Search the Community

Showing results for tags 'kinetix 300 ethernet/ip enable'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 219 results

  1. Kinetix 300 Ethernet/IP Locks Up

    I am trying to use an Automation Direct Productivity P2000 to control a Kinetix 300 servo drive using Ethernet/IP.  I got the EIP working fine using Explicit Messaging.  The hardware enable and overtravel limits are hardwired ON.  The drive doesn't show any faults.  When I turn on the software ENABLE bit (bit 7 of byte 0 in the Output Assembly), the Ethernet communication stops.  Motionview continues to work, but if I disconnect and reconnect, it can't find the drive.  I have to physically power down the drive to reestablish Ethernet communication.  Once I power back up, EIP communication resumes with no issues. Any thoughts?  What am I missing?
  2. FX5UJ

    Hello There Im programming a FX5UJ but when i want to simulate, this option is not enabled , the version Ive got of Gx works 3 is 1.063R. Is there a way to enable this option? or is not available  for being new version? Thank you in advance  
  3. Hi, I'm fairly new to motion applications and I have an interesting (to me) problem to solve. I'm using Kinetix 5700 with MPL motors to drive a pick&place carousel and a conveyor belt. I have a virtual master that driver the carousel in 1:10 ratio. The virtual master also drives the conveyor belt, the ratio is given by the carousel diameter and the conveyor driving cylinder diameter +  2x the belt thickness. And I'm using MAJ to drive the master and the MAG instruction to drive the carousel and the conveyor. This all works well. BUT: the carousel does not pick the product in the same place every time. That creates irregular gaps, or pitch, between the product on the conveyor which causes some issues down the line. Is there a way how to superimpose a value to the conveyor axis to ensure the pitch is regular at all times. Something like the ADDAX instruction it Trio motion controller for example? I'd want to have a sensor that detects the edge of the product and compares he encoder value to an expected value and slows downs or speeds up the conveyor accordingly. Thanks a milion.
  4. Hello there, I am using a Kinetix 5700 drives to control bunch of axis. HW used : 5069-L320ERMS2 GurdsLogix, 2198-S086-ERS4 Servo Drive with MPM-B2152M-M motor and the 843ES-SIP12BA6 safety encoder. All is working fine except I can't figure out how to dynamically change an axis velocity  controlled by a MAG instruction. I have a virtual master axis controlling the velocity and each physical axis is controlled by a MAG instruction with a gear ratio. In my safety program I have SFX and SLS function block used to determine the safe speed limit. The  SLSLimit output of the SLS function block is linked to a SS1 Request of my servo drive. This causes the axis to stop when safe speed limit acceded.  What I'd like to be able to do is to dynamically change velocity (limit it to safe speed if SLS instruction is active) of each axis without having to change the gearing ratios and thus avoid the SS1 safe stop action.  I know how to do that using JOG or MOVE but is it even possible to do that using the MAG instruction? Regards Martin
  5. Hi all, after my complaing about my lack of network access in the workshop ive been tasked with fixing this so ive have some general questions about networking and concerning Ewons so this network will be used for connecting ewons to test products as well as general computer access the plan is to have 7 computer access points as well as 2 points to connect to product lines for testing my intial thoughts were to run 2 cables from our network to 2 routers, 4 computer access points and one line testing connection on 1 and 3 computer access points and one line testing connection on the other so first question is what type of ethernet cable should i use? i assume cat5 is fine, is it worth going for cat6 or is it just a waste of money? and should i be running crossover cable or straight through? do i need any specific routers or will anything do? will i be able to add splitters later down the line and be fine? or should i future proof a bit with more robust routers? my years of avoiding networking at uni has come back to haunt me i know the basics but thats all really thanks to anyone who can offer some usefull information i mention the Ewon units because ive been told that they need to be the only one on their connection to the network, although i dont know how true this is  
  6. Hi, I'm trying to communicate with a Keyence Laser Marker MD-X1500 through an RS232 IO module ( QJ71C24N-R2) , and i'm using the GP.OUTPUT command to send the request , and the G.INPUT to receive the Reply from the Laser !!!  No success .    ANY help will be really appreciated       Thanks, 
  7. Is there a way to monitor the Temperature of a Servo Motor on Allen Bradley Servo motors... MPL? PLC: CompactLogix 1769-L30ERM Drive: Kinetix 6500   Motors: MPL-B310P-MJ72AA, and  MPL-B560F-MJ72AA I would like to be able to monitor the temperature, and flash a warning screen on the HMI if the Motor gets too hot, or perhaps shut down the operation before the Motor overload trips. The drive and PLC are connected through Ethernet IP What I don’t know is if that Motor heatsink temperature information is available to the PLC.
  8. Hello, Can anyone tell me what types of Ethernet/IP device the  QJ71EIP71 can be configured as? Explicit message server, explicit message client, I/O adapter and/or I/O scanner? I'm having trouble finding this information in the manual: https://eu3a.mitsubishielectric.com/fa/en/dl/12484/SH(NA)-081157ENG-B.pdf
  9. Hi all,  I am trying to configure an Fx3ge-24M PLC using GX-works 2. I can successfully connect to the PLC using the USB cable, however i am having trouble getting a connection via ethernet. I have attached a photo that contains the only ethernet configuration that i can find, what am i missing here? I'm new to GX works & mitsubishi PLCs.  
