Search the Community

Showing results for tags 'Factorytalk View Studio'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 188 results

  1. Data Types for MAM instruction

    I have inherited a program to work on using MAM motion commands on a CompactLogix 5370 processor. The MAM variables for some parameters state that REAL data type is required. However in looking at the the code those REAL variables are actually declared as DINT. Is this OK. Does Logix somehow accept DINT for these parameters even though REAL is specified. So if parameter is 5600 DINT it somehow interprets this as 5600.00 REAL. Confused!
  2. Hi. I have a decent workstation I work on when i do my programming. I have been using Sysmac studio for couple of years now and I have always notice it that sysmac studio is very slow.   Have you guys notice that sysmac in general is slow ? /Best regards.
  3. Here is my setup - Factorytalk view SE V 7.0 with Primary and secondary servers. System gets replicated from primary to secondary once in a week. After the primary server was restarted due to some issue, all the HMI tags lost their values. 'Retentive' checkbox was checked on all HMI tags, initial value field is blank. According to the description of 'Retentive' field in the help file, the HMI tag should hold its value even after the server is restarted if the box is checked. Also, secondary server should have held those same values while primary was rebooting, but as of now all my HMI tags field are blanks. Am I looking at a patch roll up here?
  4. AB Studio 5000 Lite

    I put together a system a couple of years ago with a L306ERM with I-O, PanelView, etc and I was sold Studio 5000 Lite to program it. It worked out ok on that project but now I have a project that I need to use a Powerflex 525 VFD and the software won't let me add the Powerflex. I've tried several different PFs and none can be added. It crashes at the Create button and puts out the wonderfully descriptive message of "Unknown Error" Email AB support. As of 4-1-21, AB doesn't take emails for Powerflex drives. Anyone know if the Lite version of Studio 5000 will work with a Powerflex 525?Thanks you for looking.
  5. Hello All, I am new to Studio 5000. I am trying to have my limit sensors energize my stop output, and also have a manual bit that I can toggle that will energize the stop output as well. Currently, toggling my manual bit works for energizing the stop output, but my limit sensors turning on does not energize my stop output. Not getting what I want with or without the ONS. What is going on??? Thanks, Daniel
  6. Hello Guys, I would like to know if someone in here has made a VB script, there can delete files from the SD card in HMI? the reason why I ask, is I have some data logging on the HMI for our customer, but I would like the data logging to go in a loop so if the  SD-card is full, it will delete the oldest file instead of stop data logging. who is there somebody there can show me an example on a VB for this :)?
  7. I have a display I use to show overviews on several big tvs in our plant.  Up to now I have used a single display and change which display is visible based on tag that increments based on a timer.  This has worked great but as my system grows I keep adding additional "blocks".  I have now ran into the issue that you can only have 3000 tags on one display.  While i only display one block at a time all of them load so that pushes me over the limit.  I am guessing I need a vba script to accomplish this .  If someone has done this I would love to see some VBA examples of what you did.  Or other ideas...
  8. Hello! I have a plc program where I need to start and finish an MAM instruction based on a set amount of time. I am trying to calculate the speed of the motor based on the time but when I do, its always off by some milliseconds which I cannot have. I thought this was due to not considering acceleration time but changing acceleration does not change how long it takes the instruction to complete. Is there a more reliable way to perform this? Currently I have my speed units set to seconds which I thought would work (and did improve it slightly) but there is still a slight offset in time. If there is no reliable way to do this, is there a reliable way to predict what the offset in time may be? or what is even causing the offset? thank you in advance. Edit: Or should using seconds work fine, and its more likely something else in my program?
  9. Hello everyone, I want to indentifying harware of a B&R Automation PC online to diagnose and set an encoder for the B&R ACOPOS servo drive but when I upload or identifying the hardware ,Automation Studio can not find the machine servo drives..If anyone has a similar experiense,I appreciate your help in this regard.photos of this mismatch are attached. Thanks in advance
  10. Hi:         I am planning to use NX with Encoder Card  couple with Omron Rotary Encoder for measuring product length. ( GX-EC0211 /EC0241) or may be (NX-EC0112, I read there is proble with this card , here https://forums.mrplc.com/index.php?/topic/34896-problem-pulse-reading-with-fast-counter-card-in-nx2/ ), but whatever it is I need to know is there any specific Instruction in Sysmac Studio that is tailored for Fast Counter or Encoder (something Like PRV in CX Programmer or special function in CJ-CT021 where start/stop counter and changeable preset counter are available).  The Length measurement is straight forward and is only a small part of the overall program.  Basically is Start ---> measure to length----> Cut --->Repeat again.  I read through the Instruction Reference Manual and I am unable to find one.   Anyone have any idea or any sample program (Sysmac Studio only ) that I can refer to ?    Thanks     
  11. VM With Studio 5000, FTVSE, Emulate 5000

