Search the Community

Showing results for tags 'simple motion module setting tool'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 92 results

  1. Hello everyone, I have this weird problem that the PC (process complete) bit of MAS command does not clear after a cycle time.  As you may probably see in the picture attached when the desired torque has been reached, the servo has to be stopped using MAS command; however, this is good only for one cycle!! The PC bit will remain on even when the whole sequence gets unlatched/reset. I have to manually reset this bit. I was wondering if you could help me with this issue, please?  Thank you!  
  2. MT Developer 2

    Good day everyone, I am working on a problem on a Mitsubishi Q series PLC and motion system. The system consist of a Q12H PLC CPU and 2 x Q173CPUN Motion CPUs. The first motion controller controls 23 x MR-2JS-_B Servodrive and thesecont motion controller CPU controls 6 x MR-2JS-_B Servodrives. They are all using SSCNET1 system.The machine have been working fine all along until the machine stoped for 3 months because we were waiting for one spare part that was coming from oversees during covid lockdowns. When we restarted the machine, the servodrives could not home. When we were busy checking for the problem and before finding the problem, the machine just started homing. This keeps on happening over and over. Everytime you stop the machine overnight, it just stop working then when you are busy troubleshooting, it just come to like. In the time when it is not responding, we figured out that when we jog the servodrive controlled by second Motion controller CPU for the HMI, the drives jog fine but the servodrives controlled by first motion controller CPU does not respond. I have tried jogging the servodrives indipendently using Setup161E and they move . I even changed the motion CPU but to no success. When you monitor using MT Developer 2, the are no errors. Is there anyone who might have an idea on what might be the probable cause    
  3. Custom-made tool kits offered by Henchman Products allow maximum convenience and flexibility in performing various critical tasks by technicians. Recently, Henchman Products has been selected as an official partner by the world’s most renowned brand for rugged devices-Durabook. Visit - https://justpaste.it/How-to-Order-Custom-made-Tool-Ki
  4. NX1P2 Motion Control

    Hi:       I need to change an old PLC  with NX1p2  to control 3 servo motor by means of Analog Outputs couple with encoders, My job is to change the PLC only. So the servo drives and drivers are untouchable (No budget and involve too much mechanical works).   I observed that Sysmac Sttudio Axes setting has this: Servo Axes, Encoder axes, Virtual Servo Axis and Virtual Encoder Axes.   I believe the Encoder Axes couple with Analog Output is able to to do the Job? If so, what function block should i use? If no, do any body have a suggestion of any function block i can use? Thanks  
  5. password unlock tool

     hi everyone i m traying to   write to plc  a program and getting this message then program is not downloading to plc   'there is a device in the program (main) that is outside of the range  check the program and currect the device that outside of the  range ' I m using mitsubishi fx3ga-60mt  plc. please suggest me about it .                              thank you     hello everyone please let me know about  how to make software  tool for password read from Mitsubishi,delta, omron, siemens plc .                             thank you       
  6. So I'm new to the automation scene and in my training I decided to setup a little test rig, plc, drive, servo, sensor, hmi...etc.  Everything is wired and hooked up. What I'm trying to do is simply get the servo to spin. here is a screenshot showing what I have. I think there are some flags on the servo itself that need to be set but I'm not sure how to do that. In Base(x) I have tried 0, 1, 4, 5, 35. Any help would be appreciated.
  7. Hello Sirs! I have a problem with PF527. I get alarms 'control sync alarm' and 'module sync alarm' occasionally. I suppose this meaning that PLC is missing some data from the PF527 device. How to confirm this or what should I do with the problem? Any ideas? Motion group update period is 8ms. Also this device is the last device in the ethernet line. I am thinking to pull the cable directly to the switch near PLC. I am not sure does it help?  
  8. FX1N sprinkler system control.

