Search the Community

Showing results for tags 'rs logix 5000'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 91 results

  1. This is my first post so let me know if there is anything wrong with my post. I am learning Studio 5000 right now for an internship and created a simple project involving a pushbutton and some LEDs. Now I am trying to create an HMI for it in View Designer. My problem now is that I cannot establish a connection to the project because I do not have a physical HMI connected to my plc (Logix 5380). I can't find any way to emulate an HMI module so that I can get it to run. When I emulate my HMI project it tells me "Unable to reach controller TEST" where test is the name of my plc program. I added a module that matched the model in my HMI program (panelview 5510 2715p-t7wd) which I arbitrarily picked at random. But when I go into references and try to add HMI to Controller Path it does not show up (I'm assuming it's because it is faulting in the plc program since it doesn't actually exist). Is there not a way to emulate an HMI or add a virtual HMI to my studio 5000 program that I could connect to from View Designer?
  2. Create TCP/UDP Socket

    I'm trying to send an int over TCP using a MSG Socket,  Compactlogix ==> Arduino Ethernet Shield I have set up TCP communication between two Arduino Uno's using Ethernet shield. I've set up the one as a server, the other as a client. server IP: 192.168.1.21 port 23. If the client is connected it reads incoming data as a byte or an array of bytes. The data between the two has been verified to work. I'm now trying to transition the communications between a compact logix-L32E. I'm looking to send a byte (or int being as there's no byte data type) from the Compactlogix to the Arduino using TCP. To my understanding I need to use a socket create, open, read/write, close. The manual to do this is vague as a step by step procedure. Does anyone have an example code for socket programming? I can open rs500, rs5000, and studio 5000 programs. If I can open a file to use as a reference I can translate it on my own. Any help/advice would be greatly appreciated. 
  3. Hello Folks... The pictures show it all... I just need to produce a one-shot inside the IF...THEN, and the Oneshot's input bit goes from 0 to 1 as you see from the trend, but the output bit is not going to 1, or giving a pulse ? can anyone help me understand why i am not getting a pulse in this code ? And is there another easy way to get pulse inside IF...THEN without changing the condition which activates the if loop ? Thanks in advance for your time
  4. I have a purchased Machine that came with a Siemens LOGO 8.FSR PLC (Smart Relay). Generally we use Allen Bradley or Mitsubishi. Anyway, we need to communicate data between the LOGO and an Allen Bradley Compact Logix.  I do not desire to add an additional network to the AB but as best i can tell the LOGO is exclusively Modbus TCP/IP. Has anyone come across a similar situation?  I look online and did find an  Anybus module that claims to be able to link them together.  Looking for anyone who has faced this challenge and succeeded, or failed.   Thanks
  5. I have a Base tag of BOOL logic that will not activate the MOV output.  The Base tag is paralleled with an Alias tag for a NO pushbutton.  When the pushbutton is actuated it produces the desired output.  Has anyone encountered this issue from a togglebit base tag before?  Why would a base tag produce a different outcome from that of an alias tag that function properly?
  6. Axis Attribute Error

    Hello All, First time working with PLC. Get the hang of it from stuff I researched. Having an issue with an axis setup for a servo motor.  When I try to do an auto tune it gives me an error that axis is not configured.  Source: Config Fault    Condition: MotorDeviceCode- INvalid attribute      ACtion: Immediate Stop Fault Entry: Type 8, code 9 subcode: 1314 stopaction: 4 Statechange: 3   I was wondering what am I doing wrong? Any leads or source information I can use to solve this. 
  7. Hi, I'm fairly new to motion applications and I have an interesting (to me) problem to solve. I'm using Kinetix 5700 with MPL motors to drive a pick&place carousel and a conveyor belt. I have a virtual master that driver the carousel in 1:10 ratio. The virtual master also drives the conveyor belt, the ratio is given by the carousel diameter and the conveyor driving cylinder diameter +  2x the belt thickness. And I'm using MAJ to drive the master and the MAG instruction to drive the carousel and the conveyor. This all works well. BUT: the carousel does not pick the product in the same place every time. That creates irregular gaps, or pitch, between the product on the conveyor which causes some issues down the line. Is there a way how to superimpose a value to the conveyor axis to ensure the pitch is regular at all times. Something like the ADDAX instruction it Trio motion controller for example? I'd want to have a sensor that detects the edge of the product and compares he encoder value to an expected value and slows downs or speeds up the conveyor accordingly. Thanks a milion.
  8. Signal Tower Error Code(s)

