then, after a few minutes.  a "update failed" was displayed on the window.. and the HMI screen changed to this: ..and the green LED went RED ... aaaaagh!   HMI no longer works... any idea why this happened, or the failure to log in happened.. or, what it will take to fix it? Please tell me it was something Omron did .... Thanks Much, Regards, ,Michael PS:  additional info..  I was using Sysmac Studio Version 1.1 .. because I could log in to the CPU (USB and Ethernet) and not the HMI.. I changed to another PC with Sysmac Studio Version 1.17 .. Now I was only able to log into the CPU with Ethernet.. USB login failed. .. and, so did any attempt to log in to the HMI (USB or Ethernet) It looks like if you use a new version of Sysmac.. better not have a device with  "old firmware" ..  I think it was the V1.17 that presented the window suggesting the Firmware Update ...  sigh!
  9. Hi there! I was working on EPLAN Electric P8 when suddenly, the program stopped working (mouse didn't barely move, couldn't click) which resulted in a blue screen after trying to close the program (didn't manage to force stop of the VMWARE process where I execute it).  So, the thing is I can open projects and all, but everytime I close a component window I get this error window: (S275024) Couldn't find setting USER.SYSTEM.GUI.Control.MGGrid.DeviceTagGUI.116.1002.LastIndex.index. And it happens when other different windows (for example when opening Layer Manager I get the same error with LayerManger instead of DeviceTag. Also, if I try to close Eplan by clicking the red X of the window, It won't close. What can I do? There's very little info about this error code in the net and I'm running out of ideas. Thanks in advance!
  10. Hello! I have been working with a Factory Talk Studio V8.0 and my computer was crashed, "blue screen". After this, I can not open my panel project anymore, I only get information Failed to open factory talk private directory for the application. How to save my project?  
  11. Is it possible to reset " Motor replacement detected error" ( Error code 95.01) using code without connecting to PLC through sysmac studio? If yes please suggest how to do it... Thanks in advance...
  12. CX-Designer || Get error history

    Hello ! I am an beginner automation engineer and my new task is to export all alarm/events that occured from NS5 HMIs. Is it possible to do this using the pc? I am currently using a card to get those. (using the "hidden'' HMI's menu, accessed by pressing and holding on the display).  Thank you very much!
  13. Hello, has anyone noticed that plenty (not all) forum posts are changed to quotes from TWControls? What is happening here?  Hopefully only a momentary breakdown  
  14. Hi Everyone, I have FX3U 60MR PLC and TP1200 Comfort HMI, communication perameters on HMI are 9600,7,even,1 stop bit. The problem we are facing is, communication drops after approximately 12 hrs. Analog tags become ### and HMI also dont respond to digital change in plc. Then we Power Reboot HMI and communcation get established. After few hours, same error occurs. we have change the HMI. But issue remained same. HMI is programmed through TIA 13 and TIA 14. HMI also dont allow to change communication parameter. Any one can help please?
  15. Hello, I've connect CP1E with PM2120 with RS485 and already make ladder program to read voltage, current, etc. But the problem is the binary value (D1354&1355) are not appear, and there's error in D1352 with error code : 88 hex. Which is the description of error code is "Exception response", and i already doing some experiment by just making a simple ladder with RXD/TXD instruction and put D1352 addresses and still error, which is same like before (88 hex.). Can i just still do something with this error? Please help me to solved this error problem. *Sorry for bad English Regards, Steven.
  16. FX2nc PLC Error: 6402 Param Error

    Hi, My PLC is fx2nc-32MT. When I diagnosis the plc, this error I Found, 6402 Param Error. Please check the attachment Thanks for your Support.
  17. Kinetix 6000 drive Gurad

    Hi,  Can someon help me with the following question. Like what makes a Kinetix 6000 drive a Guarded drive ? What type of safety stuff can you set to make it more safe.  Is it some parameter ? I am bit confused, by the manual. Should I active it in the PLC program or how ? Or it is some setting like a safe speed or torque.  I would really appreciate any help. Thank you so much ahead.  Have a great day, thanks for the reading.
  18. Kinetix 6000

    Hello guys!  Im using RS Logix 5000.  Can someone explain me what is the difference between when a servo is shutdown or disabled ?  I read the help but it says the same. I can assume it like when its shutdown, there is inside some circuit which is not allow the 3 phase for the drive.  Disabled is that when it have the 3 phase but nothing can happen ? Is there any difference with the break ? Like when its shutdown it can rotate until its slow down by itself or the break will be active ?  I tried to uplod a pic but it was not succesful. When you open a servo axis properties and you choose the Fault actions tab. You can find there these settings.    Thanks a lot. 
  19. Is it really not possible to use 2 shortcuts with FTView ME panels. When I try to create the runtime file (.mer), I am getting an error that can not be used 2 shortcuts. Is there any possibilities to make FTView ME connection with 2 different PLC's.
  20. servo auto tuning

