Search the Community

Showing results for tags 'beckhoff windows plc'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 62 results

  1. ModBus RTU error code 263 (CRC)

    Hello Can anyone please help. I'm trying to communicate with an Beckhoff PLC via Versamax (IC200CPUE05). Versamax is configured as Master and Beckhoff as slave (BC9050cpu with KL6041 com module) After some try and error i came to the final error. The status is 263 (in hexa 107). in versamax manual it says "Complete_Frame_Invalid_CRC". also in beckhoff error ID is show problem with CRC.   Can anyone please tell me the reason and what is at fault?
  2. Hello! I am working on a quote for a new project that will use EtherCAT but also requires DeviceNet for some legacy components.  Has anyone successfully used the Beckhoff EtherCAT coupler (EK1100) with the DeviceNet Master Terminal (EL6752) and an Omron PLC as the EtherCAT master? My concern is that the coupler will only communicate with the Beckhoff EtherCAT master, but since it is so much more expensive to get the new Omron parts to communicate DeviceNET i am hoping this could be an option.  The equipment is extremely simple and price is a major consideration.   Thank you!!!
  3. Twincat PLC - how declare variable

    I'm new in PLC programming.  I have a small project which have 15 temperature sensor.  How I should declare the variable for this 15 sensor.   I try code below temp0 AT %IW10: INT;     temp1 AT %IW12:INT; I also have 15 controller which use to control the temperature.  How I should declare this 15 controller also?      
  4. Hi all, New to the forum. I've been pretty much able to do the things I wanted with Beckhoff, but now I'm finally running into a problem I can't seem to solve alone. I'm trying to set-up Modbus RTU RS485 communication in Twincat3, using an EL6021. I've implemented a sample program from the Beckhoff website, but can't get it to work. I've got the feeling I need to properly set up the EL6021 but most information on the Beckhoff website is about the KL-series IO. Does anybody have experience with this? The strange thing is that, when I enable the function to read some slave's registers, BUSY is set and remains set. No timeout is triggered. I don't have a slave connected yet but I would at least expect to see something on the output of the terminal, and then a timeout. I've bridged TxD+ and RxD+, and TxD- and RxD- and set 8000:06 of the EL6021 TRUE, half duplex mode enabled). A scope connected to TxD+ and TxD- shows nothing. Code added below. I've added a GVL called 'Variable_Configuration' with the following: VAR_CONFIG     Main.MB.InData AT %IB0 : MB_KL6inData5B;     Main.MB.OutData AT %QB0 : MB_KL6outData5B; END_VAR And then the MAIN: PROGRAM MAIN VAR     bIoSyncMaster AT %I* : BOOL;     MB : ModbusRTUmaster_KL6x5B;     MBLedDriver : ARRAY[1..10] OF WORD;     tmpExecute : BOOL;     bError : BOOL;     bBusy : BOOL;     iErrorId: MODBUS_ERRORS;     iNoDatByteRead: UINT;     count: INT;     freebyte: INT;     TxError: INT;     TxBlocked: BOOL; END_VAR MB(     UnitID:= 41,     Quantity:= 4,     MBAddr:= 16#0020,     cbLength:= SIZEOF(MBLedDriver),     pMemoryAddr:= ADR(MBLedDriver),     Execute:= tmpExecute,     Timeout:= T#5S ,     BUSY=> bBusy,     Error=> bError,     ErrorId=> iErrorId,     cbRead=> iNoDatByteRead);      MB.ReadRegs(); count := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.count; freebyte := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.FreeByte; TxError := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.Error; TxBlocked := MB.MBMaster.com.Buffer.Tx.Blocked; tmpExecute:=FALSE;    
  5. Dear All, I had encounter a problem when i try to open the plc project from Beckhoff CX9020 plc using Twincat 2. There error show that the File'source.dat' could not be read. I had connected the plc from system manager and i able to load the configuration of plc but not the program.  I do also tried to file the program file from the flash card but i cant find any .pro file. Is that any possible to read the program or source code inside?  Thanks.  
  6. Weird Timer Behaviour

