Search the Community

Showing results for tags '4E frame'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Found 2 results

  1. Hi, I am working on the following setup: External server connecting to PLC system via QJ71E71-100 Ethernet module and using MC protocolConnection via LAN cable (straight-though) between external server and QJ71E71-100 Ethernet moduleGoal is to pull data from PLC system via the use of MC protocol + 4E frame + ASCII data code + batch read Word units (via 0401 command, which is part of MC protocol)External server will act as TCP client, while QJ71E71-100 Ethernet module should act as TCP serverThe external server is using custom software (programmed in Python) to query/process response. At this moment I can 1) "ping" the QJ71E71-100 Ethernet module successfully, 2) connect to it via TCP socket and 3) send data via TCP socket. All is working well so far BUT I am not getting any data back from QJ71E71-100 Ethernet module. My setting are as follows: IP address of external server = 192.168.1.203 (it binds the socket to port 1500 of this external server when initiating communication). The external server will always initiate communication to query data whenever needed, FYI. IP address of QJ71E71-100 Ethernet module = 192.168.1.254, and it connects to port = 1500The Ethernet diagnostic tool indicates that my TCP packets are being received ("Total Number of Receives" increase every time data is sent), and that TCP response packets are being sent (increases in tandem with "Total Number of Receives" (apologies for poor picture quality): Would someone in the forum have experienced a similar issue (meaning that you could connect + send data from external server, but no data was getting sent back from QJ71E71-100 Ethernet module to external server? Are there some obvious mistakes in the configurations to the experienced eyes in this forum? For your information I am not using any gateway for the connection: it's a straight-through LAN cable from the external server directly into the QJ71E71-100 Ethernet module. Would such a setup work out of the box, or do I need to configure "Router Relay" or "Station No <-> IP information" within GX developer? Lastly I have not configured FTP, email or Interrupt settings, FYI. Thank you for your help, feel lost with this TCP connection issue. Regards to all forum readers! PS: find attached the pictures detailing configuration settings for both QJ71E71-100 Ethernet module and external server.
  2. urgent help

    Dear friend i am using omron cj2m cpu 15 by replacing c200h i am using inbuilt communication rs232c communicting omron eak500 temperature controller using ascii code i am using instruction rxd and txd two times to recive the current temperature and to send the control temperature as i am reciving the current temperature in my daa paremeter but the problem is i can't send the control temperature all was working with c200h but when i replced the unit just the thing i cant send it is control temperature i use ascii string @002023100[fcs] which is 14 bit data and when i recive the response its is displaying the fcs error As i see the data parameters the fcs instruction calculate the data from d95 and put the value in d100 but the problem i think is the fcs data is 4 bit so i think it is not gtting the end code plese help me urgently