Search the Community

Showing results for tags 'micrologix 1200 fault led blinking'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 103 results

  1. Hello Guys, i have an issue with my powerFlex40; it's getting the F081 sometimes after a start. I have 4 pf40 and they are almost configured the same way and this working like this for years. the 4 pf are wired in the same way that when an emergency stop is pushed they are all powered off(400V); after acknowledging the e-stop they all start normally but that one brings sometimes(not always) the F081: Comm Loss. I can even not reproduce the issue because it is not happening every time.  Any Ideas what it could be? the network cable of the pf goes to a switch (all the 4 pf are connected on that switch) and from the switch to a 1794-AENT Ethernet adapter.
  2. I know nothing about HMI's or Crimson software.  I'm in I.T. and we had to change the third octet in the IP address and gateway on all devices at our warehouse.  I extracted the file on one HMI, changed the ethernet info, and clicked send.  That HMI that runs a carpet machine works perfectly.  I went to the second carpet machine.  Extracted the file changed it's ethernet info, clicked send.  It came back with all ---- (dash's) instead of zeros, the carpet machine won't work.  I kept messing with the file trying different things, and inadvertently saved over the original extracted file!!!!!  So I thought I'd extract the file from the working carpet machine and loaded it on the second carpet machine.  I get the same issue, all ---- (dash's) on the HMI and you push any of the buttons on the front of the HMI and nothing works.  These are Allen Bradley MicroLogix 1500 running Crimson 2.0 HELP I don't know how to resolve this issue.  I would have thought both HMI's would have been the same!  HMI all dashes.eml HMI all dashes2.eml
  3. Sample blocks for S7 1200 plc's

    Hi experts, please share the sample blocks for the EDITABLE TIMER block it should be editable from HMI(Siemens). And also motor run hour block. Actually i am having all blocks in tia v12 version and sadly i dont have the old software to convert it again. So please share the blocks that it shoud be work in TIA V14 for s7 1200 plc's. Please note that the blocks should use add instructions to calculate the time because i don't have much memory.
  4. MicroLogix 1100 IP Addressing

    I have a micrologix 1100 PLC as well as a weintek HMI all connected through a network switch for them to communicate between each other, however I'm having an issue where the Micrologix Controller will not retain its IP address once I set it through Allen Bradleys BootP tool. I can set it through the tool and then go into RSlogix 500 and communicate with it and all that, but once the controller is turned off the IP address goes back to its factory setting of not showing an IP at all. Any suggestions/ ideas as to what I'm doing wrong?
  5. Hi, I have problem with 5069-obv8s, trying to use it for a first time just to power relays and contactors. All outputs are in internal fault, even if their are not conected. The card is set to use single output as safety outputs. Additional power on LA+ and LA- ports is connected. I don't know what else should I checked to fix this problem. There is no problem in controler or this specific module just on all of outputs. Hope someone will be able to help.
  6. Hi, to start, I'm very new to Siemens PLCs, but quite experienced on others (mainly ABB). I'm looking to set up a profinet network between an ABB AC500 PLC and an S7-1200. The goal is to transfer variables from an existing S7-1200 (owned by the customer) to my new AC500. It is required that I do this without having to stop the S7-1200. I can set up the AC500 as a profinet device, and have the S7-1200 remain as the controller, but this requires a config change on the S7-1200, which means I'd have to stop the PLC. I tried setting up the ABB as a profinet controller, but I'm having trouble finding a GSDML for the S7-1200 to allow me to do this.  Can anyone advise me on the best route to take to solve this problem? Thanks in advance.
  7. Tia Portal Programming Help PLEASE

    Hello I am having some difficulty writing code for a specific function using Tia portal and a S7-1200. I 10 Digital inputs and 1 analogue output set for 0-10V. When 1 DI is high I need the AQ to be at 1V, when any 2 DIs are high I need the AQ to be at 2, When any 3 DIs are high I need the AQ to be at 3V and so on.... I just can't work out the best way to do achieve this.   For a bit more info the to what the project entails the digital inputs are all coming back from DOL starters for woodworking equipment at workstations. When one of these starters is turned on a signal is sent back to the PLC DI card, this open a solenoid in extraction pipework and also increases the frequency at a VSD to extract the dust. So when more workstations are in use the higher the frequency of the VSD will be and the faster the motor will run allowing adequate extraction at all stations
  8. PLC occasionally going out of Run mode?

