Search the Community

Showing results for tags 'factorytalk view me'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 66 results

  1. Thanks for your time.  We have purchased from auction a Getinge Autoclave (sterilizer) with Allen-Bradley controls (CompactLogix L32E).  The machine has a PanelView Plus 1000 installed.  A CD came with the machine w/ the following files.. HMI Project - (.apa file) Runtime (.mer file) Their is also a compact flash card installed in the CompactLogix L32E.  On the Panel View, their is an external Compact Flash slot, but no card, and on the inside of the panel view (if i remove the back cover) their is a compact flash card slot with a card installed.  I haven't checked what is on either of those cards yet.. We cannot get the program to load on the panel view. When the machine is powered on, the panel view goes through a quick dos setup screen and then the screen turns blue and we are stuck with an hour glass icon.  The icon will move depending upon where you touch on the screen.  I can boot the panel view in safe mode (by hitting the default button, then reset) at which point I get a message stating that the machines files may be corrupted and leaves me the options to Download new Firmware, or Continue.  Hitting Continue nothing happens, and choosing Download gives me Ethernet, or Serial options.  The Panel View is connected to the PLC via ethernet so I choose this option and it  gets stuck at this point. We do not want to make any changes to the program, but just to get it to run on the machine.  We do not have ANY of the software. Any advise is greatly appreciated. Craig
  2. Please if anyone can help me, recently I installed a redundancy in my Factory View V8.20 server, but started to show some errors: My alarm banner and event simply disappeared and now I can not read tag from my opc server (KeepServer Modbus), I see this tag in the studio, but at runtime they do not communicate. * Patches are up date. Tks! Vitor
  3. Rockwell ORI

    Dear All, My friend has software disk rockwell original. I want install rockwell ori to my PC, and i have isntalled it again, but it can not work ( OS PC Win7 pro ) Any can help me ?  #how step install ? any some folder in disk : DriverExecutive, FTgateway, RS Emulate5000,  RSlinkEnterprise, RSlinklite, RSlogix, RS network   Thanks before edu
  4. I have entered the messages many times into the Alarm Setup but every time i re-open the alarm setup, every message that has the Trigger Value=1 will be deleted.  Anyone have a similar issue?
  5. Here's an article that compares the prices between FactoryTalk View and Ignition: http://blog.perfectabstractions.com/2017/03/13/ignition-versus-factorytalk-view-licensing-and-training-costs/
  6. Hi I am trying to test my application before transferring it to HMI. But All I see is question marks or Errors. I have checked RSLinx enterprise communication set up and its pointing to right controller. Is there something else I should check? Any help will be appreciated. Thanks
  7. Would someone please help me how to convert an integer to ascii?   For example if the output tag is an ascii string, of 3 characters and my numeric input is integer.   When user input a value of 5, I would like the input value to be convert and assign to output ascii string tag of "005".  How do I set the conversion format in either tag assignment or tag expression?
  8. Where can I dowload the zip file of the Rockwell "Legacy tag database conversion utility"?, anybody can help me?
  9. Expressions

    Hi forum members!   I am spinning the wheels on trying to get my expression to validate.  I am new to expressions so after trying for a bit I have thrown in the towel and am looking to the experts here to help me out. As you can see with attachment I am trying to change the color of the valve top hat.  I am needing 3 colors: Gray when closed, Green when open and in Auto, and Yellow when open and in Manual. I was asked to not change the PLC logic as this could be done from the SCADA level.. After looking at my application and attempt do you have any suggestions on what I am doing wrong?    My Expression:  If {::[Process]Program:Boilers_Main.LV_36101_New} < 3  Then 0  Else  If {::[Process]Program:Boilers_Main.LV_36101_New} >= 3  AND {[Process]LIC_36101A_PIDE.Auto}  Then 1  Else  Then  If {[Process]LIC_36101A_PIDE.manual}  Then 2
  10. Hi all I am setting up a batch tank system, I have 1 pump which can pump to six different tanks(via pneumatic actuated valves). This is my first go with a HMI, usually I would use a multiple position switch. Is it possible to make a six position selector switch with a HMI? I am using a AB Panel-View 800, has anyone done this before? Any help would be appreciated.
  11. I have this panel view 1000 plus with accounts enabled but customer forgot the app password. I have both the executable and source file. Can I retrieve the password from any of both files? Can accessing configuration mode help disabling security to enter new passwords? Having the files, what is the best way of retake control over this application?    I am not experienced on AB equipment, but have general experience on automation. I have access to Factory Talk View.
  12. Folder in FactoryTalk View Studio

