Search the Community

Showing results for tags 'got2000 device bit'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 31 results

  1. Hello Guys, I have a problem with my Screenbuttons, if i push them, my drive moves only an Impulse. I see on the Simple-Motion Module that the Signal is during pushing the screenbutton is active, but the Axis moves only an Impulse. In example M400 is for drive the 2nd Axis to the right side and M405 for the left side. My Hardware is: FX5U, GOT2000 (GT2505HS-VTBD)
  2. GT2710 screen not refreshing

    Hi All, and apologies for what is probably a proper newbie question. I have a Mitsubishi GOT2000 (GT2710) connected via DH485 to an Allen Bradley SLC500. Most of it works fine except for one base screen, which when opened doesn't get updated with any values. Opening any overlaying window screen will then causes the underlying base screen to then get populated. It's almost as though the first screen doesn't know where to get it's data from until the second screen is opened. As before I'm a beginner with this, so hopefully there is a simple setting that I haven't spotted. Thanks in advance for any advice.  
  3. Hi, I am using IQ-R Series "R16ENCPU" With Inbuild CC-LINK IE FIELD "RJ71EN71" and attached CC-LINK "RJ61BT11". Problem is, Even though my remote IO cards are in Online connected with masters, I cannot able to On/OFF Remote Device station IOs in CC-Link IE FIELD network. But CC-Link Normal is working fine. Refresh settings and Network Config Settings are done, Below attached the pics for reference. I cannot able to find the problem, Can anyone help me in this.  
  4. Hello everyone, I would like your help on an issue. I have a screen designed with GT Designer3 ver1.156N. I found the Ver1.156N software, I installed it, but I can't open the project. I would appreciate it if you could help me with what to do.
  5. GT2107-WTSD not showing in GT Designer3

    Hi guys, im just looking for some help if possible, I am trying to setup a HMI (2107-wtsd) but GT Designer3 does not have this model nor does it have any 2107 models in the GOT type dropdown. How can i get my model to show? I have tried setting the GOT type as a G2105 and the GT softGOT2000 and these did not work, the HMI is on a white screen with install package data but i cannot do this if it is not in the GOT dropdown correct? I have attached some pictures to show. the HMI is connected to the PLC via ethernet and the laptop is connected to the HMI via usb I am very new to this so we are using test benches so if anything looks wrong i am very sorry
  6. GT designer

    Hello everyone Im updating a HMI with GT designer, the problem occurs sometimes when i try to save the new changes it display the pop up notification that i have attached, therefore i cannot save my changes and i must start over, what is pretty frustating because once i do it again and save it there is no problem.  Does anybody know if im doing something wrong? the application was created with melsoft Navigator, what it seems to me being the problem not a fan of mitsubishi... Thank you in advance
  7. Hi all. This is hopefully an easy fix. I have words and bit values in a recipe that I am trying to show in a logging file. I can get numerical values to show but I can't get the word devices from the recipe to show up on the logging file. Eg my devices from recipe set as a string starting with device gd60120 and in the logging file I want gd60120 to show the word, they are both set as unicode.  
  8. Hello all, I need to read device memory mostly I need to read R registers from PLC L26. I read device data, but inside of table, I can't find R or ZR registers. Can you help me?  What I did wrong?   BR KS  
  9. Hi guys, im trying to redirect a screen when a bit is active in GT designer3. im still a beginner in the GOT. any help? regards, sathu.
  10. Convert GOT2000 to GOT1000

    Hi everyone, Does anyone know how to convert programing data from GOT2000 to GOT1000. Or how to copy device from GOT2000 to GOT1000. Thank you very much.
  11. GOT 2000 Buil-in Memory exceeding

    Hello Everyone I have an issue with a  Got 2000, im updating and adding some screens in  a old  HMI application with size was about 47 MB,  as im still updating i wanted to test the application  which now sizes about 52 MBbut is not possible due to the shortage of  ROM and RAM, what can I do in this case as the application must be in the built-in Flash memory which is very limited?   Thank you in advance
  12. Multiple inverters

    Hello Everyone, I have  a GOT200 where im using a single Faceplate for 9 inverters in my channel 2, and  in my channel 1 I got 3 PLCs, I try to use the Switching Station Function only for the channel 2  in a buttton, my problem is that I can only connect to 1 inverter , when I press the buton the switching station device value changes, but it remains in the same inwerter which is the Host, can someone give me a light on this? thank you in advance
  13. Multiple inverters

