Search the Community

Showing results for tags 'sysmac nb designer'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 295 results

  1. Hi, is there a way to upload the safety program that is in the PLC, so i can get a complete project?  
  2. I am trying to display the time from an Accumulation timer. Using a data display object I am able to see the time in the following format 00:00:00.0000000. Is there a way to format the time without the decimal seconds I just want to see 00:00:00 (hours:minutes:seconds)
  3. Does anyone know how to change the reading on Omron servo motor reading from negative to positive? The encoder is reading negative values when it is moving in the forward direction.  I am using 1S servo on NX1P2 controller on Sysmac studio software.  Please suggest. 
  4. Hi, I'm Jovel, I'm new to learning how to program PLC. Just want to learn how to use Omron Sysmac Studio . I have a question about the Data Type Data Type - Structure ( Offset Type - Offset Byte )  / Union   I Don't Understand this 2 Data types and how going to use them, can anyone teach me and have a sample program? Thank you
  5. Hello, I am working on a project currently that uses a windows application on a PC to communicate with an NX1P2 controller to read and write variables data. I found a course on Udemy which has a Visual Studio project with OMRON DLLs that are used for these communications. I confirmed with OMRON that they do have official DLLs for this, but the technical support guy has told me he is trying to find them himself.   I have attached a screenshot of the DLL references.  I am really looking for the DLL libraries, aswell as the documentation on their functionality to I can use them to communicate. Any help would be greatly appreciated!  
  6. Just added a Keyence IV3 vision sensor to my NX1P2 system and have a little issue with the Tag Set / data structure. The Input and Output assemblies imported with the .eds file are an Input assembly of 101 with 394 byte size and an Output assembly of 242 with a 12 byte size. The problem I have is that the 101 Input assy size of 394 bytes does not allow me the OK/NG status of the vision tools from 17 to 64. I need an additional 6 bytes to access these bits in my data allocation table. My question is, Is it possible to modify this Input assy  to a larger size that is acceptable to the NX1 data structure. I tried just altering the size in my Ethernet IP connections tab and creating the corresponding tags in the data structure and it resolved and transferred OK but then would not allow my IV3 sensor to go online and communicate via Ethernet IP. How can I resolve this?
  7. Hi,   I'm developing an application in C# and need to communicate with a plc omron NX1P2. How can i do it? With cx-compolet? Or is there another way?  
  8.  I've been debating whether to stay at my current employer who uses Emerson PAC software, vs going back to a similar company that uses Rockwell (compact/control logix) mainly because A-B is used by most companies around here. I work as a technical temp, usually 12 month contract jobs. Learning the Emerson PAC (aka Prophecy) seems to be a waste of time, since I am not aware of any companies that use it, other than my current employer. My placement company is pushing back, but I know I am correct. I do not have hard numbers, but I've been around the industry for 20+ yers, and have only seen 1 company use Emerson.   Does any one agree or disagree, or have some circumstantial evidence of the actual market share of A-B vs Emerson. I am mainly working in the Auto industry, in Michigan. Just looking at this site, there are 3200 postings for GE and Emerson combined, vs 58,000 postings for A-B. 
  9. hi, at my current customer, they have a machine that shows ethercat problems after power cycling the machine/plc. When the PLC re-connects, or tries to, to the NX-ECC203 nodes, it can stop at a random node and refuse to connects to it and the rest downstream. One solution we have found, is to power cycle the last working node before the one that refuses to connect, then the EtherCat seems to work all the way, unless it stops at another later node. The PLC has 23 ethercat nodes, Most are NX-EVV203, 5 robots. Where the EtherCat connection stops at, seems little random, but the power cycling of the last working in that daisy chain, seems to work where the problem lies.   Any suggestions what could be done to fix this problem? Between the PLC and the EtherCat nodes, sits a GX-JC06 EtherCat switch, all EtherCat-cables to and from it, plus the module it self has been exchanged for new items, the problems persists.  
  10. Hello all, I am attempting to sort a selection list via 'part-selection' buttons. Ex. a certain type of model is selected, I only want to have the members of the array which match that model to be selectable. I can move the members into a 'display' array just fine based on comparison, but I'm fuzzy on how to put those 'non-zero' array members into a selectable array in Sysmac HMI code   See For loop attached   Thanks!
  11. HI everyone, I'm new in Sysmac Studio and I entered recently in the IAG creation, I have a question, is it possible to edit directly in the main project (not the IAG project) a label into a IAG? My IAG project is composed by a rectangle and a label on this and i want to see the string that i write when i edit the label directly in the Sysmac.
  12. Hi! I hope you could help me with the problem I've been having with this HMI. Usually I use the Instruction-based alarms (ALMD) in the program of my PLC Controller (ControlLogix 5580) to be able to send Alarm Messages to my View Designer Panel View. However, on this new HMI I'm getting the alarm trigger on the Panelview (I get the prompt on the Alarm Summary, and get the Alarm TAG of the ALMD Instruction associated with the alarm), but for some reason the Alarm Message is on blank. It´s the same for all the alarms on the controller. I checked again and the "Message" parameter of the ALMD is configurated, and even test just typing "a" as an Alarm Message to see if it was that the string was too long, but even with that the message didn't show up. Can you help me understand what I'm doing wrong?
  13. Has anyone found Omron NX IO to be unreliable? I have 2 racks of various NX analogue and digital IO where connections between the IO modules appear to fail when modules are prodded with a finger. System will be running fine without error, then prodding/pushing IO modules will cause TS lamp to flash red on module and cause CPU to throw various errors such as image below. After cycling power, system will start up and run fine with no errors present. Doesn't appear to be related to any particular module and where a particular module looks suspect, fault symptoms will not follow suspected faulty module when swapping with other modules of same type in the rack. Contacts on sides of modules are clean with no dirt or corrosion visible. System has been installed for 24 months and these issues started appearing at around 12 months and seems like it is getting worse. Local Omron tech support are saying solution is to "re-seat" the modules by sliding modules in and out of the rack 10 times. Strangely enough, this actually improves situation for a while and then modules will start playing up again. I am wondering if this is typical of NX IO modules? The connector arrangement on sides of the modules on close inspection looks like it may be prone to spring/wire side of connection jumping out of shallow grove in mating module.  
  14. "PLC No Response" NB HMI Omron

