Search the Community

Showing results for tags 'ASCII Instruction'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 61 results

  1. Hello all, I am working on a project where I am communicating with a Mensor CPT6100 pressure transducer using a Micro-850 PLC. For this, I have used an AWA instruction to write some ASCII characters to the sensor. The sensor then responds to the write instruction by sending ASCII characters to the RX buffer and I used ACB and ARD instructions to read the ASCII characters. Now, I have set the ACB trigger type to 0 (msg triggered only once) and it successfully reads from the sensor. However, when I set the ACB trigger type to 1 (msg triggered multiple times), I do not get any reading in the ARD block. As a matter of fact, the ACB Q bit switches off every time the program is executed when the trigger type is set to 1. I am trying to get continuous readings from the sensor, but when the trigger type is set to 0, the program latches on to the first and only reading and it won't change. My question is, how can I change my program so that it can continuously and autonomously read from the sensor without me having to manually trigger the AWA and ACB instructions every time. I am attaching the program to this thread for your reference.  ASCII_Test_Copy.ccwarc
  2. I have a problem trying to scale a floating number coming from an HMI to a value to use on PID instructions.My problem is on the scaling instruction.Whenever i try to run on cx simulator it gives me an error My setup of the scale parameters are (using SCL3(487)) D616 #0000 D617 &350 D618 #FFFF D619 #FFFF D620 #0000 My ladder to use the float number is: *F(456) Value +10,0 D2120 FIX(450) D2120 D2062 SCL3(487) D2062 D616 D2072 The error that throws is 0x80F0 Thanks in advance for any help PS Also tried all Scaling instructions.I think my problem is the setup of parameters for scaling instructions  
  3. Hi guys, so i'm trying to send data to plc omron cp2e-n40dra via RS232C, I use RXD and TXD but it looks like my programs are wrong, the indicator of RS232C are on everytime i send the data so it looks like PLC receive my data but when i see it in memory PLC D i can't find any data stored. Can anyone help me please? I attach my Gdrive for pictures since i can't upload pictures in here *The data that i sent is in ASCII https://drive.google.com/drive/folders/1GPXa1U1PLMU2WKmo4YRPe32wHHyVCGUv?usp=sharing
  4. I have been working on a PLC project that requires sending ASCII commands/queries to an external pressure transducer using the Micro 850 PLC (2080-SERIALISOL module) via serial port communication (ASCII protocol) and in response the PLC would read pressure readings from the transducer. I was able to write a ladder logic program that reads ASCII code from the transducer and converts it into string and inversely converts string output from the computer to ASCII and sends it to the transducer. However, I am uncertain as to how I should send the command string from my computer so that the external transducer receives it, recognizes it after the <cr><lf> is encountered and sends a pressure reading. Any suggestions as to how I can type in commands from my computer and receive responses from the transducer?
  5. I have a function that reads ASCII code from a transducer, converts the code into characters and places the characters from the serial buffer into a string. Now, I am trying to convert the value in the string into a 64-bit float number. Any ideas on how to do that on the CCW? 
  6. Hi there! I recently discovered this forum and I find it pretty useful for sharing and learning about PLCs. The thing is I'm trying to make a Stack using the SSET(630) instruction in a CJ2M PLC. Reading Omron's W340 manual I saw that PLC memory address for the different stack channels is represented as "00010000" to "0001000F". So, in order to set the last stack word address as well as the pointer's address, how do you know those values? Or am I just misunderstanding something? Thanks in advance!   Edit: Solved, the definition of the stack was wrong!    
  7. RS2 instruction

    Hello Expert,   I've problem regarding Instruction RS2. I can receive and send data, but my problem is each time I send data it will always add 0 at the back. I define array data for sending:    POU_01/DATA_SEND[0]    769       00000011 00000001    H0301    --    #0301    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2235    %MW0.2235        --   POU_01/DATA_SEND[1]    0            00000000 00000000    H0000   --    #0000    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2236    %MW0.2236        --   POU_01/DATA_SEND[2]    2560     00001010 00000000    H0A00    --   #0A00    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2237    %W0.2237        --   POU_01/DATA_SEND[3]   50637  11000101 11001101      HC5CD    --   #C5CD    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2238    %MW0.2238        --   Data receive on Serial Terminal : "01" "03" "00" "00" "00" "0A" "CD" "C5" "00"  ==> "00" last value I tried to figure out how can it get there ?   I already check for terminator character already set off. I use channel 2 using FX-485-ADP-MB. I set my serial D8420 ==> "0C81".      
  8. RS2 instruction