    Hello, I've been using a Beckhoff PLC and TwinCAT3 lately and I'm learning how it all works. Currently I'm using a ton timer in my program and I've noticed some weird behaviour. The timer.IN is set to true and afterwards I check for timer.Q in an IF statement. That statement should therefore only be true after the timer.PT delay value. However, the first time after I activate the configuration and timer.IN is set to true, timer.Q is immediately set to true for a very short amount of time. When I reset all values and try again without reactivating the configuration, this doesn't happen. I'm thinking that I don't initialse the timer in the correct way or something along those line. I have attached a code snippet. The problem I'm encountering is that the first time after I have activated the configuration and the tonTimeout.In is true. The following IF statement is also true without having run for the delay time. This sends my program to an error state. However, after resetting the values this doesnt happen anymore. Can anyone help me with this matter?
  7. I want to offer my industrial surpluses for your projects! All details are verifiable. Excess surpluses often occur. Sending to any country in the world. The price is low. I can pick something up for you personally. Sending can be made, both expedited, and economy air delivery. Ukrposhta or EMS Ukraine. Siemens Simatic, Wieland,  Wago 750, BECKHOFF, Schneider electric, Schneider Automation, Yaskawa Omron, KEYENCE, Pepperl+Fuchs, Telemecanique, ABB, FESTO,  DUNKERMOTOREN, Eaton, Micro Innovation, Jumo, Phoenix contact, Bruel & Kjaer, Unitronics, Samson, Danfoss, OMRON, Rexroth Indramat, Fanuc.  https://www.ebay.com/usr/vitalij6131   All parcels are sent by Airmail, are processed with disinfectants and sent with a large number of bubbles before being sent. For safe delivery of the parcel to you! I am worried about your safety, in this difficult time for you!
  8. Beckhoff PLC + software selection

    Hi, I need to select a Beckhoff system that basically must have PLC with motion capabilities for drives via EtherCAT. The purpose is to test the compatibility of Mitsubishi Electric EtherCAT type drives with Beckhoff PLC. As Beckhoff is a PC based solution and there are many options I'm honestly confused on how to proceed to select a Beckhoff system. Does anyone have experience with selecting Beckhoff PLC that could help with the way to select it? Thanks! Thiago
  9. GX Developer/FX2 Problems