    Hi, got a mental block lol.  Got a machine we are modifying, currently got most of the code in place. Working on a fault routine now. This machine doesn't have an HMI or wide array of PL. Nothing major just a simple vision system check. Currently have 6 faults that will stop the cycle running. I'm wanting to have the beacon light (Red light) blink for the cause of the fault. For example: Scenario 1- Fault stop for bottle check NG:  (two) .5 sec blinks -  2 sec red light off -  (two) .5 sec blinks ..... repeat  Scenario 2- Fault stop for bottle check NG and reject sensor blocked:  (two) .5 sec blinks -2 sec red light off - (three) .5 sec blinks - 2 sec red light off....... repeat I have the code a few different ways but it looks "dirty". Any suggestions? Thanks in advance  
  9. AVE instruction Error

    A little background information here, I am trying to create a moving average so I accomplished it with the code (imaged attached) The problem i am having is the AVE instruction error bit goes true. it leaved me with a result of 1.#QAN  I did some googling and it said this is typically done when dividing by zero?? so i added a NEQ to 0 prior to loading the array. then it happened again. so i put the error bit in front of the FFL so it will stop loading the array when i get the error bit so i can see what values are in the array when it errors out. Has anyone else had this issue and what could you do to resolve it? I haven't had any luck find something that points me in the right direction. Thanks in advance for your help.
  10. Hello there, I am using a Kinetix 5700 drives to control bunch of axis. HW used : 5069-L320ERMS2 GurdsLogix, 2198-S086-ERS4 Servo Drive with MPM-B2152M-M motor and the 843ES-SIP12BA6 safety encoder. All is working fine except I can't figure out how to dynamically change an axis velocity  controlled by a MAG instruction. I have a virtual master axis controlling the velocity and each physical axis is controlled by a MAG instruction with a gear ratio. In my safety program I have SFX and SLS function block used to determine the safe speed limit. The  SLSLimit output of the SLS function block is linked to a SS1 Request of my servo drive. This causes the axis to stop when safe speed limit acceded.  What I'd like to be able to do is to dynamically change velocity (limit it to safe speed if SLS instruction is active) of each axis without having to change the gearing ratios and thus avoid the SS1 safe stop action.  I know how to do that using JOG or MOVE but is it even possible to do that using the MAG instruction? Regards Martin
  11. Hi all, I've ran into an unusual situation where I could use some suggestions.  I have an AB PLC working in the field, and an existing fixture that needs to be transferred from an Omron PLC into our AB.  I have an integrator who did some offline development with a welder that uses Anybus communication.  He sent a .ACD file to implement the logic from.  The file has an Ethernet module configured but more importantly, it's showing EDS not registered.  I've asked for the EDS he used, and none of them work when trying to register it via right-click and register.  I can export the module, but it won't import into the current PLC program because there's no EDS (shows EDS error after the import).  If I try to take the program that was sent to me online with the PLC, it will automatically upload and overwrite the build.  I can't even open the properties of the module to see what the integrator did. The end goal is to have the offline developed module implemented into the current program, but it seems like everything I've tried to do has me against a wall.  Is there a way to go online without uploading?  Maybe there's a way to implement this I haven't learned yet?  Any suggestions would be much appreciated, and if more information is needed, I'll be glad to provide it. More info:    PLC Type: 1756-L82E ControlLogix 5580    Rev: 30.014    Studio 5000 Version 30.01.00 - Standard Thanks, K
  12. I am using Studio 5000 View Designer v4.3 to create an HMI on Panel View.  I'm having a weird issue where every time I open up my project, the windows are displaying only in the lower right hand corner.  This wasn't happening earlier.  Undocking the window, expanding the window, uninstalling and re-installing View Designer have not helped.  Trying to open View Designer as an administrator has not helped either.  I know there are better HMI platforms, but I am basically complete with the construction of this HMI using Studio 5000 View Designer and now it is too late.  I just want to add a few more buttons and I can't do it because I can't see the bottom of any of my windows.  Since Studio 5000 View Designer is based in Visual Studio, maybe someone would know how I can fix this via Windows registry files?  
  13. Dispersion of an array