    Has anyone had an issue with Siemens plc's occasionally going out of run mode? I was doing some research and found that it could be due to a bad analog input. Is there a way to tell which input or output is causing this fault? I know I can create a hardware diagnostics error organization block but that only correct from what I've read.     Edit: I've added a screen shot of the diagnostics report. The fault that may be the problem is: Temporary CPU error: Serious firmware exception  CPU changes to DEFECTIVE mode (system reaction)  This plc / system was installed 2 year ago and we've had this problem occasionally since. I'm guessing the wrong firmware was used during the install. Will try upgrading firmware this weekend.   
  9. Stepper Motor Control

    can anybody Know how to control stepper motor using PLC
  10. Hey, I have a 1763 L16BBB...when I plug the 1762IF20F2 analog card in, I get a 0189h error code. Any help would be appreciated. Currently looking at doing a bootp on the plc to get online...no ip
  11. Hi All, I have an AB servo TLY-A110T and 2097-V31PR0-LM Kinetix 350 drive. I thought that it was fully configured and ready for tuning, but when I issue a MSO it immediately starts to spin the shaft (no load yet). This lasts about a second until a Physical Axis Fault, Excessive Velocity Error occurs. I've double and triple checked the feedback and power wiring, and everything looks right. Is there anything else I can check? What can I do to trouble shoot this if I can't even give an MSO? Any insight is greatly appreciated.
  12. Hello All I am new to sysmac studio, i am using a NJ301-1200  and R88M-KN10H servo drive , i connected the servo to the NJ using ethercat. I was able to write a program where i was able to activate the servo from the NJ using the mc_Power instruction . My question is , i am not able to run the servo using the mc_movevelocity and mc_moverelative . Do any one have any suggestion to how to go from here ..  
  13. S7-1200 timer

    Hi All I am struggling to get a TON in TIA v15 to work properly (s7_1212). I have tried reading what i can but still dont understand why what i have is not working.  I have attached a screen shot. I am trying to achieve a bit that is active for 1 scan cycle and resets every second. Coil1 is just staying active however and not resetting the timer.  What i have written works in Connected Components Workbench and other plc software i have used. What am i doing wrong? Thank you in advance. Trevor  
  14. faulted processor

    Hi I'm a bit new to Siemens, we;re an Allen Bradley plant...until now. we just got a brand new used press and it has a seimens controller on it. The press doesn't seem to have any manual functions so I as asked to move the cylinder, but I can't until I clear this fault. it won't do anything.  I'm told I'm working with an older processor, s7 300?I don't really know seimens that well.  I saved the diagnostics buffer as a text file and pasted it below. in case that helps solve my problem. I'm thinking it's just having trouble communicating with remote IO, but I'm not sure. I might be trying to communicate to a robot that used to be there that no longer is.  Diagnostic buffer of module CPU 314C-2 DP Order No./ Description            Component                         Version                        6ES7 314-6CH04-0AB0               Hardware                          5                              - - -                             Firmware                          V 3.3.11                       Boot Loader                       Firmware expansion                A 37.12.12                     Rack:                             0 Slot:                             2 Serial number: S Q-EDU050142014 Event 1 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    262 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0106  0000  0000) Event 2 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    260 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0104  0000  0000) Event 3 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     40 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0028  0000  0000) Event 4 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     36 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.052 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0024  0000  0000) Event 5 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     38 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.051 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0026  0000  0000) Event 6 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    262 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.051 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0106  0000  0000) Event 7 of 10:  Event ID 16# 2522 Area length error when reading Global DB, word access, Access address:    260 Requested OB: Programming error OB (OB121) Priority class:  1 Internal error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2522  0179  0024  0104  0000  0000) Event 8 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     40 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0028  0000  0000) Event 9 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     36 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0024  0000  0000) Event 10 of 10:  Event ID 16# 2943 I/O access error, writing P area, word access, Access address:     38 Requested OB: I/O access error OB (OB122) Priority class:  1 External error, Incoming event 10:36:07.050 AM  04/17/2019 (Coding: 16# 2943  017A  0020  0026  0000  0000)
  15. Hello! I am using S7-1200 PLC 1212C AC/DC with configured Modbus TCP Server. I can already read/write Inputs/Outputs (Coils) and Memory Words. However I'd like to read/write Memory BITS. Is it possible? If so, how? What addresses should I use in TIA portal? And which function codes on client side? Thanks in advance!
  16. Hello! I am beginner in PLC world, also in SIEMENS PLCs. I managed communication over private network. Now I have a problem that I get same values on all inputs. Picture below shows my configuration of driver and data monitor. First picture shows values when input I0.0 is in state 0. Second picture shows values when input I0.0 is in state 1. Physically on PLC only input I0.0 is forced to 1, input I0.1 stays 0. But data monitor shows both inputs as state 1. Where is problem? Is problem in PLC program, TIA portal? I saw some guys using DataBlocks but I am not skilled enough to use it. Third picture shows simple PLC program on my PLC. Please help. Thanks in advance!
  17. Hello! I am trying to connect my PLC with SCADA. I am using S7-1200 1212C CPU (RELAY outputs). My SCADA system is iFIX 5.8 with driver S7A. I am trying to establish connection via GPRS router (TCP/IP). Port being used is 102 (default by S7A driver). In my company we have private network, SIM card in GPRS router gets static IP (set by RADIUS server)  which is 10.247.XXX.XXX. My PLC has IP 192.168.0.10 set in Project. I am not sure what am I doing wrong. How to correctly set IP address in PLC to communicate in private network via GPRS router with static IP? I already enabled TCP port 102 in my router but I am not sure to which IP should I enable it because I am not sure if IP address set in PLC is correct. Should I use some communication blocks in program? I also enabled PUT/GET function (see attached pictures). Please help. Thanks in advance! :)  
  18. Have a micrologix 1200R 1762-L40BWAR.  If anyone could help with providing the following information: Need a communication port with single receptacle that will mount through the door of electrical enclosure and then the communication cable (6 to 10') that will go from the com. port to the micrologix. Thanks
  19. Does anyone have an example piece of ladder logic, created on a Micrologix 1200, using ASCII to READ and Write to a serial device?  I am building a ladder on a Micrologix 1200 that will send data to an old CNC once a certain ASCII instruction is received on the PLC.  For example, when the machine spits out an ASCII "1", the PLC will see the "1" and send out a three digit number depending on a sequence of discrete inputs.   Thank you,
  20. Square Wave Problem With Micrologix

