Search the Community

Showing results for tags 'plc negative analog input output'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 87 results

  1. OD212 Card Outputs not powered

    Hello! I'm running into a problem with a malfunctioning OD212 output card on my PLC.  I figure the problem has something to do with my wiring, because I've put 2 different cards in with the same results. The card is unable to switch any of the relays I have as outputs although the indicator lights on it are functioning as expected. The setup it is in is: A PA202 power supply, followed by a CJ1M CPU13 CPU, 2 ID211 input cards, and 3 OD212 output cards. The bad card is the second OD212. All of the other cards work fine, it's just this one that's been having problems.  8 of the terminals on the bad card are hooked up to relays that each draw 0.02A and two more are attached to relays that draw 0.05A. So in total that's 0.26A if all the outputs are on at the same time (which they never will be.) I saw someone was having a similar problem to me on the forum, which was solved by switching out the PA202 supply, but that didn't work in my case. I don't think the problem lies with the PLC or the card's placement in the rack because I switched the card's position with the one next to it (output card 2 switched with output card 3) and tested that card (output card 3 in output card 2's place) without hooking it up to the original wiring and it worked just fine. However, I was still getting the same issue with the bad card even though it was in a different position, leading me to believe that I fried it somehow. Some other quirks of the bad card are that its outputs do not turn on and off with the indicator lights like how the other OD212s do. Below is a link to a video that shows this. The bad card has already been switched with the one next to it in the video - so it's on the end, but it's original position was second to last. https://youtu.be/wTvvGCHFpsc ( you may want to watch it at half speed ) So what I'm wondering is: how am I frying these cards / Is the problem easy to fix or will I have to send them to Omron? Thanks in advance!  
  2. Negative RLO bit

    Hello, Is there something similar in CX-Programmer to the (N) bit in Siemens programming software? If so, what is it called please?
  3. HI I'm using PlC5/20 when I click on setup screen on the BTR block (to view the analog input configuration) i find the following message: No modules exist in the IOconfiguration for this R/G/M however the analog input signals is running properly....i just want enter the setup screen for configuration. I'm assuming that I need to enter I/O module in the I/O configuration? Can I do this without taking PLC to Program mode?  
  4. Version 1.0.0

    11 downloads

    FB for Option Boards in CP1L-EL/EM -Configuration of the option board left-right -Scaling Selection -Analog Input and Analog Output Conf. -Tested in CP1L-EM30
  5. CP1L-EL/EM Option Board Configuration View File FB for Option Boards in CP1L-EL/EM -Configuration of the option board left-right -Scaling Selection -Analog Input and Analog Output Conf. -Tested in CP1L-EM30 Submitter MPOLITIS Submitted 07/22/19 Category PLC Sample Code
  6. CP1L-EL/EM Built In Inputs

    Version 1.0.0

    1 download

    FB used for Built In Analog Inputs of CP1L-EL/EM With Scaling Set Up Included Demo_Built_In_v1.bak Demo_Built_In_v1.cxp Demo_Built_In_v1.opt
  7. View File CP1L-EL/EM Built In Inputs FB used for Built In Analog Inputs of CP1L-EL/EM With Scaling Set Up Included Demo_Built_In_v1.bak Demo_Built_In_v1.cxp Demo_Built_In_v1.opt Submitter MPOLITIS Submitted 07/22/19 Category PLC Sample Code
  8. hi really i  need the help from someone  i dont have any idea about the step to  a project  i wish to someone support me and help step by step  radouan_2020@hotmail.com
  9. A1S68DAV parameter

    please can anyone tell me how to set A1S68DAV analog output module parameters , such as voltage output and resolution? or is the parameter can't be set at aLL (ie, fixed at -10V to 10V)?
  10. Hi. We are struggling a bit with the analog IO on the EIC202 coupler. Have tried tag sets, and gotten the digital IO to work without problems, but not the analog. Any tips here? We are using 2x NX102 with 1x ID4442, 1x OD4256,  and 2x EIC202 with 1x ID4442, 1x OD4256, 1x AD2603, 1x DA2603 on each, for a redundancy-system. Software is Sysmac Studio. EIP connection.  
  11. 1746-INT4 Used for Position

    Hello, My apologies in advance if this is in the wrong place. I am working on a press that is using a 1746-INT4 to look at the position of the ram.  The press is using an LDT as the sensor reading back to the INT4. It obviously works. The press runs everyday.  I'm wondering if there would be a reason to use this instead of just a voltage or current analog card?   Thank you in advance for the replies.
  12. VFD Analog output to LOGO!