  10. We have an application using a Mitsubishi L02CPU-P with a built in ethernet module. At one time the TCP/IP interface became irresponsive and a hard reset was required. The device is configured for binary communication and works fine using a GOT therminal and also operates fine when queried from a GX Works application. During debugging of a custom MELSEC application the TCP/IP interface stopped responding and could no longer be located using GX Works and the GOT terminal also lost contact. The L02CPU-P continued running the control application, but could no longer be contacted. The only way to recover was using the L02CPU-P reset button. I have heard developers being restrictive using the TCP/IP interface remotely over VPN and unstable connection due to the risk of hanging the device and not being able to recover without a personal visit to the device. Any experience from L02CPU-P devices requiring hard reset to come "online" again? Or does it enter some default state due to some internal exception handling?
  11. Hi Every one, I have two 2198-P070 bus power supplies for that I’m using for four Kinetix drives, 2 drives per power supply, all controlled by one processor (5069-L350ERMS2). I have an enable contactor setup for each power supply for each set of drives. I have them configured as DC bus groups 1 and 2 respectively. I had the first set of drives working, setup inside the motion group, with no issues. When I added the second power supply and drives. I found that when I added them to the motion group I couldn’t get the enable contactor to close for the first set of drives. I f I took them out of the motion group and made them ungrouped then the first contactor would close but then I couldn’t get the contactor on the second set to close. Do you have any thoughts as to what I might be missing to get these to work? See the screen shots for more detail. Let me know what you think.  Also, I have heard that only one motion group is allowed per PLC, but my question is : Can I use  sevral axes and Power units in the same motion group? 
  12. Hey all, I am having some issues with a Keyence IV2 camera which has Ethernet/IP functionality.  To summarize briefly, it has been configured and reading the data into my PLC (NJ501) into a structure data type.  The issue I'm having is that I cannot control this on a bit level for triggering the camera, etc.  I was reading that a Union type is the way to go, but unfortunately, I stopped getting data into the PLC when setting it up that way.  According to the configuration guide for Rockwell and setting it up in the Network Configurator, I needed to go with the SINT type.  When registering the device, the 8-bit option was necessary since the Input/Output sizes needed to match.  This was predetermined by the EDS file for the IV2. I am stumped as to how to get the data to read into the Union Type, and any suggestions would be greatly appreciated. Thanks, -K  
  13. Hi to everybody. I'm beginner on Beckhoff so I'm having issues with connecting Beckhoff CX8090 and Weintek EMT3070a. I'm trying to use Beckhoff TwinCAT PLC Free Tag names to get data from CX8090.  I have followed instructions in EasyBuilderPro which are pretty straightforward. On side of HMI I need to select proper settings which should be: IP: 192.168.1.2, Port no.: 48898, ADS port: 801, AMS NetID: 192.168.1.2.1.1 I have succesfully imported all variables from my PLC program into the EasyBuilderPro. For testing I tried to create HMI just to see status of few inputs. I have no issues uploading program to HMI, but after startup I get message Device no response and communication is not working. On side of Beckhoff I have settings like this: AMS NetID: 192.168.1.2.1.1 Ethernet port X001: DHCP Ethernet port X101/102: IP: 192.168.1.2   I can access to CX using input ports X101/102 and also access to HMI through same connection. I have also tried to log on to windows CE on CX and tried to ping HMI and that also went ok. Also I have tried to add static route on TwinCAT to HMI with settings AMS NetID:192.168.1.3, IP:192.168.1.3 but again no connection. So physical connections are CX8090 X101 - > HMI, CX8090 X102 -> PC. From PC I can access both devices. I'm using TwinCAT 2. Can you tell me what I'm doing wrong?   Thank you
  14. My project is to read an RFID tag (ascii) with a Micrologix 1400, send the string to a PC using Ethernet/IP, lookup and compare in an Excel spreadsheet, and send back data (probably an integer) for the plc to use to control direction. I have to scan and compare an RFID tag to a list of 1400 possible part numbers, at different locations (more than 1 plc). I want the several PLCs to go to a single PC to make it easy to update when changes occur (on a weekly basis). Has anyone done anything like this? I'm assuming there will have to be some kind of vb or c+ application involved.   Thanks,  CK
  15. Hi everyone. I have project to use PLC Mitsubishi Q03UDECPU with QJ71EIP71 to connect with SICK FLEXI soft Ethernet/IP (FX0-GENT00030). I have check both manual but when I turn on Y0 (communication start) there are error code F100h on my QJ71EIP71 and I check that it can only use with produce/consume tag from PLC (such as OMRON, Allen Bradley) but for SICK device it can use only for assembly instance. Then I have use Ethernet/IP scanner (Molex) to read attribute (service code 72h) then I can read status from SICK but as I told before QJ71EIP71 can only communicate with tag-based. Then I have to ask everyone that 1. Are there method that can use QJ71EIP71 to communicate by use Assembly Instance? 2. Could I set consume tag name on FLEXI soft Designer? 3. Are there any protocol gateway device that match with these solutions?
  16. Hello! I have a problem with Allen-Bradley High Speed Counter card 1734-VHSC24/C. I need to make changes to the configuration parameter .OnValue1 (DINT) during the system is running. Now, for changing the parameter value, I need to switch off the module and this can not be done during the line is running. I think that maybe this can be done using the explicit messaging. I could not find information for this from internet, so now I ask you to help me with this item. If anyone have experience or knowledge of this, please help me. I do no have experience using explicit messaging. My configuration: Studio 5000 Logix Designer V24.00, 1756-L71S V24.11, Ethernet/IP, 1734AENTR, 1734-VHSC24/C countermodule.
  17. Heavy Ethernet Problem

