Search the Community

Showing results for tags 'omron cp1h'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 485 results

  1. Hello everyone I'm new to omron plc . I have a system which consists  1. Omron Plc CP2E 2. Two stepper motors and their drivers.  3. 4 Inputs-  one stepper start push button, second stepper go back push button, third stepper 1 home sensor, fourth stepper 2 home sensor 4. 4 Outputs- stepper 1 step(-) Q 100.00, stepper 1 dir(-) Q100. 02, stepper 2 step(-) Q100. 01, stepper 2 dir(-) Q100. 03 Seuence is like that:- Initially both stepper motors are at their home sensor.  When start push button is pressed both stepper move 110 mm distance and then stop.  Now when go back push button is pressed both stepper motors should go back to their home sensors and should stop at reaching their hone sensors.  This is the sequence. Can someone please send me the program by writing in cx - programmer or upload the photos of ladder program and settings also. Please
  2. Bonjour, svp comment résoudre le problème désactivation master
  3. Bonjour svp, qlq me l'aide ,j’ai un problème au niveau automate CJ1M CPU12 via  Erreur de numéro dupliqué 
  4. I recently wrote a simple java driver to communicate with Omron devices (CJ1 and CJ2) via the FINS protocol over UDP. I've installed this software at a number of my client's sites and it works well most of the time. However, I've encountered a number of instances where a CJ1 device will consistently return what looks like a valid response but every memory register I request will return zero. I've deployed the software to 5 sites with identical configurations. The sites have one CJ2 device and one CJ1 device.  The CJ2 devices work exactly as expected. Three of the CJ1 devices work exactly as expected but the other two have this issue where every value is zero all of the time.  This issue is not intermittent at those sites - I have never had it return anything other than a zero for any memory register for a CJ1 device at those two sites. Example: TX: [80, 00, 02, 00, 0a, 00, 00, c9, 00, ff, 01, 01, 98, 00, 00, 00, 00, 64] RX: [c0, 00, 02, 00, c9, 00, 00, 0a, 00, ff, 01, 01, 21, 08, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 00]  
  5. Hi, I have a project including 32 digital outputs, 8 Pt100 probes, 4 thermocouples, and 4 analog inputs so I have to choose an OMRON PLC. The supplier in my country has only CP2E and CP1E PLCs. Is there a way to connect more than three expansion modules to the PLC? On the website is stated that the maximum number of expansion units is 3, if the answer is no, is there a solution to this problem? Thank you
  6. I'm working on a program where I manipulate REAL numbers in Sysmac studio using an NX1029020 PLC. My problem is I am new to automation and I don´t know how to display those numbers when connecting to an NB HMI. I´m trying to send the data to a bar picture and a number display. My question is which AT Specification Attribute should I assign to my variables in Sysmac Studio and their corresponding Area in NB-Designer? I tried using the DM area but it didn't show numbers on the displays, only shows *****. Should I convert my real variables in Sysmac first? Or how can I keep decimal numbers and then display them? My current configuration in Sysmac: Name Data type AT Network publish ST1 REAL %D5 Publish Only ST2 REAL %D3 Publish Only My current configuration in NB-Designer Bar Picture Addr. Type D Address 3 Code type BIN Number Display Addr. Type D Address 3 Code type BIN Data type Float Integer 4 Decimal 2
  7. Hi, I have a problem with Omron PLC and Beckhoff IO. The IO just disconnects in a few minutes and comes back! I received different errors: Link off error, Illegal slave disconnection, process data reception timeout. When I also check "Display Diagnosis/Statistics information" I see errors on all ports A and B of all nodes.  I have called and talked to both Beckhoff and Omron.  I have two NX1 and one NJ101 to test. And I have three EP2318-0001. I have the same problem with all the PLCs and EP boxes. It does not matter if I have one, two, or three nodes. I have tried different revisions of the EP2xxx from the XML file, different settings for the slave, different task periods, and the error still is persisting.
  8. Im trying to integrate the Omron Nx-ID3444 terminal with the TwinCAT software via EtherCAT, connecting the teminal to a ECC-202 coupler and it to a PC runing TwinCAT, the problems come when using the terminal timestamp whrn the digital input change. The bit input change is detected perfectly but the timestamp corresponding to said bit is always 0, I've been talking to Beckhoff and they tell me that the descriptors on their web might not be in the last version, have you experienced anything similar? I link the files for you to compare https://assets.omron.eu/downloads/ddf/en/v6/omron_nx-ecc20x_ethercat_esi_file_en.zip
  9. This is a machine with a CQM1 PLC and a NT31C HMI. Battery of the HMI run out and the HMI program was lost. I got the PLC program and identified some of the memory locations, can use the machine but not fully. Omron is not my thing so I am looking for some help to identify program functionality. some sequencer functionality and a servo, not many I/O's. The entry from the HMI is converted and has some math maybe to address the 16bit limitation, not sure. Is a home made machine and the original controls contractor cannot be located.
  10. MX2 Modbus doubt

