Search the Community

Showing results for tags 'output'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 17 results

  1. Gang, Hooking up an Automation Direct P2-32TD2P to an AC/DC LED and noticed the LED is always "on" a little bit. When the output is on, the LED is certainly on, but when the output is off the LED is still on by a fractional amount, not much but it's plainly noticeable the room lights are off. The CPU can be in Stop, no matter, power just has to be on. I think this has to do with the card's load disconnected error functionality. +24V and some fraction of amps is always present at the output whether the output is on or off. I talked with automation people at work who noted there is an Allen Bradley system that does the same thing, it caused them a problem, they had to use a relay or etc to make an off output actually be off. Has anyone dealt with this? I'm new to the Productivity software, but there doesn't seem to be a way to just turn it off in the IDE. It seems ridiculous to have to wire up transistors or relays just to have off be off. Thanks for any ideas.
  2. I want to unify my programs and select only configuration words (the same program for many applications) . My problem is with the assigned outputs by the high-speed pulse output like PLS2, ACC, ORG ... I thing that the instructions JMP/JME may allows to use these outputs as normal outputs when HSPO functions is not required. Is it right ?
  3. Good afternoon Mr.PLC forum members.   We recently had a fuse blow on the wiring between a 1756-OF6CI analog out card and a control valve (which we have no feedback for - only the 0-100% output). Took a little longer to troubleshoot since we have no feedback and we also don't monitor individual channel status of the card. For input cards (1756-IF8H or IF16H), it's easy enough to use the under-range/over-range or broken wire signal to troubleshoot a blown fuse or bad connection, and activate an alarm. I have been told by our local consultant-technician that there is an equivalent monitoring bit for output cards. Reading the instruction manual for the 1756-I/O cards, the fault channel bits do not seem to have this type of function for the 1756-OF6CI. The fault bits only seem to look at the requested output values, and at the connection between card and PLC itself as far as I can tell.  Am I missing something?   thanks for your help
  4. I hate to start a new topic on such an old processor but I forced to keep this thing working until I can upgrade it.  We are having funny issues with outputs.  At first they were on a PLC5/60.  We suspected a bad processor so we changed to a PLC5/40 we had in our tool crib and the problem didn't go away.  Some of our outputs in the ladder are being evaluated to true but not turning on.  We can force the output on and it will come on and when we remove the force it will turn back off.  I've never seen this problem before on any processor.  All the logic leading up to the output is true but the output is not turning on and is there not green. I've already checked all the obvious causes.  The instruction is an OTE.  The output is not duplicated somewhere else in the logic that is turning it off.  The ladder file is being scanned.  I replaced the output with a B3 bit and on the next line had the B3 bit turn on the ouput.  The B3 output bit turned on but the output did not.  This output is on a remote I/O rack and other outputs on that rack are working. Any ideas would be greatly appreciated.
  5. Hi there, is somebody experience whereby the output of the 1769-OF4Ci is not responding on the value entered?.  Setting: 4-20mA Res: 0- 32767 - PID set whatever value I key in the output current remained.  please help. Ganie
  6. Hi I am searching for plc having negative analog input and output. i.e. 0 to -10v analog i/p and Analog o/p.  Can any one help me in finding plc which has this feature .  Thank You  
  7. Fx3g Binary bit Output

    Hello, Need your advice. I am trying decimal number convert to binary and do output. for example If inside  D90 I have 11 decimal number then for me need active output Y0, Y1 and Y3. I tried make this code below, but it is not work, don't active output . Maybe fx3g PLC have function how need to do it?
  8. Hi to everyone, I use PowerFlex 520 drive on profibus (with adapter 25-COMM-P) for first time. I managed to start/stop/reference drive using Logic Command/Status I/O but didn't manage to get output current using datalinks mechanism. I configured DP master (Mitsubishi Q PLC, QJ71PB92V) as shown in the attached picture. The main problem is that trying to modify C161-C164 (Opt Data In 1-4) parameters drive does not accept the entered values and it turns back to value "0". First, I disabled I/O connection with the controller Disconnecting the drive from the network. On the other hand, drives allow me to change parameters C165-C168 (Opt Data Out 1-4) but these are out paramenetrs (from the controller's point of view). Is there any guy that managed to get the output current  in any way on profibus network? Thanks a lot for your help in advance! I post this message in Allen Bradley Forum, too.
  9. Hi to everyone, I use PowerFlex 520 drive on profibus (with adapter 25-COMM-P) for first time. I managed to start/stop/reference drive using Logic Command/Status I/O but didn't manage to get output current using datalinks mechanism. I configured DP master (Mitsubishi Q PLC, QJ71PB92V) as shown in the attached picture. The main problem is that trying to modify C161-C164 (Opt Data In 1-4) parameters drive does not accept the entered values and it turns back to value "0". First, I disabled I/O connection with the controller Disconnecting the drive from the network. On the other hand, drives allow me to change parameters C165-C168 (Opt Data Out 1-4) but these are out paramenetrs (from the controller's point of view). Is there any guy that managed to get the output current  in any way on profibus network? Thanks a lot for your help in advance!  
  10. I've got a PLC stack with a Q64AD analog-digital converter card. I am attempting to read the digital output value of channel 1 but I am having issues. First of all here is my simple PLC program: I got the program from the Q64AD user manual. You can see there is a blue '0' on the right of line 0. I assume this is the value that is being read? When I monitor the D11 device in GX Developer it shows a '0'. The following is a screen from Online > Monitor > Buffer memory batch. My card has a base address of 0x60 and channel 1's offset is 11d (0Bh). The value on the highlighted line does change so I know that the analog card is correctly picking up on current changes from my source. Lastly here is an image of my digital inputs. I have set up the Q64AD card through the GX Developer PLC Parameter window and left all settings as default. I initially used 'K11' instead of 'H0B'. I have also tried using the MOV command (MOV U0\G61 D11) but that game me the same result. Can anyone spot the flaw in my program of configuration? Do I need to configure the PLC in order to use the 'D' devices? Should I try copying the value somewhere other than D11? Thanks
  11. Need help with OB16E