    Hi Dears, I have one heavy ethernet network I have 21 station PLC (S7 300) that each station have one server & I have one server that connected to all of this PLC in center. all servers are in one ethernet network I want to know that this configuration is ok? ethernet network can support these number of servers? or may be network fail?
  18. Nachi to Proface over ethernet/IP

    Hi I am trying to connect a Nachi MZ01 robot to a proface (LT400M) HMI/PLC, I cannot seem to get the communications fully working as I have a response error on the proface and a I/O error on the robot pendant, I also cannot find the assembly instance in the manual for the robot to set in the proface device setup, I am using 256 Bytes in inputs and outputs, I have attached the proface software below. J2204 - Welding Cell V2.prx
  19. CJ1W-ETN21 Detection

    To all the gurus. We have a project now that is using CJ2M PLC. However some hardware is using 1 piece of ETN21 card while some machines are using 2 cards. Programs sequence is quite similar. However Customer wants us to be able from program side able to detect if there is 1 card presence or 2 cards presence.   Not sure if there is certain bits or memory in PLC that program can tap to "detect" number of cards that is presence.
  20. CIF41 Connection Problem

    Hi Dears I have one CP1H with CIF41 in its option port1. Firstly I connected to CIF41 ( ON DIP Switch 4,5) and I could download to CPU with ethernet FINS and I connected my HMI to this network and every thins be OK. after one week I power ON the panel and now CIF41 not working. every setting is ok (DIP switches and other settings). now when I connected to CIF41 no LED is on and my laptop network dont recognize the CIF41. can you help me? what is the problem?  
  21. Dear All, 2094-BM01-SA0192 was installed on a machine, now we are installing 2094-BM01-SB1111 Problem is that when we Power ON, it start showing 0,1,2 and remains on 2 while in old SA0192, it goes to 1,2,3 and 4 then comes to normal display. can anyone suggest the solution? waiting
  22. GE ENET station manager

    HiI am just starting out at a new job full of GE systems.I have a IC695ETM001 ethernet card which has a RS232 port for Station manager access.I can currently see some info (such as IP, firmware version etc.) from the card when I connect with Putty and cycle the power but I cannot send commands to the card. I've tried Putty, hyper-terminal and a standalone Station manager terminal from GE but nothing works.Anyone know whether I'm missing something?
  23. Q series Built-In Ethernet problem

    Hi ~ Thank you for helping me I use the Q03UDVCPU this time. I set a TPC MC Protocol 3000 port on the Built-in Ethernet to give PC to connection. The ethernet cable configuration is the PLC CPU link to Switch and link to PC. The problem is that when the PC is connected to the PLC, I use the Ethernet diagnostic of Work 2, you can see that the port 3000 is occupying by PC. There is no problem here, but when I remove the ethernet cable the PC, this 3000 port should be cleared, but the IP still occupying this 3000 port, until I remove the PLC CPU ethernet cable, it is the same result, and my PC can no longer be reconnect. Since the ethernet cable are all removed, the connection status should be updated, I don't understand why it is still occupying. Does anyone know the answer? Thank you so much!
  24. Omron NX102 / NX1P2 cannot trigger MOXA ioLogik E1212 Outputs through Ethernet/IP connection, But I can read the Inputs Status All the time.   Just CANNOT trigger the Outputs signal through Omron PLC. Moxa claim that they can use AB PLC trigger E1212 outputs and no problem at all, but now OMRON PLC cannot.   Steps I am doing... Define the custom Data Type Structure. Create a variables with custom data type. Mapping with MOXA eds file setting. Inputs - 67 bytes, Outputs - 1 bytes. I had Install the MOXA EDS file I do contact MOXA Support channel, they claim that Omron PLC  not response to port 2222 . Can anybody help ? because same Omron PLC using for test also tested with other EIP device with no problem at all. I have no idea which party are problem now... T.T  
  25. Fatek Ethernet PLC Module online

    Dear All,  Anybody can help me in communication between Fatek 20MAR2 & CBEH2A. The jumpers setting are JP1 is on left two pins (No password protected) & JP3 is on right two pins (forced boot operation mode). The Ethernet cable i used is type b T568. Fatek Ethernet module config software detecting module successfully (shown in attached pic) but on online PLC via ethernet cable its showing connection failed.   please help   thanks in advance