Search the Community

Showing results for tags 'ethercat'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 21 results

  1. Hello, hardaware: NX1P29024DT1 (ver1.18), frequency inverter Altivar ATV320U07M2B (ver. 2.7 IE32) and communication EtherCAT card VW3A3601 I have a few ESI files v.109, 111, 113, 114 instaled in Sysmac Studio in ESI Library. I can not establish connection between NX1P2 and ATV320 by EtherCAT. In Network cofiguration I add slave with Node Address 2. The same Address is in ATV320 (ECAA and ECSA - parameters). When I connect both I see "Network Cofiguration Verification Error" Code 84220000 and black cross on diagram "Not matched" in Sysmac Studio. On the communication EtherCAT card in Altivar LED1 Green Filickering (Link, activity) but LED2 is OFF (EtherCAT state: INIT). I see in Altivar that parameter ECSS (EtherCAT slave status) INIT. If any one have experience with connection by EtherCAT NX/NJ with ATV32, 320, 340 ? p.s. The same communication EtherCAT card VW3A3601 I use for communication the same NX1P2 with serwo Lexium32M, of course with the appropriate ESI file for this slave and comunication is OK.
  2. Hello! I am working on a quote for a new project that will use EtherCAT but also requires DeviceNet for some legacy components.  Has anyone successfully used the Beckhoff EtherCAT coupler (EK1100) with the DeviceNet Master Terminal (EL6752) and an Omron PLC as the EtherCAT master? My concern is that the coupler will only communicate with the Beckhoff EtherCAT master, but since it is so much more expensive to get the new Omron parts to communicate DeviceNET i am hoping this could be an option.  The equipment is extremely simple and price is a major consideration.   Thank you!!!
  3. Hi everyone, To explain the problem a little bit: I have 2 systems that are equal, they have 1 PLC, 1 Inverter and 1 Servo Axis (Image01). The devices are connected via EtherCat. The thing here is tht in these systems the PLC and Servo Axis is the same but the inverter is different. My goal is to have the same project on both systems and depending on the inverter detected use the correct program. What worked: If I add the 2 Inverters and 2 Servo Axis on the project on different nodes (Image02), I can detect which is present using the variable _EC_EntrySlavTb[n]. My issue is that if I want to make more replicas of the systems using different inverters I will eventually hit the Axis Number limit for the PLC while in reality I am only using on Servo Axis at a time. What I wanted: I would like to be able to control 1 Servo Axis with 2 different inverters (only one active per PLC) (Image03). What I tried: The axis parameters can be set using a variable of the type _sAXIS_PARAM, however it seems that the option to change the axis basic settings is not available (Manual: NJ/NX-series Motion Control Instructions Reference Manual (W508) page 5-58) (Image04). The axis basic settings is where the definition of the output device plus control words are set (Image05). Is there a work around to solve this issue? I would really like to avoid having to manually change the output device for the Servo Axis every time I make an update on all the systems.   Best Regards, BR  
  4. How to use EtherCAT device