    Hi there! I'm programming a CP1L-E CPU to control 3 3G3MX2 inverters via Modbus. It got some things right, like the INV002_Refresh_X31 block and its parameters. The thing is, I also want to read some parameters from the inverter using the INV206_ReadParameter block. My doubt is, do I need to be careful so both blocks don't execute at the same time and use the serial port at the same time? Is it better to use one INV206_ReadParameter block for each parameter I want to read? Thanks in advance!
  11. Omron 1S Servo

    Hello:           Does anyone know the details explanation of the Homing Settings for the Axis? Set the homing operation. 0: Proximity reverse turn/home proximity input OFF 1: Proximity reverse turn/home proximity input ON 4: Home proximity input OFF 5: Home proximity input ON 8: Limit input OFF 9: Proximity reverse turn/home input mask distance 11: Limit inputs only 12: Proximity reverse turn/holding time 13: No home proximity input/holding home input   Limit Input referring to Input (I/O) ? How about Proximity Input ? It is confusing with the terms. The manual has no explanation for each of the above selection.   Any one?   Simon
  12. mx2 control with modbus

    Hi all im back to trying to get my inverter to work but this time with modbus, from this post http://forums.mrplc.com/index.php?/topic/38445-controlling-mx2-inverter-without-modbus/ and im stumped, im sure its just one thing somewhere messing it up i have a cp1l-el20 with a cp1w-cif11 and a 3g3mx2 inverter and am attempting to control it via modbus, it is wired up as follows, sp+ to RDB+, sn- to RDA-, common to the plc pin and plc output pin 100.00 to logic input 1. im using 100.00 to put it into run mode the paremeters ive put in are a1=3,a2=1, a4=50, c070=3, c071=5,c072=1, c074=00, c075=1, b27=1. im using MOV to set my speed to d1001 attached is my inv002_refresh x31 fb thanks to any1 who can see my silly mistake    
  13. Hi. I use the email block on few of our NJ101-9020 controllers to send out daily reports or any status updates. Recently the PLC's started an unknown issue and fails to send email out anymore. I use the Mail_Send function block from Omron to send emails. The only Error ID i can get is 2005, with status being "Connection to SMTP" failed. Looking at the troubleshooting guide, i cannot find anything to do with error id 2005, in fact its missing. There is 2004 and 2006 but no 2005. I've tried all the obvious thing like, power cycle, redownload the whole project, create a new instance of Mail_Send function block etc. Nothing seems to have fixed this unknown issue. Our IT department did a full check on their side and nothing seems to be out of order. I can still remote into the PLC, so i dont know what exactly is the problem. Has anyone came across this error ID before? Any ideas why this might have been happening? It was working well until few weeks ago and nothing changed and this suddenly started. Any input is really appreciated. Thank you.
  14. Hello everyone    I am working on modbus TCP protocols to communicate between SEW drive and Omron PLC CP1L-EM. I am following modbus TCP function block from Omron, But i have updated that block because of is not fit to SEW modbus communication. Currently, I am sending a control work to SEW but I am getting error on Modbus TCP from SEW drive, which is invalid data. So I am looking your help is you work with SEW drive before and communicate over modbus, then please let me know how to make a data string for read and write (SEW Drive function 23). I am using 3PD data structure.    Thank you
  15. From Allen Bradley New to Omron

    Im used to Allen Bradley. How do I get online with Omron in a way i can use steps to remember
  16. Hi I am looking for a way to read and write data from PLC omron words, bits via FINS or EtherNet/IP protocol using python programming lang. Does anyone have any results in this? I really want to see your work, because all my attempts have failed. Thanks.
  17. cj2m

