Search the Community

Showing results for tags 'points'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 6 results

  1. Hi All,Cx-Supervisor, NJ501-1340, Sysmac Gateway.I have been writing an update for a project and converting to this new controller.It's a pretty big project.Using a combination of Ladder and ST.Using Cx-Supervisor 3.5.I created some new Variables in Studio and made them Publish only.Started to create Points in Supervisor and made them I/O connected to the variables in Studio. No problems everything was connecting and working just fine.Then one of the points would not update. I could change it in the PLC and it would not change On the HMI.I deleted it and recreated it and it did the same thing. (sometimes points in Supervisor just stop working and recreating them fixes it).I then copied the control and pasted the old point into it and it did the same. Then other started to fail. Showing no reaction.I stopped the gateway and restarted, no help, I rebuilt the HMI, nope.The can check the tags in Sysmac gateway and they always change when the PLC changes but not the HMI.I checked the point maintenance in Supervisor and it would not change.I dumped all the affected variable in the PLC and in the HMI and recreated them. Then it got stranger.I could change some on the HMI and it would show in the PLC but not the other way.This is on Bools and UINTS.Stopped CX-server, tried using it with Win8 compatibility. nope.Pulling my hair out now. I should be coding but I'm trying to get the apps to work.Any ideas will be used with thanks.Peter
  2. CCLink

    Hi guys, I've just completed pre-commissioning on a Mitsubishi project which uses CCLink. My remit was to get the CCLink network up and running which I eventually did but not without issues. Basically, my problem was to do with the number of bits and registers consumed by a station. I read in a manual that each station consumes 32 bits and 4 registers for read and 32 bits and 4 registers for write. On my network I had 3 ST1H-BT modules occupying 2 stations each and 3 non Mitsubishi devices occupying 4 stations apiece. My RWr address starts at W300 and RWw at W500. Like I said everything matched up and I/O checks completed successfully. My question is, and I've trawled through the manuals looking for an answer, how is the number of points calculate? For example my non-Mitsubishi devices they occupy 4 stations, Expanded Cyclic Setting is Octuple and the number of points is 896. How is the 896 calculated? Thanks in advance
  3. Cimplicity Auto Report Generation

    Dear All, I am having a problem with my cimplicity Auto Report Generation, When I Click on Generate Report, it shows "0 values collected" does anyone knows what's possibly could gone wrong here ??
  4. I am trying to export the Modbus points lists from a DAServer in Archestra SMC but I am getting an error message shown in the attached image. All options are greyed out and I cannot export the points list from the PLC node. I know there are points configured on the PLC node because data is updating the the InTouch application. Any help you can provide is greatly appreciated!
  5. 8_decimal Data Displays as only 4_Decimals !

    I am Facing Problem Getting Kwh Readings From My Satec MFM(PM130-PLUS), Required for an easy & reliable Monitoring On Energy Consumption . Connected via RTU Slave Interface with SCADA User Interface (GE_Cimplicity). Here's what happening : Actual Kwh Reading has 8_decimal data digits on MFM LED Display but on Cimplicity SCADA User Interface Screen It only able to Display it as 4_Decimals point digit, eg, 63290058 kwh shows as 0058 , and 15299999 kwh shows as 9999 , and then 15300001 kwh shows as 0001 i.e 1 only! Plz Do a Rply , your slight approach to my Query Will be highly Appreciated!! :)  
  6. Hello everyone! First of all, I'm a new comer to this forum from Indonesia. The name's Inno. Looking forward to share knowledge with all of you So I had this trivial, but annoying matter with CX-Supervisor Text Points. I had connected it to NJ101 controller. There I made a sample STRING, let's say "1234". I set this STRING to be stored in D0 memory, which means in ASCII it'll now contains : D0 = #3132 D1 = #3334 Then I use the Display Value (Text) Action to a Text Object in CX-Supervisor. The problem is, each Word on the Point display the LSByte first. So the resulting view in CX-Supervisor is : "2143", while I expect to see "1234" I know this can be easily solved by swapping the bytes inside the NJ program, but I'm curious, does CX-Supervisor has the feature to swap these bytes automatically? I mean, even NS or NB HMI can do so to accomodate Mitsubishi/others String system :D This occured for any Text type I choose (Signed/Unsigned/Raw Binary). Waiting for your suggestions