Sign in to follow this  
Followers 0
janasamara

Powerflex 755 autotune

2 posts in this topic

Posted (edited)

I'm trying to configure the powerflex 755 to work in closed loop, but I'm having problems with auto tune. When I choose to tune, the test starts normally and performs the static test successfully. Then, when it will perform the axis movement occurs the following error: error number 79 ( Excessive Load :  The motor did not come up to speed in the allotted time during Autotune. )
If I try to work without performing this test another error appears: number 7 (motor overload)
I tried to find in the rockwell manual some information on why this error occurred but I did not succeed.
I'm using an incremental encoder to give feedback .
I do not know what to do . Is it a misconfigurate parameter ?
Please  can anyone help me? 

Thank you

Edited by janasamara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Janasamara.
Check parameter 309 SpdTrqPsn Mode A = 1, if it is to work as speed regulator and also check the encoder connections, the channels can be inverted (A, / A, B, / B). You can also autotune as an open loop to eliminate some encoder or board problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0