    Hello Expert,   I've problem regarding Instruction RS2. I can receive and send data, but my problem is each time I send data it will always add 0 at the back. I define array data for sending:    POU_01/DATA_SEND[0]    769       00000011 00000001    H0301    --    #0301    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2235    %MW0.2235        --   POU_01/DATA_SEND[1]    0            00000000 00000000    H0000   --    #0000    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2236    %MW0.2236        --   POU_01/DATA_SEND[2]    2560     00001010 00000000    H0A00    --   #0A00    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2237    %W0.2237        --   POU_01/DATA_SEND[3]   50637  11000101 11001101      HC5CD    --   #C5CD    --    Word[Unsigned]/Bit String[16-bit]    VAR    D2238    %MW0.2238        --   Data receive on Serial Terminal : "01" "03" "00" "00" "00" "0A" "CD" "C5" "00"  ==> "00" last value I tried to figure out how can it get there ?   I already check for terminator character already set off. I use channel 2 using FX-485-ADP-MB. I set my serial D8420 ==> "0C81".      
  9. String to Hex

    i want to convert my ascii string to hex value. I used HEX function but result is not what i expected. My string: 'BD1' > expected converted result is 0BD1H .. however it return me 01DBH ... Value from Device Memory Batch Monitor: D40: 4442   ('DB') D41: 0031 ('1');   May i know how to convert string D40 to Hex? thank you for viewing.  
  10. AVE instruction Error

    A little background information here, I am trying to create a moving average so I accomplished it with the code (imaged attached) The problem i am having is the AVE instruction error bit goes true. it leaved me with a result of 1.#QAN  I did some googling and it said this is typically done when dividing by zero?? so i added a NEQ to 0 prior to loading the array. then it happened again. so i put the error bit in front of the FFL so it will stop loading the array when i get the error bit so i can see what values are in the array when it errors out. Has anyone else had this issue and what could you do to resolve it? I haven't had any luck find something that points me in the right direction. Thanks in advance for your help.
  11. converting rs232 data

    Hello, I am trying to receive data from a scale via rs232. my setup; compact logix l18er with a 1734-rs232ascii point IO module to receive the data. I am receiving data from the scale, but I have very little understanding of ascii, so I do not know how to convert the data I am receiving to something use-able. any help on how to convert the data to something I can use or where to even start would be much appreciated. using a scientech ZSA 210 scale https://scientech-inc.com/media/downloadable/files/links/1/2/12222-d_rev-f_instruction_manual.pdf
  12. I am controlling the powerflex 527 drive with MSO instruction, first setting the drive on and then running the motor with MAJ instruction. After MSO instruction, motor is rotating about 2 sec and then stops to wait the  MAJ. I have not find any solution for this. My configuration is frequency control, no feedback, sensorless. One hint i found from the rockwell pages but it did not help me. Rated slip speed is set to zero.  
  13. Motion Servo Axis