    Hullo neighbors,  We've got a LOGO! 0BA8 configured to use I8 as an analog input, and the goal is to read the current operating speed of an ABB ACS310 VFD. (we want our PLC to be able to react to any changes in speed from the VFD) Problem is, nobody can figure out how to hook up the analog output from the VFD to the analog input on the PLC. Have tried going from AO -> I8 and have also tried adding a connection from the LOGO! input neutral back to the GND... nothing works.  Attached is the terminal diagram for both devices with our poor attempts labeled. Any insights?  
  13. Hi there, is somebody experience whereby the output of the 1769-OF4Ci is not responding on the value entered?.  Setting: 4-20mA Res: 0- 32767 - PID set whatever value I key in the output current remained.  please help. Ganie
  14. Hello! I am new at PLC programming. I am using TM221CE16R PLC with TM3AI8 analog input module and SoMachine Basic v1.6. I am trying to scale analog input value. I am using 4-20 mA pressure sensor. I managed my wiring so that I get raw values in SoMachine Basic. But I don't know how to scale these values to usable values. My sensor works in range 0 - 16 bar. What is best way to get values? Is it PID function block or multioperand function block using equations to get range 0 - 16? I will appreciate your help.   Thanks in advance!
  15. I am new to Automation Direct software and how the programs are written. Can anyone explain how they handle the analog outputs? My processor does not support the IBox that makes life easier, so I am having to do it the old hard way. I understand most of the logic of how its done for sending data to one channel but I don't understand how the channel selecting works. Can someone give me a programming example or explain how that works? I am looking at the online manual that Automation Direct provides for you for the analog module but I am having a difficult time trying to wrap my brain around how they do their analog stuff ><
  16. Hello - I've recently started my adventure into PLC programming and I've found this site to be very helpful. I took on a project that requires control of a cylinder - the short and skinny is that the cylinder will have to provide position feedback and stroke to various set lengths determined by position of a selector switch. So - If position 1 is selected, the cylinder will stroke 20"inches. If Position 2 is selected, cylinder will stroke to 25"inches - so on and so on.   My questions is how to best go about this process. I may be having a brain-block and not viewing this clearly, but something is not clicking for me and wanted some advice. Planned on using Allen-Bradley's Micro850 PLC (had one on the shelf, and CCW software is free so why not). Thanks
  17. Hello I have a scenario that's been bugging me for some time now. The scenario consists of a Micrologix 1400 that I need to control it's output from modbus/tcp. In detail what I really need is to be able to manipulate the O0:0 through modbus/tcp. The PLC would be the master and I would be the slave that triggers the connection to the master. I'm using a Modbus-Client on my PC and that should be the slave. Any idea as to how I can manage that? Currently I can send data to the master but everything is "stored" on B10 and I have no idea how I could write directly on O0. Thanks a bunch guys. PS: I'm borderline noob. 
  18. High-Speed Counter Input

    Hi, I working on reading impulse from the input. I am using M8000 as a contact, on the coil [C235 K9999] and it is working fine on the lad, but the problem is I need to applicate sth like that in structure ladder but I dont know how. I found function on the image below but it is for FX3U. I know that 2-phase 2-count input use OUT_C(for example EN True| CCoil CC251| CValue K0) and then DMOV(for example EN True| s CN251| d D100), so is there any method to read impulses from the input? .Thanks in advance. PS I have Mitsubishi FX3G series.  
  19. QJ71C24N INPUT PROBLEM

    I am using QJ71C24N to communicate with my devices, ASCII mode. I can send my output to the device by using non-protocol method ( G.output). However,  when I using G.input to try to receive the feedback from my device. The signal seen not stable to receive by my PLC. Sometime can get the full signal sometime can't and sometime I get some messy signal. Is there any setting I need to set to get the stable feedback from my device? Please anyone can help me to solve this problem? 
  20. Mad42 analog setup

    I am trying to setup a MAD42 analog card up in a cpu33 omron controller.   I need input 1&2 setup for 0 to 10 volt and can't get it to work. Any help is appreciated. 
  21. Hello all. I have been working with an SLC 5/04 system, which houses various Digital and Analog INs and OUTs, up to Slot 29. I am currently mainly working with Slot 25, an Analog Input: 1746-NI16I. This is a system which has already been set up and has been running for the best part of 8-10 years. This particular card has had some spare inputs, one of which I am trying to connect to. In the Advanced Configuration, only a few Channels are actually "Enabled", and each channel is pretty much slightly different from another in terms of Input Type, Filter Frequency and Data Format. I am trying to set up Input 14, which is Channel 15, to "Enable" it, 4-20mA Input Type, Filter Frequency of 6 Hz and Data Format of either Raw/Proportional or Engineering Units. Now, after I have made my choices, I click apply, and then OK. I am then confronted by a pop-up which states: "Configuration Rung and Data Integer Data File Number: 25 Integer Data Element: 100 Rung to be inserted: XIC S2:1/15 COP #N25:100 #O0:25.0 24 At Program File Number: 4 82" I have the options of OK or Cancel. If I click OK, I now have LAD 4, Rung 82 Highlighted. This First Scan Bit and COP function were already here, but does that mean I have now altered what is being written to "#O:25.0"? I now Download the Changes. However, after all this, I am not getting any Analog input reading coming in from the Live PLC. What is this COP function? What does it do? How do I properly set up this Analog Card?   Thanks for your time, -Jame
  22. Hello. Can anyone tell me if there is a function for this in gxworks2? I want to even a jumpy analog signal. I am aware there is a MEAN-function, but that needs me to feed an array of buffered analog values to it. Which I am not familiar with how to do. Cheers
  23. Delta PLC Analog Noise Reduction

    Hello All, I am Using Delta SE Series PLC and 06AD Module for Pressure Transmitter. But Analog input get fluctuate continuously. Is anybody have program for analog scaling.
  24. ANALOGIC BIPOLAR OUTPUT - HELP

    Hello everyone,   I'm a student who recently started programming, and I could really use some help.  I have a CPU-31 CJ2M OMRON PLC and a ADO41-v1 analogic card. I need help programming an analogic scale with a bipolar signal -10V to +10V to then control a drive, which will then control the motor. If anyone could help me out of give me some examples I'd be really thankfull.   Thanks!
  25. 1746-NO8V configuration

    Looking for a little help.  Replaced a 1746-NO8V analog card that hadn't been working for years and the new card is giving a Configuration Error (Module LED flashes twice, all 8 outputs are flashing 12 times).  I have 2 other of the same cards in the same rack that have been working for a very long time and still working that seem to be configured the same way.  Is there any way to know what is wrong with my configuration.  or maybe my new card is just bad???  I have not yet swapped one of my working cards with the new card, have considered but really think I'm missing something.