Search the Community

Showing results for tags 'slow as a wet week on windows 10 - problem solved'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 67 results

  1. Hmi temperature delta

    I have connected 2 temperature devices with him delta with plc delta by rs485. When I run plc I can see the temperature change on pc but the problem in hmi  it's give errors. Com 2 errors  I need someone help me to connect these devices please 
  2. GX Developer/FX2 Problems

    Good Morning Everyone I have a problem that I do hope someone can help me with. My work laptop is used only for PLC and VSD(Vfd) configuration. It is an aging Lenovo running windows XP and it has GX Developer, GX IEC and a few of the Mitsi configurator tools and Mitsi FX configurator for VSDs. I bought a couple of new VSDs and got a copy of the new FX2 for configuration of the VSDs. I installed the FX2, used it configure 2 VSDs and that was it. Yesterday I tried to use the GX Developer to make a few changes to one of our A series PLCs and could not get it to load. On loading, the first windows info block says "System Stop Failed. Please restart Windows" if I click the OK button the next info block states "Operation Ended Incorrectly. Restart the application" If I click on the OK button it appears to load, however when one selects the Project to open it crashes and comes up with another info block " Gppw.exe has encountered a problem and needs to Close." As we were a little under the pump to get the changes made yesterday I did unistall the FX2 program, this did not fix the problem. If anyone could shed some light on a fix for this I would appreceiate it. Thanks in advance.  
  3. Dear automation friends,   I just like to put some issue in the clear that I have seen no reported issues on yet, but it is killing me. Maybe some other people in the world also have this issue. We use Windows 2016 on FT View v10. All patched with all compatible patches (both Windows and Rockwell). We install this software a lot but we only got this issue seen/reported on windows 2016. I never had a Rockwell issue that took so long without getting it fixed. Support is also not really helping.   We just have a setup of Windows 2016 with 2x redundant FT View Servers and about 10x Clients with each 4x screens. The HMI clients run perfectly but every few days, 1 application (on 1 of the 4 screens) just crashes "DisplayClient.exe application crash...". That closes the HMI interface and then the users needs to click on the hmi.cli file to launch that screen again. Refering to ntdll.dll in the windows events. No additional info except for the windows error reporting that is unable to contact the internet to send the crash report. Looking in the FT Diagnostics, it happens while the operator is operating the hmi screen. Not when there is no activity.   We reinstalled 1 client completely from scratch, including the OS, domain integration, everything brandnew. And 10 hours later: crash on 1 of the 4x screens. In a control room with almost 30 screens, this is very annoying and unacceptable.   If you have a similar issue or got the issue fixed, please let me know. If you have a similar issue and don't have it fixed, we can share more detailed logs.   Best Regards,
  4. Heavy Ethernet Problem

    Hi Dears, I have one heavy ethernet network I have 21 station PLC (S7 300) that each station have one server & I have one server that connected to all of this PLC in center. all servers are in one ethernet network I want to know that this configuration is ok? ethernet network can support these number of servers? or may be network fail?
  5. NS Runtime 1.30 v 8.1