    Hello Everyone, I have  a GOT200 where im using a single Faceplate for 9 inverters in my channel 2, and  in my channel 1 I got 3 PLCs, I try to use the Switching Station Function only for the channel 2  in a buttton, my problem is that I can only connect to 1 inverter , when I press the buton the switching station device value changes, but it remains in the same inwerter which is the Host, can someone give me a light on this? thank you in advance
  14. Hmi temperature delta

    I have connected 2 temperature devices with him delta with plc delta by rs485. When I run plc I can see the temperature change on pc but the problem in hmi  it's give errors. Com 2 errors  I need someone help me to connect these devices please 
  15. Hi all:   Hope somebody will help me with the below error encounter on the NA. I mapped a external device (NJ PLC) variable (which is a structure) to a NA Global variable and the structure is automatically created in the NA data type as expected. I then create a new NA global variable and defined its data type as the auto created structure. However i observe the created new NA global variable is highlighted with an error "a data type cannot be used by both mapped and unmapped variable ....." ( pls refer to the attached screen).  I have found and view on the Youtube this video :"Introduction To The NA DataTypes" (link: https://www.youtube.com/watch?v=VZxWnVn1CSY). that clearly show the "imported" structure can be used for unmapped NA global variable even there is some variable already mapped to external device variable (starting from the 3:50minutes mark of the video). In my NA program i would need to create such unmapped variable for my logic use. Also i observe that i was unable to delete the auto created structure from the NA Data Types even after i deleted all variables that are defined with that specific structure. How can i delete such auto created structure in case i want to clear off some of those unused data types. I am using Sysmac Studio version 1.30.0.17. The HMI Device created is the NA5-9W00 (version 1.11)          
  16. Unrecognized Device

    Hey all - I am stumped and looking for some assistance. I have a project in studio 5000, v.32 where I have some ABB drives that are not recognized. I've installed the EDS files, exact same one my co-worker besides me did, and mine will not go recognized and it is driving me crazy! I've done it while online with the PLC and offline, still to no avail. I've also installed the EDS files by going through Tools>EDS Hardware Installation and by right-clicking on the ABB drive in the controller organization tree and registering EDS file. Thanks for any assistance, -k
  17. Hello!  I'm learning how to use mitsubishi MELSEC fx5u-32mr-es and an hmi panel mitsubishi electric got2000 model GT2104-PMBD. I have no trouble programming the PLC and also I managed to display a layout on the hmi but I ran into trouble with: How to connect the PLC and hmi directly via ethernet. I tried to connect them but the hmi says there is a comm error.  How to run a simulation using gt simulator. I made a program in gx works 3 and a design in gt designer 3, started to simulate but it says that the PLC type of the project is different from setting gt simulator 3. I checked the gt designer there I selected the PLC model FX, which as the only logical choice and in gx works I use the correct PLC/CPU (fx5u) so I'm kinda in a blind spot.  I hope someone out there can help me troubleshoot this problem since i need it in order to compete on a national level.  Best Regards. 
  18. CP1L PLC to GOT2103

    Hi, Could anyone please help me to set a Counter SetValue on Omron CP1L PLC from Got2103 HMI. The Device register on Got2103 doesnt take registers such as D0, it takes DM0. But the 'CNT 001 DM0' instruction doesnt work in Omron PLC. So what should be the Device address on HMI and Counter Set Value register. I am new to both Omron and Mitsi Thank you
  19. Creating pages on GOT with PLC

    Hello, I am trying to create new pages on a pre-existing GOT. Within the GOT there is a screen that displays a list of part numbers to be selected. Like the image below;   As of current, there are 10 pages with 10 part numbers in each page (Total = 100 part#). I want to create one more page for 10 more part numbers but I can't figure out how the pre-existing logic switches from page to another within the screen or how I would add more page to the GOT screen? Below is the ladder logic of how the screen switches from one page to another.        
  20. Device point error between Parameter and PLC

