Search the Community

Showing results for tags 'heavy ethernet problem'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 220 results

  1. Graphic Operational Controller

    Please give me the steps how to communicate GOC with Laptop using Ethernet and serial port I have using Codesys for Programming
  2. FX5U comm with A1SJ71QE71N3-T

    Hi, does anyone has program example of ethernet communication between FX5U (GX Works 3) and A1SJ71QE71N3-T (GX IEC Developer). I need to read and write in both directions. Thanks
  3. I was wondering if I can use the ethernet and the rs232 interface at the same time with two different devices. A computer with RSLinx on the ethernet and and Arduino RS232 on the RS232 with DF1?
  4. I have a fx5u plc connected to 2 keyence sr 1000 qr code scanners using plc link. On random times the plc error light will light up and all ethernet connection will be disconnected and i cannot connect to the plc with gx works 3. If i put the plc in stop mode tho i can connect to the plc. I do not know what error code is causing this because each time i connect the error code is missing. The problem starts when the plc is in run mode. Can anyone help me with this as this is a persistent bug that keeps on happening in my system?
  5. Hi I am using a P342020 together with a HMID642 Magelis Panel. Using Unity Pro I have successfully downloaded a program to the CPU via USB. The HMI Panel powers up into 'Initial Start Mode' and is asking me to 'Download the system from your editor.' How is this done? How should the ethernet connections be made? between PC (with Unity Pro and Vijeo), M340 and HMI panel and where do I set all the IP addresses? I guess there is documentation somewhere but couldn't find it...! Regards   Andy
  6. Good Day, I am seeing intermittent bUs (communication bus) errors on 3 VFD's simultaneously.  These are Yaskawa P1000's with CM092 Industrial Ethernet Cards. There are Stratix 5700 switches between the drives and the Controllogix 1756-L75 CPU.  Happens every day to every week -- intermittent. Reading parameter F6-98, it indicates a 'connection time out'.  I don't understand why I would receive this fault.  IGMP snooping and querier are enabled on all switches, if that matters. I do not have unicast checked but Yaskawa said that didn't matter.  Packet time is 100 milliseconds.  I welcome any input on what might cause this.  One Yaskawa tech said I should set speed to 100 Mbps (now set at 10 Mbps). Any help appreciated.
  7. Hello I would like to first let everyone know I am new to the world of troubleshooting or programming plc's . What we have is a SLC500 system that is connected to a Panelview 1000 HMI via the DH+ network. The issue we have is the panelview displays a gate that is suppose to be closed at as gate fault. When i connect to the plc the ladder rung shows that the gate is closed. To show various positions of the gate the programmer used N13:70 as gate opened and N13:71 as gate faulted and N13:72 as gate closed. When i checked the logic it showed the bit N13:72 as engaged or true if you will. This logic is in the ladder rung that is labeled PV Status which i take is the status the HMI reads so my question is why does it show GF when it should be reading GC. Ive searched all through the logic and it doesnt appear to be wrong here is the logic the best I can simulate it  ladder 6 rung  53  instruction is  XIC O:13.0/11 and OTE N13:76/0 (Gate Open ) and the branch is XIC I:5.0/11and OTE N13:76/1 (Gate Fault) next branch is XIC N13:3/11 and OTE N13:76/2 (Gate Closed which this section is green or highlighted or true which ever you like) when i looked at the input XIC N13:3/11 this is what I found is that this XIC is on ladder four rung10 and has the following XIC T4:154/DN and branchoff that is XIC I:5.0/11(gate opened)XIC I:6.0/11(gate closed) which these two inputs are false or not lighted the output is OTL N13:3/11 and it is true which makes the previous rung true showing the gate closed. So why is the panelview showing the wrong position. I even went as far as resetting the HMI and the PLC so if anyone has a helpful hint I would greatly appreciate it.
  8. Hi All  I'm struggling to a PLC using WAGO's e!cockpit software which I am new to.  In the network tab when I click to select "ETHERNET" from the "Scan Settings" area all that comes up is a drop down with "update selection" which does nothing.  As a result I cannot scan for the PLC's on my network. Has anyone got any ideas on this issue.  I'm running on windows 10, could that be a problem?     
  9. Fuel tank level automatic report

