Search the Community

Showing results for tags 'motion groups'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 47 results

  1. Hello Everyone Im working with Coordinated Motion instructions, specifically MCLM instruction and I Would like to know if there is a way to know the exact End position (XYZ) when parameter Command Tolerance is Set since i need to calculate the distance to the end point, there is no problem as long no command tolerance is set cause I can find the distance using  AB=Sqrt ((x2−x1)**2+(y2−y1)**2+(z2−z1)**2)  but as some points have command tolerance the X2,Y2,Z2 are unknown. Hope I was Clear Thank you in Advance.
  2. Motion Control

    Hi Everyone.   I have been tasked with changing out an older Flex Drive servo drive to a more modern Micro Flex drive in a machine that has an Omron CQM1H-CPU51 PLC.  I'm having a few issues but hope that i can gain some clarity around at least one of the hurdles Im facing from here. Biggest issue for me at this moment is My work hasn't yet purchased a programming lead for this PLC (or even the bits required to make one myself) but i have a feeling the control for the Servo is done via motion control in the PLC.  Question here is, if changing from one servo drive to another type, will the motion control code need to be updated to work with the new servo drive?  I have very limited experience with motion control itself at this stage so I'm a bit lost when it comes to these sort of details. Regards Kiwi_man82
  3. Hi All, I just start to setup a rotary servo (rotary transmission load type) and the designer pass me the spec of gear ratio 1:100. In my motion scaling page, I set Transmission I:O as 1:100  and then scaling unit is just position unit with 1:1. However, when i jog my rotary servo, it does not reflect the actual position in degree, so I went to read through the manual but still cant quite get how should i configure my scaling so that I can see that when the motor is rotating, i can see it rotate how many degrees? I try to set scaling 360 degree to 1.0 load rev, and the position feedback seems like much more finer....
  4. hello everyone, I using stepper 17HS2408, microstep driver, modul motion QD75D2, PLC QD3UDV,, i've been trying to use program Absolute in axis 2. When I trigger the command to run absolute program the current value is running but the stepper motor still not moving, is there any suggestion about this?
  5. Delta 20PM series

    I have a Delta DVP 20pm00m controller , it has O100 is the main program , OX and P are subroutines I can not enable the OX motion subroutine , although O100 and P subroutine are excuted. How can I run the OX motion subroutine??? I wrote               mov H8000 D1868                            mov H1000 D1848 to enable OX0 but it did not execute How can I run the OX motion subroutine??? Thanks a lot
  6. Hey y'all- I have an application that uses an Allen Bradley servo with a brake and a linear actuator to lift a plate vertically. While maintaining a position, the servo drive (Kinetix 5500) will occasionally fault due to over-torque.  I'm thinking it could possibly be due to mechanical issues i.e. bearings in the actuator but my initial thought would be that it would fault while moving up/down as well, so far I've only ever seen it fault while holding a position. This leads me to suspect that there may be something off in the control loop. I'm not involved in the setup but I know we use load observer and I reckon we use auto-tune. Other than that, I wonder if it's something to do with the brake. I also read about mechanical resonance in the manual which seems like a stretch but it could be contributing, the frame that the actuator/motor is attached to does vibrate a fair bit.  I'm familiar enough with basic motion control using Allen-Bradley and understand the basic concepts behind the servo/control loop. However I'm at a loss for why the servo/drive would spontaneously over-torque while maintaining a position.  How would you guys approach troubleshooting this further/solving this issue?  Many thanks!
  7. Good day everybody,    Currently I am working on an application using 3-axis controlled by a QD77MS4 Simple Motion Module.  In this case, I have already set up most of the configuration, but when I try to execute the program, I get the following error:   SP. UNIT ERROR - The location designated by the FROM/TO instruction set is not the intelligent function module/special function module.  - The module that does not include buffer memory has been specified by the FROM/TO instruction.  - The intelligent function module/special function module, Network module being accessed is faulty.  - Station not loaded was specified using the instruction whose target was the CPU share memory.   The QD77MS4 Module is mounted in Base Slot #3, so I use U2\G800, U2\G1500, etc... to Read/Write from it.  The Diagnostics tool indicates the error occurs as soon as I try to access the U2\G800 Buffer Memory. If I set this part of the program to No Execution the error is no longer displayed.  Additionally, if I try to monito the Buffer Memory area of the Module, it says that "The Module Stat Address is incorrect".   I already tried changing the position of the module in the base (Slot 3 --> Slot 1) and changing the corresponding values to reflect that, but still the problem persists.    What am I doing wrong? Is there some kind of configuration I could be missing?    Thanks in advance for your help!   
  8. Hi everyone, To explain the problem a little bit: I have 2 systems that are equal, they have 1 PLC, 1 Inverter and 1 Servo Axis (Image01). The devices are connected via EtherCat. The thing here is tht in these systems the PLC and Servo Axis is the same but the inverter is different. My goal is to have the same project on both systems and depending on the inverter detected use the correct program. What worked: If I add the 2 Inverters and 2 Servo Axis on the project on different nodes (Image02), I can detect which is present using the variable _EC_EntrySlavTb[n]. My issue is that if I want to make more replicas of the systems using different inverters I will eventually hit the Axis Number limit for the PLC while in reality I am only using on Servo Axis at a time. What I wanted: I would like to be able to control 1 Servo Axis with 2 different inverters (only one active per PLC) (Image03). What I tried: The axis parameters can be set using a variable of the type _sAXIS_PARAM, however it seems that the option to change the axis basic settings is not available (Manual: NJ/NX-series Motion Control Instructions Reference Manual (W508) page 5-58) (Image04). The axis basic settings is where the definition of the output device plus control words are set (Image05). Is there a work around to solve this issue? I would really like to avoid having to manually change the output device for the Servo Axis every time I make an update on all the systems.   Best Regards, BR  
  9. simple motion cam curve