    Hallo my Allen Bradley friends, is there any way to create a folder in FactoryTalk View Studio? I mean at Graphics/Displays. The clarity of a bigger projekt is affected by that.     Mit freundlichen Grüßen, Best regards   Adrian Düringer
  13. Hi everyone, I was wondering if anyone knows why we cant change the date on an application using the system tags? I was able to use the system tags for time and that works fine. however, year,day and month are giving me a write error. (Basically made a screen for the user to change the datae/time instead of going through the terminal settings. Using RS500 controller: Micrologix 1400 HMI: PV+700 Factory talk studio ME.
  14. I have an SE program that i would like to add ME programs into. I want to view the ME apps as seamlessly as possible. i need to maintain the security and alarms from the ME systems into the SE system. What would be the best way to do this? I want to duplicate as little effort as possible. Thanks, ALex
  15. So here's the problem I'm facing. I've recently started working for a company that has two facilities. They have lots of old equipment/PLCs, plus some new stuff. We undertook a project to upgrade the network infrastructure, and replace all the old programming terminals (Some had Windows 2000!) with a new standardized programming terminal, all sharing a common image. We've installed these new computers, and they were working great. Recently, we switched all the licensing to a Hyper-V based server, using FactoryTalk Activation Manager. Right off the hop, there was issues with one of the sites (let's call it site B). Site A is working fine. When you open FactoryTalk Activation manager, it populates the activations from the server in about 1s. The wait times for opening software are pretty normal (For RSLogix 5000, "normal" isn't exactly rapid, but like I said, that's normal). For Site B, the activations take forever to refresh in Activation Manager when opened on a programming terminal. The software takes even longer to open (we're talking about 2-3 minutes). Network wise, Site B is further along than Site A. We've implemented a Stratix layer 3 switch at the top of the network and use area specific VLANs to reduce multicast noise across the network (much of the multicast noise comes from vendor equipment, not PLCs, so I can't control it). This works fine. I can remote in and use TeamViewer/VNC with acceptable performance across the network, so it's not being bogged down to unacceptable levels. However, connection to the activation server is unacceptable. I'm not sure of the culprit (yet). We are continuing network improvements, removing some older 10/100 links and installing Gigabit equipment between the Hyper-V server and the above mentioned Stratix, hopefully that might help. However, that same 10/100 link is the one I use to remote in and use Teamviewer currently, so I can't see how much improvement it will give us for activations (which really should take almost no network traffic). To get activations, I'm just adding the IP address of the Activation Server into FTActivation Manager on the programming terminals. Any ideas, people? Thanks
  16. Hi, I'm trying to use a parameter pass a literal string (eg. "Tank Temperature") in a global object, but when it displays in the pop-up I'm passing it to, it shows up as all caps (eg. "TANK TEMPERATURE"). How do I fix this?  Thanks in advance PS. It's not showing up with quotation marks, I used the alt0160 to replace the spaces.  Is there something similar to fix the capitalization?
  17. I hope I am posting this in the right location, I did not see any sub forums specific to Rockwell or Factorytalk. We are finally converting from XP to Windows 7! WOO-Hoo! It has gone fairly well but I see one issue that has me concerned and I would like to resolve it now; my application converted fine except my translations did not come across. We have two base applications we build off of that correspond to the type of machine they are used for; both support multiple languages which are selectable with an on screen VBA based button that does a bit and language change in the background. One application supports English and Russian while the other is English and Spanish. I have tried doing the import on Windows 7 in both languages related to the application I am working with and the alternate language (in this case it is Russian) never comes across. I have tried both the direct copy and .apa methods with the conversion and the results are the same. Is there a step I am missing during the conversion process or will I have to export my languages from 6.0 and import them to 8.0 separately after conversion? I am not thrilled about this process as it never seems to keep the proper layout of the text when imported. I assume the issue is the conversion process as I can load the .apa on a fresh XP build and the languages are both present.
  18. I believe I have found a bug in FactoryTalk View ME version 8.10. I have a trend object that uses parameter file placeholders on the connections tab. These are direct-addressed to the shortcut ie {[PLC]...}. The historical data from the datalog does not show. (The pens write lines, but when I navigate away from the screen and come back, the lines are gone and begin drawing again from the right side.) The current data does show. This tells me that the placeholders are correct syntax. When the screen loads, the placeholders are being replaced by a string which yields a correct tag path, or else the pens would not be writing correct data. When I replace the placeholders manually and directly address the tag, the historical data does show correctly. This tells me that the datalog is set up correctly and is logging data. I have verified that a previous project of mine, using I believe version 6.0, successfully used this method of using one screen and one trend to plot various tags using parameter placeholders, and the historical data did show correctly.
  19. I want use the panel view 800 with micrologix 1100 but  i can't add the controller in connected component workbench. Exist another program to program the panel view???
  20. Hi Guys  I keep getting this error, when using Factory Talk View Point    But when I download to the HMI, there are no warnings or errors.  By searching the internet, I can't get ant clue of what EaseljsVisualContainer are....    Any experience ?     Cheers
  21. Popup windows on the FT View SE v8

