Sign in to follow this  
Followers 0
ClearMind

Connecting problem with GT Simulator 3 and GX Simulator 3

3 posts in this topic

Hello. I start learn GXW3  and i have problem with simulation. I trying to connect GT Simulator with GX simulator 3, but it's doesn't work. GT Simulator 3 easy connecting with GX Simulator and GX Simulator 2 and it's working. So i can't say that problem in GT Simulator 3, but GX Simulator 3 works too, when i starting it. All software configurated without any errors (IQW,GTW3,GXW3).

I using GX Works3 1.026C, GT Designer3 1.151H, IQ works (melsoft navigator) 2.12N.

  All time when trying to connect, popups this msg.

1.thumb.png.213e338e1a8dcb530437afd2ad8e

Settings of GTS3

23.png.589102b1aa1e3222f4373b611b7847af.

Note from HELP.

Quote

Checkbox
Enables a setting.
[Host]
Set a simulator as the host station.
[NW No.]
Set a network number.
The setting range is [0] to [239].
[PC No.]
Set a station number.
The setting range is [0] to [255].
[CPU No.]
Set a CPU number.
The setting range is [0] to [4].
[Connecting Simulator No.]
Set a system number and a CPU number appearing in GX Simulator3.
Enter a system number, a period (.), and a CPU number in that order.
The setting range of the system number is [1] to [64].
The setting range of the CPU number is [1] to [4].

If problem in this setting where i can see what i need to configure.


Note from help about this error. I have done this recommendation, but zer0 results.

Quote

Failed to connect with 'GX Simulator3'.
<ES:0x******>
******************** 

An application was closed incorrectly.
Incorrect processing is activated.

Restart GT Simulator3 and GX Works3.
Restart the personal computer and start GT Simulator3.

Does someone know how fix this problem?

 

Edited by ClearMind

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/15/2016 at 10:19 AM, ClearMind said:

Hello. I start learn GXW3  and i have problem with simulation. I trying to connect GT Simulator with GX simulator 3, but it's doesn't work. GT Simulator 3 easy connecting with GX Simulator and GX Simulator 2 and it's working. So i can't say that problem in GT Simulator 3, but GX Simulator 3 works too, when i starting it. All software configurated without any errors (IQW,GTW3,GXW3).

I using GX Works3 1.026C, GT Designer3 1.151H, IQ works (melsoft navigator) 2.12N.

  All time when trying to connect, popups this msg.

1.thumb.png.213e338e1a8dcb530437afd2ad8e

Settings of GTS3

23.png.589102b1aa1e3222f4373b611b7847af.

Note from HELP.

If problem in this setting where i can see what i need to configure.


Note from help about this error. I have done this recommendation, but zer0 results.

Does someone know how fix this problem?

 

Hello

Someone can help me i have some problem ...

 

Thanks in advance

best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Your GX Works3 project is for Fx5 PLC.

The driver you have to use in GT Designer3 is IQ-F, not IQ-R.

Edited by glavanov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0