    Hello!  I have an FX1N PLC that I want to use to operate a sprinkler system.  It should have two functions.  1. 1x30 minutes of operation every day.  2. 3x10 minutes of operation every day.   Thanks for the help.
  9. Hi Everyone, I've had V32 installed for at least a year but haven't had much need for it until this month. I installed a new activation on Friday that I thought crashed V32, which was weird because all the other Studio versions were working. Any time I tried to open an existing project or even create a new one, I would get an "access violation was generated" fatal error. I reached out to a colleague who found a tech note on the problem. Turns out the activation had nothing to do with the crash but rather, turning on the bookmark tool bar caused it. If you have the bookmarks toolbar turned on in version 32  the Windows desktop needs to be set at 100% magnification, not 125% which is the Windows default. Right clicking on the desktop, picking display settings and changing the scale and layout to 100%, then rebooting the computer fixed it. But now all the Windows icons are really small. I've been spending most of my time in V21 through V28 until recently. Since we're all likely going to be seeing more V32 in the near future, I'd thought I'd pass this on.  
  10. Hi Everyone,   I have  NT31C-ST142-V2 and it has a prompt of "System Program not exist or incorrect." I am trying to transfer via NT Series System Installer but I am getting a time-out error. I have Xm2S-09 serial cable with ATEN serial-to-USB cable.I know it is not broken since I can still Upload/download on a CJ2 PLC. I just want to know what other things I can do upload a systemprogram. I have seen a comment on this site that he remove the battery then tried to upload again.   NT is almost 15 years old. I have a back-up program.   I can't seem to upload by this time for pictures of theH MI and the screenshots of software .
  11. Hi everyone, I have an annoying fault on my Kinetix 5700 drive: M01-Safety Feedback. I know this fault is generated by  the SFX instruction in my Safety program that sets tag: "Axis.SFXFault" to 1. The problem is that the instruction is NOT in Fault (Fault code 1 = no fault). This error occurred after Safety encoder 843ES lost it's IP address. I used Bootp to set it gain. And reset the SFX instruction. I can see the encoder in studio 5000 rev 32.12 running and ok.  Does anyone encountered this problem? How can I clear the fault?   Thanks
  12. FBs-CBE distortion

    Hi every one After sending some command to plc using fatek FBs CBE module , router internet connection goes off and internet LED turn red. i mean it works fine for a minute.. then internet connection of router will be off...  why this happens?
  13. QD75M4 AND MR-J2S-40B

    Hello i have problem about connection between QD75M4 AND MR-J2S-40B  now MR-j2S is display "Ab" every time i can't solve this problem 
  14. This is hard work! I've installed the CODESYS OPC Server V3 in the hope of using it to communicate with my Schneider PacDrive LMC. Apparently the PLC doesn't support OPC tag browsing so I need to export the symbols from the SoMachine Motion project file in a format that the OPC server can use. I've got the Symbol Configuration panel open and can see the symbol tree. What do I do next?
  15. MDS instruction would not complete

    Hany any you of guys dealt with MDS instruction not completing and being stuck on .EN bit but the motor itself just stopped running out of nowhere? I did read the tech note on this on Rockwell's website. Am mostly wondering if any of you have dealt with this and what you did to fix this.
  16. I need a Red Lion HMI to communicate with an IO module (8) IO's ... I don't really need a PLC.  Because the control of a certain LinMot drive for a linear motor can be activated by IO's.  This LinMot drive can store up to 100 curves... which can simply be called into operation by a single binary number between 0 & 255,  defined by eight IO's ..  you input the number on the HMI, the HMI converts to binary and set the (8) IO's in the module which sends the binary number to the LinMot drive..   Yes, there are some other IO's for starting and stopping ... and it may be unrealistic for me to not use a PLC.   I'm trying to get the cost way down...    If a "stand-alone" IO module does not exist... then is there a simple, low budget PLC out there, with 8 or 16 IO's available..?    Thanks much, Michael
  17. Hello everyone, I have a Kinetix 6000 CIP drive (unwind) and I need to control its speed by a PID controller. I have everything working except the MCD instruction doesn't pick up on the PID output value change. It changes the JOG speed, which I use to control the unwind, if I set the speed manually, which is slow. The PID changes the speed almost continuously. Any suggestions are welcome. This is how I'm attempting to control the speed: A1_r_JogSpeed = PID output value   Thank you    
  18. IC200ALG264 Analog Input module