    Dear Experts, I want to pop up a window automatically when a tag value becomes high. Please tell me how can i do it??? Eagerly waiting.
  22. Dear All!!! Please tell me the way how can i delete recipe from Runtime. There are only save and restore options in the inbuild recipe function. I am using inbuild recipe function. Factory Talk View SE v8.0 (all the patches till date are installed) I have RSView32 VBA code but i am not able to use it in FTV SE Please help me with it!!! Private Sub Display_AnymationStart() Dim sRecipes As StringList Dim vRecipe As Variant On Error GoTo ErrHandler Set sRecipes = gProject.GetComponents("recipe;files") For Each vRecipe In sRecipes LstRecipeNames.AddItem vRecipe Next vRecipe ErrHandler: If Err.Number Then gActivity.Log Err.Description Err.Clear End If Set sRecipes = Nothing Set vEachRecipe = Nothing End Sub 'user selects the recipe name in the list box, and then presses delete button Private Sub cmdDeleteRcp_Click() On Error GoTo ErrHandler If LstRecipeNames.ListIndex = -1 Then MsgBox "Select a recipe to delete" Else 'delete the recipe file, and remove from the project gProject.DeleteComponent "Recipe;files", LstRecipeNames.Text 'remove the item from the listbox LstRecipeNames.RemoveItem LstRecipeNames.ListIndex End If ErrHandler: If Err.Number Then gActivity.Log Err.Description Err.Clear End If End Sub The bolded points are problem, Bypased the error handler , but please lemme know how can use use this commands in FTV SE, as VBA in SE is client based blah blah... gProject.DeleteComponent "Recipe;files", LstRecipeNames.Text
  23. Bad quality alarms ( FT View SE v8.0)

    Dear Experts!!! I am facing one problem in ALARMs configured in SCADA ( FT View SE v8.0) There are some unnecessary alarms like "acknowledgement status" are coming. Alarm bad quality alarms are coming all the time, I dont have any clue about them. Please help!!!
  24. Finding FTV version?

    I’ve got a quick question regarding programs that get loaded onto the PanelView Plus products. Let’s say I download a Runtime app from a PanelView, convert it into an .apa, and then need to recompile it into a Runtime app and downloaded it back to the HMI. Is there anyway, either through the PanelView or the program which I convert, to find out what its particular software compile version is? I’m trying to figure this out to put into a quick guide for myself and our company field service techs to avoid the pitfall of accidentally compiling a program with the wrong version. Any advice from the group is much appreciated!
  25. I have a button on my HMI that I only want visible under two conditions. One of them is a numerical value and the other is if a bit is on. English translation If Variable 1 = 0 OR BooleanBit is TRUE, then show the button I tried entering the expression in the button's Visibility parameter in Animation as such: {[Program]Variable} = 0 OR {[Program]} However, it does not work on both conditions. It will work if I just use one of them but not as shown above, even if the order is reversed. There must be a trick of how to write an expression that uses multiple values...... any suggestions?