    Good Morning Everyone I have a problem that I do hope someone can help me with. My work laptop is used only for PLC and VSD(Vfd) configuration. It is an aging Lenovo running windows XP and it has GX Developer, GX IEC and a few of the Mitsi configurator tools and Mitsi FX configurator for VSDs. I bought a couple of new VSDs and got a copy of the new FX2 for configuration of the VSDs. I installed the FX2, used it configure 2 VSDs and that was it. Yesterday I tried to use the GX Developer to make a few changes to one of our A series PLCs and could not get it to load. On loading, the first windows info block says "System Stop Failed. Please restart Windows" if I click the OK button the next info block states "Operation Ended Incorrectly. Restart the application" If I click on the OK button it appears to load, however when one selects the Project to open it crashes and comes up with another info block " Gppw.exe has encountered a problem and needs to Close." As we were a little under the pump to get the changes made yesterday I did unistall the FX2 program, this did not fix the problem. If anyone could shed some light on a fix for this I would appreceiate it. Thanks in advance.  
  10. Dose anyone have experience with Beckhoff FC3121 profibus master PCIe card connected to Siemens CP342-5 as a profibus slave? The data retrieved from S7 PLC is wrong, and keeps fluctuating rapidly. TwinCAT (TC) config looks OK, and it reports that the slave is OK and has no error. The slave is in Run mode with green LEDs. S7 side is believed to be OK as another master from HMS-Anybus retrieved the data correctly. Tried several versions of TC up to the latest (at the moment) ver. 2.11.2305. Here is a zip file with two graph pics of the two masters showing how the "same" data looks like in each case: https://drive.google.com/file/d/1ijlx6AXA3FX8GqgJjwWlFMxPxqT4xN9F/view?usp=sharing Thanks, Hos
  11. Dear automation friends,   I just like to put some issue in the clear that I have seen no reported issues on yet, but it is killing me. Maybe some other people in the world also have this issue. We use Windows 2016 on FT View v10. All patched with all compatible patches (both Windows and Rockwell). We install this software a lot but we only got this issue seen/reported on windows 2016. I never had a Rockwell issue that took so long without getting it fixed. Support is also not really helping.   We just have a setup of Windows 2016 with 2x redundant FT View Servers and about 10x Clients with each 4x screens. The HMI clients run perfectly but every few days, 1 application (on 1 of the 4 screens) just crashes "DisplayClient.exe application crash...". That closes the HMI interface and then the users needs to click on the hmi.cli file to launch that screen again. Refering to ntdll.dll in the windows events. No additional info except for the windows error reporting that is unable to contact the internet to send the crash report. Looking in the FT Diagnostics, it happens while the operator is operating the hmi screen. Not when there is no activity.   We reinstalled 1 client completely from scratch, including the OS, domain integration, everything brandnew. And 10 hours later: crash on 1 of the 4x screens. In a control room with almost 30 screens, this is very annoying and unacceptable.   If you have a similar issue or got the issue fixed, please let me know. If you have a similar issue and don't have it fixed, we can share more detailed logs.   Best Regards,
  12. Trying connect baumer EAL 580... Ethhercat absolute encoder with Beckhoff C6015. Ethercat connection is From PLC to EL6695 module(This module is connected to KUKA robot for mater to master communication) and from Out port of EL6695 to In port of Baumer Encoder. It is not getting scanned nor manually appended. But when i connect it directly to PLC it works fine(gets scanned). Any solution?
  13. Hi i have Beckhoff (CX5020-0120-M310) (profibus master) with TC3.1 and want communicate with Siemens Profibus ET 200S (IM151) DPV1. All modules works on ET200s except 1SI RS232 (6ES7138-4DF01-0AB0). When i triggered Barcode scaner i have one bit ON on no more data from 1SI module. on Array (0..15) of words 0.#0000000000000000 1.#0000000000000001 <= this bit is ON after trigered pushbutton on scaner 2.#0000000000000000 3.#0000000000000000 ..#0000000000000000 ..#0000000000000000 15#0000000000000000 This Same ET200S with this same configuration i have tested with Siemens S7-300 and it works, i can read data from Barcode scanner on the 0..31 array of byte (no WORD's like on CX5020) Siemens have On Communication => ET200s serial interface => Function block S_RCV i use them and i can communicate with 1SI RS232 via this block. But Twincat 3,1 don't have this block. On ET200s i have: 1. 1SI(rs232) module (rs232 parameter is : Data - 8bit, Stop - 1 bit, Parity - NONE, Data Flow - NONE, Interface type RS232-C ) 2 DO modul 3 RTD modul 4. DI 5. RO modul Any ideas where are problem? why can't read data from 1SI RS232?
  14. Hello All I am new to Mitsibishi servodrive, i am using a Beckhoff PLC TwinCAT3  and MR-J4-TM servo drive from mitsubishi , i connected the servo to the NTwinCAT using etherCAT. I was able to write a program where i was able to activate the servo from the TwinCAT using the mc_Power instruction . My question is , i am not able to run the servo using the mc_movevelocity and mc_moverelative . Do any one have any suggestion to how to go from here .. datei_Mr-J4-TM_TwinCat_EtherCAT.pdf
  15. Hi guys, So, I'm having an issue installing GX Developer on a 64-bit Windows 10 Laptop, the primary installer opens, at 99%, then disappears and the process eventually dies, I've exhausted all available compatibility options, does anyone have any advice?
  16. Not able to establish DDE connection