    Hi  I prepared test application (attachment) and all the time when I start Runtime I get error: "Failed to initialize communication processing. Exit the application except Run and re-start the system." I think I did everything correct. Below my specs. CX Designer 3.730 NS Runtime 1.30 NS Runtime is on PC WIN7 64 bit  res. 1024x768 Maybe you can help to find the problem     test3.7z
  6. Hi guys, So, I'm having an issue installing GX Developer on a 64-bit Windows 10 Laptop, the primary installer opens, at 99%, then disappears and the process eventually dies, I've exhausted all available compatibility options, does anyone have any advice?
  7. Hello I would like to first let everyone know I am new to the world of troubleshooting or programming plc's . What we have is a SLC500 system that is connected to a Panelview 1000 HMI via the DH+ network. The issue we have is the panelview displays a gate that is suppose to be closed at as gate fault. When i connect to the plc the ladder rung shows that the gate is closed. To show various positions of the gate the programmer used N13:70 as gate opened and N13:71 as gate faulted and N13:72 as gate closed. When i checked the logic it showed the bit N13:72 as engaged or true if you will. This logic is in the ladder rung that is labeled PV Status which i take is the status the HMI reads so my question is why does it show GF when it should be reading GC. Ive searched all through the logic and it doesnt appear to be wrong here is the logic the best I can simulate it  ladder 6 rung  53  instruction is  XIC O:13.0/11 and OTE N13:76/0 (Gate Open ) and the branch is XIC I:5.0/11and OTE N13:76/1 (Gate Fault) next branch is XIC N13:3/11 and OTE N13:76/2 (Gate Closed which this section is green or highlighted or true which ever you like) when i looked at the input XIC N13:3/11 this is what I found is that this XIC is on ladder four rung10 and has the following XIC T4:154/DN and branchoff that is XIC I:5.0/11(gate opened)XIC I:6.0/11(gate closed) which these two inputs are false or not lighted the output is OTL N13:3/11 and it is true which makes the previous rung true showing the gate closed. So why is the panelview showing the wrong position. I even went as far as resetting the HMI and the PLC so if anyone has a helpful hint I would greatly appreciate it.
  8. Help, I purchased a copy of Proworx 32 lite V 2.1 pack A a LOOOONG time ago & I cannot remember how to read from the controller ( Micro 110 ). All the controller functions are grayed out. I can see the controller when I use the Navigator function. Thought if I could see the controller I should be able to read the program but the software will not let me " read from controller" that function is grayed out. Most likely it is some minor step my old mind has forgotten. Could someone PLEASE walk me thru it in baby steps as I'm sure I am making a childish mistake?
  9. Not able to establish DDE connection

    Good day to all, I am trying to establish DDE communication between my PLC (1769-L23ER) and MS Access via RSLinx Classic Gateway (3.9) over Windows Server 2012 R2.  On my developing PC (Windows 7), there isn't any issue at all. But when I port the codes over to Windows Server 2012 R2, MS Access is not able to establish DDE communications with the PLC.  I was wondering what went wrong. The error message from MS Access is "MS Access can't find the specified application and topic because it can't open the DDE channel, err.Number is 282. The code for getting the channel is as follow OpenRSLinx = Application.DDEInitiate("RSLinx","PLC-D") I was wondering was there anything I have miss out. eg. Configuration of the server, path settings, etc.. Any help is welcome. TIA Cheers CY
  10. Hi everybody, I have a GT2310 communicating with the Mitsubishi F800 VFD. I am using the Freqrol 800 communication driver, connected to the RS-485 terminals of the GOT and on the F800. The comm settings are the same on both devices. I also tried to use the “auto negotiation” setup. I have communication between the two devices. I can read and write to F800 registers.   Anyways, The GT designer diagnostics is complaining about a communication error in the system alarms. The error can be reset but it will appear again.   This also happened when I created a new, empty project where just the communication was setup as described above.   Did anyone experienced the problem and how to troubleshoot / solve this?   Best regards
  11. FX-USB-AW

    Hi Does anyone know of windows 10 drivers for the FX-USB-AW or if not best way to connect to it without using ethernet.  
  12. FX-USB-AW

    Hi Does anyone know of windows 10 drivers for the FX-USB-AW or if not best way to connect to it without using ethernet.  
  13. Greeatings .   I have modicon TSX premium plc (TSX P57103) I have problem i cant connect to my plc. I have tsx pcx 1031 cable and have com port on one PC and on the second i have connector to this cable with usb. when i try xway test i have problem , the request is always 0 . Can someone help me ???
  14. HMI GOT1030 Windows Screen

    Hi, I am currently working on window screen. I don't know how to disable function of closing the window (see attached red screen). The window screen is showing by pressing button on input. My settings are shown on the screens below.  
  15. iFIX restore problem

