Search the Community

Showing results for tags 'studio'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 118 results

  1. Friends kindly help me I need to create ton and counter macro function in factorytalk view studio 
  2. Axis Attribute Error

    Hello All, First time working with PLC. Get the hang of it from stuff I researched. Having an issue with an axis setup for a servo motor.  When I try to do an auto tune it gives me an error that axis is not configured.  Source: Config Fault    Condition: MotorDeviceCode- INvalid attribute      ACtion: Immediate Stop Fault Entry: Type 8, code 9 subcode: 1314 stopaction: 4 Statechange: 3   I was wondering what am I doing wrong? Any leads or source information I can use to solve this. 
  3. Hi, I'm fairly new to motion applications and I have an interesting (to me) problem to solve. I'm using Kinetix 5700 with MPL motors to drive a pick&place carousel and a conveyor belt. I have a virtual master that driver the carousel in 1:10 ratio. The virtual master also drives the conveyor belt, the ratio is given by the carousel diameter and the conveyor driving cylinder diameter +  2x the belt thickness. And I'm using MAJ to drive the master and the MAG instruction to drive the carousel and the conveyor. This all works well. BUT: the carousel does not pick the product in the same place every time. That creates irregular gaps, or pitch, between the product on the conveyor which causes some issues down the line. Is there a way how to superimpose a value to the conveyor axis to ensure the pitch is regular at all times. Something like the ADDAX instruction it Trio motion controller for example? I'd want to have a sensor that detects the edge of the product and compares he encoder value to an expected value and slows downs or speeds up the conveyor accordingly. Thanks a milion.
  4. AVE instruction Error

    A little background information here, I am trying to create a moving average so I accomplished it with the code (imaged attached) The problem i am having is the AVE instruction error bit goes true. it leaved me with a result of 1.#QAN  I did some googling and it said this is typically done when dividing by zero?? so i added a NEQ to 0 prior to loading the array. then it happened again. so i put the error bit in front of the FFL so it will stop loading the array when i get the error bit so i can see what values are in the array when it errors out. Has anyone else had this issue and what could you do to resolve it? I haven't had any luck find something that points me in the right direction. Thanks in advance for your help.
  5. Hello there, I am using a Kinetix 5700 drives to control bunch of axis. HW used : 5069-L320ERMS2 GurdsLogix, 2198-S086-ERS4 Servo Drive with MPM-B2152M-M motor and the 843ES-SIP12BA6 safety encoder. All is working fine except I can't figure out how to dynamically change an axis velocity  controlled by a MAG instruction. I have a virtual master axis controlling the velocity and each physical axis is controlled by a MAG instruction with a gear ratio. In my safety program I have SFX and SLS function block used to determine the safe speed limit. The  SLSLimit output of the SLS function block is linked to a SS1 Request of my servo drive. This causes the axis to stop when safe speed limit acceded.  What I'd like to be able to do is to dynamically change velocity (limit it to safe speed if SLS instruction is active) of each axis without having to change the gearing ratios and thus avoid the SS1 safe stop action.  I know how to do that using JOG or MOVE but is it even possible to do that using the MAG instruction? Regards Martin
  6. Hello, In my ladder program I have 7 different arrays (containing REAL values) all members of a structure and I wish to extract certain values from the arrays and put them on another structure consisting of REAL values (not arrays). Which is the best way to do that ? I tried AryMove command but I get an error "Conversion from REAL to ANY_ELEMENTARY[], ENUM[], STRUCT[] is impossible. To get a better understanding of my structures and arrays here is an example: Struct wheel_data Global variable SWheel of wheel_data rad[1...10] of real, vary[1...10] of real, varx[1...10] of real struct. 2 wheel Global variable Wheel1, .... , wheel10 of wheel rad REAL, vary REAL, varx REAL what I wish to do is to copy Swheel.rad[1]  to wheel1.rad,  Swheel.vary[1] to wheel1.vary, Swheel.varx[1] to wheel1.varx 2nd structure Swheel.rad[2]  to wheel2.rad,  Swheel.vary[2] to wheel2.vary, Swheel.varx[2] to wheel2.varx until I fill all 10 wheel structure instances with values Thanks in advance.
  7. Is it possible to reset " Motor replacement detected error" ( Error code 95.01) using code without connecting to PLC through sysmac studio? If yes please suggest how to do it... Thanks in advance...
  8. Hi all, I've ran into an unusual situation where I could use some suggestions.  I have an AB PLC working in the field, and an existing fixture that needs to be transferred from an Omron PLC into our AB.  I have an integrator who did some offline development with a welder that uses Anybus communication.  He sent a .ACD file to implement the logic from.  The file has an Ethernet module configured but more importantly, it's showing EDS not registered.  I've asked for the EDS he used, and none of them work when trying to register it via right-click and register.  I can export the module, but it won't import into the current PLC program because there's no EDS (shows EDS error after the import).  If I try to take the program that was sent to me online with the PLC, it will automatically upload and overwrite the build.  I can't even open the properties of the module to see what the integrator did. The end goal is to have the offline developed module implemented into the current program, but it seems like everything I've tried to do has me against a wall.  Is there a way to go online without uploading?  Maybe there's a way to implement this I haven't learned yet?  Any suggestions would be much appreciated, and if more information is needed, I'll be glad to provide it. More info:    PLC Type: 1756-L82E ControlLogix 5580    Rev: 30.014    Studio 5000 Version 30.01.00 - Standard Thanks, K
  9. Hi, Could anyone help me out on how to extract the digits present in a string in sysmac studio... Thanks in advance !!!
  10. Anyone know of a guide about programming a balluff io master device into Sysmac Studio?
  11. Version 4