    Hello Guys! I have couple of questions about tuning an ab servo motor. -Actually what does the drive or plc doing when I launch a servo auto tuning?  - What are the little boxes like position error integrator ? There are checkmarks in fornt of the lines. Can I choose the methode or something? I mean its not "auto" ? Why it is auto then ? - Can someone send me some basic literature where they explain me what these stuff acutally meaning ?  - What is the hook up test what for is good ?  -When you are doing a servo auto tune what are the parameters that you are monitoring and why ?  -I should do the auto without or with load ? Whats the difference ? I know there are so many question I would be so grateful if someone could help me with these answears, or even just with one. Thanks again. 
  21. FX-2NC-32MT PLC Error

    Hi, My PLC is showing error. I removed all the input & output cable from the module. Still the error is there. Can anyone help me please. What is the issue here?   Regards Sohel Ahmed
  22. OMRON NS5-SQ10B-V2

    Hello, I have an issue with NS-5 HMI. During transferring new program into HMI, after rebooting I get message: ERROR No.10: file system error: please recover the system program. What is procedure from where I can recover this HMI? I didn't find  folder on CX-Designer under C:\Program Files\OMRON\CX-One\CXDesigner\RecoverUpdate. Is there other way to fix this ERROR? I download firmware and copy it to the CF card. When I insert CF card into NS-5, and after power on unit, RUN LED light become steady orange for 10seconds and than it become steady green. Screen is black and there is not possible to do (chose) nothing. CF card is original OMRON card and wasn't formatted. How to solve this issue???
  23. I saved a project I am working on, had to conver it before I saved? Came back to make edits and when I went to add a new rung it come up with this error? Any fixes? Many thanks, Sean
  24. PanelView 1400e Download Issue

    I'm trying to transfer an application file to a PanelView 1400e and I'm having some difficulty. We currently have 4 of these in operation on machinery and we acquired a spare that I'm trying to get ready. All use the same exact application. I tried using a memory card but none of the PanelViews recognize any of the cards I do have at the moment so that option is out (though at one time we did transfer the applications this way so we did have at least one card that worked in the past). I was able to extract the application file from one of the PVs via Transfer Utility 32 on Windows XP. I am unable to transfer it back to the spare PV. I am using a 9 for 9 straight through serial cable on COM1 of the laptop to the 9 pin DB connector on the back of the PV. I match settings between the PV and the TU32 (baud rate, parity, error). I put the PV on Transfer Application screen on the Serial tab. I open up TU32 and choose the application file (approximately 86kb in size). If I select memory partition 1 for the destination, I get a dialog that pops up telling me that partition 1 is full and it shows me the size and free space on both partition 1 and partition 2. The size for partition 2 matches what I see on the PV on the Terminal Information screen (approximately 2200kb in size and same is free). When I then select partition 2 for the destination and click OK, it asks if I want to format the destination. If I click NO, the transfer fails because "User did not format the destination". When I click Yes to format, the PV starts formatting partition 2 and the progress bar goes up to 100%, then a message comes up that the format is complete, waiting for application transfer. On the TU32 screen, the format progress goes up to 11% then hangs and eventually reports that the format failed. I've done this a number of times and it is always 11%. However, when I click OK and then go back to the main screen on TU32 and once again select to transfer, the PV screen goes into transfer mode with a progress bar as does the TU32. No progress is ever made and eventually I get the 4209 error. 4209 error means the TU32 and PV are not communicating, basically. But I'm confused as to why they initially do communicate but only get to a specific point each time before communications stop. Any ideas? EDIT: Once I get the 4209 error, I click OK, and go back to the main TU32 screen. If I immediately click to transfer again, the progress bar on the PV disappears and a message comes up saying File Download failed-Ready for Transfer. If I click to Transfer again, the progress bar reappears but still no progress and this process repeats. Thank you in advance for any help you can offer.
  25. Hey Everyone,   My company decided to purchase a piece of equipment from China, and I have the pleasure of updating its terrible existing controls. We were given the PLC program by the manufacturer, so I was able to make my changes pretty easily - or at least that would be the case if I could actually connect to the dang thing. The source program is indeed openable and editable via GX developer (the original configuration shows it as an FX3). I figured connecting should be straightforward, but I was wrong.    I initially used a serial/usb converter that I've used on some older Allen Bradley equipment (which worked fine for that). However, after no luck using it on the "Mitsubishi", I purchased a different cable that I found recommended on this forum (Tripp Lite USA-19HS - https://www.alliedelec.com/product/tripp-lite/usa-19hs/70101537/?gclid=Cj0KCQiAj9iBBhCJARIsAE9qRtB_n8TVAnJdFyYokoEu42W6H6LaT4kVsgJQI1qvPUsUF3rFviKpbt0aApLHEALw_wcB&gclsrc=aw.ds). Still, no luck. I've tried 7E1 and every baud rate possible, as well as some other bit/parity configurations (and yes, I've verified that I'm using the right com port, as well as tried moving the converter to different ports and trying those). Nothing seems to go through.  I have almost no experience with Mitsubishi beyond a couple of FX5s (which have worked fine, but I connect to those via ethernet). Any help would be greatly appreciated; if I can't make these changes, I'm going to end up rebuilding the whole cabinet with a PLC I can rely on.   Thanks in advance.