    Hi, I have .fbk backup file of iFix aplication (i mean).. When I try to restore it by "Backup&Restore Wizard" in part where I "Browse" the way to Backup file and click on "Next" is problem. Pop-up window show -> "Bad file format. The archive file may be an old version or a wrong version in header signature or is not a Proficy iFIX full backup file (.fbk)" ....  My question is = Is possible to find what of version is my backup file ??? when i suppose this error mean i have installed wrong version of iFIX sofware (my version is iFIX 5.5).. Or is no problem of my iFIX version ?  Thanks
  16. Hello i'm new in all things about plc, i do a project for school and i use a festo fc 34 plc. The plc is programmed via serial port RS232 my pc not support a serial interface and i use a RS232 to usb adapter. when a try to download the program to plc give me a error: "ERROR: Cannot access controller".  What i do wrong.  Thank you in advance and sorry for my English. Have a nice day.
  17. I am trying to setup a CC Link between two machines. I have done this before without issue, but for some reason this is not going well.. I added a second CC link card to CPU2 and set it as ST 24 for the CPU1 network.  CPU 1 : Master.   cc0.jpg.   The original machine was setup using TO/From for each station, so i couldn't add this new link through the GUI.  CPU 2: Local cc1.jpg  When i try to use the GUI to setup this side the buffer stops working. but if i activate any TO/From instruction here i get a system fault with a 2110 SP. Unit Error CPU2 buffer cc2.jpg. But when i block the TO/From you can see the buffer is working at that exact same location specified.    2110 error says I am addressing the wrong card but the buffer proves that I am not. 
  18. OS: Windows 7 Ultimate 64-bit running on VMware virtual machine. Installed software: Studio 5000 V21.0 Licence: Concurrent (served by licence server on another PC). On starting Setup.exe from the VM's desktop I get the message     "Studio 5000 does not support this version of windows" Any ideas how to proceed?
  19. Crimson 3.0 and Windows

    Hello all, I am using a g10 graphite series HMI from Red Lion. I am trying to figure out a way to have the device use the operators windows logon by calling up the windows security services. Basically a user would have to log on to the HMI with his windows credentials to be able to do anything. I vaguely remember being able to set this up in FT, but FT seems to have a lot more features than the crimson software. Thoughts? Ideas? thanks guys.
  20. Dear All, In one of my projects I need to login in HMI via Windows Linked Users i.e. Domain Users..I have never done this before & don't I have any sort of idea regarding this..This is possible in Rockwell HMI's but not sure about Beijer IX HMI's.. So if anyone has done this pls do let me know.. Thanks, Krishnakumar Mishra  
  21. S7 300 Profibus fault

    Dear All, We are in need of your expert opinion. One of the nodes of our Crane's Cabin gives a station failure problem, due to which whole Crane shuts down. we have done everything from replacing Dp connectors to changing Profi cables, swapping modules with other stations, changing Power supplies but the problem remains the same. Following are the system details, 1. CPU S7 319 F3 fail safe 2. IM 153 interface module 3. OLM module for signal conversion fibre to profibus from main CPU.   We have several nodes after OLM but fault was persistent with 3 nodes. After comprehensive working, it came down to just one but still not diagnosed. I will also upload the diagnostic buffer if needed.
  22. Mitsubishi FX3U Suddenly Stop Code

    Hi ,Im a Electronic Technic  in a Molding Factory and i have a problem with one of the machines because is suddenly stoping of execute the code without reason,i tough that was the hmi was is working well.  
  23. Hello, Does anyone have experience with getting online a NJ/NX via USB with Sysmac Studio running on windows 10? At Omrons website it says Sysmac Studio offers windows 10 support from version 1.15 but I can't find drivers anywhere. Have checked in the communication middleware folder as you can see in the attached picture.  https://www.myomron.com/index.php?action=kb&article=1580 I have Sysmac Studio 1.20.1.0 running on Windows 10 Professional. Its not a big problem for me right now, because I can always connect via Ethernet, but if the driver exist I would appreciate having it.  
  24. Hi everyone, I want to compare 2 programs with RS logix 5000 compare but logix opens the 2 ACD in L5K, with only tags.... thx for your help
  25. CX SUPERVISOR

    HELLO ALL I HAVE PROBLEM CX SUPERVISOR RUN TIME WORKING WHEN I OPEN RUN TIME AFTER 2 OR 3 HOUR IT WILL STOP AND COMMUNICATION CUT FROM PLC I USE OMRON PLC AND MT NETWORK  SETTING IN PLC  ETHERNET (FINS/TCP)  I GIVE ONE IP ADDRESS  172.17.0.85          AFTER CUT COMMUNICATION THIS MESSAGE WILL COMING MY PC    - COULD NOT WRITE TO PROJECT FILE. THE DISK IS FULL,WRITE-PROTECTED OR HAS BEEN REMOVED FROM THE DRIVER  ple told me some one  how to salve this problem