    I am trying to determine or find any figures that could assist in obtaining the lifespan of a single output of a 1756-OB16E output card. I have a signal sending 400 pulses a minute to an output. I am starting think about when this card or output may need to be replaced before failure. I was given a MTBF range by Rockwell for the card itself but they could not expand on the likelyhood of the output failing exponentially due to the rapid signalling. I could also not find anything in the manual itself that could provide me with an idea of longevity, I could be missing it? Also with this project I experienced something odd with the originally scoped hardware, a solid state 24VDC relay (700-HLS1.) By measuring the resistance I was able to see that the relay should have been opening and closing but the signal was not being received. So, I swapped the solid state relay for a mechanical relay and it worked fine. I was curious if the leakage could have an effect on this. The problem with the mechanical relay is that the life is dramatically reduced to about a month for this installation, life for the relay is shown at about 10,000,000 actuations. I was hoping to have this working with a little longer life expectancy. If anyone has any experience / tips / or suggestions it would be much appreciated! PG
  12. I'm new to Omron, and after several days of diving into manuals trying to figure this out on my own and giving myself a headache I've come to accept that i need help. my task is the following: Control of the discrete and analog inputs/outputs in a DeviceNet system using an Omron CJ1M PLC’s and PT’s. Use at least one thermocouple, one analog input, and one analog output for the DeviceNet network. Use a pushbutton and a light for the start of the process and an indicator for the started process. I have a Drt1-Ad04 input, a Drt1-ad02 output, and a Drt1-ts04t temperature control. My devicenet is Cj1w-drm21, The Omron system itself is a cj1m-cpu13 etn21. I have node addresses for my input, outputs and temperature control, those being 35 for input, 25 or 30 for output and for temperature control 5, 15, or 20. The ip address im using for this project is 142.214.143.9I'm using Cx programmer, Designer and Integrator. On Cx programmer I've managed to create an IO table but i have no idea on how to begin the program or even get a current reading from my generator.On Designer I've made what i believe to be the layout of the pushbuttons, I just have no idea of what addresses to enter.And on integrator i'm having troubles on figuring out how to make a routing table. I've went through many manuals and either i'm missing something really basic here or I just have no idea on what I'm doing. The only advice I was given was to dive into more manuals and find my addresses for my inputs, outputs, and temperature or to find the information from an outside source be that a forum or customer service. I am able to provide more information, and screenshots of what I have done if needed. Any kind of help would be greatly appreciated!
  13. CQM1-CPU43 Output OFF Bit SR 252.15

    I am from AB world, but now am facing up with Omron PLC troubleshooting. One of my machines with Omron CQM1-CPU43 went out of work, because of low batteries in the PLC, program was lost and PLC stock with Error” Low battery” Is my luck, program was stored on EEPROM card, so I replaced the battery and reload program back to PLC, but after that other light on PLC comes up ”Output Inhibit Bit” is ON and all outputs are OFF. Operational manual sated just “turn back to OFF position, the “Output OFF Bit SR 252.15” and nothing else, where and how I can do it. I can not find in the CX programmer software the way to switch this bit, neither one rung in the program consist this bit, I really don’t know how solve this problem. Could you, please advice?
  14. Hi Good Day, I need a suggestion, I have an omron encoder, encoder counter meter (K3NC-NB1A) and communication card RS-232C 25pins (K31-FLK1). My question is, what is the best omron software to read and manipulate the data from the encoder (I have CX-one software but I only use CX-programmer). I want to capture the encoder pulse and convert to velocity, acceleration, deceleration and also energy absorbtion. I have to use mathematical formula such as two times differentiation. I also need to show grapf and display final result that is energy absorbtion reading. Or is it much simple if I use VB / labview / java software? Thank you in advance
  15. I am working on Remote IO panel and plan to use the following components: 1734-AENT 1734-OW4 - qty 2 1734-IE4C I wonder if I need to separate the bus between the relay output module and analog input module? Or anywhere else in this setup? Thanks.
  16. I have had a GE 90-30 CPU331 in my house for 17 years with no trouble at all. I have a problem that I have never seen before. I was editing the program using LM90. I don't know what I could have done in the program to disable an output. Just 1. All the rest of the points in that group on that card still work. I swapped cards with no difference. All of the elements of the rung are true (highlighted). The output is not on or highlighted. The nickname over the output has ONE letter highlighted. The bit in the reference is "0" and is highlighted or "grayed out" (the cursor is not on it). I searched for coil conflicts. I am using this output contact lots of places but only one output. The logic is working correctly when I use another output or %M. This is an isolated output which needs to be in this group (moving it would be awkward). What does a "grayed out" reference bit mean?
  17. FX3U_GXWORKS2_BINARYCODE_BY_OUTPUTS

    Hi all, Im new with plc programming and now I need some help. As topic says, I have FX3U plc and gx works2. Now, I need to tell stack heigth as positions by output. We all agree, that you can tell ten different situations when you have four outputs (Y1 and Y4 = position five). Is there any practical/ reasonable way to do this when you need use outputs. For example, is there any Functions for this, or? Best regards Ultra.