Forums.MrPLC.com: NT2S SF123 Connecting CP1L M30DR-A - Forums.MrPLC.com

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

NT2S SF123 Connecting CP1L M30DR-A Connecting the CP1L to an NT2S SF123 Rate Topic: -----

#1
User is offline   Jacques 

  • Newbie
  • PipPip
  • Group: MrPLC Member
  • Posts: 8
  • Joined: 29-January 09
  • Gender:Male
  • Location:South Africa
  • Country:South Africa
    South Africa
Hi

Could somebody please help me, I need the pinouts for connecting the CP1L to and NT2s SF123. Also do I need to change the serial settings in the PLC if I kepted tge screen save....

Help would be grately appreciated thanks..

Jacques.
0

#2
User is offline   PdL 

  • Got Joy in life
  • Group: MrPLC Admin
  • Posts: 3,015
  • Joined: 03-August 04
  • Gender:Male
  • Location:Naarden, NL
  • Interests:Too many...
  • Country:Netherlands
    Netherlands
If this is a new NT2 application I suggest you download NTXS 1.04 software at Omron247.com. The old NT2S 1.3c software is really buggy. Download NTxS v.1.04.zip (41 MB)
The software also includes the latest firmware for NT2S which you can download to the terminal.

If you install NTXS you will find a users manual in the start menu programs folder.
The NT2S-SF123 model is powered from the CP1L serial port (I asume you have the option board installed). The cable you need is on page 178 of the manual.

Posted Image

Quote

Also do I need to change the serial settings in the PLC if I kepted tge screen save....


Not sure what you mean here... can you explain? Of course the serial settings in the NT2 terminal need to match those of the CP1L serial port...
Posted Image MrPLC Omron FAQ : websites, manuals, cables software & more Posted Image
*update 06/02/2010 - Added link to Routing table instruction video


check out www.myomron.com - our knowledge at your fingertips
0

#3
User is offline   MPM 

  • Sparky
  • PipPipPip
  • Group: MrPLC Member
  • Posts: 188
  • Joined: 01-June 06
  • Country:Netherlands
    Netherlands
Hi,

SF123 does not need programming.

set port up (cif01) as default hostlink and connect NT2SCN242V1 cable and you are in bussines.


be aware if you create your own cable that the power leads do not cause a voltage drop (high resistance of wires)


regards,

MPM
0

#4
User is offline   KennethR 

  • Hi, I am New!
  • Pip
  • Group: MrPLC Member
  • Posts: 3
  • Joined: 19-September 05
  • Country:Norway
    Norway
Hi

Did you get this to work?

I'm currently struggeling with the same setup, my panel has power but no comm.
I've made a NT2SCN242V1 cable accordig to the pinout above.

regards

Kenneth
0

#5
User is offline   PdL 

  • Got Joy in life
  • Group: MrPLC Admin
  • Posts: 3,015
  • Joined: 03-August 04
  • Gender:Male
  • Location:Naarden, NL
  • Interests:Too many...
  • Country:Netherlands
    Netherlands

View PostKennethR, on Oct 22 2009, 03:42 PM, said:

Hi

Did you get this to work?

I'm currently struggeling with the same setup, my panel has power but no comm.
I've made a NT2SCN242V1 cable accordig to the pinout above.

regards

Kenneth


Post a screenshot of the CP1L serial port setup in CX-Programmer and the NT3 serial port setup in NTXS.
Posted Image MrPLC Omron FAQ : websites, manuals, cables software & more Posted Image
*update 06/02/2010 - Added link to Routing table instruction video


check out www.myomron.com - our knowledge at your fingertips
0

#6
User is offline   KennethR 

  • Hi, I am New!
  • Pip
  • Group: MrPLC Member
  • Posts: 3
  • Joined: 19-September 05
  • Country:Norway
    Norway

View PostPdL, on Oct 22 2009, 09:54 AM, said:

Post a screenshot of the CP1L serial port setup in CX-Programmer and the NT3 serial port setup in NTXS.


My panel is not a NT3 panel but a NT2S-SF123B-EV2 panel, this is a non-programable plc controlled panel.

Attached Image: Panel.JPG

This is my current CP1L serial port setup
Attached Image: monthly_10_2009/post-12681-1256277559.jpg

Regards

Kenneth
0

#7
User is offline   PdL 

  • Got Joy in life
  • Group: MrPLC Admin
  • Posts: 3,015
  • Joined: 03-August 04
  • Gender:Male
  • Location:Naarden, NL
  • Interests:Too many...
  • Country:Netherlands
    Netherlands
My bad, missed the part where you mentioned the actual NT model..

This model has a totally different pin designation as the above diagram!!
See attached for pin designation. I only have a cable diagram for the peripheral port, you should be able to modify it to connect to the RS232 port but I am not 100% sure this will work...
What are you going to use this NT2 terminal for? I would at least take a model that is programmable with NTXS...

Check this article from MyOmron.com: Getting Started With NT2S-SF123B-E


Posted Image


Posted Image
Posted Image MrPLC Omron FAQ : websites, manuals, cables software & more Posted Image
*update 06/02/2010 - Added link to Routing table instruction video


check out www.myomron.com - our knowledge at your fingertips
0

#8
User is offline   KennethR 

  • Hi, I am New!
  • Pip
  • Group: MrPLC Member
  • Posts: 3
  • Joined: 19-September 05
  • Country:Norway
    Norway
Hi

Now it's working :-D

This is the correct pinout for a CP1W-CIF01 to NT2S-SF123B-EV2 cable

Attached Image: screencap0039.png

Thank you for all the help

Regads
Kenneth
0

#9
User is offline   PdL 

  • Got Joy in life
  • Group: MrPLC Admin
  • Posts: 3,015
  • Joined: 03-August 04
  • Gender:Male
  • Location:Naarden, NL
  • Interests:Too many...
  • Country:Netherlands
    Netherlands
Excellent! Way to go :-D
Posted Image MrPLC Omron FAQ : websites, manuals, cables software & more Posted Image
*update 06/02/2010 - Added link to Routing table instruction video


check out www.myomron.com - our knowledge at your fingertips
0

#10
User is offline   MPM 

  • Sparky
  • PipPipPip
  • Group: MrPLC Member
  • Posts: 188
  • Joined: 01-June 06
  • Country:Netherlands
    Netherlands
Hi Kenneth,

Do not use this as it is not supported.

Cp1L CIF01 has no cmos level drivers and these (CMOS) are the only ones implemented in the Nt2S-SF123BEV2.

your connection is a lucky shot but bound to go wrong.

please use SF122.

regards,

MPM

This post has been edited by MPM: 25 October 2009 - 03:02 AM

0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users