Search the Community

Showing results for tags 'error 95 1s servo'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 239 results

  1. Does anyone know how to change the reading on Omron servo motor reading from negative to positive? The encoder is reading negative values when it is moving in the forward direction.  I am using 1S servo on NX1P2 controller on Sysmac studio software.  Please suggest. 
  2. Does any one know any instruction that rotate the 1S Servo Motor continuously with angle(0 to 360)  and velocity control ? https://forums.mrplc.com/index.php?/topic/35459-omron-g5-servo-drive-rotary-mode/#comment-165564   Above link may be quite close to what i want. But I have no idea how to set it up   Simon        
  3. i just got my NX1p2-1140DT controller with a R88D-KN04-ECT. i conneted every thing and directy got the 87 message on the display. i found out dat is becous wrong wiring I dont have the I/o cable incallt with omron they where saying that i don't need it and i can controll the motor controller full via ethercat. i already try to change to pdo mapping. what am i doing wrong? can someone help me? is it indeed true i dont need the i/o cable  thanks in advance for helping.
  4. MR-J2S- Servo Driver to PLC

    I have a test station to test MR-J2S Servo drivers,  I am looking for something unique in the drivers to be able to save data about that test.  First thought was the SN, but i am not seeing any way to pull serial number from the driver. Only found it on the side of driver and really don't want people having to type it in , cause usually they type in the wrong numbers.  Does anyone know of a way to get the serial number out of the driver? or at least where it could be found?  Or any other unique identifier in these drivers?  
  5. Array A INT[32] Array Index B INT Destination C INT I am trying to move an Array (A) Element (A[2]) using a symbol (B) in ladder into a destination symbol (C) C = A [ B ] Result: ERROR: Array Index of Operand 1 out of range at rung 1 ( 6, 0 ).  The documentation suggests that it is possible, but I am unsure if there is something I am doing incorrectly. Note* Fixed indexing works with no errors Is there another method to accomplish this?   PLC : CJ2M CPU31 CX- Programmer: Verion 9.74 Update 1: If I go online to the PLC It does look like the array look up is working. Is the issue with the mov block? Update 2: I changed the memory locations which has caused a different error to appear. This error is clearer but does not explain the manual excerpt I posted further up ERROR: Only the constant can be specified for the index of the array.  at rung 5 ( 6, 0 ).  Update 3: Solution 1 I managed to hack together a proof of concept using pointers and indirect offsets  Update 4: Solution 2 For some strange reason things work as expected inside of the function blocks so I made one where the array is In-Out and with an input and output respectively. Note* External reference to pointers inside of the function block produced an error. Function block Logic     Update 5: Solution 3 Now I feel like I am going crazy, I tried just the original code again and it works... I have no idea why and if it was not for all the documentation I would be lost as to why it works now... Update 6: Conclusion It seems to have array indexing work the array index must exist in the D Memory Block. The reason it did not work above is because I somehow had a MOVR block when I tested after moving all the variables to the D Memory Block. I hope this journey helps someone else :)
  6. How can i limit MRJ4 servo load?

    Hello, I am beginner at servo and its driver. i am using MRJ4A driver and HG SR102 servo motor. i want to make my servo stop or alarm when the load is over the maximum load that i set by my self. what parameter should i set to limiting servo load even if the servo motor strength enough to lift the load.?  
  7. CP1W TS001

    Hai, I have problem with my CP1W TS001, suddenly reading result always #7FFE.  i use CP1E-N60 and 2 expansion module, AD041 and TS001. I put TS001 after AD041 then my program code as follows : mov #8051 105 mov 7 D20 mov 8 D22 the reasult at D20 & D22 always #7FFE could someone help me to solve this problem?
  8. Hello. I am writing a function block and i am getting the following error: ERROR: STRING type or an Input Output variable is not supported by the PLC of this unit version. Check the unit version in program check options. When i try to remove the string i get error: instruction is not available for current plc Is there somewhere where i can see which instructions i can use? Or is it not the string or one of my in or outputs I am doing something wrong with?   Kind regards, Ralf  
  9. Q02CPU Error 2200