    Hello everybody,   I have the following situation:   I use the MAM function to move a servo axis; It also moves and stops  correctly when the condition before turns flase. The result is actually good, except that sometimes a readjustment takes place (but only disturbs as I said sometimes). I have been sitting in front but didn't notice anything, only the Operator meant that this happens sometimes   Now I would like to know how this can be stopped. Thank you   What information do you Need to help me further
  14. I am new at PLC programming, I have tried some ways to convert a text into DINT and I haven't found the right way yet, maybe somebody can help me. I want to convert "Hello" to DINT, for example. I tried converting it on here  https://www.branah.com/ascii-converter  to decimal and then using it as an input for a ROUND, FLOOR, TRUNC blocks to get a DINT, but when I get the result and use as an input in a DI_R i block the output doesn't match with the first conversion of "Hello". Any tips on how do I get it to work, please? Thanks in advance. 
  15. Hello everybody,   I have the following situation:   I use the MAM function to move a servo axis; It also moves and stops  correctly when the condition before turns flase. The result is actually good, except that sometimes a readjustment takes place (but only disturbs as I said sometimes). I have been sitting in front but didn't notice anything, only the Operator meant that this happens sometimes   Now I would like to know how this can be stopped. Thank you   What information do you Need to help me further
  16. Hello All,                 I am in the process of installing a DPM Scanner to one of our machines.  I am trying to program an ASCII String Compare to compare the scanned part number, stored in a string as ST14:0, to a constant value stored in ST15:13.  I have used this tactic before in other applications and it has worked fine every time, except this time.  Am I doing something wrong?  Is there a setting I am not aware of?  Please see the attached image.  Thanks in advance!    
  17. Rslogix 500 ascii confusion

    Hi all, I have a micrologix 1400 plc and an SIC E10 engraving machine. the engraver requires its marking info ( day/year/random sequential number etc) to be sent to it via rs232 connection. the manuals have nearly melted my brain and I have no clue how to convert and send this type of info via rs232. please help.   thanks       NOTPROTOE10V6US-R04.pdf
  18. MITSUBISHI FX3UC

    HEY, I'm kinda working on my own label machine and i am stuck on deriving its speed. I have already set the interrupt and acceleration parameters. but the problem i am facing is that i can't understand the ddvit's output pulse and output frequency relation to speed. If you guys know something, please do help. thank you,
  19. Does anyone have an example piece of ladder logic, created on a Micrologix 1200, using ASCII to READ and Write to a serial device?  I am building a ladder on a Micrologix 1200 that will send data to an old CNC once a certain ASCII instruction is received on the PLC.  For example, when the machine spits out an ASCII "1", the PLC will see the "1" and send out a three digit number depending on a sequence of discrete inputs.   Thank you,
  20. Fuel tank level automatic report

    Hello, I have a fuel level reading system in a 2000 gallon diesel tank. the system has a slc 5 05 of rockwell. I need to connect the system to a printer located in an office 300 meters away from the tank. can someone give me lights about the type of printer I need and what communication technology to use, preferably wireless. Thanks.
  21. FFL problem

    Hi Guys! I have a problem.  I have a leaser sensor, I already set the sampling frequency to 0,1 s. So 1 second I will get 10 data. I need to use the average of the datas. My problem is I dont know how can I solve that, after the 10. data every new data I have to  recount, the last 10 data's average. I think maybe I have to use the FFL instrucion or something like that. I need to solve this problem in ladder diagram. I use RS-logix 5000 software. Anyone can help me?  Unfortunatelly I havent the the software, so I cant show you what am I think.    Maybe the sliding window solution is the right, or is it not related to this? Im a bit confused.
  22. ZCP Instruction

    Hi group! I am struggling to figure out what I am doing with the Limit instruction (ZCP 088).  I want to turn on a permissive if the compared word is between 1 and 12.  Rockwell makes this so much easier!!! It looks like my "=" instruction is not correct but this is how they show it in the manual???????    
  23. Hi my problem may have a simple solution but i cant work it out. I need to use the Divide function but it wont let me use a decimal point in either Source A or Source B. Is there a way to use a decimal point in Logix 500 Math instructions? Im using an AB Micrologix 1400 PLC. Can you only use math instructions with whole numbers? is there a way around this? Thanks James
  24. Hi my problem may have a simple solution but i cant work it out. I need to use the Divide function but it wont let me use a decimal point in either Source A or Source B. Is there a way to use a decimal point in Logix 500 Math instructions? Im using an AB Micrologix 1400 PLC. Can you only use math instructions with whole numbers? is there a way around this? Thanks James
  25. The hyphens (dashes) in Sysmac Studio have been replaced by ASCII "boxes."  Anyone having this problem?  See attached screenshot. Sysmac Studio 1.220.80, Windows 7