16 posts in this topic

I am trying to get a NT 21 to link to a CPL1

I have both set to Host link 9600/7e2

I have it set to read a DM

All I get is system initialzing

I am using the same cable i used to build the screens with NT Series Support tool

I sent and recieved the screens so the cable works

The com port on thee PLC is flashing

I have tried starting the PLC in run mode and Monitor Mode

What did i forget to do ???????

Rob

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

First word in the status control area should contain your initial screen number.

Most likely it is zero.  There is no screen zero.

gtsuport

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2022-02-25 at 4:59 PM, gtsuport said:

First word in the status control area should contain your initial screen number.

Most likely it is zero.  There is no screen zero.

gtsuport

Thank you for the reply. 
I will check that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK I read and read but cant find any info on seting up the NT21 beyond making up screens

I cant find anything on Status Control Area

Can you elaborate a bit more...

What bit controls the screen?

Thanks in advance

Rob

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the Tools pull down menu, there is PT Configuration.

In the configuration, there is a tab for Control/Notify Area.

You need to set these areas.  I typically set them 10 words apart.

The first word of the control area determines what screen is displayed.

Zero is not a valid number.

See the V069 manual section 2-2-3 for more information.

gtsuport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well call me stupid

I read that and read that and i dont understand what they want

Do you have a simple example ? Because I find Omrons manuals to be very confusing.

Just a simple read from a DM value will do

Rob

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have 20 consecutive D memory locations that are not being used?

gtsuport

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/25/2022 at 2:24 PM, Robafe said:

All I get is system initialzing

This is a communication issue.

On 2/25/2022 at 2:24 PM, Robafe said:

I am using the same cable i used to build the screens with NT Series Support tool

That won't work. Here is the PLC to PT cable.

Mr_PLC_PT_PLC_Cable.thumb.JPG.eb8d917a22

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do have 20 free conservative DM. For the NT21. I was listening…

i am scanning QR codes into a DM then searching a database for a match.

This PLC has built in Ethernet, sure is nice and very fast connecting to my laptop.

I want to use the NT21 to load the database.

I tried everything to get that screen running. I was starting to think this has to be a cable issue. Or maybe I was loosing my mind……
But I thought for sure I read that if you can load the screens with the NT series support tool it would work between the PLC and the NT21.

I sure wasted a lot of time time on this.

I will make the cable and crossing fingers it solves the issue.

Thanks for the reply guys. Really appreciate it. Be a lot easier to learn with more examples…..

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is the starting DM address?

gtsuport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

PT Control

I had it started at DM0000

PT Notify                 DM0030 

But I will set them to what ever you say..

Rob

 

Edited by Robafe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whatever number you enter in DM0000, that screen will be displayed on the NT.

gtsuport

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, gtsuport said:

Whatever number you enter in DM0000, that screen will be displayed on the NT.

gtsuport

OK I am making the cable now..

Rob

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works like a Charm

I have a scanner connected to Com2 and the NT21 on com 1

I have it display the scanned bar code

Now to expand on that

Thanks for your help

Rob

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to help!

gtsuport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

Robafe said:

Ok I found another poorly described command

The SRCH command

I have it working to find the data but I want to use the (= flag) to tell it found a match

How do you use it.

It has no address like the serial prts do eg A392.06 ect

I cant find any info on how to use the = flag

Rob

 

Quote

Equals flag is addressed P_EQ or CF006.

gtsuport

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now