Search the Community

Showing results for tags 'factorytalk view me'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 64 results

  1. Hello! I am programming with FT view studio version 8. In the program, when I make numeric display, I can not input values for this tag I am using in the display. Then I decided to make 'invisible button' for enabling the input for this tag which is shown in the numeric display. This is okey for me, only if there is other ways to do this please tell me. Now when I have created this numeric display with input enabling -'group', I have a problem, how can I use security levels for this group, so that only logging in values can be set? I have found that there is security code selection for this in the screen displays, but not for the buttons.
  2. FactoryTalk View Studio Error !

    Hello I am having a difficult time with opening FactortyTalk Studio. It was working fine yesterday, but when I tried to open it today. I got an error and it says " SQL Server 2008 Express Instance 'FTVIEWx64TagDB' which is required for FactoryTalk View v6.1 or later cannot be found' Unfortunately, I do not have a contract with Allen-Bradley so I can not get help from them I have attached the error too. Can anyone help me out with this issue? Thanks for reading. Have a good day :)
  3. FactortyTalk Trend Issue

    Hi all, I have built trend for a pressure transducer. It is working fine when the trend is open. However, When I go to different pages and come back to the trend, It loses all the data it was showing before. The HMI is panelview plus 700. What is this path?? Can anyone help me with this Any help would be great. Thanks
  4. Good Morning guys, I've been working on the last months in a complex project in Pharmochemical Industry, in this project the customers will need run FactoryTalk SE Client in a Data Collector(Motorola MC3190 with Windows CE and resolution 320x320), so because FT doesn't run in 3rd party Microsoft Windows CE devices/platforms, i will use Remote Desktop Connection from Windows to acess FT in a PC. Until here i didn't have problem, i created one script that detect the resolution of screen and open graphics developed in 320x320. And here comes the problem: FactoryTalk use one ActiveX developed by Rockwell to make Digital Signature, and this pop-up is too big for the resolution of Data Collector(320x320). I couldn't find a way to resize it.... I attached a picture from screen of MC3190. Anyone knows one way to resize the pop-up? If not's possible, have a way to send as a parameter the information to Digital Signature function? Thanks.
  5. Hi all, So this is more of a theory / how would you attack this problem, question: I'm creating my first HMI and while playing around in FactoryTalk View Studio I noticed I can add objects to a screen. I can add a browser and with some work I can get it to display an HMTL file directly in the screen. So the browser in this case is opening a file stored locally, not something served up from the internet. Which opens up the question, could I write most of my HMI in HTML and Javascript? As a previous developer having the ability to control more of the UI would be amazing and perhaps easier to use/maintain. The only pitfall that I haven't been able to figure out is how to get real time values from the PLC. I'd welcome anyone's input on the idea in general or if someone knows a good method for getting/setting values from the PLC. Thanks!
  6. Hi there I have a panelview in plant and when I try to buy, it tells me this obsolete, someone will know what is the recommended replacement for this equipment Rockwell, part number is 27711P-T7C4D1 or when i can found this number replacement part thanks a lot guys for the help Angel Leiva Project Manager Ingenieria Autintrol CA 584242608153
  7. Hi, i tried everything i know and what i saw in all forums possible, and i can't resolve that problem. So i came here hoping have anyone can make this "miracle" rsrs This is the problem... Have one application operating with FactoryTalk SE 5.00.00 (CPR 9) in plant made by other enterprise and we will insert a new area on system. So we backup the application coppying this 3 itens: - The file: C:\Documents and Settings\All Users\ApplicationData\Rockwell\RNAServer\Global\Application.RNAD - And the folders: C:\Documents and Settings\All Users\ApplicationData\Rockwell\RNAServer\Global\RnaStore\Application C:\Documents and Settings\All Users\Documents\RSView Enterprise\SE\HMI Projects\Application After i create a VM with Windows XP Professional and same name of existent server, install FactoryTalk SE and replace the file and folders in respectives locals. So i open FT and all most of things restored, but the graphics didn't. I tried add them manually, It appears that is loading, but in the end, no screen was added. Sorry for my english errors... I hope someone can help me.
  8. Hi, Is there a way to record/log any operator activity in FTView SE? I have been working around FTView SE to find how to log/record operator activity (such as changing setpoints, valve commands, operation modes). I used to work with Wonderware most of the time, and I could just configure to log/record a tag such that any operator activity with that tag is recorded in the alarm history/summary. So, how do we get around this in FTView SE? Thanks, Junot
  9. Dear Guys, Need help again~~ New to AB software, my client have a HMI server, which is running factorytalk view se and have no client PC. what I want to do is just printing a simple page or text file to printer every 7am. Therefore I created an event to trigger PrintDisplay command every 7am. The event working fine, just that the PrintDisplay command is not allow from server. The error message: "The command 'PrintDisplay' is ignored when issued from the development enviroment or an HMI Server" Any method/idea to overcome this issue? To print out a simple page or even text file automatically in factorytalk view cannot be hard right? many many many thanks in advance