    Ok, so I was tasked with setting up a virtual for our development team to be able to use to quickly deploy projects hmi, emulated plc, and studio 5000 project together on one virtual.  The main reason for this is when we get a project, many times we have to wait for an available plc.  We have plc’s in our rack but they can’t be used because they are being used for other projects.  I’ve used the compatibility matrix that Rockwell has but my boss wants to stick with Windows 10 Professional like we do in most our projects but according to the matrix, it looks like having FactoryTalk View SE Enterprise version 10, Studio 5000 Logix version 33 and Studio 5000 Logix Emulate version 33, FactoryTalk Gateway 6.11 and RSLinx 4.11 (mainly for communication to the emulated plc) but in the matrix says Windows 7 and Windows Server 2012  is the best choice.  I’ve ran into issues with Emulate opening, it takes up to 20 minutes to open.  Our licenses are on a server and accessed using FactoryTalk Activation Manager and all the activations are there.  Any suggestions would be appreciated.
  12. ROTARY AXIS POSITION ERROR

    Our C axis which is a rotary axis doesn't perform commanded postion, for eg if we give command of 360 deg, then it will only rotate 359 deg and for next time it will rotate 358 and so on for every rotation. i.e for every rotation its complete degree is reduced by 1 deg.  And system doesnt show any error.  By providing command of 360 deg, if we rotate or axis for 15 times then the last position at which it will stop will he 345 deg.    Please share valuable inputs to resolve that problem.
  13. My Compact Logix PLC is connected to my computer by USB. When I try to create a new view designer file, I can not connect my view designer with my controller. "OK" button of the HMI to controller path remains INACTIVE. Please see the attached.  How can i solve this issue?
  14. Hello, I am trying to have single press and double press etc. functionality in my PLC program where for example, single press will turn on the motor whereas double press will turn on the motor for 5 seconds. Is it possible to achieve using ladder logic in sysmac studio, if yes, how? Thank you in advance.
  15. This is my first post so let me know if there is anything wrong with my post. I am learning Studio 5000 right now for an internship and created a simple project involving a pushbutton and some LEDs. Now I am trying to create an HMI for it in View Designer. My problem now is that I cannot establish a connection to the project because I do not have a physical HMI connected to my plc (Logix 5380). I can't find any way to emulate an HMI module so that I can get it to run. When I emulate my HMI project it tells me "Unable to reach controller TEST" where test is the name of my plc program. I added a module that matched the model in my HMI program (panelview 5510 2715p-t7wd) which I arbitrarily picked at random. But when I go into references and try to add HMI to Controller Path it does not show up (I'm assuming it's because it is faulting in the plc program since it doesn't actually exist). Is there not a way to emulate an HMI or add a virtual HMI to my studio 5000 program that I could connect to from View Designer?
  16. How do I communicate between an Omron NX1P2 Automation Controller and Indusoft Web Studio. This is the first time using an Automation Controller. I am familiar with communicating between Omron PLC's and Indusoft using OMETH drivers. What driver should I use?
  17. I'm a young Controls Engineer at an integration company, and I need assistance.   I have a client that has about 330 different alphanumeric product numbers broken down by length and width. The operator must be able to select the product number at the HMI to pass along to the robot we are integrating. Is there a way to be able to have the operator select the product number simply, without having to scroll over 300 items in a single control list. The HMI is not chosen yet, so it can be GE, Rockwell/AB, or Automation Direct, but we are using a AB ControlLogix Processor. Racking my brain and I have little VBA/Scripting experience.
  18. OMRON SYSMAC STUDIO

