Search the Community

Showing results for tags 'omron servo'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 565 results

  1. problems with CP1H analog input

    i am new to cp1h and have problems with getting analogs signals inn from input 200
  2. Does anyone know how to change the reading on Omron servo motor reading from negative to positive? The encoder is reading negative values when it is moving in the forward direction.  I am using 1S servo on NX1P2 controller on Sysmac studio software.  Please suggest. 
  3. Hello, I have a question about AlarmViewer in NA HMI panels. I found that I can't control what type of messages to show. I have a user information messages showed on one of the screens and I would liike to illuminate one of the events that cause the event to appear. I can't find how can I show raised or cleared user alarms only. It always shows me when it was raised and when it was cleared. In example when I have auto-clear (impulse of added condition into alarm event). Any solution how to create a log for events without showing raised/cleared/acknowledge? Thanks, Scotty
  4. I have been trying to connect to my nt21 hmi and I keep getting timeout error. I am able to connect to the plc with the same driver. So I know my cable is connected fine. I set the settings of the driver to match the hmi settings and still times out. Can someone please share the steps to take to send an application to this hmi?
  5. I have been trying to connect to my nt21 hmi and I keep getting timeout error. I am able to connect to the plc with the same driver. So I know my cable is connected fine. I set the settings of the driver to match the hmi settings and still times out. Can someone please share the steps to take to send an application to this hmi?
  6. Hello, I am working on a project currently that uses a windows application on a PC to communicate with an NX1P2 controller to read and write variables data. I found a course on Udemy which has a Visual Studio project with OMRON DLLs that are used for these communications. I confirmed with OMRON that they do have official DLLs for this, but the technical support guy has told me he is trying to find them himself.   I have attached a screenshot of the DLL references.  I am really looking for the DLL libraries, aswell as the documentation on their functionality to I can use them to communicate. Any help would be greatly appreciated!  
  7. View File NJ/NX Get IP Address A Library containing a function Block that can be run on any Omron NJ or NX PLC. The Function Block will retrieve the host PLC's IP address, Subnet Mask, Gateway, and MAC Address. The Port Details are presented through 2 structures , 1 per-port. In the event the PLC only has one port the structure for Port 2 will be blank. Submitter photovoltaic Submitted 12/12/22 Category PLC Sample Code
  8. NJ/NX Get IP Address

    Version 1.0.0

    8 downloads

    A Library containing a function Block that can be run on any Omron NJ or NX PLC. The Function Block will retrieve the host PLC's IP address, Subnet Mask, Gateway, and MAC Address. The Port Details are retrieved through 2 structures , 1 per-port.
  9. Hi,   I'm developing an application in C# and need to communicate with a plc omron NX1P2. How can i do it? With cx-compolet? Or is there another way?  
  10. Does any one know any instruction that rotate the 1S Servo Motor continuously with angle(0 to 360)  and velocity control ? https://forums.mrplc.com/index.php?/topic/35459-omron-g5-servo-drive-rotary-mode/#comment-165564   Above link may be quite close to what i want. But I have no idea how to set it up   Simon        
  11. Is there an efficient tool to manage and validate CX-Programmer addressing. Requirements: - Highlight Duplicate Address allocation - Compact/Defrag address range to avoid wasting memory space. Note: - Any FINS addressing will have to be reconfigured - This approach assumes symbol use rather than direct addressing in the logic.
  12. GOT2000 <-> Omron CJ PLC

    I have an application where I'm using GOT2000 to read data from the weighing unit using RS232 and I send this value to Omron CJ2M through Ethernet/IP. Some variables from that PLC are connected to the elements of the HMI. The problem is when writing the weight value to the PLC through script or Data Transfer is disabled, the RS232 reading works fine, it's fast, etc. However, when I enable the script which writes data to the PLC, the RS232 slows down by a lot, like it refreshes every 2-3 seconds. If i set the script to execute like every 1-2 seconds, it is working better (still slower compared to when the script is disabled) but I cannot leave it like this, because the weight is used to control some valves, pumps, etc. Enabling script doesn't slow down normal communication with PLC, because I tried to test it by displaying the value of seconds from PLC on the HMI and it refreshes every second. Does anyone have idea why such tiny script causes so many problems with RS232?
  13. I am trying to use Reusable files, but it is greyed out. Is there a setting that needs to be enabled to activate it? I am using CX-Programmer v 9.74 Update 1: Apparently, when you create a data structure this gets greyed out  
  14. MR-J2S- Servo Driver to PLC

