Search the Community

Showing results for tags 'FW Issue - Sagging Inputs'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 10 results

  1. Gentlemen, I'm new to Siemens and now working on a project for my client. I have a S7 1241 cpu,  CM1243-5 com module, a KTP700 hmi prifibus dp. The hmi is connected to the CM1243-5 via profibus cable. My problem: I'm not able to detect the hmi. My plc is connected to my router and I'm able to get online with it.  I've attached some diagrams..just in case. Appreciate any help. thanks, Moorthy.   
  2. Cannot Connect to CP1L-E

    Hi guys,     I was programming my CP1L-E over ethernet with no issues at all. I did get an error when uploading my program regarding cycle time, so I went into PLC->Settings->Timings and changed both values to maximum (4000*10ms watch cycle time and 32000ms constant cycle time). Once I restarted the plc it just wouldn't connect. I've tried option cards CP1W-DAM01, CP1W-CIF41, CP1W-EIP21 and i just cannot get comms with the PLC. I can see the CP1W-EIP21 card on my computer, however,, in its own IP address. From what ive figured, the plc is getting stuck somewhere in its boot cycle as I am unable to ping it either. The POWER and RUN lights are both green, and the LNK/ACT light flashes when i connect an ethernet cable to the inbuilt ethernet port. Any help is appreciated, thank you! Any way to factory reset the whole plc or even just the settings? I've disconnected the battery for 30 minutes before plugging it back in aswell but that did not help me.
  3. Hello I would like to first let everyone know I am new to the world of troubleshooting or programming plc's . What we have is a SLC500 system that is connected to a Panelview 1000 HMI via the DH+ network. The issue we have is the panelview displays a gate that is suppose to be closed at as gate fault. When i connect to the plc the ladder rung shows that the gate is closed. To show various positions of the gate the programmer used N13:70 as gate opened and N13:71 as gate faulted and N13:72 as gate closed. When i checked the logic it showed the bit N13:72 as engaged or true if you will. This logic is in the ladder rung that is labeled PV Status which i take is the status the HMI reads so my question is why does it show GF when it should be reading GC. Ive searched all through the logic and it doesnt appear to be wrong here is the logic the best I can simulate it  ladder 6 rung  53  instruction is  XIC O:13.0/11 and OTE N13:76/0 (Gate Open ) and the branch is XIC I:5.0/11and OTE N13:76/1 (Gate Fault) next branch is XIC N13:3/11 and OTE N13:76/2 (Gate Closed which this section is green or highlighted or true which ever you like) when i looked at the input XIC N13:3/11 this is what I found is that this XIC is on ladder four rung10 and has the following XIC T4:154/DN and branchoff that is XIC I:5.0/11(gate opened)XIC I:6.0/11(gate closed) which these two inputs are false or not lighted the output is OTL N13:3/11 and it is true which makes the previous rung true showing the gate closed. So why is the panelview showing the wrong position. I even went as far as resetting the HMI and the PLC so if anyone has a helpful hint I would greatly appreciate it.
  4. HI All, i am new to this site, if anyone can help me out for below topic. I am trying to communicate E1101 hmi with Q06UDEH PLC but its giving me continuous communication error. i am using e designer for hmi and gxworks2 for programming. i am attaching the communication screen shots for both,i am quite stuck at this point as i have used all options still not able to solve it. if anyone can help me out with this,help is much appreciated. Thanks in advance  
  5. I am trying to get the communication going between EZ3 EZAutomation Panel HMI and Omron NJ501-1300 PLC. I am currently using Modbus TCP/IP as a protocol. Has anybody figured out a way to do that? Or is there a better way to do this communication between HMI and PLC ? Right now I am using MTCP_Client_Connect function block to connect with HMI but it dont seem to be working. The IP address is correct along with Port no. I am still fuzzy about the Station address of NJ and the function code of the NJ for Modbus purposes. If anybody could help me out I would really appreciate it.
  6. Micrologix 1000

    Im having some trouble with a PLC and looking for a some help. Whats happening is output number 3 is stuck on. I thought maybe it was just the PLC. I pulled the program tried it on a new PLC with no luck. I checked for faults and the handheld shows no major faults. The output that is stuck on is for a door, its telling it that the door is open. Any help would be great.
  7. Program 16 position rotary selector switch

    I have a 16 position rotary selector switch I'm trying to program to a CQM1 PLC, that I will also be programming to a micrologix 1200 in the future, using CX Programmer. The switch connects to the PLC using 4 inputs, and activates the inputs in a binary pattern 0-16 as I turn the switch. For example: if the switch is wired to the first four inputs of the PLC, and is turned to "9" 0.0 and 0.3 will be activated and 0.1 and 0.2 will not, just like binary 9 = 1001. I have tried several things trying to get the PLC to accept these inputs as a single "data-point," and then convert to BCD or Hex to use in a timer. I'm having no luck! Does anyone have any ideas how this is done? The switch is a Tosoku DPP01 015L20RCB, and because of the age of the PLC my instruction set is limited. Thank you in advance!
  8. I just commissioned a system utilizing 3 1756-IRT8I TC Analog Input Modules. It was soon discovered that there were sags in the order to 2 -10 % in the inputs across all channels. These sags occurred in all three modules but at different times but were occurring more or less on ~4-6 hour intervals. There are two CJC inputs (Cold Junction Compensation) and it was discovered that one CJC value also sagged while the other one remained constant through the sags. Tech Support had no information about the issue, but eventually found that there was a thus far unannounced firmware update, that was made available. The problem modules all had FW Version 1.013 and the Update Version as of Mid Oct, 2015 is Version 1.014. Following the FW update, the sags are no longer being seen. Bob A.
  9. Use to working on DC inputs, now I have a PLC I am playing with and the digital inputs are AC, can I still just wire a on/off switch to complete the circuit just for testing? This is a micrologix 1100.
  10. Hi everybody, I am new in these issues and I have faced a problem that is driving me nut. I am building a mixing batch HMI and its PLC program. In my HMI I created an analog tag that stores and integer number. This tag is responsible to comunicate with an analog input of the PLC I/O expansion module, whose address is I:1.0. In my HMI I put a numerical input box to send values to this analog input, but every time I write a value in this box and press the enter key the numerical input box gets red and don't send the value to the plc. Appear the following error message "cause: Addressing problem or memory protect rungs" on the left botton corner of the HMI. Some pictures are annexed to describe better. Anybody knows what can I do? I am using PLC SLC 5/03 + Analog module 1746-NI4