Search the Community

Showing results for tags 'powerflex'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 25 results

  1. Positioning PowerFlex 525

    I have a new PowerFlex 525 with the encoder card and a quadrature encoder. It is connected via ethernet/ip to a control logix plc. The end goal is to either trigger step 1, which is to move about 500 "units" or to trigger step 2, which is to move 350 "units". For testing purposes I set the frequencies different on the two steps (as an easy way to tell which step was running). From the PLC I am successfully triggering the step I want. I am also able to reset faults and jog. I can also see the encoder units incrementing at parameter 388 and rehome it. My problem is that the drive does not stop when it gets to its destination, nor does it ever fire the "AtPos" bit. It will just run forever. I have tried every combination of logic that I can using the step wizard. I have also tried leaving the "Start" and "Timing_Belt:O.Freq_PosSel01" or immediately turning them off. No combination of settings seems to stop the drive, unless I manually trigger the "Stop" bit.   I would have loved to have just used a 527 drive, but no one in the US seems to have any at the moment so we went with the 525 and an encoder card.
  2. Powerflex 400 25HP wird amp behavior

    ello I have a powerflex 400 of 25HP for a 60amp 25HP motor, the motor have a belt that move the clarifier of milk. It is a process that requires strength to move.So I try with the motor without the clarifier the vdf works well with a constant amp of 12 to the max of 50hz that is set up with a ramp of 600 sec.Then I try with the belt that move the clarifier... The vdf start the ramp with a wird amp behavior like 10 sec 100 amp and then 13 amp for 10 sec.When it gets to 50hz (the max) it starts the same behavior 13 amp when it reach the max RPM and when it decrease a little bit it gets 100 amp to get to the max RPM again.In this vdf powerflex 400 I didn't see the % of torque options that the last one Fuji had.Someone told me that powerflex 400 is not for power processed, they are focus in pumps and blowers more alike, and that I need a vdf vectorial like a powerflex 725.What do you think...PD: as the 100 amp is like 10 sec the protections dont show up. PD: I made a try with water and hot water, in that point with the max hz  (and 6800rpm) when the hot water start to flow the amp gets constant in 75 amp, but the motor dosnt get to the 6800 rpm again it just keep trying in 6700rpm and it mantains the 75amp triggering the motor protection for overload.
  3. Hello All, I would like to control Powerflex 525 drive with Omron NJ301-1200 PLC via Ethernet/IP (Set speed, start, stop). I've gotten until the part where I downloaded the necessary .eds files of the drive and imported into my Sysmac studio. However, I'm stuck after this point while assigning target variables and Originator variables and eventually setting speed and controlling the vfd. I've attached images for your reference.
  4. Hello ! Need your help please . Powerflex is flashing yellow  an alarm condition exist (run inhibit stat) bit 1 is true ( no enable) ! What is exactly the problem and thanks in advance .
  5. I'm having trouble with some Powerflex 525 drives. Right now what I need to do is run them manually from the keypad to test conveyor belts.  Is there a way to do this and if so how?   Thanks in advance.
  6. Hello Sirs! I have a problem with PF527. I get alarms 'control sync alarm' and 'module sync alarm' occasionally. I suppose this meaning that PLC is missing some data from the PF527 device. How to confirm this or what should I do with the problem? Any ideas? Motion group update period is 8ms. Also this device is the last device in the ethernet line. I am thinking to pull the cable directly to the switch near PLC. I am not sure does it help?  
  7. Powerflex 525 single phase

    Hi ! I have a powerflex 525 inverter. I have three phase motor. It is possible to make running the motor like this? If yes how ? Should I change some parameter in the inverter ? Thanks in advance. 
  8. PowerFlex 525 PID Feedback

    Hi guys, I hope everyone is staying safe from corona virus. I have a question about powerflex 525 pid feedback. I would like to know how a powerflex get pid feed back. I set P047 [Speed Reference] as 11 and  A464 as 40. I have attached a pic of it. Right now, I am getting 0 for the feedback. Any help, i will appreciate it
  9. POWERFLEX 525 LOSING PARAMETERS

    I have a powerflex 525 that loses it's parameters every time power is cycled. Is there a battery I don't know about? What could be causing this?  
  10. I am controlling the powerflex 527 drive with MSO instruction, first setting the drive on and then running the motor with MAJ instruction. After MSO instruction, motor is rotating about 2 sec and then stops to wait the  MAJ. I have not find any solution for this. My configuration is frequency control, no feedback, sensorless. One hint i found from the rockwell pages but it did not help me. Rated slip speed is set to zero.  
  11. Powerflex 70