    I have a test station to test MR-J2S Servo drivers,  I am looking for something unique in the drivers to be able to save data about that test.  First thought was the SN, but i am not seeing any way to pull serial number from the driver. Only found it on the side of driver and really don't want people having to type it in , cause usually they type in the wrong numbers.  Does anyone know of a way to get the serial number out of the driver? or at least where it could be found?  Or any other unique identifier in these drivers?  
  15. Hi all,  I am trying to modify the date and time of several PLCs from other PLC. Them are all CJ2M, and they are all in the same ethernet network (192.168.100.xx) and in the same FINS network (#1). I am doing it using the FINS command 07 02 ("CLOCK WRITE") with the CMND2 instruction. It is not working entirely: the clock time is being modified at the specified node; however, I do not get the FINS response (expected 07 02 00 00). If I modify the number of retries of the CMND2, the command is repeated all the specified retries though the clock was already written on the first try.  The D+0 and D+1 (response channels) are always #0; nevertheless, the I+1 ("Communication Completion Code" channel) allways receives #205. Acording to the manuals, this code is for "Response Timeout". I have tested it with 10 retries and with 10.0 seconds of monitoring response time, but it is working in the same way: the clock is modified fast enough, but I am not getting the FINS Response and the I+0.00 bit is ON after 100 seconds...  I have been also doing tests with the OMRON's Etherway Software, sending the same FINS command, and here I am getting the response properly. (???) I would say the FINS network was set-up correctly. All the PLC were set in network #1 with Cx-Integrator. In fact, they are currently sharing several channels using the SEND command on this network #1. I don't know what I am not doing right... Any idea?  The ladder is attached as .cxp and as .png. Thanks a lot.  Best regards.  CLOCK_WRITE.cxp
  16. Array A INT[32] Array Index B INT Destination C INT I am trying to move an Array (A) Element (A[2]) using a symbol (B) in ladder into a destination symbol (C) C = A [ B ] Result: ERROR: Array Index of Operand 1 out of range at rung 1 ( 6, 0 ).  The documentation suggests that it is possible, but I am unsure if there is something I am doing incorrectly. Note* Fixed indexing works with no errors Is there another method to accomplish this?   PLC : CJ2M CPU31 CX- Programmer: Verion 9.74 Update 1: If I go online to the PLC It does look like the array look up is working. Is the issue with the mov block? Update 2: I changed the memory locations which has caused a different error to appear. This error is clearer but does not explain the manual excerpt I posted further up ERROR: Only the constant can be specified for the index of the array.  at rung 5 ( 6, 0 ).  Update 3: Solution 1 I managed to hack together a proof of concept using pointers and indirect offsets  Update 4: Solution 2 For some strange reason things work as expected inside of the function blocks so I made one where the array is In-Out and with an input and output respectively. Note* External reference to pointers inside of the function block produced an error. Function block Logic     Update 5: Solution 3 Now I feel like I am going crazy, I tried just the original code again and it works... I have no idea why and if it was not for all the documentation I would be lost as to why it works now... Update 6: Conclusion It seems to have array indexing work the array index must exist in the D Memory Block. The reason it did not work above is because I somehow had a MOVR block when I tested after moving all the variables to the D Memory Block. I hope this journey helps someone else :)
  17. Has anyone have any experience getting a Wieland Safety plc (SP-COP1-ENI) communicate with an Omron Plc (NX102) via Ethernet/IP? EDS file installed, connection is set as per the documentation yet  I cannot get it connected.  
  18. How can i limit MRJ4 servo load?

