Search the Community

Showing results for tags 'problem reading sensor values'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 62 results

  1. PIDE autotune problem

    Dear Experts!!!! Can you tell me the complete clear cut procedure of  PIDE autotune functioin And plz tell me when i shoukd do it ??? I.e. when the set point near the actual or when its far away and reaching to the SP. Can't i do it in FBD in Auto mode :  If yes then how??? Have to put FBD Block in manual mode always???? Any other way to autotune it???  
  2. OMRON CJ1M CPU 21

    Hello to all Since a certain time I've noticed that the parameters values sent to the plc via IHM are not anymore recognized by the plc I'm obliged to re-enter other parameter values to see the machine working fine again. The plc reference is: CJ1M CP 21 The IHM reference is NS10 What would be the problem,? Best regards.
  3. CS1G-H CPU42 with CS1W-PRM21 problem

    Hello everybody, I have a problem connecting CS1G-H CPU42 with CS1W-PRM21. Prm21 is inserted in slot 9, and i have previously made connection to prm21. After downloading configuration to prm21 i cant connect to prm21 anymore (connection to plc is working fine). The cx-configurator says CS1W-PRM21 PROFIBUS DP-V1 Master Communication Failure with UnitERH is on (red), BF is flashing red, RUN is on (green), PRM is on (green) and BST is flashing green. How can i restore comunication with the cs1w-prm21 to diagnose the problem? After some examination the problem is (probably) that i have configured prm21 to write in the adresses of CIO3000 to CIO3400. That is interfiering with other address. Is there any way to force the output of the prm21 off, or make device go in offline mode.At the power on of the prm21, i can test the connection via cx-configurator and is working and after 2 seconds the prm21 goes to stop mode and begin writing to address of the sysmac bus area. I am thinking if i can stop prm21 from writing to that area i will be able to connect and load default configuration.is that any way to stop the prm21 from automatic start? or is there a way to reset prm21 to factory settings? best regards
  4. Good day, I´m helping with small project and currently i am stuck because of this problem. And I hope you can help me out. I´m using PowerFlex 525 connected with AB CompactLogix 1769-33ER PLC via EtherNet/IP. Connection is working, I can read and write values from/to 525. To configure both devices i´m using RSLogix 5000. 1) First problem occurs after I loaded configuration to 525 and it´s, that 525 keeps overwriting values of Accel and Decel Time 1. It happens when i directly change parameters in Module Properties (online) or after I upload configuration to device. It happens even if i set parameters directly to 525 with its HMI panel. - I kinda get around this problem when i use Accel/Decel Time 2 for Step logic, but if i send direct reference value motor still jump to it and that is not good, especially when changing direction of rotation. 2) Second problem is that I cant get Speed Sources and Start References right. Usually Is working only option 1 and others are not, or they are doing something else that they should. For better imagination this is what i want to do: I have 3-state switch (left = 1 ON(DigIn TrmBlk 02), 2 OFF; center = 1 OFF, 2 OFF; right = 1 OFF, 2 ON(DigIn TrmBlk 03)), In center position I want to control 525 with EtherNet (already working when: Start 1 AND Speed 1 = EtherNet/IP). In left position I want to control motor directly with Drive Pot and In left position a want to start Step Logic (which i have already set) - Funny thing, If I set Start 1 = Ethernet, Speed 1 = Step, Start 2,3 = DigIn, Speed 2,3 = Drive Pot then in all three position motor goes in Step logic.. Or when i get left and right position working then Ethernet is blocked.. and this kind of things.. I Attach print-screen of my current settings, if you need something more just, tell me. Thank you for your time, and I hope someone will be able to help me.
  5. Hi guys, I have a problem with GX IEC Developer 7.04, i hope some of you can help me. When i try to connect with the PLC type - Melsec FX1s- 30MR-DC, there is an error: I check all COM port settings, and everything is ok. Com_port parameters: FX Parameters: Transfer setup: PLC Type in the program is the same like physical one (FX1s). I try to change all of this stuffs but there is no result. The cable I use for comunnication is this type: Thank you very much in advance. Have a nice day! eng R. Bukov
  6. ML1400 and C400 Resetting Values

