Sign in to follow this  
Followers 0
Licardius

Cant connect scale to CP1H through RS232C Module

15 posts in this topic

Posted (edited)

I am trying to connect my KILO TECH TOP GUN  scale with KIN 500 Indicator  to PLC CP1H  through  RS232C Module (CP1W-0007)  .
Connect all wires , Comm Light on module is Blinking , But But I see nothing in the program. I tried everything I could, but I didn’t get a result in a couple of days.
Thank you very much for your attention .

KIN 500 25 september 2013 manual.pdf

IMG_20190424_114058_resized_20190424_114841909.jpg

IMG_20190424_114459_1_resized_20190424_114825290.jpg

KIN1.png

KIN2.png

PLCScale.cxp

Edited by Licardius

Share this post


Link to post
Share on other sites

D200 needs to be something other than &0.  Try putting a fixed value in there.  Since you are using option slot 1, use #0100 instead of D200.  

After you do that, check your wiring....I cannot tell if you have anything connected to SG (pin 9) on the CIF01 connector side.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Thank you a lot.
Now I get NET weight from the scales.
But now my big problem .I want to receive status from the scales and it is written in the instructions that status can be obtained, but I do not understand what needs to be done to see it. How i get on PLC this H1,H2,H3,H4 bits? Thank you so much.

 

 

PLCScalePier3.cxp

IMG_20190426_090457_resized_20190426_090524143.jpg

IMG_20190426_090359_resized_20190426_090542862.jpg

IMG_20190426_091039_resized_20190426_091120797.jpg

IMG_20190426_091052_resized_20190426_091108056.jpg

Edited by Licardius

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks to me like you need to send the letter S with a header and terminator.  I am guessing that would be <STX>S<CR> and then you should get the status back in the format shown in the last picture. <STX>?<StatusByte><CR>.  I am not sure if StatusByte is only one of the status bytes, or all 4 of them.  

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Michael Walsh said:

It looks to me like you need to send the letter S with a header and terminator.  I am guessing that would be <STX>S<CR> and then you should get the status back in the format shown in the last picture. <STX>?<StatusByte><CR>.  I am not sure if StatusByte is only one of the status bytes, or all 4 of them.  

Sorry, my level is the most basic for now. I do not quite understand how I can send   <STX>?<StatusByte><CR>  to my weighing indicator or i need to do it by @TXD(236) transmit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to send  <STX>S<CR>  using TXD.  Then use RXD to receive  <STX>?<StatusByte><CR>

Hex code for <STX>S<CR> is 02 53 0D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If  <STX>S<CR>  does not work, try  <STX>?S<CR> which is 02 3F 53 0D in Hex.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Michael Walsh said:

If  <STX>S<CR>  does not work, try  <STX>?S<CR> which is 02 3F 53 0D in Hex.

Thank you a lot .
I still do not see a response from the indicator. Where can I find it?

PLCScalePier4.cxp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

1 hour ago, Michael Walsh said:

If  <STX>S<CR>  does not work, try  <STX>?S<CR> which is 02 3F 53 0D in Hex.

I have all these bytes go to the same address. If the option is how to separate them?  thank you very much

IMG_20190426_153700_resized_20190426_033735309.jpg

Edited by Licardius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Send that same picture above, but change it to monitor in HEX.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

On 4/27/2019 at 10:38 PM, Michael Walsh said:

Send that same picture above, but change it to monitor in HEX.

I see that the values are repeated.And this PLC settings is ok for my situation?

KiN3.png

KiN4.png

Edited by Licardius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

On 4/27/2019 at 10:38 PM, Michael Walsh said:

Send that same picture above, but change it to monitor in HEX.

And its interesting why works only D1000-D1004 addresses 
I think the problem is that the scales do not receive my request command.

KiN5.png

IMG_20190429_103004_resized_20190429_104452944.jpg

IMG_20190429_103024_resized_20190429_104452662.jpg

PLCScalePier6.cxp

Edited by Licardius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Change your end code from CRLF in the settings to hex code 03 <ETX> as it looks like that is the terminator.  I just noticed this.  You would then get the whole string response at one time.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Michael Walsh said:

Change your end code from CRLF in the settings to hex code 03 <ETX> as it looks like that is the terminator.  I just noticed this.  You would then get the whole string response at one time.  

This way ?
 

KiN6.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

4 hours ago, Michael Walsh said:

Change your end code from CRLF in the settings to hex code 03 <ETX> as it looks like that is the terminator.  I just noticed this.  You would then get the whole string response at one time.  

If I understood correctly, then these are the values that I need? D1000 it is my H1H2 bytes and D1001 it is H3H4?
The biggest problem what Scale  is still not responding to my signals from TDX(236)

KiN7.png

IMG_20190429_103024_resized_20190429_104452662.jpg

Edited by Licardius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0