Search the Community

Showing results for tags 'q series error clear'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 163 results

  1. OMRON NS5-SQ10B-V2

    Hello, I have an issue with NS-5 HMI. During transferring new program into HMI, after rebooting I get message: ERROR No.10: file system error: please recover the system program. What is procedure from where I can recover this HMI? I didn't find  folder on CX-Designer under C:\Program Files\OMRON\CX-One\CXDesigner\RecoverUpdate. Is there other way to fix this ERROR? I download firmware and copy it to the CF card. When I insert CF card into NS-5, and after power on unit, RUN LED light become steady orange for 10seconds and than it become steady green. Screen is black and there is not possible to do (chose) nothing. CF card is original OMRON card and wasn't formatted. How to solve this issue???
  2. Hello All,   Semi-noob here with Mitsubishi PLCs. I'm starting a project in which we are upgrading an existing A Series PLC with the Q.  Is there a datasheet somewhere that lists compatible software within Mitsubishi's lineup? I had no luck in searching their site.   Also, (in the same project) the existing network uses DeviceNet. I have the Q series compatible card for that - but within what software does one configure the network?   Thank you.
  3. OMRON CJ1W-CT021

    MY OMRON CJ1M CPU12 SHOWS UNIT NUMBER DUPLICATE ERROR. ERROR CODE IS 0X80E9.  THE CPU HAS TWO NUMBER OF HIGH SPEED COUNTER IN A RACK SOME AND I/O UNITS.  PLEASE HELP HOW TO SET MACHINE NUMBER (ROTARY SWITCH)  IN OMRON CJ1W-CT021 IF TWO UNIT CONNECTED IN ONE CPU. PLEASE SEE ATTACHED PICTURE. CJ1W-CT021.bmp
  4. GT work 3 installation error

     GT work 3 installation....  How to clear this error    ' because the path name of installer folder is too long installation process is discontinued. Please move installer folder to the place which the path name became 87 or less letter and execute setup.exe onces again'  
  5. Error Indicator on FX3U-ENET-ADP

    Hi all, I have finished installing ethernet adapter module FX3U-ENET-ADP on the FX3U-48M PLC. From the ethernet module, i connected it to a wireless router and then i am planning of connecting to the ethernet module using GXWorks 2 on my laptop through wireless router. On the ethernet module, the error indicator LED is on (red). From the FX3U-ENET-ADP, it means that there might be setting or hardware errors.  I am asking if i have missed some steps on the installation process and if any of you have experience with similar problems. Thanks in advance for the answers.
  6. Dear All My system includes Module 1747-SDN which controls Micrologix via Module 1761-NET-DNI but Now Module 1761-NET-DNI is broken and I replace a new but the system issue error on both Module 1747-SDN and 1761 -NET-DNI. I don't know what I have to do when I replace Module 1761-NET-DNI? Thank you very much
  7. Hi Everyone,   I have  NT31C-ST142-V2 and it has a prompt of "System Program not exist or incorrect." I am trying to transfer via NT Series System Installer but I am getting a time-out error. I have Xm2S-09 serial cable with ATEN serial-to-USB cable.I know it is not broken since I can still Upload/download on a CJ2 PLC. I just want to know what other things I can do upload a systemprogram. I have seen a comment on this site that he remove the battery then tried to upload again.   NT is almost 15 years old. I have a back-up program.   I can't seem to upload by this time for pictures of theH MI and the screenshots of software .
  8. Hi,     I am trying to establish communication between master and slave through modbus rtu rs485. But I am experiencing error code 7378h. I already tried to make the values of Request Interval Timer from 100 to 200 and Broadcast Delat Value from 50 to 100. But the error still persist. Any tips how to solve this issue? There is no error on the slave evices.
  9. Hello Mrplc's members I have a Korean version " goldsec Moj2" of Mitsubishi plc A0j2 I need to know the right software for it And how to get it I tried GX Developer but it didn't work because it have only A0J2h type And I tried melsec medoc (version 1.64) but it didn't have A series CPUs
  10. Hi every one ! I cannot use register D128 - D255 in the program when I create a program that uses the Block function in the PLC mitsubishi FX1S, it gives an error :  A device of the device range set in the device/label automatic-assign setting or a device which cannot be used due to system reservation is being used.Help me,Thanks !
  11. melsec medoc error