    Good afternoon, I have a problem in an application for a rotary knife, I'm using a MR-JE-B servo to make this movement, while my material is powered by an inverter connected to a modbus rs485 network, with a 5v encoder connected directly in motion. I'm having some problems and I think it's my cam curve. I have a very high refeneration, and the system doesn't obey the size of the length I want the cut. It always cuts the same size, regardless of the configuration I use, it always cuts to 245mm. Put some photos, how are my settings. Grateful in advance, if anyone can help me. Dover_roll_1-Motion-configuração_jog_manual.gx3
  10.  What is the difference between Active Immediate homing and passive immediate homing ?   Does Motion servo axis have to be turned ON for active immediate and turned OFF for passive immediate homing ?.
  11. I have seen some programs in which they manually unlatch all bits like in figure 1, and in some programs they don't do that.  The instruction help page, ladder execution says that in pre-scan .EN, .DN, .ER, .IT bits are cleared to false So do we need to unlatch all these bits before giving a motion command like MAM ?  
  12. Hello everyone, I have this weird problem that the PC (process complete) bit of MAS command does not clear after a cycle time.  As you may probably see in the picture attached when the desired torque has been reached, the servo has to be stopped using MAS command; however, this is good only for one cycle!! The PC bit will remain on even when the whole sequence gets unlatched/reset. I have to manually reset this bit. I was wondering if you could help me with this issue, please?  Thank you!  
  13. MT Developer 2

    Good day everyone, I am working on a problem on a Mitsubishi Q series PLC and motion system. The system consist of a Q12H PLC CPU and 2 x Q173CPUN Motion CPUs. The first motion controller controls 23 x MR-2JS-_B Servodrive and thesecont motion controller CPU controls 6 x MR-2JS-_B Servodrives. They are all using SSCNET1 system.The machine have been working fine all along until the machine stoped for 3 months because we were waiting for one spare part that was coming from oversees during covid lockdowns. When we restarted the machine, the servodrives could not home. When we were busy checking for the problem and before finding the problem, the machine just started homing. This keeps on happening over and over. Everytime you stop the machine overnight, it just stop working then when you are busy troubleshooting, it just come to like. In the time when it is not responding, we figured out that when we jog the servodrive controlled by second Motion controller CPU for the HMI, the drives jog fine but the servodrives controlled by first motion controller CPU does not respond. I have tried jogging the servodrives indipendently using Setup161E and they move . I even changed the motion CPU but to no success. When you monitor using MT Developer 2, the are no errors. Is there anyone who might have an idea on what might be the probable cause    
  14. NX1P2 Motion Control

