Search the Community

Showing results for tags 'physical axis fault'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 32 results

  1. Hi, I have problem with 5069-obv8s, trying to use it for a first time just to power relays and contactors. All outputs are in internal fault, even if their are not conected. The card is set to use single output as safety outputs. Additional power on LA+ and LA- ports is connected. I don't know what else should I checked to fix this problem. There is no problem in controler or this specific module just on all of outputs. Hope someone will be able to help.
  2. PLC occasionally going out of Run mode?

    Has anyone had an issue with Siemens plc's occasionally going out of run mode? I was doing some research and found that it could be due to a bad analog input. Is there a way to tell which input or output is causing this fault? I know I can create a hardware diagnostics error organization block but that only correct from what I've read.     Edit: I've added a screen shot of the diagnostics report. The fault that may be the problem is: Temporary CPU error: Serious firmware exception  CPU changes to DEFECTIVE mode (system reaction)  This plc / system was installed 2 year ago and we've had this problem occasionally since. I'm guessing the wrong firmware was used during the install. Will try upgrading firmware this weekend.   
  3. Hey, I have a 1763 L16BBB...when I plug the 1762IF20F2 analog card in, I get a 0189h error code. Any help would be appreciated. Currently looking at doing a bootp on the plc to get online...no ip
  4. Hi All, I have an AB servo TLY-A110T and 2097-V31PR0-LM Kinetix 350 drive. I thought that it was fully configured and ready for tuning, but when I issue a MSO it immediately starts to spin the shaft (no load yet). This lasts about a second until a Physical Axis Fault, Excessive Velocity Error occurs. I've double and triple checked the feedback and power wiring, and everything looks right. Is there anything else I can check? What can I do to trouble shoot this if I can't even give an MSO? Any insight is greatly appreciated.
  5. faulted processor

    Hi I'm a bit new to Siemens, we;re an Allen Bradley plant...until now. we just got a brand new used press and it has a seimens controller on it. The press doesn't seem to have any manual functions so I as asked to move the cylinder, but I can't until I clear this fault. it won't do anything.  I'm told I'm working with an older processor, s7 300?I don't really know seimens that well.  I saved the diagnostics buffer as a text file and pasted it below. in case that helps solve my problem. I'm thinking it's just having trouble communicating with remote IO, but I'm not sure. I might be trying to communicate to a robot that used to be there that no longer is.  Diagnostic buffer of module CPU 314C-2 DP Order No./ Description            Component                         Version                        6ES7 314-6CH04-0AB0               Hardware                          5                              - - -                             Firmware                          V 3.3.11                       Boot Loader                       Firmware expansion                A 37.12.12                     Rack:                             0 Slot:                             2 Serial number: S Q-EDU050142014 Event 1 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    262 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0106  0000  0000) Event 2 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    260 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0104  0000  0000) Event 3 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     40 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0028  0000  0000) Event 4 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     36 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0024  0000  0000) Event 5 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     38 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.051 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0026  0000  0000) Event 6 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    262 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.051 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0106  0000  0000) Event 7 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    260 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0104  0000  0000) Event 8 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     40 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0028  0000  0000) Event 9 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     36 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0024  0000  0000) Event 10 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     38 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0026  0000  0000)
  6. hallo everyone ...i use mitsubishi Q00UJCPU and QD77MS2.. i try to make a speed control program and the speed wants to be changed during servo operating, i use dedicated instructions ZP. PSTRT1 (axis 1) and have tryed but it was only successful to change speed with "change speed control" function once ... is it like it? cannot change "change speed control" many times when servo operations?
  7. LED status on MLC1200

    Hi, Can someone provide information about function and interpretation of each flashing or steady LEDs on MLC 1200. For example where to look for when Fault LED flashes during normal operation and so on. Thanks in anticipation that someone will help. Regards
  8. 1785-L40E

    Trying to figure out a fix to a processor issue, I have 2 1785-L40E processors a series E and F. Both when inserted into the rack and powered up go straight to a solid red BATT and PROC light as well as a Solid amber Force light, they both wont even attempt to start a boot up sequence. When connected through DH+ and ENET there is no visibility to either of these processors. These are refurbished processors.
  9. RS logix 5000 motion control