    Hello all, Thanks for the forum which has provided me with a lot of help overtime. I'm posting my first thread since I can't seem to find an answer to my issue. I'll quickly explain the situation: I'll be installing a RTD sensor to a GE Fanuc IC200ALG264 analog input module using a 4-20mA converter. Everything is fine except I can't seem to understand the polarities of the Fanuc inputs. I'll explain better: the module has an IC200CHS022 for the terminals, 15 terminals total, and the manual is reporting a "number" and a "connection" for each terminal. Now, the "number" seems to correspond to the visible pin of the terminal. But the positive and negative symbols are represented on the "connection", which I can't seem to wrap my head around what it means. Attached are abstracts from the manual and a photo of the terminals. Please tell me where to connect positive and negative outputs of the 4-20mA converter. Thank you. Terminals Table Terminals drawing Terminals photo (front)
  19. Hi all! We have a problem with a Mitsubishi system. After switch off the machine in home position and back on, it resets the servo encoder value to 0.  I checked the servo parameters, and the Absolute encoder is enabled, the ext. battery is ok and no zero reseting in the program ( I think...). Is there a parameter I should check or some setting in the intelligent module? The system consists Q01CPU, QD77MS2 im., J4 200B amp with 6v battery, and HG-SR152 motor.
  20. PID Loop Review

    Hi all, I am trying to set up a PID loop for a project I'm working on, and I was hoping someone could take a look at it for me. Most of what is written comes from the Q, L programming manual, but I've changed a few things so that the program can write changes to the SV as needed. The processor is a Q03UDE and the Analog Module is a Q64AD2DA, using only channels 1 and 5. Thanks for looking! PID Project.gxw
  21. Hi all, I am studying how to control servo with PLC Mitsubishi Q-series. When I click Servo_parameter in Simple motion module setting tool, this annoucement appears.  Does anyone know why it appears? I tried reinstalling MR-configurator 2 but it didn't help. Please give me some advices. Thank you all!
  22. Hello Everyone, I am new at this forum, seeking help from you guys and gals. Scenario: I have a Controllogix 1756-L71 5570 controller installed with 1756-TIME module. The function of time module is to take time from GPS clock module in NTP format and send it to controller in PTP format. All the status LED's on Time module are OK. Also sync LED is Green. Still the time of controller is not synchronized with GPS clock there is a difference of 45 mins. Fellows please help. I'll be helpful.
  23. Does anyone know how to reset the "Maximum Total Observed" CIP Connection statistics on a EN2T or a L83 Processor?
  24. Hi Every one, I have two 2198-P070 bus power supplies for that I’m using for four Kinetix drives, 2 drives per power supply, all controlled by one processor (5069-L350ERMS2). I have an enable contactor setup for each power supply for each set of drives. I have them configured as DC bus groups 1 and 2 respectively. I had the first set of drives working, setup inside the motion group, with no issues. When I added the second power supply and drives. I found that when I added them to the motion group I couldn’t get the enable contactor to close for the first set of drives. I f I took them out of the motion group and made them ungrouped then the first contactor would close but then I couldn’t get the contactor on the second set to close. Do you have any thoughts as to what I might be missing to get these to work? See the screen shots for more detail. Let me know what you think.  Also, I have heard that only one motion group is allowed per PLC, but my question is : Can I use  sevral axes and Power units in the same motion group? 
  25. I am desperately trying to understand the OMRON way of programming (28 yr. AB programmer) when it comes to Motion Control.  I am pouring over example programs and what I can understand in Omron manuals.....  What I cannot find is where you get all the bit level information from for individual axis....  For example, just a simple bit signaling a Servo Fault; I have a program that I have been studying and there is a bit with the variable MC_NailPunch_Station.MFaultLvl.Active, it obviously comes from the Axis "MC_NailPunch_Station", but I cannot find the reset of that variable anywhere in the program, in any setup....nothing. Is there a list somewhere of things like this I can use in my program for status bits etc.?   Thanks,