    hi i am wrting an essay about my final project , i created a scada for omron plc (CJ2M) in factory . ( i am a computer data student )  the thing is , i can't find a good and an easy  documentation ( not the CJ2M datasheet ) to talk about the CJ2M component (port and stuff like that) any help please ?   
  18. Hello guys I am a beginner in FINS TCP communication and I am trying to do a FINS TCP communication between an omron PLC CP1L-E in client mode to communicate with my PC that is in server mode, I am using the SocketTest v3.0.0 program that is in listening mode and still was unable to receive any information from the CLP, can you help me? The program and some images of the simulation are attached Thanks for reading SERVER PC IP ADDRESS 192.168.15.160 CLIENT PLC IP ADDRESS 192.168.15.10 tcp socket_vms.cxp
  19. I am new to automation systems and devices and I just want to know how to connect two HMI's (each one would control different things) to one PLC using Sysmac Studio and NB-Designer via Ethernet. The model of the PLC is NX1029020 and the HMI's are one NB10W-TW01B and an NB7W-TW01B. I searched for info about this topic online but I couldn't find anything that worked for me, I saw an article from OMRON where they connect two NB's to the CP series, but in my case, NB designer doesn't allow me to insert more than one HMI in the same project, I also found something similar on a youtube video that gave me an idea about how to connect multiple HMIs exporting the pks file and importing it to another HMI project but I still can´t figure out how to add both to my PLC. I would thank you a lot if you could help me with this because I know it's not a rare implementation, just I haven´t found the right way to do it. I also leave the links to the Omron article and the youtube video I found. https://www.myomron.com/index.php?action=kb&article=1554 https://www.youtube.com/watch?v=rXx5lut7G9I
  20. Hi, I have quite a noobie question. I want to create a function block to do some simple operations on 2 variables. Both variables are In/Outs (see picture attached). How can I make this function accept variables regardless of the data type? Given these is just simple math I am able to use the same instructions in REAL, INT, UINT, etc. But, the function block only lets me assign one Data Type to the In/Out variables.
  21. Hi there, I have a controller NX1P2-1140DT. I want to control a VFD with modbus serial communication. Can someone help me start from scratch ?
  22. Hi. I have this project with NJ501-1300, in the ethercat settings we add a air valve called EX260-SEC1. When this unit is alone in the ethercat settings, it works without a problem, as expected. But when we add the servos that goes into the machine (ED1F CoE Drive (HiWin)) (Or Ezi-Servo2 ALL), then the air valve goes into error, even if the other ethercat devices are disabled.   We have tried both sysmac 1.45 and 1.47, the plc has 1.43 firmware. We have tried to create a new emptyh project and using different computers, the same error pops up when anything else than the air valve are added to the ethercat config. Any idea how to solve this?
  23. Hi all, I am a new user of VB.net on NA Omron HMI, and I need your help to solve a problem. In my case, I have to get a HMI global variable value in VB.net, but the VariableName is in an other variable (string). For example: Var1=4 Var2=6 VarName="Var1" I worked with a "SetVariable" function to modify the value of different variables, but right now I need to read the actual value, in the example values 4 and 6.  Do you have any suggestion?
  24. Hey all, I am having some issues with a Keyence IV2 camera which has Ethernet/IP functionality.  To summarize briefly, it has been configured and reading the data into my PLC (NJ501) into a structure data type.  The issue I'm having is that I cannot control this on a bit level for triggering the camera, etc.  I was reading that a Union type is the way to go, but unfortunately, I stopped getting data into the PLC when setting it up that way.  According to the configuration guide for Rockwell and setting it up in the Network Configurator, I needed to go with the SINT type.  When registering the device, the 8-bit option was necessary since the Input/Output sizes needed to match.  This was predetermined by the EDS file for the IV2. I am stumped as to how to get the data to read into the Union Type, and any suggestions would be greatly appreciated. Thanks, -K  
  25. I encountered an issue that technical support was not exactly able to help me out with, and I wanted to share what I learned here for the next guy. Specifications: Omron NA5 HMI v1.10 connected to NJ PLC via Ethernet Issue: Made a change to a screen where I copied and pasted a button from a different screen.  The screen where the button was copied to had some sort of issue, but it was still able to compile and transfer to the HMI.  It worked for several days until the HMI was power cycled by maintenance, and it was stuck in a black loading screen saying "Initialising Variable System" with a scrolling wheel and green LED on the HMI panel.  It stayed in this loop indefinitely.  The HMI still had a ping, could be connected to from Sysmac Studio, and could be transferred to and from.  Troubleshooting section of the HMI mentions something about initializing failure with a red LED which required a system recovery, but no description for this state. Troubleshooting: Power cycled the HMI, but this resulted it getting stuck back in the same loop. Connected with Sysmac Studio with most recent backup and transferred from the HMI to get the current program.  Before transferring in this synchronize step, I could see a page that was on the target device that wasn't in the source.  I'm not exactly sure how it got there as it wasn't in my backup, but I had green in the comparison list when I shouldn't have.   Reverted program changes, downloaded to the HMI, and power cycled.  Still stuck in black screen with same message. After several other modifications, I eventually had a heavily stripped down program of the backup and downloaded to HMI.  Power cycled with same message. Resolution: In Sysmac Studio under HMI View, select HMI from ribbon, select Clear All Memory, confirm the target device, and select OK.  Once this has factory reset, I made sure the IP address was configured as necessary, connected, transferred backup, and all is well with the HMI now.  Even after loading a backup from several months ago, I could not clear this issue without a factory reset. Hope this helps!