    Good day to all, I am trying to establish DDE communication between my PLC (1769-L23ER) and MS Access via RSLinx Classic Gateway (3.9) over Windows Server 2012 R2.  On my developing PC (Windows 7), there isn't any issue at all. But when I port the codes over to Windows Server 2012 R2, MS Access is not able to establish DDE communications with the PLC.  I was wondering what went wrong. The error message from MS Access is "MS Access can't find the specified application and topic because it can't open the DDE channel, err.Number is 282. The code for getting the channel is as follow OpenRSLinx = Application.DDEInitiate("RSLinx","PLC-D") I was wondering was there anything I have miss out. eg. Configuration of the server, path settings, etc.. Any help is welcome. TIA Cheers CY
  17. FX-USB-AW

    Hi Does anyone know of windows 10 drivers for the FX-USB-AW or if not best way to connect to it without using ethernet.  
  18. FX-USB-AW

    Hi Does anyone know of windows 10 drivers for the FX-USB-AW or if not best way to connect to it without using ethernet.  
  19. I’m working on a project in twincat 3 from Beckhoff in which I made a Global variables list, a function block and a visualisation. When I call the FB in the program I made and add some of the Global variables to this FB, I can’t control them in any way. Nor in the visualisation, nor in my program itself. What do I have to do to make these Global variables work? 
  20. HMI GOT1030 Windows Screen

    Hi, I am currently working on window screen. I don't know how to disable function of closing the window (see attached red screen). The window screen is showing by pressing button on input. My settings are shown on the screens below.  
  21. Hi,  I'm new to TwinCAT 2 and i'm upgrading a long time design (hence the TwinCAT 2 reference), to read a more sensitive torque signal.  I'm using a Beckhoff CX1030 as my PLC Controller.  I needed to add 'homing' to my motor sequence and confirmed with Maxon, im using the function blocks correctly and in the correct sequence to establish my 'absolute zero'/'home' position.  The motor has an output to write to:  ControlWord, which tells the motor that the position it is sitting in is '0.'  My program compiles, it runs, it writes each function block, but it's not seeming to get back to the test run opMode, even though i tell it to and the function block performs the 'Write' function.  it's stuck at zero and not reading an analog input signal from my torque sensor.  so im getting an artificial torque reading through every test.   i think this is related to my tare motion.  I start the program, home the motor, get into profile velocity mode, tare my sensor, enter profile position mode, go back to position 0, then back to profile velocity mode, run a test, sample data, go back to 'home' or '0.'  I wonder 1st, is my variable not linked properly through the system manager?  2nd, i set a boolean variable to set the 4th bit to 1 in my control word write (setting the 4th bit high will set my current position to absolute zero), but did i not connect the program to the main sequence properly?  looking to read a valid signal again and see that my motor moves back to 'home' each time.  Do i not need to home the motor after the tare, since the tare nulls out the torque value after the tare? after this i need to program my sample period, instead of it being fixed, as it is currently written and then use my home position as my trigger to start sampling.... Beckhoff applications department is overloaded, currently and can't help and this is all beyond the knowledge of the general support line.  I've gotten fairly far, on my own, but of course, the project is under a time crunch.   Does anyone know twincat well enough to help guide me?
  22. BC9000

    Hi all.... I have bc9000 plc and there are 2 problems I face,the first is when the power is off ,the downloaded program does not remain. the second is how to configure internal register with system manager.  
  23. OS: Windows 7 Ultimate 64-bit running on VMware virtual machine. Installed software: Studio 5000 V21.0 Licence: Concurrent (served by licence server on another PC). On starting Setup.exe from the VM's desktop I get the message     "Studio 5000 does not support this version of windows" Any ideas how to proceed?
  24. Crimson 3.0 and Windows

    Hello all, I am using a g10 graphite series HMI from Red Lion. I am trying to figure out a way to have the device use the operators windows logon by calling up the windows security services. Basically a user would have to log on to the HMI with his windows credentials to be able to do anything. I vaguely remember being able to set this up in FT, but FT seems to have a lot more features than the crimson software. Thoughts? Ideas? thanks guys.
  25. Dear All, In one of my projects I need to login in HMI via Windows Linked Users i.e. Domain Users..I have never done this before & don't I have any sort of idea regarding this..This is possible in Rockwell HMI's but not sure about Beijer IX HMI's.. So if anyone has done this pls do let me know.. Thanks, Krishnakumar Mishra