    Hi All; Trying to make a backup of a Q02CPU.  Used GXWorks2 to get the program and parameter files from the working CPU.  The System is on an 8-slot rack with mixed IO including a ProfiBus module (QJ71). Got a new CPU, powered down the system and installed it after setting the DIP switches the same as the working one (2 and 3 both on, others off). Power on system. Download the program and parameters to the unit, have the ERR LED blinking and the CPU will not run.  PLC Diagnostics show this 2200 error, which when I look it up in the book starts talking about 'drives', which I find out have something to do with the DIP switches.  The combination of switches 2 and 3 indicate the parameters are to be stored in Standard ROM (Drive 4), but apparently this is not happening when I do the download of the program and parameters.   Is there a specific procedure I need to follow to put the parameters into Standard ROM (Drive 4)? Or, did I get a replacement CPU that is either A)Bad or B)does not have this Standard ROM? Or...?   Any assistance would be appreciated.   CPRenaud
  10. Hi all,I'm completely new to ASCII and trying to figure out where I'm going wrong here.Application: I need to send 2d barcode data to a KGK Jet model CCS3000L Inkjet printer. Only protocol possibility is ASCII. PLC I have is a Micro850, and the only port option for ASCII is the serial port. I modified one end of a 2707-NC11 cable to connect PLC TxD to printer RxD, PLC RxD to Printer TxD, and PLC SG to Printer SG. I jumpered CTS and RTS at the printer connector, and the 2707 cable I'm using doesn't have wires on the Micro850 CTS or RTS pins.Printer company verified that I can just jumper RTS and CTS on their side and not connect their DTR and DSR pins (since I'm not using hardware handshaking). I don't really need any flow control for the application ( I don't think...again, ASCII noob here).Do the CTS and RTS on the PLC side need to be jumpered? Does the DCD pin need to be jumpered or connected to something if I'm not using handshaking?I downloaded the Micro800 ASCII read and write functions and function blocks from Rockwell library, and they seem to be working, except that I keep getting ABL error id "7". This error states, "Cannot complete ASCII send or receive because channel configuration has been shut down using the channel configuration dialog box." I have the serial port enabled and configured to ASCII, no handshaking, baud 9600 same as printer, no parity check, 1 stop bit, character length of 8.Any help in pointing out what I'm doing wrong or things to try would be greatly appreciated!   ASCII_TEST.ccwsln
  11. Trying to log into NA HMI, NA5-7U001B  Direct, using USB or Ethernet.  All attempts failed .. tho, it was easy to log into the NJ Controller, direct, with USB or Ethernet using the same PC. Then a window popped up.. saying the firmware needed updating in the HMI, and suggested launching the "update" from the same window... Then, after a few minutes.  a "update failed" was displayed on the window.. and the HMI screen changed to this: ..and the green LED went RED ... aaaaagh!   HMI no longer works... any idea why this happened, or the failure to log in happened.. or, what it will take to fix it? Please tell me it was something Omron did .... Thanks Much, Regards, ,Michael PS:  additional info..  I was using Sysmac Studio Version 1.1 .. because I could log in to the CPU (USB and Ethernet) and not the HMI.. I changed to another PC with Sysmac Studio Version 1.17 .. Now I was only able to log into the CPU with Ethernet.. USB login failed. .. and, so did any attempt to log in to the HMI (USB or Ethernet) It looks like if you use a new version of Sysmac.. better not have a device with  "old firmware" ..  I think it was the V1.17 that presented the window suggesting the Firmware Update ...  sigh!
  12. Motion Control

    Hi Everyone.   I have been tasked with changing out an older Flex Drive servo drive to a more modern Micro Flex drive in a machine that has an Omron CQM1H-CPU51 PLC.  I'm having a few issues but hope that i can gain some clarity around at least one of the hurdles Im facing from here. Biggest issue for me at this moment is My work hasn't yet purchased a programming lead for this PLC (or even the bits required to make one myself) but i have a feeling the control for the Servo is done via motion control in the PLC.  Question here is, if changing from one servo drive to another type, will the motion control code need to be updated to work with the new servo drive?  I have very limited experience with motion control itself at this stage so I'm a bit lost when it comes to these sort of details. Regards Kiwi_man82
  13. CP1E won't connect or run program

    Hi there! Today a CP1E-E10DR-D suddenly stopped working. RUN led was off and I couldn't connect to it via USB getting this error: "Selected port does not exist. Select proper port number from Change PLC dialog and press OK button", and automatic online function didn't work as well(it's not a cable/driver problem since I successfully connected to a CJ2 CPU using same cable and PC). Since I also tried to connect with the CPU outside the control cabinet with no success, I asume there is something wrong at hardware level.  My question is, have you ever faced something like this? My plan is to try to revive it somehow (maybe trying to locate any defective component in the PCBs or something). So I was just wondering if you have any advice in order to achieve it.  Thanks in advance!
  14. QD77GF Error D304