    Hi Mr.PLC Members, I have Mitsubishi FX16MT unit, I'm trying to transfer programs to it using melsec medoc version 1.64b but I can't  I'm receiving error "no reply from PLC system",I'm using 25 pin to 9 pin cable and I tried also to connect it with usb to serial cable but the same error appeared  my setup: PLC system        FX Bit rate                 300 word length          7 parity                    Even stopbits                 2 "windows XP" Attached are photo of my unit with my cables and the error of the program  
  12. The CC-Link system on a machine has been intermittently dropping out.  Normally the Link Scan Time runs at a solid 87ms.  When the system "drops out", the link scan time will increase.  Sometimes double, triple, or go up 10x. It happens when the machine is running or when it sits idle. There are 33 stations on the network.  The same stations do not always fault but sometimes all of the stations will fault at once (as seen in the attachment pictures.) We have changed the main QJ61BT11N, the processor, the Q62N power supply, the main backplane (base unit), all cards on the main backplane.  Is it possible for one station or one of the cables to create a network wide problem?  Any ideas thrown at us would be appreciated. 
  13. Folks, we have a set of Mitsubishi Q12PRHCPU (redundant) running effortless since many years. CPU-A as standby and CPU-B as Control. Recently we noticed BATT low alarm on CPU-B. So we arranged for a spare battery Q6BAT and started the procedure as per manual(attached procedure and flow chart). We did memory copy from Control to standby (as prescribed precaution) and did the Reset of Standby PLC CPU-A. Memory copy from B to A completed successfully 100%. But the BACKUP LED did not turn Green from Red & Error LED kept flickering on standby CPU-A. CPU-B remain in Control but backup LED turned RED. From system monitoring we found that there is a Error 6000 (FILE DIFF.) observed in One of the .QPG (program 00-MDBUS.QPG). We tried to reset it but were not successful. We are surprised that why does the program differs when it was copied from CPU-B to CPU-A using the memory copy. Still we did the VERIFY and found no difference between the programs in CPU-A & CPU-B.  Can anyone explain the cause of this issue and the solution. Please note that the CPU-B is still in control and plant is running. Backup LED on both CPU are red which means (redundancy loss) and error LED on standby CPU-A is flickering RED. There is no error in the CPU-A (Control) -we checked this using the GX Developer. Also attached here are the image of the error and error help. Thanks in advance. Battery Replacement procedure.pdf Battery Replacement procedure-Flow Chart.pdf Error.pdf MELSEC QCPU ERROR CODE 6000 FILE DIFF.pdf
  14. Sysmac Cj2m Cpu35

    Dear All,  Need your help. I have problem with plc cj2m cpu35. After power trip plc error. Err HE Ip 01..what is mean? plc also connected with one pc using ethernet cable. Any suggestion need to do... 
  15. Hi everyone! I got this machine with a CP1H PLC and NS8-TV00B-V2 as PT. I was told that they were working fine, but suddenly, It appeared a communication issue: black screen and "connecting..." at right bottom. I dont know if It is a configuration problem or some hardware damage.  These are the configuration in the PT and the PLC. The communication is through RS232 Serial.  I tried to communicate another PT screen with the same communication settings and IT WORKED!. ' I've been thinking that, perhaps, the serial port A is damaged, I have tried to set port b, but I havent could. How can I configurate PORT B??   THANKS...  
  16. Sysmac Cj2m Cpu35

    Dear All,  Need your help. I have problem with plc cj2m cpu35. After power trip plc error. Err HE Ip 01..what is mean? plc also connected with one pc using ethernet cable. Any suggestion need to do... 
  17. Connect remotely to an OPC Server DA

    Hello, I need to connect remotely to an OPC Server DA. In my PC I have installed several OPC Clients but when I try to connect to the server (therefore located on another machine) I get an "access denied" error. How can I authorize the exchange of information between the 2 machines? Thanks
  18. Panasonic servo drive

