Search the Community

Showing results for tags 'control logix'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 84 results

  1. Hello - I've recently started my adventure into PLC programming and I've found this site to be very helpful. I took on a project that requires control of a cylinder - the short and skinny is that the cylinder will have to provide position feedback and stroke to various set lengths determined by position of a selector switch. So - If position 1 is selected, the cylinder will stroke 20"inches. If Position 2 is selected, cylinder will stroke to 25"inches - so on and so on.   My questions is how to best go about this process. I may be having a brain-block and not viewing this clearly, but something is not clicking for me and wanted some advice. Planned on using Allen-Bradley's Micro850 PLC (had one on the shelf, and CCW software is free so why not). Thanks
  2. MAOC Instruction Help

    I'm using a 1732e-ob8m8sr scheduled output block and the MAOC instruction to create a punching task. I'm already somewhat familiar with the instruction but I'm not sure if you're able to have two different MAOC instruction scheduling to the same armorblock. The first five outputs I want to make an output cam using position and duration as the condition for a punching task, but the last three outputs are cutter blades that need to be enabled at specific start and end position. I would also like to be able to phase shift (compensate) these features separately. Can I use two MAOC instructions as long as they don't try to overwrite the same output?
  3. GX Works 3 - PID control

    Hi, I am using PID function (PID operation instruction) from GX Works 3 library but it doesn't work. I set all necessary parameters (sampling time, direction and upper/lower limit values + KP, TI). My input PID_Par is array of 25 points (in manual is written: "*1When auto tuning is not used, the same number of points are occupied as when the step response method is used."). For example, in GX Works 2, PID function works ok. Did someone have similar problem? Does someone have mitsubishi library (GW Works 3) with PID function that works correctly?   Regards Luka  
  4.  Hi all. I have a question about how to set up the motor in rotary mode. My application will be a basic rotary table driven by a servo motor without gearbox between. So, in my servo drive axis settings, I select the motor as a rotary mode. then I defined the maximum position setting value for 360 degrees, and minimum to 0. So far so good. But the problem comes when I want to make an absolute move using the mc_moveAbsolute to move 360 degrees. Whit this settings the error "target position settings out of range " will come up. So, what is the solution to rotate 360 degrees without generating this error? if I set up the maximum value to 361 degrees and then if I rotate 360 the error will not occur and the motor will rotate 360 degrees as I aspected, but it's this correct ? or there is another way to do it? Thanks  
  5. Good Evening, wanted to introduce myself. I've been in the Electrical, Instrumentation and Controls field for 25 years. I'm looking for opportunities to build control panels, any info will help.
  6. Hi my problem may have a simple solution but i cant work it out. I need to use the Divide function but it wont let me use a decimal point in either Source A or Source B. Is there a way to use a decimal point in Logix 500 Math instructions? Im using an AB Micrologix 1400 PLC. Can you only use math instructions with whole numbers? is there a way around this? Thanks James
  7. Hi my problem may have a simple solution but i cant work it out. I need to use the Divide function but it wont let me use a decimal point in either Source A or Source B. Is there a way to use a decimal point in Logix 500 Math instructions? Im using an AB Micrologix 1400 PLC. Can you only use math instructions with whole numbers? is there a way around this? Thanks James
  8. Hi. I am new to Allen Bradley PLCs and bumped into the following issue, that I cannot find any solution to. When trying to add a module to the I/O configuration I get the attached error, error code 80131940. This prevents me from adding any hardware configurations in Logix Designer. I have tried to reinstall Logix Designer and uninstall all AOPs. I am running V30.00.00 on a Windows 7 Enterprise SP1 OS. Your feedback is very much appreciated.
  9. Hello Everyone I have a problem to connect FX5U with Inverter Mitsubishi D700. ( no  respond from inverter) . I did read and following the manual. Could any one can help me?
  10. There have been many good discussions on the applicability of cloud-based solutions for manufacturing and process control systems. On one side, some people have concerns regarding security and control of the information, on the other side, there are identified benefits enabled by cloud systems. From VMS minicomputers to DOS and Windows, from ArcNet to Ethernet, it is inevitable the industrial automation systems shall adopt the technologies that are getting predominant in IT general use; the current environment that I am calling the “Cloud-iPad era” is no different; therefore the practical discussion is not if those new technologies will be applied in the industrial environment, but how. This paper is not intended to join the conceptual discussion about the cloud, but just to present a few simple practical examples, where cloud technologies are already enhancing industrial automation solutions and enabling new business opportunities. CloudPracticalApplications.pdf
  11. I am using NB Designer for last one year without problems. But from last week i am getting new error Background PLC control recorder 0 error! while compiling and not able to update the HMI. Please help.
  12. Hello, I am quite a newbie in PLC programming. I am trying to add a PID control function into a ladder program of FX3U PLC that was made by the person before me who used GX developer. I have read the manual, but still not sure if I understand it correctly or not. Please help me with questions below: 1. For parameters [S3]+1, how do I set the bit value? My understanding is that I need to align the bits I want, and then convert to Decimal number to set it, is this correct? i.e. If I need bit to be 0100001, do I set the parameter to 33? 2. How do I know if I am doing backward or forward operation? I think what I am doing is feedback control loop, does this mean it is a backward operation? 3. If I set auto tuning bit (parameter [S3]+1 bit#4) to 1, will this make the the program to run auto tune everytime I start the PID? 4. For parameter [S3]+22, [S3]+23 and [S3]+24, the manual said it will be occupied. Does this mean it will be preset by the program which I shouldn't mess with them? But how do I set the output upper and lower limit in [S3]+22 and [S3]+23? Also, I couldn't find any example of PID parameter setting in the manual. Not sure if I missed any important section in the manual. So please point out to me if there is any example. I also attached the manual on the PID page just for a quick reference. Thank you in advance for the help. FX3U Programming PID.pdf
  13. MNET to OMNI