    Hello, I have a fuel level reading system in a 2000 gallon diesel tank. the system has a slc 5 05 of rockwell. I need to connect the system to a printer located in an office 300 meters away from the tank. can someone give me lights about the type of printer I need and what communication technology to use, preferably wireless. Thanks.
  10. Hello.. I have hmi Proface GP-4301TW, USB type B cable and ethernet cable. I want to transfer the program to the hmi but I cant. When I turn on the power of hmi,  a series of test appears and finally it looks like the photo below and I cant enter the offline menu.. can anybody help me to solve the problem?
  11. I'm trying to understand the basics of using a serial to ethernet converter such as this Comtrol DM-EIP-2101, with Studio5000 code. Basically I have a weighing machine that only outputs data via RS-232 and I need to send that data to a PC that will process it through a Studio5000 program and have the data displayed on an HMI using FTview SE. Is it as simple as just connecting the serial and ethernet to the converter and it does all the work? Obviously checking ip addresses and firmware will need to be verified. The main thing I am unsure of is the process of passing the individual data packets from the machine to the Logix code on the PC,  things like what the weight of the item was, was it over weight or under, etc....  Would there be an AOI or tags built into the software for a machine like this Checkweigher? I've worked with much smaller items like Cognex Dataman cameras and I know you can just use their AOI that allows you to simply call a tag if you want to display information like if a scanned barcode was correct or whatever. If anyone has done something similar I'd appreciate any guidance. It can be difficult getting the information from the manufactures so I'm looking for answers anywhere I can. EDIT: I guess I should also clarify that only using one or the other (serial or E/IP) is not an option. It will be a serial connection from the Weighing machine to the converter and then Ethernet to the PC.
  12. Hi All, I am new with PLCs. Currently I have a project that required me to send a 12 alphanumeric (2D code scanned) from multiple CP1Hs to NJ101. Then NJ101 will directly send the data into a SQL (haven't made yet). So basically, there are a few hurdle that I face. 1) How send data from CP1H to NJ101.  - I have tried using _CPU010_SendData from CP1H but I'm not sure how to do the ladder or what to use on sysmac (NJ101) side. Btw, I really not familiar with sysmac.  This is the first project that I use sysmac.  - I have read about TCP IP, Fins/UDP and Fins/TCP but I'm not familiar with those method. 2) How to confirm that NJ101 has received the data from CP1H 3) How to arrange the data received from CP1H into SQL - This one I have a sample program that I can follow from my colleague. 4) Setting up a dummy SQL server just for the sake of testing. - I don't have any idea on this. I anyone have an application or software that can used to test the database function, please let me know.   Your helps are greatly appreciated!   Thank you! Bob
  13. All, I have been trying for days to find a way to control a yaskawa v1000 over Ethernet. I have been trying to use explicit messaging but I cannot find the instance class  etc in any of the yaskawa literature. All I can find is to use EDS files with RS5000 but I have a micrologix 1400 and I don't have that capability. If anyone has any recommendations let me know. Thank You, Liam M.     
  14. Hi everybody, I have a GT2310 communicating with the Mitsubishi F800 VFD. I am using the Freqrol 800 communication driver, connected to the RS-485 terminals of the GOT and on the F800. The comm settings are the same on both devices. I also tried to use the “auto negotiation” setup. I have communication between the two devices. I can read and write to F800 registers.   Anyways, The GT designer diagnostics is complaining about a communication error in the system alarms. The error can be reset but it will appear again.   This also happened when I created a new, empty project where just the communication was setup as described above.   Did anyone experienced the problem and how to troubleshoot / solve this?   Best regards
  15. I am needing some guidance on an application I'm working on. I'm trying to obtain data from a profinet slave device to an Allen Bradley compactlogix PLC. I am using a Prosoft PLX82-EIP-PNC profinet-/ethernet-ip gateway as a median to allow me to access the profinet data. In RSlogix5000, I have created an EIP Class 1 connection for the profinet controller and AB PLC (248 words of input data, 248 words of output data). The same structure is created in the profinet controller (248 words of input data, 248 words of output data). The profinet gateway and PLC are communicating properly. From my profinet slave device, I have a specification that the data is structured within a 23 byte format. Connecting to my profinet gateway, I can see this data. I have attached an image that shows the specification of the profinet data and the data values displayed inside the profinet controller. From the PLC side, I'm needing to be able to see this data and put it in meaningful values. I am using the profinet slave device's internal temperature as an example to work towards. I'm not sure the best way to be able to handle this data and structure it to a meaningful value inside the PLC. (I am using the device's internal temperature as an example to try and get into the PLC).   Thanks,
  16. I am needing some guidance on an application I'm working on. I'm trying to obtain data from a profinet slave device to an Allen Bradley compactlogix PLC. I am using a Prosoft PLX82-EIP-PNC profinet-/ethernet-ip gateway as a median to allow me to access the profinet data. In RSlogix5000, I have created an EIP Class 1 connection for the profinet controller and AB PLC (248 words of input data, 248 words of output data). The same structure is created in the profinet controller (248 words of input data, 248 words of output data). The profinet gateway and PLC are communicating properly. From my profinet slave device, I have a specification that the data is structured within a 23 byte format. Connecting to my profinet gateway, I can see this data. I have attached an image that shows the specification of the profinet data and the data values displayed inside the profinet controller. From the PLC side, I'm needing to be able to see this data and put it in meaningful values. I am using the profinet slave device's internal temperature as an example to work towards. I'm not sure the best way to be able to handle this data and structure it to a meaningful value inside the PLC. (I am using the device's internal temperature as an example to try and get into the PLC).   Thanks,
  17. Hello I have a problem with dl-ep1 ethernet modul. I connected the module to a IL-1000 sensor amplifier. There is some problem with the communication. How should I adjust ? I made some pic about the trouble. The sensor is a IL-600 laser distance sensor. I dont know yet how can I get the actual value.  Anybody knows how to set this modul ? If I think correctly after the right setting, if I check the sensor output:0 then, I can see the actual value of the IL-600 sensor. But unfortunatelly this part also not so clear for me, because I can connect about 15 sensor this ethernet modul.  Thank you so much if anybody help.
  18. I have a cpu33 that I had issues with a bad battery and it loaded from memory card.  The version on the card was old so I decided to download the latest version from 2 days ago to it.  When I did, I lost communication through ethernet.   Can't connect through usb either.   The thing that baffles me is that I can ping the plc at the address and I get a reply.   Any help/suggestions would be greatly appreciated as I am not familiar with omron plc's at all.  Also on the display it cycles through Er HE 1P 07.
  19. Hi everyone,  I am trying to use Kepware to communicate with my PLC setup which is the iQ-R Series R08PCPU.  I read the documentation which is available at https://www.kepware.com/getattachment/3daf1ac3-5c76-49ce-bbfe-f0fb1015f6cc/mitsubishi-ethernet-manual.pdf I read through the setup for Kepware and the setup procedure for iQ-R series but it still didn't work.  From the documentation, it said something about "using special ladder logic to enable ethernet communications is required.", I couldn't find anything about this online.  Here what I did in addition to the documentation: - Enabled IP Packet Transfer - Ping the PLC's IP Address which was successful Does anyone have any idea what I didn't do to establish that communication between Kepware and R08PCPU?  Thank you in advance. 
  20. Greeatings .   I have modicon TSX premium plc (TSX P57103) I have problem i cant connect to my plc. I have tsx pcx 1031 cable and have com port on one PC and on the second i have connector to this cable with usb. when i try xway test i have problem , the request is always 0 . Can someone help me ???
  21. I have a AB CompactLogix L43S with 1768 ENBT Ethernet/IP module. I would like to talk to a TCP/IP device (such as my laptop) from the PLC. How can I do this without using RSLinx? 
  22. I have a line that I'm integrating that requires the main machine (Q13UDVCPU) to communicate via the built in Ethernet port with 3 different up and downstream machines using FX3G controllers with FX3U-ENET modules.    We are using GX Works 2 software. So far I'm having no luck with the Mitsubishi documentation, or online.  Some (old) sources say it is not possible, I hope that is not the case. What I could really use is a working example program to look at and dissect.  But any help would be appreciated.
  23. Anyone know any free libary to communication with FX3u-enet-adp, please help me ? Note: I've used mx Component , it work very well but it is too expensive and I dont even know it can work in windows server 2012/2016 or not.  one more question, Is there otherway to make program run in other computer without install mx compoment, it is very huge to install in every client computer Thank for reading and sorry for my bad english  
  24. Communication error