    Hi Guys. I have a trouble to determine the dispersion of an array. Like I have an array what have 1000 elements. I need to know the dispersion of the numbers. I checked but I didnt find any instruction for this. Im using RS Logix 5000. Can someone pls help me out ?  Thanks in advance.
  14. Hi all. How to replace an Ethernet ip communications module(1756 en2t) with a new one if the old one stops working. What should be done to configure the new module in rx logix? Should I set the IP address? Or is it plug and play? Thanks in advance.
  15. Control Logix 5561

    Hello  We have just purchased some equipment with a Control Logix 5561 (1756-L61/B Rev 13.40). The compact flash card is missing from the unit but the seller says the unit was running in his facility prior to shipping. Does the 5561 have internal memory where a program is stored? Is the Compact Flash used only for recipes and persistent data? Thank you
  16. I'm wanting to get upload the program from a CompactLogix L31 Controller.  I'm using a generic (non Allen Bradley) "C2G brand" usb -->rs232 cable coming directly off of my laptop because I don't have a serial port out.  The rs232 side of the C2G cable is a "pin out" or male end, and as you can see in the picture, the serial port at Channel 1 on the controller is also male.  I'm using a generic (non-Allen Bradley) null modem (female-->female) cable to complete the connection.  Ultimately, I'm not seeing the controller on linx.  But that's a result of me not being able to configure the driver.  When I try to auto configure this driver, Linx gives me an error saying, "Unable to verify settings due to a NAK!" btw, the rs232 cable going into channel 0 is for the HMI on the machine. A pv600 1. How do I get online and upload the program from the controller? 2. What does NAK mean?
  17. logix 5000 array

    Hi Guys! I have a problem with array filling. I use rslogix 5000 software. I have to save the timestamp sometimes. I can save it with GET instruciton. Its a dint array which have 7 elements (year, month, day....and so on),  But my problem is I dont know, how can I solve that, they are in a bigger array. So like an array within the array. Idk it is possible ? I hope you know how I mean.  So I have 7 dint value in one array, and I want 1000 array for this. How can increase the position of the array number ?  Can anybody help me with that ?  Thank you in advance.  
  18. controllogix and 500 on IPAD

    Hi, Is it possible to get RS5000 or slc 500 software on an ipad to fault find and troubleshoot or even make edits.
  19. Allen Bradley

