Search the Community

Showing results for tags 'redundancy module'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 50 results

  1. ABB AC500 HA

    hi, i'm a beginner in automation,and i want to build a project with AC 500 HA for a redundancy application. for this reason i want an example  to help to find material that i need. thank's
  2. 1756-RM2 Event Log error

    Good day,  I retreived the event log from 2x RM's today, I found on the one RM that there has been more than 700 million events. Apart from switchover events, there following event shows up a lot: (C2) Bridge Connection Deleted       Starts/Stops   Byte 1 (0xFF) : Byte 2 (0xFF) : Byte 3 (0xF2) : Byte 4 (0x13) : Byte 5 (0x0) : Byte 6 (0x0) :  Our system: 1756-RM2 1756-L75 1756-CN2R 1756-EN2TR 1756-EN2TR 1756-EN2TR 1756-EN2TR The CN2R's are connected to 12x 1771-ACN15 and 2x 1756-CN2R in remote racks, which is also set up to be the keepers. The EN2TR's are connected to their respective ETAPs/EN2TR's in ring topology.   We have experienced some issues when switching over. Hope someone can tell me what that message means regarding the Bridge Connection.    
  3. Good day everybody,    Currently I am working on an application using 3-axis controlled by a QD77MS4 Simple Motion Module.  In this case, I have already set up most of the configuration, but when I try to execute the program, I get the following error:   SP. UNIT ERROR - The location designated by the FROM/TO instruction set is not the intelligent function module/special function module.  - The module that does not include buffer memory has been specified by the FROM/TO instruction.  - The intelligent function module/special function module, Network module being accessed is faulty.  - Station not loaded was specified using the instruction whose target was the CPU share memory.   The QD77MS4 Module is mounted in Base Slot #3, so I use U2\G800, U2\G1500, etc... to Read/Write from it.  The Diagnostics tool indicates the error occurs as soon as I try to access the U2\G800 Buffer Memory. If I set this part of the program to No Execution the error is no longer displayed.  Additionally, if I try to monito the Buffer Memory area of the Module, it says that "The Module Stat Address is incorrect".   I already tried changing the position of the module in the base (Slot 3 --> Slot 1) and changing the corresponding values to reflect that, but still the problem persists.    What am I doing wrong? Is there some kind of configuration I could be missing?    Thanks in advance for your help!   
  4. Hi Dears, I have 2 No. CPU 315-2PN/DP (6ES7 315-2EH14-0AB0) I want to use this CPUs for S7 300 Software Redundancy. I Have 2 CP342-5 too for IMs. I want to use profibus port of this CPU for synchronization. if this CPUs are suitable for software redundancy? or I can not use this CPU and I must to use CPU-315-2DP instead?   Thanks
  5. Hello! I'm trying to connect my QD75M2 with a MR-J2S40B1 Servo amplifier with an SSCNET cable. The problem is when I try to turn on the Servo ON/OFF on the Intelligent function in GxWorks2, an error occurs saying the servo amplifier is disconnected with my QD75M2. I'm confident that I've wired it properly. What could be the problem? Hoping you might help. Thank you.
  6. Hello, My coworker and I are commissioning a new panel. We have a 1732-AENTR series C remote IO thats Rev 6.1. The project file from a previous identical panel has the module at rev5.3 in the project tree. I downloaded the AOP and ran the installer, it worked no issues. My co worker then did the same thing but now the module is unrecognized in the project tree and the module is missing after installing the AOP. Im concerned he corrupted something. I tried uninstalling and reinstalling the AOP but no luck. It works on my computer but not his? TechConnect said something about corrupting the aop core. My coworker did the first install and he was getting confused about zip files and the virtual machine we run rsl5k on. Maybe he broke it? any suggestions?
  7. Hello Sirs! I have a problem with PF527. I get alarms 'control sync alarm' and 'module sync alarm' occasionally. I suppose this meaning that PLC is missing some data from the PF527 device. How to confirm this or what should I do with the problem? Any ideas? Motion group update period is 8ms. Also this device is the last device in the ethernet line. I am thinking to pull the cable directly to the switch near PLC. I am not sure does it help?  
  8. Omron CS1D IO redundancy

