Search the Community

Showing results for tags 'module sync alarm'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 68 results

  1. Good morning experts, is there any way to create two different Alarm display (System)? So, one with collection mode historical and one with only current alarm? Many thanks in advance
  2. Good morning experts, i have a little problem with a Alarm display (user) and i hope with your huge experience you will may help me. Thank you very much in advance  Let me explain best. I would like use a slider to control a Alarm display (user), i tried to do it, but the slider doesn't scroll up/ scroll down like i will want. It doesn't scrolling through the pages and it heighlights just some alarm. Could you give me a bit advice, please? 
  3. E-Designer

    I have E-Designer 7.52 Build 344 installed on 3 windows 7 laptops the 2 that the problem is on are Pro 64 and the 1 thats working is Home Premium 64 but I seem to recall having this problem on the the Home one 9 years ago and getting it sorted but cant remember how The problem In Alarms,  Alarms New Alarm Alarm text: When typing cursor stays at left side and can only be moved to the right by the arrow key then jumps to left side after letter is pressed or you can type in reverse Signal:        Typing works normal OK:             Entry is not valid ;May not be blank Copy: Ok: Same result Properties:Ok:Same again Is there anyone who can help me with this as the laptop that works is on its last legs Thanks  
  4. Good day everybody,    Currently I am working on an application using 3-axis controlled by a QD77MS4 Simple Motion Module.  In this case, I have already set up most of the configuration, but when I try to execute the program, I get the following error:   SP. UNIT ERROR - The location designated by the FROM/TO instruction set is not the intelligent function module/special function module.  - The module that does not include buffer memory has been specified by the FROM/TO instruction.  - The intelligent function module/special function module, Network module being accessed is faulty.  - Station not loaded was specified using the instruction whose target was the CPU share memory.   The QD77MS4 Module is mounted in Base Slot #3, so I use U2\G800, U2\G1500, etc... to Read/Write from it.  The Diagnostics tool indicates the error occurs as soon as I try to access the U2\G800 Buffer Memory. If I set this part of the program to No Execution the error is no longer displayed.  Additionally, if I try to monito the Buffer Memory area of the Module, it says that "The Module Stat Address is incorrect".   I already tried changing the position of the module in the base (Slot 3 --> Slot 1) and changing the corresponding values to reflect that, but still the problem persists.    What am I doing wrong? Is there some kind of configuration I could be missing?    Thanks in advance for your help!   
  5. Hello! I'm trying to connect my QD75M2 with a MR-J2S40B1 Servo amplifier with an SSCNET cable. The problem is when I try to turn on the Servo ON/OFF on the Intelligent function in GxWorks2, an error occurs saying the servo amplifier is disconnected with my QD75M2. I'm confident that I've wired it properly. What could be the problem? Hoping you might help. Thank you.
  6. Hi, guys.I am struggling to develop a solution for a costumer in a Historical Alarm Viewer screen, I am new to Cimplicity and to database supervisory interface. Among other things, the customer is asking to:- Change the "A"; "R"; "G"; "N" notations under "log_action" column to somenthing more intuitive for the users (operation). Please have a look at the image "image.jpg";-Change the point manager process "MASTER_PTMR0_RP" log under "logged_by" column to the user that is currently logged in. Specificaly saying, when I send a command (changing a setpoint or issue a reset command, for example), although it is the user acting, the historical alarm viewer logs the action as "MASTER_PTMR_RP". I Imagine that is because this process is reponsable for exchange point data to/from the IHM points database, but it is still essential to the system administrator to know which user sent that reset command or changed the variable setpoint.The log inputs at the image "image.jpg" has boolean and integer commands (".CXX" sufix);-Log into the historical alarm viewer if the user logs out and what user logged in.It is valid to mention that I am using the ALARM_LOG table (apparently it is the only table working with the application, DATA_LOG, EM_LOG and the others simply do not work, they don't show any column at all, honestly I don't know why).I tried to use Microsoft SQL Server Management Studio to edit the table information, but, somehow, it seems to be blocked to edition.I imagine they are some specific configurations, but I have no idea on how to acomplish them. Maybe if I could use other tables would fulfill the requirements, but , like I said, they are not working (right now I am trying to re-configure the Database Logger from the beggingin to see if it works with other tables).If you could give me some inisights on how to change these settings I would be very grateful. I will be happy to give more information if needed.Thanks in advance.
  7. Hello, My coworker and I are commissioning a new panel. We have a 1732-AENTR series C remote IO thats Rev 6.1. The project file from a previous identical panel has the module at rev5.3 in the project tree. I downloaded the AOP and ran the installer, it worked no issues. My co worker then did the same thing but now the module is unrecognized in the project tree and the module is missing after installing the AOP. Im concerned he corrupted something. I tried uninstalling and reinstalling the AOP but no luck. It works on my computer but not his? TechConnect said something about corrupting the aop core. My coworker did the first install and he was getting confused about zip files and the virtual machine we run rsl5k on. Maybe he broke it? any suggestions?
  8. Has anyone found a way to put the UserAlarmViewer messages into a Label? I use 3 different alarm levels and would like to have a single line alarm banner. In NJ, I use an Array of Bool for triggers. In Siemens, I made a message banner that cycles through each message every 3 seconds from a text file and displays the string in a label. Logic is much different in Omron so rewriting is not possible, nor does Omron use VBA.
  9. Hi all, I am using alarms to generate reports through sql . But sometimes my alarms are getting missed and due to that my reports are not getting proper expected output. My alarm bit is almost high for 3 to 6 seconds , however i have observed that its getting missed . I dont know why . In below image after @22.41.03 the next snap should have been captured around @22.41.33 Instead of that it captured @22.42.03 have anyone faced issue with alarm missing issue? Any suggestions would be very helpful.   Thank you.
  10. MITSUBISHI A2SH-S1 CPU

