Search the Community

Showing results for tags 'mapc'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 1 result

  1. Kinetix 6000 MAPC issues

    Hi guys, been using this site for a long time, it has come in handy alot. However I have recently taken on my first servo project, heres an overview of the project We have a filling machine that has a separate dosing system to the filler head. It used to keep the dosing in time by adjusting a 0-10v signal to an inverter to make sure that a flag makes a sensor in a set window. I have installed an encoder on the filling head and an mpl servo to the dosing. I have then used an MAPC instruction to follow the encoder, the cam is 0-360 and it follows a straight linear line. I have installed of this as a temporary set up on one of the filling machines (we have 2) and it is working perfectly. I have now installed this on the second machine as a permanent set up with a panelview plus 7, L71 cpu. However it is giving a very strange problem on first power up, the encoder is giving the exact same position as before it was powered down. however as soon as the MAPC executes the servo axis  faults, giving an overspeed fault. the servo doesnt even look like its attempting to move (however it is through a 10-1 gearbox). if i then home the encoder it then runs absolutely perfectly until it is powered down again. I am beginning to think it may be to do with the master lock and cam lock position, as the cycle stop position of the two machines are different. however I just cant seem to get my head around i the difference between them.   Hopefully that makes sense any help would be greatly appreciated Thanks Rhys   c1_dosing.ACD