  10. Hi guys, Need help!! First time using FactoryTalk SE and stuck here for hours. My objective is to create a standard object(Pump, Valve) and use it multiple times with different tag (P_101, P_102 .etc.) After read through help file and manual, I found that global object may be what I need, so i do some test with simple multi-state indicator but fail...... the log show "Failed to resolve item's ID '#1' because it does not exist on any server" Hope someone can let me know what mistakes I have make!!! My steps: 1) Create new Global Object 2) insert a multistage indicator 3) Properties -> States -> assign caption for each stage 4) Properties -> Connections -> Tag/Expression -> key in #1 5) Global Object Parameter Definitions -> Name -> Key in #1 6) Copy Global Object and paste in Display to create reference object 7) right click and open Global Object Parameter Values 8) click the tag button to browse tag from PLC online (Tag name: SV_505.STATUS, DINT, direct read from RSLINK that connect to PLC) 9) test Display result: [FactoryTalk]: The Item is no longer available: #1 Failed to resolve item's ID '#1' because it does not exist on any server I then 1) change the #1 to #1.Status, link to Tag SV_505 and repeat the step.............fail again 2) Create Memory tag and link to #1...................................................................fail again, start to miss citect genie 3) change to rectangle with fill animation with Bool tag.......................................fail again, take out lighter and try to burn the PC, operator stopped me....just kidding PS: I can link animation with PLC without problem, the error occur only when I use GLOBAL OBJECT Extra information: Software: Factory talk View Studio 6.10.00 (CRP 9 SR 4) OS: Win7 Professional SP1 64bit
  11. I hope no-one minds that I'm cross posting this from the RA forums, I just wanted to get as much visibility as possible since there doesn't seem to be anything on the net about this. Any issue, let me know, or feel free to delete it. I'm trying to use a startup macro in my manual mode HMI application to copy the current state of my outputs to the inputs so the machine does not move or change state when switching between auto and manual modes. However, when I run the application on my PanelView Plus400 HMI, I'm immediately greeted with errors like "<macro expression>: Unable to read the expression""Read from <tag> failed"Some info: This only occurs for lines that set a tag's value to another's; if I set the tag to just a numeric value (like in the first line of the sample below), its executes just fine.There are two separate HMI applications. One is for normal / automatic operation. This one is to allow the operator to manually activate individual solenoids on the machine to aid with building, setup, and troubleshooting; it is not seen nor used in production.This occurs long after the plc has booted (manual mode is not the startup application) - so running anything on first-scan is not an option - and the HMI has no trouble communicating to these tags during operation.They are RSLinx Enterprise tags, I think - not HMI tags; they only exist in the controller / ladder. I'm able to successfully browse to them online in FTView.The expression editor reports the "tag = tag" syntax is valid.Lastly, I'm using FT View v7, but I'm creating v5.10 runtime applications.Here is an excerpt of the macro: {[Gage]MANUAL.MODE_ON} = 1;{[Gage]MANUAL.STATION_1_ESC_CLAMP_EXT} = {::[Gage]Program:Station_1.STATION_1_ESC_CLAMP_EXT_SOL};{[Gage]MANUAL.STATION_1_MOV_CLAMP_EXT} = {::[Gage]Program:Station_1.STATION_1_MOV_CLAMP_EXT_SOL};{[Gage]MANUAL.STATION_1_PROBE_EXT} = {::[Gage]Program:Station_1.STATION_1_PART_PROBE_EXT_SOL};{[Gage]MANUAL.STATION_1_ROTATE} = {::[Gage]Program:Station_1.STATION_1_ROT_180_SOL};{[Gage]MANUAL.STATION_1_SLIDE_EXT} = {::[Gage]Program:Station_1.STATION_1_SLIDE_EXT_SOL};... and so on...FTView IS able to successfully execute the macro when I test it on the development computer while it is connected to the PV+ over ethernet. If the PV+ is not connected, or the application is running solo on the PV+, no dice / same errors. I have also tried using HMI tags in all combinations in the tag and expression by tying the RSLinx tag to an HMI tag. So far, they've had the same results as above. Absolute worst case, I could edit the ladder to latches or unlatches the inputs off of a one shot from the manual mode on bit, but it would require 7 manual program changes across many in-production machines and would be very time consuming. I've searched everywhere, and the manual's not been any help - maybe I don't know what to look for. Thanks for your time everyone, ~Anthony
  12. I'm having an issue when using Factory talk ME on a PV+1500. When the alarm banner pops up the screen saver will not reactivate until someone at least touches the the PV screen to close the alarm banner. Has anyone seen this issue before? I'm using the default alarm banner that comes in ME. The screen saver works any other time. This is a CE version of the PV.
  13. Hi all, First post: I just want to know if there's a way to edit/change the users (security) in factorytalk view studio (using version 7.00.00 CPR 9 SR 6) Because we use different terminals some of the users are on some but not on others and there are instances of duplication with differing passwords as well as redundant users, I want to standardise all of them on each laptop, I cant however see how to modify or delete any. Do I need to restore the directory or something? I couldn't find what I specifically wanted in the search Thanks in advance for any help, Laure
  14. After conversation project from RSView 3.20 to FactoryTalk SE 6.0 via HMI Backup/Restore utilities I start to recieve alarm "Different ActiveX control loaded for display XXXXX that when saved" and "cause:Trend:Never file used". I think its connect to using Trend ActiveX control with old version (from RSView 3.20) in new project. All trends works properly, but i want to fix this problem. How to resolve a problem?