    Hey i want to know that in mitsubishi A2SH-S1 CPU how can i determine that battery voltage is what and if battery voltage is low then i want to on an output so that i can change the battery with the new one so that my program does not gets erased. 
  11. Hello Sirs! I have a problem with PF527. I get alarms 'control sync alarm' and 'module sync alarm' occasionally. I suppose this meaning that PLC is missing some data from the PF527 device. How to confirm this or what should I do with the problem? Any ideas? Motion group update period is 8ms. Also this device is the last device in the ethernet line. I am thinking to pull the cable directly to the switch near PLC. I am not sure does it help?  
  12. Hello, I am new to Scada Programming. I am using Citect scada V7.50. I have completed whole project, but I am unable to generate Excel report for Alarms generated during run time. Please help me for this issue. Thanks...
  13. FBs-CBE distortion

    Hi every one After sending some command to plc using fatek FBs CBE module , router internet connection goes off and internet LED turn red. i mean it works fine for a minute.. then internet connection of router will be off...  why this happens?
  14. QD75M4 AND MR-J2S-40B

    Hello i have problem about connection between QD75M4 AND MR-J2S-40B  now MR-j2S is display "Ab" every time i can't solve this problem 
  15. I need a Red Lion HMI to communicate with an IO module (8) IO's ... I don't really need a PLC.  Because the control of a certain LinMot drive for a linear motor can be activated by IO's.  This LinMot drive can store up to 100 curves... which can simply be called into operation by a single binary number between 0 & 255,  defined by eight IO's ..  you input the number on the HMI, the HMI converts to binary and set the (8) IO's in the module which sends the binary number to the LinMot drive..   Yes, there are some other IO's for starting and stopping ... and it may be unrealistic for me to not use a PLC.   I'm trying to get the cost way down...    If a "stand-alone" IO module does not exist... then is there a simple, low budget PLC out there, with 8 or 16 IO's available..?    Thanks much, Michael
  16. IC200ALG264 Analog Input module