    Hi:       I need to change an old PLC  with NX1p2  to control 3 servo motor by means of Analog Outputs couple with encoders, My job is to change the PLC only. So the servo drives and drivers are untouchable (No budget and involve too much mechanical works).   I observed that Sysmac Sttudio Axes setting has this: Servo Axes, Encoder axes, Virtual Servo Axis and Virtual Encoder Axes.   I believe the Encoder Axes couple with Analog Output is able to to do the Job? If so, what function block should i use? If no, do any body have a suggestion of any function block i can use? Thanks  
  15. So I'm new to the automation scene and in my training I decided to setup a little test rig, plc, drive, servo, sensor, hmi...etc.  Everything is wired and hooked up. What I'm trying to do is simply get the servo to spin. here is a screenshot showing what I have. I think there are some flags on the servo itself that need to be set but I'm not sure how to do that. In Base(x) I have tried 0, 1, 4, 5, 35. Any help would be appreciated.
  16. Hi everyone, I have an annoying fault on my Kinetix 5700 drive: M01-Safety Feedback. I know this fault is generated by  the SFX instruction in my Safety program that sets tag: "Axis.SFXFault" to 1. The problem is that the instruction is NOT in Fault (Fault code 1 = no fault). This error occurred after Safety encoder 843ES lost it's IP address. I used Bootp to set it gain. And reset the SFX instruction. I can see the encoder in studio 5000 rev 32.12 running and ok.  Does anyone encountered this problem? How can I clear the fault?   Thanks
  17. This is hard work! I've installed the CODESYS OPC Server V3 in the hope of using it to communicate with my Schneider PacDrive LMC. Apparently the PLC doesn't support OPC tag browsing so I need to export the symbols from the SoMachine Motion project file in a format that the OPC server can use. I've got the Symbol Configuration panel open and can see the symbol tree. What do I do next?
  18. Hany any you of guys dealt with MDS instruction not completing and being stuck on .EN bit but the motor itself just stopped running out of nowhere? I did read the tech note on this on Rockwell's website. Am mostly wondering if any of you have dealt with this and what you did to fix this.
  19. Hello everyone, I have a Kinetix 6000 CIP drive (unwind) and I need to control its speed by a PID controller. I have everything working except the MCD instruction doesn't pick up on the PID output value change. It changes the JOG speed, which I use to control the unwind, if I set the speed manually, which is slow. The PID changes the speed almost continuously. Any suggestions are welcome. This is how I'm attempting to control the speed: A1_r_JogSpeed = PID output value   Thank you    
  20. Hi all, I am studying how to control servo with PLC Mitsubishi Q-series. When I click Servo_parameter in Simple motion module setting tool, this annoucement appears.  Does anyone know why it appears? I tried reinstalling MR-configurator 2 but it didn't help. Please give me some advices. Thank you all!
  21. Hi Every one, I have two 2198-P070 bus power supplies for that I’m using for four Kinetix drives, 2 drives per power supply, all controlled by one processor (5069-L350ERMS2). I have an enable contactor setup for each power supply for each set of drives. I have them configured as DC bus groups 1 and 2 respectively. I had the first set of drives working, setup inside the motion group, with no issues. When I added the second power supply and drives. I found that when I added them to the motion group I couldn’t get the enable contactor to close for the first set of drives. I f I took them out of the motion group and made them ungrouped then the first contactor would close but then I couldn’t get the contactor on the second set to close. Do you have any thoughts as to what I might be missing to get these to work? See the screen shots for more detail. Let me know what you think.  Also, I have heard that only one motion group is allowed per PLC, but my question is : Can I use  sevral axes and Power units in the same motion group? 
  22. I am desperately trying to understand the OMRON way of programming (28 yr. AB programmer) when it comes to Motion Control.  I am pouring over example programs and what I can understand in Omron manuals.....  What I cannot find is where you get all the bit level information from for individual axis....  For example, just a simple bit signaling a Servo Fault; I have a program that I have been studying and there is a bit with the variable MC_NailPunch_Station.MFaultLvl.Active, it obviously comes from the Axis "MC_NailPunch_Station", but I cannot find the reset of that variable anywhere in the program, in any setup....nothing. Is there a list somewhere of things like this I can use in my program for status bits etc.?   Thanks,
  23. Hi all. I have a Kinetix 350 and an AB TLY servo motor. I'm using the drive's STO function. AC power is supplied into the drive, passing through an "M1" contactor. It makes sense to m e to keep that contactor open, preventing AC power to the drive, until the drive is fully awake.  Is that what you guys do? Someone suggested to me in another forum ( http://www.plctalk.net/qanda/showthread.php?t=121021&highlight=drive+awake ) that there is no reason not to supply power to the drive right away because the STO function is inhibiting power to the motor anyway. 
  24. Bonjour, Hello, I use a l33erm automaton and a Kinetix servo motor . This servo motor drives an engine with a chain moving in steps of 100 millimetres (there are 15 steps on the chain ) At each top of a cell this motor advances by 100 millimetre. in reality it advances from about 0 to about 100. Sometimes it is 100,002 times to 99,997 (this is important further) and when I give it a top it goes back to about 100 (100,003 times to 99,996) And so on and so forth up to no problem, I use a MAM with an absolute type of movement. It works.     However, this does not work any more after a rearmament following an emergency shutdown. if it is a 100,002 no problem at the next top the chain advances one step But when the engine is shut down at 99,997 and I give it the order to go to 100 it advances only by 0,003.  This only happens after an emergency stop (or door opening). Thank you for the help you can give me excuse my English this is a machine translation Un séjour sans faille
  25. Hello,, I have motion controller A series A172SHCPUN,, I have written the program ladder into the CPU, but I can't write the motion program.. i dont have the program to open file the program motion and I want to ask if I have the software SW3RNC-GSVE, my os computer is window XP, Can it be installed? and is the cable transfer used the same as the ladder transfer program cable (SC09)?