    How could I find ON State duration of an Input/Output, in Compact Logix PLC? So it would help me to show in HMI that how long the I/O is ON.Kindly assist me.Thanks in advance
  20. Hello everyone, Working in Automation for the first time as a Co-op student so i'm fairly new to PLC's and the Automation field in general. I've recently been tasked with converting a RSlogix 5 program from an old PLC 5 project into a Studio5000 project. I referenced the manual (I'll attach link below), and had no issues using the RSlogix Project Migrator tool that I downloaded off the Rockwell website. My problem is that once I convert the program, my I/O tags that were originally sequenced in octets(0-7, 10-17, 20-27, ...) from the RSlogix 5 program, are switched into a sequential scheme in Studio5000 that just increments them in order (1, 2, 3, 4, ...). I hope this make sense, but basically the first seven tags match between the projects, but then I:010 in rslogix 5 is equivalent to I[8] in 5000, I:011 is I[9], and so on and so forth. Has anyone had this issue before and found a way to have Studio5000 keep the original octet scheme? I don't see this normally being an issue, but the customer has specifically asked that the I/O tag names be kept the same as the original program. Thanks for any help. - Ben   Converting PLC-5 reference manual link: https://literature.rockwellautomation.com/idc/groups/literature/documents/rm/1756-rm085_-en-p.pdf
  21. I have a new PC that is running Windows 10, I have RSLogix 500 loaded and working no problem, along with RSLinx, Factory Talk Activation... etc. I also loaded the Studio 5000 package and it loaded without a problem however will not run. It starts and allows you to pick a project to work on, then will display the Logix 5000 splash window for a second, then just close. No error message, crash or idea of what it is doing, just closes. So far no help from AB, perhaps someone here is running this on Windows 10 or has an idea how to figure out why it is closing. Thanks
  22. RFID + Proface

    Hi Guys! Is there anybody worked already with Proface panel and RFID reader ? Can anybody help me with that ? Even it is possible to use RFID reader on a Proface touch panel ?  The software what I use is RSlogix 5000 and of course, GP-PRO for the proface panel. Thank you so much for your answers.
  23. Insert existing attachment A lot of automation cells we get done are made outside of shop so we don't typically have any current acd files for the plc. I am trying to make changes to the program but uploading seems to be giving me some problems. The initial upload seems to work fine I can select a file to save to and I begin to see the file being upload, the problem comes after about two minutes near the end of the upload. Attached is the error I see after the upload stops. Has anyone seen this problem before and know of a solution? Any help would be appreciated. Current controller Studio 5000 Logix Designer 28.03.00 1756-L71S
  24. pid tuning

    Hi there! I have a problem with a process. The bottom line is I have a quite big asynchronous motor (about 110kw), with this motor I would like to fill a pool. There is a sensor that monitors the level. Im setting the PID for the motor control, it seems to be good, but unfortunately the fultuation is very big, however the level is perfect. I send a 4-20 mA signal to the inverter. Actually, it is almost everytime changing. I think it is not good for the motor. the changing scale is between 100 and 600 rpm ... What do you guys think ? Can this cause early motor or inverter failure? I had a thought, I did that I was doing an average and sent the current process data every 3 seconds. It causes that, the motor rpm 100 or 600 rpm.. nothing else, and change it about every 3 or 6 seconds,  because of te too much error I think.  How can I solve the this problem. The material runs out evenly from the pool, but the control variable is still bouncing. I monitored the process variable and the control variable too and the error too. I noticed that the output only changes when it is very close to the setpoint. for example the setpoint is 5000. And if the process variable is 4950 then the output is 100%. and if the process variable is 4992 then the output is about 67% but, the if the process data is 5010 then the output is 0%.   I'd expect that, for example that if the process variable is 2000 then the output is will be 100%. but the process data is 4000 then the output will be 50 % ... and so on.... so I hope I can find a permanent output value.  I dont know, maybe I made some mistake.... pls help me in this situation. Thank you.        
  25. FFL problem

    Hi Guys! I have a problem.  I have a leaser sensor, I already set the sampling frequency to 0,1 s. So 1 second I will get 10 data. I need to use the average of the datas. My problem is I dont know how can I solve that, after the 10. data every new data I have to  recount, the last 10 data's average. I think maybe I have to use the FFL instrucion or something like that. I need to solve this problem in ladder diagram. I use RS-logix 5000 software. Anyone can help me?  Unfortunatelly I havent the the software, so I cant show you what am I think.    Maybe the sliding window solution is the right, or is it not related to this? Im a bit confused.