    In omron Sysmac Under configuration tab --- axis setting----- Operation Setting  Under Monitor Heading there is a term " In-Position Range" and " Zero Position Range " what does these term means and what happen if we increase or decrease value under these term.  Image was not attached, as it was failed due to some reason 
  19. DWord to Data Types

    Hello everyone, In Siemens and Rockwell I am used to transferring a double word to a tag that has a UDT data type of 32 bools. Which the binary bits (31..0) of the double word would align with the bits in a UDT data type of bool. If it was in a function block in Siemens I would call the double word address and move it to Area Register Address and transfer data to a tag of udt data type internal of the function block or could call a Move Block as well which will byte swap the bits but can be fixed with an STL call instruction (CAW). Since I am new to Sysmac Studio, how would I be able to do this? Looking at every Data Movement and Data Type Conversion functions all want a form of an array or elementary type, some wanting source and destination to be the same type. Any ideas?
  20. Union

    Hello! I am trying to get hold of the bits in a word, i have read that union is the way to go. My problem is that i cant figure out how union works. I have made a union between a word (16bit) and an array(0...15). The way I understood this was that the word now automaticly updates the array so that when the least significant bit in the word should update array[00] and so on. This is not happening. When I monitor the variables I can see the word change, but nothing happens with the array. Have I misunderstood the consept and what should I do to get hold of the bits?
  21. Our IT department is on their annual crack down on administrator access and 'unauthorized' software. This year they are demanding to know why I need to run my laptop with administrator access. Besides the Simulator, what other functions will I not be able to use without administrator access? 
  22. Hi guys, I just starting to use Sysmac Studio. Its a bit confusing as I am currently used to CJ series PLC. Usually, we can use P_1sec, P_0_2s and so on to create a simple clock pulse timer function. However, I couldn't find the command or FB to do that in Sysmac Studio. Anybody could explain on how to do that in Sysmac? Thanks 
  23. VBA issue on FTViewSE Clients

    I am having a very weird issue that Rockwell was not able to help with.  I have a new SE application that I converted from RSView32 and I re-wrote some VBA code associated with the project.  The code works fine on the server while the screen is running in studio.  Once I deploy a Client it no longer works.  It just sits there like its waiting for my trigger to go off, but I am seeing it sit there with a 1 so i know it should be executing the code because as soon as i open the screen in studio and press play the code executes and my data is there.  Does anyone have any ideas for me?   Thanks
  24. Ok so I recently got the Factory i/o software to practice plc programming more in depth.  I got it working easily enough with the siemens TIA software and I am now trying to get it to work with the Omron Sysmac Studio software.  I am not sure if it is possible or not.  I have access to the hardware but I was really hoping to use the simulation like I can in TIA.  Any insight would be appreciated on the subject.
  25. Good day, We are running FactoryTalk View SE (Network Distributed) version 7.00 (CPR 9 SR 6). We have 5 machines: Engineering Station, HMI/Data Server A, HMI/Data Server B, Operator station A and B. The FT Directory is located on Server A. Server A is Primary and Server B secondary. I made some changes to one of the HMI Display's and added a HMI Tag with an alarm.  Tested the changes, everything worked as predicted. I then checked the status of the RSLinx, HMI and Data servers using FT Administration Console, everything was running with full redundancy. I then selected Replicate to Secondary, the replication was successful and Server B rebooted. After Server B finished rebooting, I check the status again. I found that the RSLinx and Data servers started up and was again fully redundant but the HMI Server showed that Server A was active and Server B was Ready to provide service, left it for about 10 minutes but it never changed to Standby.  I rebooted Server B again to see if it will help but it did not. I then stopped the services on Server B, deleted the HMI Project, restored the project from a backup of Server A, but still had the same issue. I am suspecting that there might be an issue on server A because if I open FT View Studio on the engineering station, I get an error stating: Unable to open HMI Server. I have checked all network connections and everything looks fine. Is there someone that may be able to assist me?