    Hi Guys! I have a problem with Motion axis move (MAM) command. There is an Allen bradley servo motor what is working well. But I need to add a new program section, wich is in  a specified moment, the axis should move a certain distance. I think I need to use the mam command, just I dont know how can I configure the motion control part. I need to make a new tag ? or what ? I need to use a user define ? PLS help me.   
  10. 1756-RM2 allen bradley

    Hello everyone, my name ia alif from indonesia i have redundancy module 1756-RM2 controllogix5000 Allen bradley. On the module, fault codes appear as EG12. What is it means ?   I have already search in the user manu but there is no explanation about this fault codes.     Thank you
  11. Axis Attribute Error

    Hello All, First time working with PLC. Get the hang of it from stuff I researched. Having an issue with an axis setup for a servo motor.  When I try to do an auto tune it gives me an error that axis is not configured.  Source: Config Fault    Condition: MotorDeviceCode- INvalid attribute      ACtion: Immediate Stop Fault Entry: Type 8, code 9 subcode: 1314 stopaction: 4 Statechange: 3   I was wondering what am I doing wrong? Any leads or source information I can use to solve this. 
  12. Major Fault

    I have a compact logix with a major fault. Please see my attached file for the complete fault message.  Code 20 array subscript too large. or control data type to large or invalid. Has anyone observed this issue before.  The PLC is a compact logix model.  Every time, the controller is switched from program to run the major fault occurs within 5 seconds.  The fault can be cleared but then it comes back in a few seconds.  I have been told by my tech that no program changes have been made.  Could there be a hardware/wiring issue? Thanks much Document_1234.pdf
  13. I'm trying to ramp up from zero to enable a NJ calculated random curve to never produce a negative position point:                                                     Calling the move "Offset", and using a MC_MoveAbsolute fb, the idea is to trigger the curve generating ST to start when the move reached 50mm.  (Wanted the variable "Ready" to go TRUE at the end of the ramp to 50mm)  .. Then, MC_SyncMoveAbsolute fb would continue from there, sending streaming position data to the LinMot Linear motor. As seen above. But, there's a problem.  Initially, I used the MCMoveAbsolute.Done to start the ST curve move sequence, which also ramps amplitude from zero, over a period of 3 seconds: Offset + [(a number that goes from 0 to 1.0 in 3 seconds) * (the mathematically generated position curve)]   The result is a "clunk" at the transition of the end of the ramp and the start of the curve. Not sure when "Done" happens... started to think perhaps it's when the fb is finished making the command to move, and not when the move has actually finished. So I tried an IF_THAN:                    That was kinda silly, because the ramp final position never reached 50mm ... "Ready" never set to TRUE ...  close, but no cigar. So the next step was use a Round instruction that actually monitors the position of the slider: and a EQ instruction that compares the two, and issues a "Ready" command to start curve the curve program:                  This produced the Minor Fault:  Axis 0x543B0000 Motion Control Instruction Re-Exicution Disabled Now I'm thinking this can't work because "Ready" will only be TRUE when the the curve hits 50mm (which is quite often, after it starts running ... 50mm being the new zero) However, It did start the curve sequence.. but nothing moved because of the fault... Soooo.. The question is: How can I do a smooth transition from the end of an Offset move to the start of the curve?  Or.. better still...How is an "Offset" normally done to any curve generating routine? Thanks much, Regards, Michael PS:   Here's a look at what's happening when I tried using State Tracker... and something to compare actual position at the end of the Offset move, and the start of the random sea curve: https://www.youtube.com/embed/BdpvC1yyKxU?rel=0&controls=0&showinfo=0      RSStart is the variable that powers the Random Sea ST program, and the SyncMoveAbsolute fb that drives the motor.  Cycle time is 1ms.  Probably would be quieter if I could 500us .. but the NJ is only a 101-1000               FYI... Delta Motion's RMC75E Motion Controller can make the Random Sea using LinMot's B1100-VF drive .. as quiet as a mouse.  But then, I think that controller has a cycle time of 1us!   Wondering if there's a problem with Direction or BufferMode:    _emc_Direction#_mcNoDirection or _eMC_Buffer_Mode#_mcAborting ????  Thanks for any ideas on the "Clunk" ... I may have to live with the "singing" ... sniff!  .... or use a Delta Motion Motion Controller ..      
  14. Hi every body! Now I use a Q-motion controller Q172DSCPU with advanced synchronous control method. I try to synchronize 4 axes with Axis1 as command generation axis. The problem is that the command generation axis current value is not be cleared to zero after restarting the cycle. It should be cleared to zero to be kept within stroke limit during the process. Thanks in advanced  
  15. Version BA LBR iiwa V5