    Hi dears, I have 2 analog input module (AD081). I want to know how can i do redundacy for analog input signals in cx programmar? I use duplicator for 4_20 mA signal. How is it for digital signals for redundancy too? Thanks.
  9. FBs-CBE distortion

    Hi every one After sending some command to plc using fatek FBs CBE module , router internet connection goes off and internet LED turn red. i mean it works fine for a minute.. then internet connection of router will be off...  why this happens?
  10. QD75M4 AND MR-J2S-40B

    Hello i have problem about connection between QD75M4 AND MR-J2S-40B  now MR-j2S is display "Ab" every time i can't solve this problem 
  11. I need a Red Lion HMI to communicate with an IO module (8) IO's ... I don't really need a PLC.  Because the control of a certain LinMot drive for a linear motor can be activated by IO's.  This LinMot drive can store up to 100 curves... which can simply be called into operation by a single binary number between 0 & 255,  defined by eight IO's ..  you input the number on the HMI, the HMI converts to binary and set the (8) IO's in the module which sends the binary number to the LinMot drive..   Yes, there are some other IO's for starting and stopping ... and it may be unrealistic for me to not use a PLC.   I'm trying to get the cost way down...    If a "stand-alone" IO module does not exist... then is there a simple, low budget PLC out there, with 8 or 16 IO's available..?    Thanks much, Michael
  12. IC200ALG264 Analog Input module

    Hello all, Thanks for the forum which has provided me with a lot of help overtime. I'm posting my first thread since I can't seem to find an answer to my issue. I'll quickly explain the situation: I'll be installing a RTD sensor to a GE Fanuc IC200ALG264 analog input module using a 4-20mA converter. Everything is fine except I can't seem to understand the polarities of the Fanuc inputs. I'll explain better: the module has an IC200CHS022 for the terminals, 15 terminals total, and the manual is reporting a "number" and a "connection" for each terminal. Now, the "number" seems to correspond to the visible pin of the terminal. But the positive and negative symbols are represented on the "connection", which I can't seem to wrap my head around what it means. Attached are abstracts from the manual and a photo of the terminals. Please tell me where to connect positive and negative outputs of the 4-20mA converter. Thank you. Terminals Table Terminals drawing Terminals photo (front)
  13. Hi all! We have a problem with a Mitsubishi system. After switch off the machine in home position and back on, it resets the servo encoder value to 0.  I checked the servo parameters, and the Absolute encoder is enabled, the ext. battery is ok and no zero reseting in the program ( I think...). Is there a parameter I should check or some setting in the intelligent module? The system consists Q01CPU, QD77MS2 im., J4 200B amp with 6v battery, and HG-SR152 motor.
  14. Cpu dulpex notwork

    Hi dears, I have cs1d plc with 2 no. Cpu65h and one dpl02d. When i download my program to cpu cx- programmar alarm that program download to simplex mode. And one cpu not work. How can i set cpu redundancy? Thanks
  15. PID Loop Review

    Hi all, I am trying to set up a PID loop for a project I'm working on, and I was hoping someone could take a look at it for me. Most of what is written comes from the Q, L programming manual, but I've changed a few things so that the program can write changes to the SV as needed. The processor is a Q03UDE and the Analog Module is a Q64AD2DA, using only channels 1 and 5. Thanks for looking! PID Project.gxw
  16. HMI Redundancy