    Hello, I am beginner at servo and its driver. i am using MRJ4A driver and HG SR102 servo motor. i want to make my servo stop or alarm when the load is over the maximum load that i set by my self. what parameter should i set to limiting servo load even if the servo motor strength enough to lift the load.?  
  19. "PLC No Response" NB HMI Omron

    Hello Everybody, I continued to work on project this morning but I seem to be plagued with the "PLC No Response" error. This error will only come up when I assign a PLC address to a particular object.  I have followed the steps in the post(https://forums.mrplc.com/index.php?/topic/39885-nb-designer-hmi-plc-no-response-error-solved/) to try and clear the error but am having no luck. In the screenshot I have assigned the large "Start Process" as a bit button with the write address being W50.00. When the button is pressed it should trigger a bit in the PLC but this is when the error appears. During this test I am connected to the PLC and in run mode with the PLC and HMI address assigned correctly. I have read and followed the section in the manual regarding "PLC No Response" but still no positive results.  I just want to check that there is nothing I have done at a programmer end that could cause these issues. I am happy to provide files. Thanks, Ryan  
  20. Hi community, i need help .... I want to connect my HMI GOT 1455 to a PLC OMRON CP2MC by RS-232, but i cant do it. I'm using the following connection: HMI GOT1455   -    PLC CPM2C (Interfaz CS1W-CN118)              2 (RX)          -            2 (TX)              3 (TX)          -            3 (RX)              5 (SG)         -            9 (SG)                                 -            4 (RTS)                                 -            5 (CTS) * PIN 4 (RTS) IS CONNECTED WITH PIN 5 (CTS) In the HMI I configurated driver OMRON SYSMAC, CHANNEL 2 RS-232, TRANSMISSION SPEED 19.200, DATA BIT 7, STOP BIT 2, PARITY EVEN. But with all of that I can't connect both devices. In the PLC i can see the led COMM blinking, so it should have communication, but the HMI show me "Communication error. Refer to System Alarm in Utility Menu"
  21. halo, i'm newbie in HMI and PLC. i have a problem connect HMI omron NB7W-TW00B TO PLC OMRON CP1E. i done setting same baudrate,data bit,parity check, and stop bit in HMI and PLC and i use nb designer for create a HMI display. and this is attachment: a cx programmer, bit switch and bit lamp in nb designer. and the output in hmi is [2]PLC No Response:00-00-1 can you help me? thanks
  22. Hello all, I am looking into creating a system where I have an NX102 in a main panel, and numerous satellite panels (up to 20) with EtherCat Slaves which would then have daisy-chained EtherCat slaves. Essentially, the main panel would need a GX-JC06 to allow branching out, but this only has 6 ports.  1 of them would be used to connect to the master (NX102), but would I be able to connect one GX-JC06 to another?  I highly doubt the GX-JC06 behaves like a typical router, but I can't find any documentation about creating more than 5 branches. Thanks, K
  23. Motion Control

    Hi Everyone.   I have been tasked with changing out an older Flex Drive servo drive to a more modern Micro Flex drive in a machine that has an Omron CQM1H-CPU51 PLC.  I'm having a few issues but hope that i can gain some clarity around at least one of the hurdles Im facing from here. Biggest issue for me at this moment is My work hasn't yet purchased a programming lead for this PLC (or even the bits required to make one myself) but i have a feeling the control for the Servo is done via motion control in the PLC.  Question here is, if changing from one servo drive to another type, will the motion control code need to be updated to work with the new servo drive?  I have very limited experience with motion control itself at this stage so I'm a bit lost when it comes to these sort of details. Regards Kiwi_man82
  24. CP1E won't connect or run program

    Hi there! Today a CP1E-E10DR-D suddenly stopped working. RUN led was off and I couldn't connect to it via USB getting this error: "Selected port does not exist. Select proper port number from Change PLC dialog and press OK button", and automatic online function didn't work as well(it's not a cable/driver problem since I successfully connected to a CJ2 CPU using same cable and PC). Since I also tried to connect with the CPU outside the control cabinet with no success, I asume there is something wrong at hardware level.  My question is, have you ever faced something like this? My plan is to try to revive it somehow (maybe trying to locate any defective component in the PCBs or something). So I was just wondering if you have any advice in order to achieve it.  Thanks in advance!
  25. QD77GF Error D304

    Hi. I am using PLC Q06UDV wit QD77GF to operate 11 servos, it is my first time using QD77GF and CC-Link IE Field. I've done the parameter setting. but the qd77gf error lamp started to blinking. i try to check it in cc link ie field diagnostic and didn't find anything except the error lamp blinking in monitor view. then i checked system diagnostic , no error showing up but, only historical error when i started the power of plc. it show D304 error.  in manual book the solution are lengthen the operation cycle qd77gf, check the cable, and shorten plc scan time. where can i find this setting sir?