    23 downloads

    KUKA: IIWA is a collaborative robot with 7 axis, built in force sensors on all axes, built in mastering tool etc.
  16. View File KUKA: IIWA (collaborative robot, 7 axis) KUKA: IIWA is a collaborative robot with 7 axis, built in force sensors on all axes, built in mastering tool etc. Submitter panic mode Submitted 02/16/17 Category Robots and Servos
  17. Version BA KR QUANTEC PA V6

    20 downloads

    KUKA: Quantec palletizer
  18. KUKA: Palletizer (including Arctic) View File KUKA: Quantec palletizer Submitter panic mode Submitted 02/16/17 Category Robots and Servos
  19. Ethernet Global Data Comms Fault

    Hi All, We have a 4X Rx3i PLCs that use Ethernet Global Data (EGD) to talk to each other. At the moment we a facing EDG communication fault being generated and it trips the entire pumps What the likely causes of EDG faults: We have replaced PLC Ethernet Interface Modules-no fix We have tested the fiber optic cable-the readings show its OK Also,can someone explain what PLC heartbeat is?
  20. SCL Powerup Fault

    Need a little help here - I am trying to re-purpose some old hardware.  I have 2 old SLC5/04 B processors (+15 yrs?), that are giving me the same problem.  After a power cycle, they boot to a solid fault light - no comms.  Cycling the keyswitch has no effect.  Popping the processor from the rack and reseating it, powers up in a default state - it will not reload automatically from the EEPROM (when I establish comms, I can reload from the EEPROM or download the program from RSLogix).  I can't read the processor fault.  The battery is good.  The rack was scavenged, I have no idea its history.  Also in the 4-slot rack are DI, DO and RIO Scanner cards. I would consider my self a competent programmer, but no A-B expert.  Any ideas here would be appreciated.
  21. Just wondering if I need to set up two Motion Groups to specify the direction of travel along 1 AXIS? (Forward and Reverse) If not, how do I specify direction when using motion instructions (specifically MAM) with incremental motion. 
  22. Do I need an encoder (slave) axis for my project? I am using a Powerflex755 and Incremental Rotary Encoder (scaled into linear movement axis)... Any other suggestions would be GREATLY APPRECIATED!! project file https://sites.google.com/site/lyncedrgb/eva/untitledpost-2/StellaPLC.ACD
  23. Micrologix 1000

    Im having some trouble with a PLC and looking for a some help. Whats happening is output number 3 is stuck on. I thought maybe it was just the PLC. I pulled the program tried it on a new PLC with no luck. I checked for faults and the handheld shows no major faults. The output that is stuck on is for a door, its telling it that the door is open. Any help would be great.
  24. Micrologix 1200

    I have a micrologix 1200 series module which goes on fault mode after providing it in run mode and it shows an error of 81h whenever i clear the fault nd go to run mode i get faulted again. Please help guys  
  25. S7-300 CPU is in STOP due to a Profibus failure. We have a facility with a Profibus master CPU and multiple modules with Profibus interface and when we insert the memory card with the CPU program does not change to RUN, it stays in STOP. Read more:  http://www.tecnoplc.com/fallo-profibus-cpu-stop/   Greetings. _________________________________________ PLC programming and HMI http://www.tecnoplc.com