Simo99

Alarm display (System) with GT Desiger3

8 posts in this topic

Good morning experts,

is there any way to create two different Alarm display (System)? So, one with collection mode historical and one with only current alarm?

Many thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usually, we create one alarm configuration and for displaying on the screen, we choose "history alarm" or "alarm display". Does it work for you? Do you need history and current alarm only for system alarms?

If the above works for you, I can send you some print screens about how to do it!

Best Regards!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I need the history and only current alarm split into two Alarm Display (System). Is it possible?

Thanks a lot, really!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Simone,

I made a quick video about this subject, please check it out. It may help you!

https://youtu.be/48UeFhBMCW8

Don't hesitate to contact me if you have any further questions that I may help.

Best Regards!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much Thiago, you have been very very kind.

Thank you very much indeed!

I just have one question, I have a GT25**-V type (640x480), so would that mean that even though I have the "System Alarm Display" object in my program, when I load it on my GOT, my current system alarms will not be displayed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

      Simone,

      The system alarm on GT25-V will work just like GT27, the same way I explained in the video. If you still cannot see the current alarm in "System Alarm Display" when you add it to some screen, maybe it is missing to enable "Use System Alarm" on "System Alarm Observation", as in the picture attached to this message. It is a kind of a service that runs in the background capturing system occurrences.

      Is there any specific system alarm that you are trying to catch on the screen and it is not working? If so, please let me know! Maybe I've passed through the same situation before.

      Saluti!

Captura de tela 2022-04-02 195710.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Good morning Thiago,

thank you very much.

No, I have enabled "Use System Alarm" on "System Alarm Observation", I am in the situation of the image attached to this message. Let me explain the problem better.

I would like to use the System Alarm Display for only the current alarms and the Alarm Display (System) for the historical, but when I am in run time, I see the same alarms in both the System Alarm Display and the Alarm Display (System) as in the attached image.

For example, in the Alarm Display (System) shouldn't I see all of the system alarm history?

And the last thing, what does mean this alarm?

"G00-307 Monitor Devices are not set"

 

Immagine 2022-04-04 092141.png

Edited by Simo99

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simone,

Ciao!

Could you please, send your project here or to me by email?

Saluti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now