    Hi. I am using PLC Q06UDV wit QD77GF to operate 11 servos, it is my first time using QD77GF and CC-Link IE Field. I've done the parameter setting. but the qd77gf error lamp started to blinking. i try to check it in cc link ie field diagnostic and didn't find anything except the error lamp blinking in monitor view. then i checked system diagnostic , no error showing up but, only historical error when i started the power of plc. it show D304 error.  in manual book the solution are lengthen the operation cycle qd77gf, check the cable, and shorten plc scan time. where can i find this setting sir?  
  15. Omron NB Software

    I am facing the error while compiling the program , there is only 1 error , but not able to figure what is the actual error. Please suggest and support.
  16. Q-Series - Operation Error 4100

    Hi guys. I found error on PLC and from PLC diagnostic I found this Operation Error 4100 as per attach picture. FYI, there is no SD card mount onto this PLC. I wonder what is ATA card. This error wont affect the operation. Any advise on what to check?   This ladder is pop up when I clicked, error jump.   Thanks.
  17. Hello, has anyone noticed that plenty (not all) forum posts are changed to quotes from TWControls? What is happening here?  Hopefully only a momentary breakdown  
  18. Hello all,    I have 3 kinetix 5500 drives connected in series but some how the 3rd drive lost power. all the fuses in the cabinet look good. nothing else is tripped either.    any advice is appreciated.  thank you   
  19. Hi guys. I was getting Coordinates error popped up everytime I tried to go the page. If click OK, everything is normal and can operate as usual. Just wondering how to eliminate and what causing this error. Thanks!  
  20. Hi everyone,  I am new to Mitsubishi PLC. I am trying to see from where Run or speed commands goes to Servo. I have MELSEC FX2M-32MT with FX2N-1PG cards for the Servo and I am using GX Developer 8.91v  Also, I would like to mention that initially I found out that BATT V light was lit so here what I didi. >I replaced the battery within 20 second while powered ON. Before changing the battery I took upload of the program successfully.  >I have cleared PLC memory and re downloaded the program.  > Checked Memory addresses M8005 8006 both are Low.  Now, when I am trying to run  my machine it is not giving output to two Servos while a conveyor operates when started from the HMI so it means program is inside PLC, right ? Program is attached if someone wants to have a look.  labeling mc 300322.rar
  21. Panasonic FPG-C32T2H - E45

    Hi, I have PLC with Error E45. I am not very familiar with Panasonic and in manual, explanation is not very clear for me. Any help appreciated    
  22. Omron 1S Servo

    Hello:           Does anyone know the details explanation of the Homing Settings for the Axis? Set the homing operation. 0: Proximity reverse turn/home proximity input OFF 1: Proximity reverse turn/home proximity input ON 4: Home proximity input OFF 5: Home proximity input ON 8: Limit input OFF 9: Proximity reverse turn/home input mask distance 11: Limit inputs only 12: Proximity reverse turn/holding time 13: No home proximity input/holding home input   Limit Input referring to Input (I/O) ? How about Proximity Input ? It is confusing with the terms. The manual has no explanation for each of the above selection.   Any one?   Simon
  23. Hi. I use the email block on few of our NJ101-9020 controllers to send out daily reports or any status updates. Recently the PLC's started an unknown issue and fails to send email out anymore. I use the Mail_Send function block from Omron to send emails. The only Error ID i can get is 2005, with status being "Connection to SMTP" failed. Looking at the troubleshooting guide, i cannot find anything to do with error id 2005, in fact its missing. There is 2004 and 2006 but no 2005. I've tried all the obvious thing like, power cycle, redownload the whole project, create a new instance of Mail_Send function block etc. Nothing seems to have fixed this unknown issue. Our IT department did a full check on their side and nothing seems to be out of order. I can still remote into the PLC, so i dont know what exactly is the problem. Has anyone came across this error ID before? Any ideas why this might have been happening? It was working well until few weeks ago and nothing changed and this suddenly started. Any input is really appreciated. Thank you.
  24. Hello! I have been working with a Factory Talk Studio V8.0 and my computer was crashed, "blue screen". After this, I can not open my panel project anymore, I only get information Failed to open factory talk private directory for the application. How to save my project?  
  25. NE1A-SCUP02-EIP

    Does anyone have experience with the NE1A-SCUP02-EIP safety PLC? We had a machine shutdown yesterday with a L9n4 error on the NE1A unit. The manual says this is a tag data link error. Does this cause the safety PLC itself to shutdown? I always thought the EIP portion of the safety PLC was only used for status reporting to the PLC. The safety portion is strictly on DeviceNet and is independent of the EIP network.  The CJ2 PLC's error log tells me it had problems communicating with the safety PLC, the VFD, and NX I/O's which were all in the same panel going through an Ethernet switch.