    Good morning all, does anyone have any experience communicating to an OMNI Flow Computer through a MNET card, Im getting data back but it is not what i expected.  Should I be using Enron/Daniels? Byte Swapping? Thanks
  14. Hi,  I'm new to TwinCAT 2 and i'm upgrading a long time design (hence the TwinCAT 2 reference), to read a more sensitive torque signal.  I'm using a Beckhoff CX1030 as my PLC Controller.  I needed to add 'homing' to my motor sequence and confirmed with Maxon, im using the function blocks correctly and in the correct sequence to establish my 'absolute zero'/'home' position.  The motor has an output to write to:  ControlWord, which tells the motor that the position it is sitting in is '0.'  My program compiles, it runs, it writes each function block, but it's not seeming to get back to the test run opMode, even though i tell it to and the function block performs the 'Write' function.  it's stuck at zero and not reading an analog input signal from my torque sensor.  so im getting an artificial torque reading through every test.   i think this is related to my tare motion.  I start the program, home the motor, get into profile velocity mode, tare my sensor, enter profile position mode, go back to position 0, then back to profile velocity mode, run a test, sample data, go back to 'home' or '0.'  I wonder 1st, is my variable not linked properly through the system manager?  2nd, i set a boolean variable to set the 4th bit to 1 in my control word write (setting the 4th bit high will set my current position to absolute zero), but did i not connect the program to the main sequence properly?  looking to read a valid signal again and see that my motor moves back to 'home' each time.  Do i not need to home the motor after the tare, since the tare nulls out the torque value after the tare? after this i need to program my sample period, instead of it being fixed, as it is currently written and then use my home position as my trigger to start sampling.... Beckhoff applications department is overloaded, currently and can't help and this is all beyond the knowledge of the general support line.  I've gotten fairly far, on my own, but of course, the project is under a time crunch.   Does anyone know twincat well enough to help guide me?
  15. RS logix 5000 motion control

    Hi Guys! I have a problem with Motion axis move (MAM) command. There is an Allen bradley servo motor what is working well. But I need to add a new program section, wich is in  a specified moment, the axis should move a certain distance. I think I need to use the mam command, just I dont know how can I configure the motion control part. I need to make a new tag ? or what ? I need to use a user define ? PLS help me.   
  16. Ethernet/ip to modbus rtu

    HOW TO CONNECT AB 1769-L33ER ETHERNET /IP TO MOD BUS RTU
  17. Hi PLC programmers, I got a problem regarding my installation of Logix Designer/Logix5K. Here's the situation... a) Initially installed Studio 5000 without problem. b) I needed to open a program from Logix v20.1, installed RSLogix5k v20.1. After installing v20.1, RSLogix was corrupted and won't open program. c) Reinstalled entire Logix Software. d) Was able to open and convert program from Logix5k v20.1 to Logix Designer v24 but this annoying error occured on v24 (See attached "EN2T")... "Failed to Create Module Profile". All of a sudden, the module (1756-EN2T) I created with working v24 is no longer usable. Now, even when I create a new project, add a module with "Select Module Type", the list of available modules has been trimmed down to what it normally has (see attached "AB_Modtype"). Kept on re-installing entire Logix 3 times, clearing the registry with CCleaner and even deleted installation folder for Rockwell software but the problem is never gone. I even downloaded AOP for EN2T and installed it but to no avail. Now I'm lost and dumbfounded that uninstalling and reinstalling isn't working. By the way the OS I'm using is "Windows 7 Enterprise". I appreciate all the help I could get. Thank you very much. Sincerely, Andrei K.
  18. Axis Attribute Error

