pszczepan

MrPLC Member
  • Content count

    399
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About pszczepan

  • Rank
    Sparky
  • Birthday 07/07/74

Contact Methods

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Profile Information

  • Location Puszczykowo
  • Country Poland

Recent Profile Visitors

3642 profile views
  1. NS Runtime 1.30 v 8.1

    Hi  I prepared test application (attachment) and all the time when I start Runtime I get error: "Failed to initialize communication processing. Exit the application except Run and re-start the system." I think I did everything correct. Below my specs. CX Designer 3.730 NS Runtime 1.30 NS Runtime is on PC WIN7 64 bit  res. 1024x768 Maybe you can help to find the problem     test3.7z
  2. MACRO MOVAPARTS, same ID, different screen

    Thanks for clue which is useful. Maybe it is problem of CX simulator and Cx designer tester, but I noticed that the object is blinking when encoder position is not changing. The project is prepared for NS runtime. The solution I found is triggering bit for macro execution only when drive is working - that's why I cannot use $SB0 to pulse generate. If you confirm that in NS HMI or NS-runtime blinking will not  exist, then I can use $SB0            
  3. MACRO MOVAPARTS, same ID, different screen

    I need to move object according to encoder values in PLC. The only way to refresh position I found to use bit trigger in project macro
  4. I did some movement for object for ID 0057 on scrren 3 Problem is that when I switch screen to f.e 1 some object with the same ID no. - 0057 is moved. This object sholud be static  How to block it? or set ID of my object which should be moved some high number manualy to avoid repeating  
  5. NS-runtime and resolution

    Hi, I have PC with screen 1200x800.  Do you know what happens if I set screen resolution in CX-designer more than PC screen resolution?   I will loose some data outside of PC screen or I can scale bigger screen to PC screen or I can move original screen size partialy on PC screen ( it will be just section)     
  6. Ethernet/IP setting IP of devices

    I got some API for IP setting in my encoder and I did it. When encoder is connected directly to my PC network card I can PING it, but when I connect encoder through switch ( standard - not optimalized for Ethernet/IP devices) Pings doesn't work. It is my first experience with ethernet/IP and maybe I ask some stupid question - Do I need special switch or it should work. When I connect encoder directly to my CJ2M and connect Network Configurator through USB I can't find my encoder IP it simply doesnt exist. Is important to use crossed wire or straight? - Anyway LEDs on encoder are blinking thanks for support             
  7. Ethernet/IP setting IP of devices

    Hi I want to set ethernet/IP network with CJ2M and 3 posital fraba encoders. I have problem to find out a way to set unique IP for encoders with MAC. Posital has example for AB something like BOOTP/DHCP from RSNetWorx.  How I can do it in Omron software? 
  8. I found such a FB for Modbus https://www.myomron.com/index.php?action=kb&article=1245 If I have CP1W-CIF11 in my CJ2M I could be able to send and receive some registers to and from modbus slave? Do you have any experience with that?  
  9. Crc Calculate For Modbus Comm.by Using Ladder

    Hi  I want to use  CP1W-CIF11 with CJ2M to simply operation with Modbus RTU. I tried to find ladder code for calculating CRC16 but I can't find it in download section.   Can you help me   thanks        
  10. BBC - old PLC Brown Boveri - '80

    I found some label on right side. It is BBC GJR5. Any experience with that?
  11. BBC - old PLC Brown Boveri - '80

    Hi,   I have machine with such a PLC. On the right side I saw only BBC. I tried to take out CPU to read model, but no success. CPU module is high 90 and wide 40.   Do you have any iidea what it is and what software and cable I have to use to upload program.    thanks in advance
  12. Hi, In the attachment there is my code.  Setup is set correctly, because when I send data from PC to PLC everything works (data is read and LED Comm blinks), The problem is with TXD. After startup A392.05 is ON when I execute rung no LED blink either no data comes to PC and  A392.05 become OFF until f.e A526.00 set to ON Any idea why data is not send from PLC?  HMM  
  13. Temperature Control 2-PID control FB - problem

    Now it works. So finally procedure looks like: first start - write 1,1,1 to P_Input, I_Input, D_Input and set Write_PID_Input after that,  set ENABLE=1  set also START_AT=1. After some time OUT_P, OUT_I, OUT_D will get new values. Now I have question:  START_AT should be all the time =1 and values  OUT_P, OUT_I, OUT_D will be optimized or just once to get new   OUT_P, OUT_I, OUT_D. After I receive new  values OUT_P, OUT_I, OUT_D should I write this values to P_Input, I_Input, D_Input for future needs. When I will need it - when PLC battery will be low?   
  14. Hi, In document  2-PID FB   I found FB for 2-PID control I downloaded this FB  - attached 2-PID Function Block.zip  and I set the same values what are in example and still I have error: Can I get any clue where is the mistake. Parameters looks correct   Thanks Pawel        
  15. Hi, I don't have curent source code of PLC , configuration, HMI. Is possible to upload from PLC everything using Somachine 4.1 or I cannot do that? Thanks Pawel