    I have a device which uses the ET1100, Beckhoff to control. I use software TwinCAT 2 to connect this device and it identified the name's EtherCAT I/O Heizungssteller 9 Kanal. But it appear error, it's ERR_PREOP and cannot change to OP. Error: 'check device state for SAFEOP'. AL Status '0x0012' read and '0x0004' expected. AL Status Code '0x0017' - Invalid sync manager configuration'  Anyone can support me how to fix the error, change to OP for EtherCAT device, or how to control this? I attach the image of this error. Please!    
  5. All of the ethercat servos I have installed are Omron. I have used many many brands in the past - over analog, pulse train, but not ethercat. I have one of the Yaskawa servopacks that can control two servos independently. The drive is all wired (POT, NOT, safety), autotuned, it's in RUN OK state, I have installed the ESI file, set up the axis, mapped the PDOs.. it's all working, but they do not move. I made a test program just with MC_POWER and MC_MOVEJOG/MC_MOVERELATIVE/MC_MOVEABSOLUTE along with the resetting of MC and EC and the servos do turn on, but ignore any movement command. They do not flare up with an error, and they give me their actual position, so the network is working. If I send the movement command the command position starts to differ, so the plc is/should be sending the command. I feel like there's something missing in the PDO mapping screen, but I didn't need to do all of this with Omron so I have no idea. I thought at first the servos needed huge units of movement and speed but the actual position value confirms this is not the case since it doesn't ever change.
  6. We have a customer insisting on communicating with our NX102-9000 over EtherCAT, we have explained multiple times that EtherCAT is not intended as a facility communication protocol and recommended that instead they use Ethernet/IP, but after a year of pushing back they are still insisting and willing to pay for the Engineering work to get this to happen. Has anyone successfully configured two EtherCAT masters to communicate with each other? In the past I have used the PN-PN Master Coupler from Siemens to get two ProfiNet Masters to communicate with each other so I am hopeful that a similar device exists for EtherCAT, but I have not had any luck searching the web for such a device. Does anyone have experience with or know of such a device? Thank you!!
  7. Hello, I have a problem when communicating between PLC NX102 and ethercat slave module. ethercat slave still Safe-Operation state. and i get error  • Slave State Transition Failed • Slave AL Status Error Detected does anyone know how to deal with it?  
  8. Hello.  I'm trying to help someone with a sawmill find a way to input from a sensor to connect it to the PC.  Not sure where even to look to ask for help. but here's what I understand:   The sensor is a SIKO MSA-213C Magnetic Sensor, using EtherCAT.  This interfaces with     SSI, BiSS C, IO Link They just need to connect it to the PC to work with it.   It could just connect to a USB port somehow, or the etherCAT option.   I found this:  MB3U    BiSS (SSI)-to-PC Adapter (USB)  link to .de site   any suggestions or pointers would be very helpful!    These folks don't use the internet, so I help them. Jeff
  9. In Sysmac Studio, I want to add some devices to my network using the Ethercat setup in Sysmac Studio. How do I add devices that do not come as part of the initial install, like a Balluff IO Master, for example?
  10. Has anyone had experience with EtherCAT Communications using Sysmac, NJ5 PLC & Yaskawa SI-ES3 EtherCAT Comms board for A1000 VFD?  I have looked at the manual, but as I am still green on Sysmac & Omron programming in general.....not sure I understand what to do to simple Drive Status monitoring, Execute RUN/STOP & Speed Select... Thanks in advance :) 
  11. Trying connect baumer EAL 580... Ethhercat absolute encoder with Beckhoff C6015. Ethercat connection is From PLC to EL6695 module(This module is connected to KUKA robot for mater to master communication) and from Out port of EL6695 to In port of Baumer Encoder. It is not getting scanned nor manually appended. But when i connect it directly to PLC it works fine(gets scanned). Any solution?
  12. Hello All I am new to Mitsibishi servodrive, i am using a Beckhoff PLC TwinCAT3  and MR-J4-TM servo drive from mitsubishi , i connected the servo to the NTwinCAT using etherCAT. I was able to write a program where i was able to activate the servo from the TwinCAT using the mc_Power instruction . My question is , i am not able to run the servo using the mc_movevelocity and mc_moverelative . Do any one have any suggestion to how to go from here .. datei_Mr-J4-TM_TwinCat_EtherCAT.pdf
  13. Is it possible to setup Ethercat parameters from within the PLC program?  I am facing a situation where a machine is going to have changeable tooling fixtures and each fixture is going to have an EtherCAT device on it.  I am guessing they will need to be setup to look like the same node to the PLC, but they will have different physical IDs and different settings for some of the parameter fields.  They will be the same device so they will have the same parameter fields, just different values in those fields. I can also get these devices with EthernetIP as the fieldbus option.  In that case I would always have a network error because the PLC would always see one of the devices missing from the network.  is it possible to enable/disable Ethernet connections from within the program logic to avoid the error?
  14. Hello All I am new to sysmac studio, i am using a NJ301-1200  and R88M-KN10H servo drive , i connected the servo to the NJ using ethercat. I was able to write a program where i was able to activate the servo from the NJ using the mc_Power instruction . My question is , i am not able to run the servo using the mc_movevelocity and mc_moverelative . Do any one have any suggestion to how to go from here ..  
  15. My NX7 controller all of a sudden lost the EtherCAT configuration today. The safety PLC was in fault and some of the safety I/O slices on the NX EtherCAT coupler are missing. How does this happen and how do I fix it? I tried to download the configuration using synchronize but I keep getting coupler and NX-SL3 safety PLC errors. I connected to the coupler using USB and the actual configuration is missing some slices?     I only see an option to 'Apply Actual Unit Configuration' but nothing about going the other way.  The coupler is in error so is this why I can't send the project configuration with all the slices back to the coupler? The NX-SL3 safety PLC is in error because of these missing slices?
  16. Hi all, I have an NJ trying to talk to the secondary side of a Kuka EL6695-1001 EtherCAT bridge. The NJ appears to recognise the bridge but fails with an "acquisition error" or "Failed to get the lower network configuration information". Apart from these messages (and the fact it doesn't work), it all appears to configure correctly (memory sizes and PDOs). The activity light on the bridge 'IN' port is flashing (connection to NJ) and we have verified the Ethernet cable. I have tried the ESI file supplied by Kuka and one supplied by Omron - no joy. Any suggestions please? Thanks.
  17. Hello I am trying to use a Kollmorgen AKD servo drive in ethercat with the NX1P2 PLC, but I am having problems, I can activate the driver, reset, read the current position but I can not get it to move the axis ... I tried using JOG, Move Relative, Absolute ... and nothing. Can someone help me?
  18. Hello all, I'm new to Beckhoff and running a PLC with EtherCAT I/O slaves. If one of the slaves is disconnected from the network (power loss or network cable broken) the whole PLC freezes, is there a way of configuring ethercat such that it remains (partially) operational, thus showing me the I/O on the unaffected stations.
  19. Hello All I use NJ connected to E3NW+E9NC-TA Sensor Is it possible to send command go through EtherCAT to set the function such as "S Tune" or "UP" "DOWN".
  20. Hello all, Let's says my PLC has a refresh rate of 1 ms. Ethercat has a refresh rate of roughly 0.1ms. Correct me if I am wrong but every Plc scan time ethercat refreshes itself 10 times? Or does it only refresh itself one time with a time based on the Plc scan cycle of 1ms? Thank you
  21. With regard to an NJ EtherCAT network, all comms cables are shielded, but where should the shield connect to ground? I don't measure any connection between PE or FG on the NJ's power supply to the outer casing of the EtherCAT port on the NJ. (No connection to the Ethernet/IP port either.) I am also using a GX-JC06 junction slave, and none of the outer casings on this unit connect to ground either. On Omron G5 servo controllers, the EtherCAT link in and out port casings do not connect to ground either, but they ARE connected together, which means that the shielding path is maintained through. Is the grounding somehow made through active components, instead of a direct passive connection?