Eremiaion

m221 somachine basic power on to set bit off

5 posts in this topic

Hello. I have a m221 and use basic somaks to programe it. The problem is the following. I use %mw0:x0 to allocate a button on off HMI, If on the HMI press the button to set him "ON",and pull the voltage from HMI and M221, when power supply, the button is still "ON", it does not return to an initial state "OFF". HMI i use a Weintek 8070 programmed with easybuilder pro. How can I do that when I power the HMI and M221, the button to be OFF, even if the voltage was off when the button was ON. Thank you.

pompa 1.png

pompa 2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like you want a momentary pushubtton.  Try changing the Switch Style from Toggle to Momentary.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I try with lacht and momentary buttons. Averything works ok, until i power off and on the m221 and hmi. If 1 of the outputs is ON Whent i power off, then when i power on, the output is stil ON..... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@Eremiaion Maybe you have select maintain values when PLC down. You need to selected as fallback value for reset data when power off.

 

M221_Fallback_01.jpg

Edited by Wasan

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already check that. It is ok. But I have same issue.... I realy don't know what else can be the problem. I try with lach start and I have same issue. when I power of and an the m221 he start with valid output.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now