    Hello all, Thanks for the forum which has provided me with a lot of help overtime. I'm posting my first thread since I can't seem to find an answer to my issue. I'll quickly explain the situation: I'll be installing a RTD sensor to a GE Fanuc IC200ALG264 analog input module using a 4-20mA converter. Everything is fine except I can't seem to understand the polarities of the Fanuc inputs. I'll explain better: the module has an IC200CHS022 for the terminals, 15 terminals total, and the manual is reporting a "number" and a "connection" for each terminal. Now, the "number" seems to correspond to the visible pin of the terminal. But the positive and negative symbols are represented on the "connection", which I can't seem to wrap my head around what it means. Attached are abstracts from the manual and a photo of the terminals. Please tell me where to connect positive and negative outputs of the 4-20mA converter. Thank you. Terminals Table Terminals drawing Terminals photo (front)
  17. Sysmac Cj2m Cpu35

    Dear All,  Need your help. I have problem with plc cj2m cpu35. After power trip plc error. Err HE Ip 01..what is mean? plc also connected with one pc using ethernet cable. Any suggestion need to do... 
  18. Hi all! We have a problem with a Mitsubishi system. After switch off the machine in home position and back on, it resets the servo encoder value to 0.  I checked the servo parameters, and the Absolute encoder is enabled, the ext. battery is ok and no zero reseting in the program ( I think...). Is there a parameter I should check or some setting in the intelligent module? The system consists Q01CPU, QD77MS2 im., J4 200B amp with 6v battery, and HG-SR152 motor.
  19. Sysmac Cj2m Cpu35

    Dear All,  Need your help. I have problem with plc cj2m cpu35. After power trip plc error. Err HE Ip 01..what is mean? plc also connected with one pc using ethernet cable. Any suggestion need to do... 
  20. Hello Dear Colegues. I am using historian 7.0SP6 (enterprise license). I have installed OPCAE collector to collect alarm and events data from a project in cimplicity in order to have an historical data of it. Also I have checked the Historian OPCAE interface box in the cimplicity project´s properties. The problem is that when I try to see the tags from OPCAE collector on historian administrator I have the following error "No Tags Matched The Criteria You Have Entered. Please Try again or Cancel your Search". Also, I am not able to see the "last 10 alarms in the collector´s configuration tab. What could causing this problem?
  21. PID Loop Review

    Hi all, I am trying to set up a PID loop for a project I'm working on, and I was hoping someone could take a look at it for me. Most of what is written comes from the Q, L programming manual, but I've changed a few things so that the program can write changes to the SV as needed. The processor is a Q03UDE and the Analog Module is a Q64AD2DA, using only channels 1 and 5. Thanks for looking! PID Project.gxw
  22. Deleting Alarm Logs Wincc HMI

    Hi, how can I get rid of those alarms with status I(O) ? They are simply something like duplicates and they re making it hard to read the logs.
  23. I am using a Label as a Message Display with Resource Group.  I want to do the same thing with my User Alarms, I do not like the Alarm View Popup.....The image is how I assume it needs to be setup.  It compiles and downloads without fault, but messages do not display. Any thoughts on what I am doing wrong?  I could retype all the User Alarms in a Message Resource folder, but I have a lot of User Alarms.... Thanks,
  24. Hello Everyone, I am new at this forum, seeking help from you guys and gals. Scenario: I have a Controllogix 1756-L71 5570 controller installed with 1756-TIME module. The function of time module is to take time from GPS clock module in NTP format and send it to controller in PTP format. All the status LED's on Time module are OK. Also sync LED is Green. Still the time of controller is not synchronized with GPS clock there is a difference of 45 mins. Fellows please help. I'll be helpful.
  25. Does anyone know how to reset the "Maximum Total Observed" CIP Connection statistics on a EN2T or a L83 Processor?