    Hey Guys,    This is my first time on a forum like this! but i need a hand with something if someone could point me in the right direction.   I have a Powerflex 40 drive communicating over Ethernet/IP to a switch, That drive has four Powerflex 4's connected to it thru DSI connection. They seemed to be wired correctly and seem to be sound connections but when someone on the production hits an E-Stop it removes power from this bank of drives. (Which is standard here) . However, when they power back up i get an F081 Error (Comms lost) on the master drive and one slave. Also, the port light on the 20-comm-e(Powerflex 40) is faintly flashing about every 5 seconds and is the only light on. In this state, none of them communicate. However, when i unplug the DSI cable, the 20-comm-e powers back up to normal operation. I then plug the DSI back in and everything works fine.  Should i start replacing parts or is there some parameters/other wiring i could check?   Thanks guys.
  25. iFIX restore problem

    Hi, I have .fbk backup file of iFix aplication (i mean).. When I try to restore it by "Backup&Restore Wizard" in part where I "Browse" the way to Backup file and click on "Next" is problem. Pop-up window show -> "Bad file format. The archive file may be an old version or a wrong version in header signature or is not a Proficy iFIX full backup file (.fbk)" ....  My question is = Is possible to find what of version is my backup file ??? when i suppose this error mean i have installed wrong version of iFIX sofware (my version is iFIX 5.5).. Or is no problem of my iFIX version ?  Thanks