    At work we have been having a slightly increasing number of instances where the Micrologix 1400 that is paired with a Panelview C400 resets values when we cycle the power. Originally we thought the solution was a bad battery in the ML1400. This was the case the first few times that it happened. However, we recently had one doing the same thing and when the program was loaded onto another PLC and HMI combo it had the same issue. So either the battery for both just happen to be bad, or there is something in the program that is forcing the values to automatically reset when the power is cycled. I cannot post the program on here but I can tell you that the tags that are being reset are only used in the PLC program once. There are six total that are being reset and they are the high and low range in an SCP function that is used to scale inputs. I will be testing the program myself in house on a bench setup, but I wanted to get this question out there as soon as possible in case it is not an obvious problem. Has anyone seen this before? Any suggestions? If I come up with an answer I will post it. Thanks.
  7. CPU 314IFM adress

    Hi, I have a CPU 314IFM order number 6ES7 314-5AE10-0AB0 when i select it in hardware config it show I/Q adress 124 -155 while it should be to 129 only (the manual mention that and it covers all inputs and outputs and the special funaction also) I try (offline) to change the order number only (another 314IFM) found it give different address range for each CPU while it all have 20 DI/16DO 4AI and 1AO
  8. Hello all, I'm new to this forum, hope I will be able to get some answers on this forum. I'm wotking on maintanance for machines under productiona and I would like to conect one machine to my work PC. But when I try to setup conection with RSLinx, RSLinx don't see my PLC. Problem is that my PC is on network with IP addresses 192.168.8.XXX and machine is on 192.168.0.1 IP address and between is cisco RV180 routher which is set to have LAN address 192.168.8.168 (company network), and WAN is set as 192.168.0.200 (subnet 255.255.255.0, gateway 192.168.0.201, dns 192.168.0.202). When I conect directly 1756 ENBT/A card to my laptop (laptop is set to same range of IP addresses) I can see PLC and everything is working but this way is not practical for me. Is there any way to conect my office PC to PLC, some settings in RSLinx Clasic? Any idea would be helpful. I attached simplified network drawing for easyer understanding. network.pdf Thank you for your time and help, best regards, baric1007
  9. C40K

    Hi Can anyone help with changing timer values in a C40K using syswin and a host link3G2C7-LK201_EV1. I have tried clicking Editors, Data display editor and then T/C VAL. This then loads all the values into the display window. Double click the required Timer and a new window opens up with the value. Changing that value and then clicking ok and then writing the value to the C40K. This does not appear to change the value because if I then read the values back I still have the original value and not the one I changed it to. Hope this makes sense. I assume that it should be possible to change the values using this method. I can change the values using the hand held console
  10. Keyenece , read PLC KV40

    Anyone know how to read a program of KV 40 with protection MEMSW $ 8,000. It's an old ladder diagram I want to retrieve. I've seen this link which talks Pseudo reading it. Link http://forums.mrplc.com/index.php?showtopic=6782 Thanks, Ágora
  11. I am trying to setup communication between an EIP21 and a AB Compactlogix processor. Setup both units with Network configurator and Logix5000. In Logix5000 I used the Generic Ethernet Module with the correct consumer and producer tags and instances. When I go online Logix can see the EIP and bring up the module information but the connection itself is in Error 16#0114 Electronic keying Error. Unfortunately cannot find a way to disable keying like possible on the Controllogix Ethernet module. Can Anyone help. An application example or some tips how to resolve it would be great. Kind Regards Rolf
  12. Addition of more than 2 values

    I'm new to the Allen Bradley software and I'm trying to add 3 values together. I have found the addition block but it only allows for 2 values. Is there a way to extend the block or do I need to use the block twice? Thanks for your help