    Hello all, I am a beginner with PLCs programming. I have an issue on GX Developer programming software from Melsoft trying to program my Mitsubishi Q-series PLC. CPU is Q03UDCPU. When the program is written and I try to upload it to the PLC, with the write to PLC window, I check -Program -- MAIN and -Prameter -- PLC/Network/Remote, click EXECUTE and a message appears : "Device point that is set in parameter is not match the device point in PLC". I can't fix it. In Parameter - PLC Parameter - Q parameter setting (window) - I/O assignment tab : I have (see image). Whe I use CHECK button it says there is no error. The X41 input device is plugged on slot 1/00. I am making this folowing the instructions a PDF I found on the Mitsubishi electric's wesite : Q-series basic course (for GX Developer). Thanks for the help, A. S.
  21. Hey everyone! New member here, and this site has always been a big help!  I try to help other folks too, but a lot of guys are super quick on here.   I've got a problem using some obscure components. I inherited a sensor network at work that uses Panasonic S-Link and I need to read them from a Q-Series. Panasonic makes a module that slots into the Q Series called an SL-VMEL-Q that I have.   My question is:  Did I do everything correctly on my Mitsubishi side? I put it into the parameters as an intelligent module with 64 points and I put the correct address in for the start I/O. Is that all I have to do?  This is the first time I used a module that wasn't on the drop down list when you add one in GX Works 2.   I can read and write to the buffer memory, but I can't get the unit to send to or receive from the sensors. I think the problem is that there is no end unit on the S-Link line (I don't know if it's just a terminating resistor or what), but it previously worked without one, so I can't be certain.
  22. Hello everybody, I am facing an issue with my GOT HMIs Performance at the Moment. I hope somebody can assist me troubleshooting these performance issues. I am using GOT2310 and GT2107 simple. The performance issues are in different projects. When I am talking about performance issues I am specifically talking about a laggy behavior during operation of the GOT. I am looking for a way how to actually debug and troubleshoot the performance issue. How to figure out what is causing the laggy behavior? The 2310 HMI is actually quite busy I am doing quite some different things: DDTs are active Different loggings are active (one logging is logging every 100ms) Multiple layers Different scripts, some of the scripts are executed ordinary The screens are using multiple layers Access data directly not via a DDT I have a communication error, this error seems to be relatively unique and I will open a different topic for this. There is communication in both directions but I do get a system alarm “communication error” What is the good practice to start debugging / troubleshooting?   Best regards
  23. GX Works 2

    Hello everyone! Can anyone suggest to take all the Input and Output (digital) status at a time in a single file for backup in gx works2 in FX2N PLC. I need to confirm that all required IO are in perfect condition before start operating the machine. Also I plan to design a troubleshooter to find problem.
  24. Hi guys,  I have been trying to sync up my RSLogix 5000 tag to GT Designer 3 (GTD3) objects but I noticed that GTD3 only recognize certain native data types from Allen Bradley Logix5572 Controller (Model 1756-L72).  In the documentation that I found, it show that certain AB Native Tags are transferable to GTD3 Data Type (See the attached file "AB Tags to GTD3 Tags" ) One of the User-Defined Data Type from the RSLogix 5000 that I am trying to sync to Text Display Object in GTD3 is called "UDT_MY_CLTR_INFO" here is it's hierarchy of inheritance from RSLogix 5000     Name                                                                     Force Mask                                                                                   Data Type MY_CLTR_INFO                                                     (...)                                                                                                 UDT_MY_CLTR_INFO      MY_CLTR_INFO.NAME                                                                                                                                           STRING           MY_CLTR_INFO.NAME.LENGTH                                                                                                                      DINT           MY_CLTR_INFO.NAME.DATA                                                                                                                           SINT[82]    In my exported tag which is a CSV file, it doesn't list the sub-classes MY_CLTR_INFO.NAME, MY_CLTR_INFO.NAME.LENGTH, and MY_CLTR_INFO.NAME.DATA, it would only list MY_CLTR_INFO.  How do I link up my "Text Display" Object in GTD3 with the tag "MY_CLTR_INFO.NAME" whose Data Type is STRING and GTD3 does not have a STRING Data Type?  I appreciate anyone that took their time to read my problem and any attempt to help me out. Thank you. 
  25. GX Works 2

    Hello everyone! Can anyone suggest to take all the Input and Output (digital) status at a time in a single file for backup in gx works2 in FX2N PLC. I need to confirm that all required IO are in perfect condition before start operating the machine. Also I plan to design a troubleshooter to find problem. Thanks in Advance..