    Hi Dears, I Have CS1D-65H Duplex control system with two CS1D-ETN21D. I want to use ETN21 for connection between CS1D and NS15 touch panel. I have question about HMI redundancy. (when one CPU is faulty second CPU connect to HMI) Note: I have one NS15 Touch panel. how can do i it? which setting is necessary in CX-Designer? and second question: i have one CP1H with CIF41(FINS)  that must be connected to this NS15. means CS1D with 2 CPU and CP1H is connected to one HMI. is it possible to connect CP1H and CS1D simultaneously to one Touch panel? can i have manual for do this settings? is it possible use of FINS and ethernet (ETN21)  simultaneously?   best regards.
  17. Hello Everyone, I am new at this forum, seeking help from you guys and gals. Scenario: I have a Controllogix 1756-L71 5570 controller installed with 1756-TIME module. The function of time module is to take time from GPS clock module in NTP format and send it to controller in PTP format. All the status LED's on Time module are OK. Also sync LED is Green. Still the time of controller is not synchronized with GPS clock there is a difference of 45 mins. Fellows please help. I'll be helpful.
  18. We recently added a new analog card to a remote rack that is communicates to a processor rack that has a redundant partner... We made the change when the processor was online, do we need to do anything on the redundant side? 
  19. Does anyone know how to reset the "Maximum Total Observed" CIP Connection statistics on a EN2T or a L83 Processor?
  20. I am investigating a failure that occurred...  We have a L62 Processor with RIO and Redundancy, it was reported that a system "failed to stop" this system is started and stopped via outputs channels on an OW16I card on one of the RIO racks. Has anyone had experience an issue with IO not responding as it should if the redundant partner is disqualified? Also, there was a know network issue and the main Ethernet card (Slot 1) did have a communication issue (not the same Ethernet card for the RIO (Slot 3).
  21. Omron Hardware

    Please let me know if it is allowed to sell PLC hardware on your forum. I accumulated lots of Omron hardware  that I want to get rid off. Here is the list, I have several of each type, asking $12 each plus shipping. All in working condition.  Base Unit C200HW-BI051 Base Unit C200HW-BC101 16 Point DC Input Module C200H-ID212 16 Point Digital Output Module 24VDC C200H-OD212 Power Supply Module C200-PA204    
  22. Counter module FM450-1

    Dear all, the following error happened with me as following  1-power cut happened  2-rack with DO wasn't working "meaning no DO on plc module or from PLC but from function was active & some DO was blinking very fast" action I took  1-after more try change address for DO module from H/W configuration with spare DO "using Rewiring Option" worked well  but I face the following error "i don't if problem was new or related to last action' error on counter module FM450-1  I/O access error and error on FC40 "System function for counter module" no change in H/W wiring in field was done  any one need more data can ask  DO & FM not on the same rack  CPU416
  23. HI I'm using PlC5/20 when I click on setup screen on the BTR block (to view the analog input configuration) i find the following message: No modules exist in the IOconfiguration for this R/G/M however the analog input signals is running properly....i just want enter the setup screen for configuration. I'm assuming that I need to enter I/O module in the I/O configuration? Can I do this without taking PLC to Program mode?  
  24. A1S68DAV parameter

    please can anyone tell me how to set A1S68DAV analog output module parameters , such as voltage output and resolution? or is the parameter can't be set at aLL (ie, fixed at -10V to 10V)?
  25. Hi, I have been helping a client overseas to upgrade and install some CPE330 PLCs configured as CRU320s to replace their faulty CRU320s. They had been previous controlling primarily from the Secondary (PLC B) for the last 6 years or so until PLC B finally failed due to a power surge. Having configured and downloading the previously working project to the PLCs in their respective hardware configuration, the system refuses to allow PLC A to control via the Citect SCADA, despite showing as Active and Ready on both Citect and the RMX Modules, although no outputs are read through Citect when PLC B is switched off at all. I found this forum from searching a previous post about drivers and if 90-30 and Rx3i required any changes (their previous setup before being Rx3i was 90-30), but as you confirmed in that thread, that the driver should be fine, unless you know of any issues with it working alongside newer PLCs configured as older ones? I should note we have discovered that the firmware revisions on each PLC is different and will be getting them to upgrade the later one to coincide. Each PLC has been tested in either HWC and both operate when configured as PLC B and neither operate fully as PLC A. We've had a GE technician check over the project and extracted text files from the PLCs and has confirmed the code and config looks correct. We're running out of ideas and out next step is to try and borrow 2 PLC racks and try to run them all first hand to see if PLC A runs on the SCADA in our office to try and rule out the software altogether! Any help you can provide would be much appreciated, Gene