    35 downloads

    MX Component manual for programming PC - PLC software solutions.   Details MX Component library functions and examples. 
  12. MX Component Programming Manual View File MX Component manual for programming PC - PLC software solutions.   Details MX Component library functions and examples.  Submitter WattUp Submitted 03/13/20 Category Manuals, Tutorials
  13. In CX-Programmer software, we have the ability to make a bunch of copies of the same rung with the "Address Incrememntial Copy" Function. Does Sysmac Studio have a similar function?
  14. A simple request for an Omron novice.  I know Timer values in Sysmac Studio are classified as TIME variables.  How can I modify the Preset of a TON block from my NA HMI since the TON Preset is of a TIME data type? Thanks,
  15. PWM

    Hi  In CX-programmer there is a PWM(891) function. Is there a similar same function block in sysmac studio ?  
  16. Is there any instruction in Sysmac Studio Structure text to detect rising Edge (DIFU/DIFD) ?
  17. Task Priority 16

    I have made a fat bloated program that runs too slow. I tried working under the philosophy that "Premature Optimization" is the biggest time waste in developing programs. Now my program takes to long to run and throws a task error. I am attempt to cut the primary task's cycle time down I tried to move programs that use IO to other tasks. Task 16 is supposed to be able  to handle IO but it doesn't come up as a selection choice of priorities for me. I can do 17 but I get errors trying to use IO variables at that priority level. NX102-1200 controller, Sysmac Studio 1.30.1. Should I be able make a task at priority 16? I have some analog IO that I don't need to update every millisecond and I have some data and loop intensive FB's that only need to run once hour and I'd like to get them off my primary task's to-do list. I'll be busy re-writing my program FB's to accept specific variables instead of bloated structured variables and converting and changing Lreal's to real's and some other Premature Optimization tasks so I can run the sucker. 
  18. I am using Studio 5000 View Designer v4.3 to create an HMI on Panel View.  I'm having a weird issue where every time I open up my project, the windows are displaying only in the lower right hand corner.  This wasn't happening earlier.  Undocking the window, expanding the window, uninstalling and re-installing View Designer have not helped.  Trying to open View Designer as an administrator has not helped either.  I know there are better HMI platforms, but I am basically complete with the construction of this HMI using Studio 5000 View Designer and now it is too late.  I just want to add a few more buttons and I can't do it because I can't see the bottom of any of my windows.  Since Studio 5000 View Designer is based in Visual Studio, maybe someone would know how I can fix this via Windows registry files?  
  19. NJ Modbus

    I need to write c# with modbus TCP to read NJ,  Anyone able to to use PC communicate with NJ by using Modbus TCP?  Any Function need to be added in the PLC, for Example , PC to read Register 40000 to 40020 ?    
  20. hi dears, I have one CS1D omron Redundant controller ( CP65H) that must be connected to NS15 Touch panel. I want to use Ethernet for connecting HMI and CPUs (CS1D-ETN21D). I have one question. for NS15 we can use CX designer and sysmac studio? is it true? which one is better? what is your recommendation for HMI software? Thanks.
  21. How do I edit an array size ARRAY[0..13] OF REAL to ARRAY[0..15] OF REAL? Sysmac Studio doesn't allow it to be done online, as far as I can see. If I do it offline and then go online and Synchronise, Transfer to Controller I receive error Any ideas?
  22. Hello everyone, I have a problem with packing machine. There are some issues with one of the axis, when axis actual position is near to 1800000 some error appear and operator has to turn off machine on main contactor. This axis is working in Linear mode. I think that rotary mode would be better for this axis. And here is my question. Which instructions, and what options i should change/check when i change count mode in axis's options. Can any1 point me some manuals to read or give me some advice ? Thank you in advance.  
  23. I am trying to use the Event "SaveUserAlarmLogToFile" tied to my F1 button to save my alarm history to my SD card installed in my screen, but I can not find any details on how to specify the file name for the save...can someone please clarify what should be entered for the file name?     Thank you!!!!
  24. Hello All I am new to sysmac studio, i am using a NJ301-1200  and R88M-KN10H servo drive , i connected the servo to the NJ using ethercat. I was able to write a program where i was able to activate the servo from the NJ using the mc_Power instruction . My question is , i am not able to run the servo using the mc_movevelocity and mc_moverelative . Do any one have any suggestion to how to go from here ..  
  25. I use Netgear routers with multi-NAT capability to attach machines to the company LAN. One of the advantages is that similar machines can have identical network addressing schemes while a multi-NAT router on each machine can be used to assign unique external addresses. The usual error on these setups is to forget to assign a gateway IP address and so the PLC can't respond to requests from outside its subnet. I have the router set up as normal (as I have done a hundred times before on other machines). PLC has correct IP address, subnet and gateway (that of the router LAN address). Router has NAT rule configured, correct LAN subnet, etc. I can PING the PLC from the company network. This implies that the router, wiring, etc., are all OK. If I disconnect the PLC ethernet cable during a PING I get errors. This implies that the address is unique, etc. Controller --> Communication Setup --> Ethernet connection via hub --> Ethernet communication test --> "A communication error has occurred." Has anyone seen this? Any reason why it shouldn't work as I expect? Many thanks.