LRH095

stepper motor controle CP1E

7 posts in this topic

Hello All,
I'm a newbie to Omron programing 
I have a program where I want to control a stepper motor with 1 plc output "pulse output0" 
in my program I used PLS2 instruction but when I execute the instruction the motor won't rotate and the plc outputs are off, My wiring is fine, and my plc is CP1E-N40S1DR-A
MY 1st output is pulse output 0 Q100.0 and also the driver wiring with the stepper motor is good ( I did a test with siemens plc the motor does work fine ) , what could be the problem? thanks,

PLC OUPUT 0 SETTING
PLCSETTING.PNG.9e6dadc31b2a9f240681a0f6a


Capture1.PNG.13dfc5df485fb9bb0ca63c7fe48Capture2.PNG.fc086dc0c9360e72e770f680bd7Capture3.PNG.1dc95c6fd34abc48efa56fdf919

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the forum.

MOV instruction will only move 4 digits.  Use MOVL to move 8 digits.

Right now your target frequency is set to 0.

Additionally your plc has relay outputs.  It will never be able to switch at 50000 hertz.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gtsuport said:

Welcome to the forum.

MOV instruction will only move 4 digits.  Use MOVL to move 8 digits.

Right now your target frequency is set to 0.

Additionally your plc has relay outputs.  It will never be able to switch at 50000 hertz.

Thanks for your reply 
yes I just found out that my outputs are relay type, 
I changed the mov instruction to movl for the target freq and also I lowered the Frequency to 10Hz but the outputs still off, is the plc must be transistor type 
to make the outputs toggle,

 

Edited by LRH095

Share this post


Link to post
Share on other sites

High speed outputs will ONLYCP1E_Transistor_Output.thumb.JPG.1dfe65a work if the model has transistor outputs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/11/2019 at 4:21 PM, BITS N BYTES said:

High speed outputs will ONLYCP1E_Transistor_Output.thumb.JPG.1dfe65a work if the model has transistor outputs.

Thanks for your reply , so the CP1E-N40S1DR-A is relay output ,can I add a transistor output module as an expansion and use its output for pulsing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, expansion units cannot be used for pulse output.  Only CPU OUT 100.00,100.01,100.02 and 100.03.

 

Pages from W480-E1-04 CP1E Software.pdf

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now