    Hello All, First time working with PLC. Get the hang of it from stuff I researched. Having an issue with an axis setup for a servo motor.  When I try to do an auto tune it gives me an error that axis is not configured.  Source: Config Fault    Condition: MotorDeviceCode- INvalid attribute      ACtion: Immediate Stop Fault Entry: Type 8, code 9 subcode: 1314 stopaction: 4 Statechange: 3   I was wondering what am I doing wrong? Any leads or source information I can use to solve this. 
  19. CAM Control Data

    Hi everyone, I'm trying to use the cam control data by using an MR-J4-A-RJ and MR Configurator 2. When I switch the input "CAMC" to ON, I see that the output "CAMS" is switched to ON which means that the cam mode is activated. When I switch CI0 to ON to choose the Cam Data No.1 and switch ST1 to ON...nothing is happening like if there is no Cam Data. Please, have you any issue or idea ?? Thank you in advance Omar
  20. Hi,  I am writing some routines to decode the data from my Input: data array to User-defined Array Parameters. Is that possible to have a generic routine to decode data coming from more than one module? I have two Module ENode and ENode_1. I have defined User-Defined parameters for the module. Can I make a generic routine to decode the data coming from these two modules and put them in the defined arrays?  the two arrays ENodeData[0] and ENodeData[1] have the Generic User-Defined parameters.
  21. RS Logix Designer Tags

    Hi, Is that possible to define INT data type in EDS file so the Tags for the module in RS Logix Designer would receive INT data type in Input Tags not SINT? As marked in the image, the Logix Designer is receiving data as SINT but I want to have INT data type. Thanks Muhammad Azeem
  22. Flex i/o outputs shorting

    Hello everyone! Im hoping someone could shed some light on a issue im having. Im having issues with a 1794 ow8 output module. This module is used to control 8 hydraulic cylinders that push biomass into a burner. The overall problem is that roughly once every couple months a output will short in the on state and force a coil on, activating the vavle full time and burning out the coil. Each seperate output is fused on the module with a 2a fuse and each modules incoming power is also fused at 2a. The output that is shorted did not blow its fuse. The 'ON' light is not activated but 120v still runs through it. Since each valve has 2 coils and one is forced 'on' the main fuse will blow once the second half of the valve is activated because the valve is fighting itself. It is not just this one module, this happens on other modules that serve the same funtion as well. This is a contractor installed system but they have been no help so im left trying to figure it out. Could my seperate inputs be fused too high at 2a for this type of card. These are parker valves 120v 60hz with a max 1500psi pushing wet hog/chips. Any suggestions would be really appreciated!
  23. I have a "paddle wheel" style flow meter that I am trying to wire to my Micrologix 1400. It is a three wire device and there is a tag on it that says it can run at 6-36VDC. So, naturally, I thought to wire this to one of the HSC inputs of the Micrologix directly. I hooked the ( + ) on the meter to 24V, ( - ) on the meter to common, signal to the oscilloscope, and ground on the scope went to common. I see a small 60Hz sine wave @ like 5mv when the wheel is not turning. When the wheel is turning I get a small square wave but in the same mV range. It is not a nice smooth square wave either its all jumbled up with the 60Hz sine wave.  I hooked this thing up to a transmitter and scoped the signal and ( - ) in parallel with the wheel - I get a nice smooth square wave signal when the wheel turns. It is only at 4.5V though. My questions are? Why does't the paddle wheel give me what I am expecting directly? Also, what is the voltage range on the pulse that a micrologix will see? I am assuming that it will not count a wave with a 4.8V amplitude.... Thanks for your help in advanced! neech   
  24. Cimplicity 7,5

    Good Day There is a SCADA Cimplicity and controller Control logix 5561 AB. Communication between them is organized via Ethernet IP. It is necessary to transfer some tags from the Cimplicity to the controller Control Logix. How to do it better? Through Rslinx DDE OPC or write scripts in the Cimplicity? 
  25. 1.Can anyone say how can i communicate control logix plc with ethernet to serial converter. here i am not having any eds file.