    Hello Everybody, I continued to work on project this morning but I seem to be plagued with the "PLC No Response" error. This error will only come up when I assign a PLC address to a particular object.  I have followed the steps in the post(https://forums.mrplc.com/index.php?/topic/39885-nb-designer-hmi-plc-no-response-error-solved/) to try and clear the error but am having no luck. In the screenshot I have assigned the large "Start Process" as a bit button with the write address being W50.00. When the button is pressed it should trigger a bit in the PLC but this is when the error appears. During this test I am connected to the PLC and in run mode with the PLC and HMI address assigned correctly. I have read and followed the section in the manual regarding "PLC No Response" but still no positive results.  I just want to check that there is nothing I have done at a programmer end that could cause these issues. I am happy to provide files. Thanks, Ryan  
  15. Hi,   I am attempting to download a Vijeo designer application to a remotely situated Magelis HMI over the cloud by means of a VPN. Vijeo designer's built-in help indicates that this is possible and has provided an example.  BTW, I am using Vijeo Designer basic v1.1 & the HMI model is GXU3512.   However, I find the fields for router IP and TCP port nos. all deactivated  
  16. Hi All,Cx-Supervisor, NJ501-1340, Sysmac Gateway.I have been writing an update for a project and converting to this new controller.It's a pretty big project.Using a combination of Ladder and ST.Using Cx-Supervisor 3.5.I created some new Variables in Studio and made them Publish only.Started to create Points in Supervisor and made them I/O connected to the variables in Studio. No problems everything was connecting and working just fine.Then one of the points would not update. I could change it in the PLC and it would not change On the HMI.I deleted it and recreated it and it did the same thing. (sometimes points in Supervisor just stop working and recreating them fixes it).I then copied the control and pasted the old point into it and it did the same. Then other started to fail. Showing no reaction.I stopped the gateway and restarted, no help, I rebuilt the HMI, nope.The can check the tags in Sysmac gateway and they always change when the PLC changes but not the HMI.I checked the point maintenance in Supervisor and it would not change.I dumped all the affected variable in the PLC and in the HMI and recreated them. Then it got stranger.I could change some on the HMI and it would show in the PLC but not the other way.This is on Bools and UINTS.Stopped CX-server, tried using it with Win8 compatibility. nope.Pulling my hair out now. I should be coding but I'm trying to get the apps to work.Any ideas will be used with thanks.Peter
  17. Hello, I guess everyone knows the current availability situation with electronic parts. Due to this reason I'am looking for alternatives for the Omron NA-Panel series. I'am curious if you guys already made some good or bad experiences with third party HMIs in combination with NJ/NX PLCs. It would be a pleasure if you could indicate some brands that will work.   Thank you in advance.
  18. Hi everybody, in the system information about GT Designer 3, how can i set up that The GOT writes to the PLC to notify it that their communication is active?  
  19. I'm editing a dual language project for an NA5 HMI. It's working fine except for the message at startup. To modify the project I've had to update the firmware on the HMI. I'm using Sysmac Studio 1.15. Startup language seems to be set correctly. Any ideas?
  20. Recipe information Folder's

    Hi experts, i have a problem, i can't delete the Recipe information Folders's in the utility functions. Who can help me please? Many thanks in advance.  
  21. Dear forum, I am facing a trouble at the moment and hoping somebody can assist. I have one HMI software, GT Designer 3, HMI: GS2107 and/or GT2107, the software works so far so fine. The software is used on several products, I dont want to maintain two or even more software versions. Two serial devices are connect: 1x MODBUS RS-485 1x MODBUS RS-232. The data transfer is done via DDT, no direct calls. The DDT transfer the MODBUS address to the internal GD-Registers. The GD-Registers are used within the HMI. My trouble is that in some cases, there is no RS-232 device connected. This creates time outs, slows down the HMI and its just not nice looking (I have a warning implemented "WARNING NO CONNECTION TO SERIAL DEVICE RS-232". Is there a way, that I can select (retained) that the RS-232 is connected / or not? Once the software is configured "NO RS-232 CONNECTED" I can handle the rest of the software.   Anybody an idea how to do this? Many thanks.
  22. Hi experts, i have a problem, i did the upload of my software with GT Desinger 3 on the GOT, but i don't see the PLC variables because my other  software did with GX Works3 isn't linked with the uploading. Is there a way to connect both softwares to the uploading withouth a PLC?
  23. Hi everyone, is there a way to put the numerical input keyboard in a specific position when i click on the numerical input? Thanks a lot.
  24. Sysmac studio not installing

    Hi, I am currently trying to install sysmac studio v1.43 on my computer and I'm getting an error at the beginning of the installation process (see picture) From what I have seen on this forum I am not the first person living this situation and it seem that the user asking for help on this forum had his issue resolved with the use of a previous version, V1.25 I believe, and I was wondering if it anyone could help me with this problem to either patch it or get a compatible version for my computer.      
  25. I have set up a timer in exostructure expert basic and am trying to get the contdown value from the preset of 20 to show in vijeo designer but it tells me the %tm0.v is read only and cant find the variable in Vijeo designer to show it. Does anyone know how to do this?