    HiI have a Panasonic Minas A5 servo drive trying to test in free run a Panasonic A6 servo motor, But as there is a mismatch between the motor and the drive, error 95.0 appears, which declares "motor automatic recognition protection". I'm looking for eliminating this error. (saying that cause in other brands like Yaskawa or some mitsubishi drives this error, known as combination error, can be cleared). I think maybe by changing some parameters this error can be cleared.Any idia?Regards
  19. Hi, I wanted to run an SMC linear actuator and found this error in axis settings: No device is assigned to the required item. More strange is that I checked one of my old programs in which I ran a Fastech motor (with Ezi driver) by Omron Nj501 series. Everything is OK and the system works. But, If I change "output device 1" in "axis basic settings" to "<not Assigned>" then re-select again my Ezi driver it does not work and I get the same error message. I checked everything. There is no change in the axis settings. 
  20. Hello Sir/Ma'am, Hope you and your family are safe in this Covin-19 Pandemic.   One of my client have a machine in their ceramic industry which has Omron PLC System. Here I am describing the PLC Hardware Structure. (CP1H-X40-DT1-D-SC) + (CP1W-40EDT) + (CP1W-DA041) CP1H-X40-DT1-D-SC (Main CPU Unit) CP1W-40EDT (First Expansion Module, on right side of the CPU) CP1W-DA041 (Second Expansion Module on right side of the CP1W-40EDT)   Client shutdown the machine before a month due to Corona Pandemic, and today restarted the machine.   Now the problem at the restart of machine... Analog Output of 0-10V DC are not sourcing from the attached analog output module for any of channels. (Used to control speed of AC Drive) We have checked the program, and verify that the program is moving the value in analog output register address, but still no output signal at the module.(Checked Using Multimeter) We have same machine at another factory so we have tried to replace the all 2 expansion module and observed that the first Digital Module is Working properly but only last analog output module is getting problem again.   I don't know much about OMRON PLC Programming so seeking for the help regarding this.   OEM have moved the data in CIO 106 for generating analog output, as well OEM has move #8099 in CIO 104 and CIO 105 at the first scan of program. I don't know very much about this programming, that's why i refer some manuals but didn't succeed yet.   Kindly help me out if possible... I have attached backup of program as well for reference...   Thanks...   Bobin Feeder.cxp
  21. A1s66DAI

    Can i help you? you can send code conection modul A1S68DAI with DR 700 of mitsubishi. Thanks all
  22. Is it possible to reset " Motor replacement detected error" ( Error code 95.01) using code without connecting to PLC through sysmac studio? If yes please suggest how to do it... Thanks in advance...
  23. Hi, I am new to this forum and pretty new to programming fanuc robots. I do have one program that is working in production under my belt. The company I work for recently bought a used M-20iA with a R-30iB controller. The robot was tested and worked before it was shipped to our facility. However, not upon start up the robot faults out and gives the error messages:    SPOT-474  NM&OUT24v shorted after MCC SPOT-476  Fix Pwr short & then cycle    I am wondering if a wire was vibrated loose during the shipment, however I have not been able to find anything in the cabinet. It looks like all of the boards are lighting up and working fine. I have been unable to find any documentation on these particular SPOT errors.    Has anyone experience this error and knows how to fix it? Or does anyone have resources that may shed light on the situation? Thanks!
  24. Conversion from A to Q

    Good Evening everyone, I do realise that this has possibly been done before but quite a few years ago and the links no longer seem to work or links to Mitsi pages that are in Japanese, so please excuse me. I have soem A series PLC kit that needs replacing and I have bought all new Q series stuff to replace(where possible). I have been languishing a little on this project now for a few months but need to get moving. I purchased a GOT HMI and got a good deal on the HMI and the complete Mitsubishi Software Suite the local Mitsi guru said that was all I needed to get the job done. But afetr delving into what came inthe box it seems I need a A - Q Conversion Support Tool https://www.mitsubishielectric.com/fa/products/cnt/plca/pmerit/renewal/case/support_tool.html However I cannot find the software on any of the DVD's that I have and I cannot seem to find a download. So I am stuck now. Can anyone help point me in the right directon? Any Help greatly appreceiated. Thanks in advance.    
  25. Mitsubishi plc communication error

    I have Mitsubishi FX-1N P.l.c i found a problem about communication port.Run and Power L.E.D on as per routeen but i cant communication with GX.Works 2. PLz tel me how can i fixit this problm....