    Hi Everyone! I need some help with configuring an inverter. The inverter type is powerflex 70. How can I set the next parameters. It should be work with two speeds.  First:  around 40 Hz.  Second around 10 Hz.  I think first I need to decide the direction, So I need two digital input for forward and reverse. Then I need plus more digital input, one for the high speed and one for the low speed. I guess I have connect dc 24 V too. I just dont know where should I connect this signal. I didnt find the properly manual. Do I forget something ?  Can anybody help ?  Thanks in adnvance!
  12. I have an issues with various Powerflex 700S drives tripping out periodically on Net Loss DPI P5 fault (F# 59). These drives are set up on the same ControlNet network to communicate with the Contrologix 5563 processor. The drives will reset easily and the process restarted, but it is a nuisance and time is lost resetting the equipment. Any advice will be appreciated.
  13. Hello  i installed an powerflex 70 into a CNC Mill machine, and its works fine over 1000 rpms, but below that RPMs its like the motor loose torque. i think could be a sliping problem. its some parameter need it to be changed?. or any special parameter that i need to look out?.    thanks for your help.   Regards  
  14. Hello,  I got Allen-Bradley  1769-L36ERMS, AB Powerflex 755 and 20-750-S3 safety card.  According to: https://rockwellautomation.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/946912 „"There is NO Integrated Motion / CIP Motion support with 20-750-S3 safety card” so I want to run hardwired emergency shutdown system.  How can I configure this module with safety card in PLC?
  15. Communication error

    Hey Guys,    This is my first time on a forum like this! but i need a hand with something if someone could point me in the right direction.   I have a Powerflex 40 drive communicating over Ethernet/IP to a switch, That drive has four Powerflex 4's connected to it thru DSI connection. They seemed to be wired correctly and seem to be sound connections but when someone on the production hits an E-Stop it removes power from this bank of drives. (Which is standard here) . However, when they power back up i get an F081 Error (Comms lost) on the master drive and one slave. Also, the port light on the 20-comm-e(Powerflex 40) is faintly flashing about every 5 seconds and is the only light on. In this state, none of them communicate. However, when i unplug the DSI cable, the 20-comm-e powers back up to normal operation. I then plug the DSI back in and everything works fine.  Should i start replacing parts or is there some parameters/other wiring i could check?   Thanks guys.
  16. I have G310 and need to communicate with a AB PowerFlex 753 via Ethernet (20-COMM-E). I have tinkered with the Allen-Bradley drivers, which appear to be a MSG function, with no success. Has anyone done this?
  17. PowerFlex 4m

    hey people, I recently buy powerflex 4m, i need a some help, i wanted to autorun when power up it, i had set the a433 parameter to 1, but it still not autostart when power up.  Should I set the A451 [Auto Rstrt Tries] to 1 or....? I really need it to better work, if anyone can help me please. thank you
  18. Just wondering if I need to set up two Motion Groups to specify the direction of travel along 1 AXIS? (Forward and Reverse) If not, how do I specify direction when using motion instructions (specifically MAM) with incremental motion. 
  19. Hello All! This is my first post so please give my descriptions some lee-way please:P I am having trouble finding a solid example of ladder logic which integrates a: PowerFlex (755 in this case) Rotary Incrematal Encode ( or any encoder for that matter) A Prox to reset the resolution at specific points along the axis Also, can I use the standard Motion Instructions (MAJ,MAS,MAM etc) to control the movement sequences of the PowerFlex or are they only meant for use with Servos? I am working on automating a Lumber Treatment Process. The movements will have to move tens of thousands of pounds.. Therefore I would like to use the PowerFlex as a Torque Limiter to control a 15HP squirrel cage motor on a massive gear reduction. I have the distances and pulses per distance traveled from the mechanical engineering guys.. I'm just having problems integrating! After using the Setup Wizard for PowerFlex how can I go about actually inserting movement instructions for the drive into my ladder logic? Some more info on different movement profiles.. I've also included my attempt at trying to piece this together thus far.. Any input would be welcome! (StellaPLC) https://sites.google.com/site/lyncedrgb/eva/rslogix The actual drive and PLC are not available to be me at this time.. could this be an issue while trying to write this motion control program? (obviously not testing & troubleshooting portion) Tugger Speeds Freq. ACCEL TIME DECEL Time E-Stop Decel Torque % of max Notes   VERY SLOW 15HZ 0.5s 0.5s 0s 100     SLOW 30HZ 1s 1s 0s 100 Restricted to slow speed within 3m of ends of transfer deck   HAUL 60HZ 5s 5s 2.5S 100 Max torque limit 250% of FLA   EMPTY TRAVEL 120HZ 2s 0.5S 2.5S 30 Torque Limited to 25%  
  20. Hello world, how was your day?, hope would be fine: Here's my issue: I got a boiler, controlled by a "Compact logix L43" the protocol used is ethernet IP, There are four (4) Power flex 400 installed, Catalog number: ( 22C-D022N103 ) with the Ethernet/IP adapter "22COMM-UM-E",  then, one of them was having hardware problems with the Communication, but NOT THE ADAPTER (22COMM-UM-E), because I did test it in another drive, and actually works fine, the problem is in the drive. After checking parameters and connections, we decide to replace the drive for a POWER FLEX 525 with built in Ethernet/IP hardware. Here's my question:  Do I need to modify the PLC programm to connect the new drive WITHOUT ADAPTER or just I need to set the old powerflex 400 IP address and subnet mask to my new POWER FLEX 525?. In fact, my real question is: Are the registers that the PLC it's actually writing/reading to/from the drivers with the adapter, the same as for the POWER FLEX 525 with built in Ethernet/IP connection?. Hope this information could help you to help me :). Have a NICE DAY!.  
  21. PF 525 "Pos Redefine"