    Hello all, this is my first post. I am using an AB Micrologix 1400 (1766-L32BXB Ser C FW 21). I was trying to generate a pulse train using the PTO instruction. I have modified PTOX funct. file. The ladder is just a simple XIO followed by PTO, (The Quick Start ladder from 1766-RM001). When I looked at the output waveform on my oscilloscope, I noticed that it wasn't a square wave. I decided to run it at several different frequencies to see how the wave form would change. At 10Hz i got a square wave. As I increased the frequency the falling edge became sloped and almost horizontal. Is this how the output should behave? The data sheet indicates a max frequency of 100kHz, but at frequencies over 150 Hz. The wave form looks like the output of SMPS. 
  21. LED status on MLC1200

    Hi, Can someone provide information about function and interpretation of each flashing or steady LEDs on MLC 1200. For example where to look for when Fault LED flashes during normal operation and so on. Thanks in anticipation that someone will help. Regards
  22. Hello, I'm new to PLC Programming, with just a simple course about the basics. I've got a micrologix 1400 PLC which seems to have had its program wiped when the battery was replaced. I've had the company that supplied the machine it runs send me the program for the PLC. However, I don't have any software to communicate with it, and download the program to the PLC. I was hoping some one here could help me out and direct me towards what I will need to do to get the new program installed on the PLC. Thank you 
  23. Hello I have a scenario that's been bugging me for some time now. The scenario consists of a Micrologix 1400 that I need to control it's output from modbus/tcp. In detail what I really need is to be able to manipulate the O0:0 through modbus/tcp. The PLC would be the master and I would be the slave that triggers the connection to the master. I'm using a Modbus-Client on my PC and that should be the slave. Any idea as to how I can manage that? Currently I can send data to the master but everything is "stored" on B10 and I have no idea how I could write directly on O0. Thanks a bunch guys. PS: I'm borderline noob. 
  24. 1785-L40E

    Trying to figure out a fix to a processor issue, I have 2 1785-L40E processors a series E and F. Both when inserted into the rack and powered up go straight to a solid red BATT and PROC light as well as a Solid amber Force light, they both wont even attempt to start a boot up sequence. When connected through DH+ and ENET there is no visibility to either of these processors. These are refurbished processors.
  25. Hi my problem may have a simple solution but i cant work it out. I need to use the Divide function but it wont let me use a decimal point in either Source A or Source B. Is there a way to use a decimal point in Logix 500 Math instructions? Im using an AB Micrologix 1400 PLC. Can you only use math instructions with whole numbers? is there a way around this? Thanks James