    Hi Everyone, I have a PowerFlex 525, in Velocity Mode with a Encoder Card "25-ENC-1". We are controlling this drive via TCP/IP with a 1769-L32. Through the PLC if I try to toggle the Bit for "Pos Redefine" in A560 [Enh Control Word] it instantly turns back to 0. But through the Parameter List Editor I am able to toggle A560. For My function I need to have the drive in Velocity Mode, If I change the drive to Position Mode I am able to toggle "Pos Redefine"   Any Thoughts would be great      
  22. Hello. I have a 1756-L72S with a 1756-EN2T and an ethernet network of point I/O and three Powerflex 755's.  I'm having trouble with the Powerflex 755.  Only one of them shows up as "running" status, the other two have this status in the status field of RSLogix/Designer.   All 3 drives are the same, and as far as I know, they have the same setup.  On all three drives, I physically entered the IP address on the HIM module.  Then I added the three drives to the Ethernet device tree in the same way (with the exception of different IP addresses of course).  I can ping all 3 drives. The only thing I can think to mention is that the all three drives have firmware version 12.001, and the PLC (v20.13) only has firmware version 9 selection for the 755 drives.  I'm surprised even one of them showed up as connected, so that's a little strange to me.  I would've thought with electronic keying set to "compatible" I would need to down grade the drive firmware.  But in any case, one of the drives seem to be running status, so I didn't think this version mismatch would cause the error I'm seeing.      
  23. emergency stop of powerflex 755

    Dear all, i would like to stop my system in emergency case, it should be stop immediately. my drive is power flex 755 and communicate with PLC control logix via ethernet (port 13). So in control word from PLC to drive, i see a bit is "current limit stop". what does it mean, what kind of stop? can i use it to stop my system (moving item is too heavy, near 200kg)? Thanks in advance,
  24. Good day, I´m helping with small project and currently i am stuck because of this problem. And I hope you can help me out. I´m using PowerFlex 525 connected with AB CompactLogix 1769-33ER PLC via EtherNet/IP. Connection is working, I can read and write values from/to 525. To configure both devices i´m using RSLogix 5000. 1) First problem occurs after I loaded configuration to 525 and it´s, that 525 keeps overwriting values of Accel and Decel Time 1. It happens when i directly change parameters in Module Properties (online) or after I upload configuration to device. It happens even if i set parameters directly to 525 with its HMI panel. - I kinda get around this problem when i use Accel/Decel Time 2 for Step logic, but if i send direct reference value motor still jump to it and that is not good, especially when changing direction of rotation. 2) Second problem is that I cant get Speed Sources and Start References right. Usually Is working only option 1 and others are not, or they are doing something else that they should. For better imagination this is what i want to do: I have 3-state switch (left = 1 ON(DigIn TrmBlk 02), 2 OFF; center = 1 OFF, 2 OFF; right = 1 OFF, 2 ON(DigIn TrmBlk 03)), In center position I want to control 525 with EtherNet (already working when: Start 1 AND Speed 1 = EtherNet/IP). In left position I want to control motor directly with Drive Pot and In left position a want to start Step Logic (which i have already set) - Funny thing, If I set Start 1 = Ethernet, Speed 1 = Step, Start 2,3 = DigIn, Speed 2,3 = Drive Pot then in all three position motor goes in Step logic.. Or when i get left and right position working then Ethernet is blocked.. and this kind of things.. I Attach print-screen of my current settings, if you need something more just, tell me. Thank you for your time, and I hope someone will be able to help me.
  25. Hello everybody, I am connecting my DCS digital output (115VAC) to AB PowerFlex 753 Digital Input. We are using the 20-750-2262D-2R I/O option in the powerflex which is 115VAC I/O with 2 Analog In, 2 Analog Out, 6 Digital In and 2 Relay Outputs. My question is, what is the current or power consumption of the PowerFlex DIs at 115VAC. I need to specify the right fuse size for my digital output. Thanks,